>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Angielska 2010

Status
Zamknięty.
akselek 552

akselek

Użytkownik
Aż cztery mecze Elite League odbędą się w czwartkowy wieczór. Szlagierowo zapowiada się spotkanie Peterborough Panthers z Wolverhampton Wolves, czyli czwartej z drugą drużyną EL. Wilki przystąpią do tego starcia osłabione brakiem kontuzjowanego Adama Skórnickiego (dokucza mu ból kolana po upadku w poniedziałkowym meczu w Wolverhampton).
W Ipswich ostatnie w tabeli Wiedźmy zmierzą się z liderem rozgrywek - Poole Pirates. W ekipie gospodarzy po kilku latach przerwy znów pojawi się Krzysztof Słaboń. Faworytem spotkania są Piraci.
Swindon Robins podejmie w czwartkowy wieczór Coventry Bees. Rudziki cały czas są w grze o miejsce w fazie play-off i nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów. Na torze zaprezentują się m. in. Grzegorz Zengota, Krzysztof Kasprzak i Przemysław Pawlicki.
W ostatnim czwartkowym spotkaniu Eastbourne Eagles zmierzy się na swoim torze z The Lakeside Hammers. Orły pokonały ostatnio u siebie Poole Pirates. Powinny sobie także poradzić z Młotami.
W czwartek odbędą się także dwa mecze Premier League.
Elite League: Ipswich Witches - Poole Pirates, godz. 20:30
Ipswich Witches: Scott Nicholls, Krzysztof Słaboń, Daniel King, Ales Dryml, Robert Miśkowiak, Dawid Stachyra, Linus Sundstroem.
Poole Pirates: Chris Holder, Leon Madsen, Bjarne Pedersen, Artur Mroczka, Davey Watt, Darcy Ward, Jason Doyle.
Elite League: Peterborough Panthers - Wolverhampton Wolves, godz. 20:30
Peterborough Panthers: Kenneth Bjerre, Krzysztof Buckowski, Rory Schlein, Niels Kristian Iversen, Troy Batchelor, Mathieu Tressarieau, Norbert Kościuch.
Wolverhampton Wolves: Fredrik Lindgren, Tyron Proctor, Nicolai Klindt, Adam Skórnicki - ZZ, Tai Woffinden, Matthew Wethers, Ludvig Lindgren.
Elite League: Swindon Robins - Coventry Bees, godz. 20:30
Swindon Robins: Leigh Adams, Cory Gathercole, Grzegorz Zengota, Mads Korneliussen, Simon Stead, Morten Risager, Thomas H. Jonasson.
Coventry Bees: Krzysztof Kasprzak, Lewis Bridger, Ben Barker, Edward Kennett, Chris Harris, Richard Sweetman, Przemysław Pawlicki.
Elite League: Eastbourne Eagles - The Lakeside Hammers, godz. 20:30
Eastbourne Eagles: Matej Zagar, Tomasz Jędrzejak, Ricky Kling, Cameron Woodward, Joonas Kylmaekorpi, Simon Gustafsson, Lukas Dryml.
The Lakeside Hammers: Lee Richardson, Kauko Nieminen, Daniel Davidsson, Jonas Davidsson, Adam Shields, Paul Hurry, Stuart Robson.
Zapowiedź z portalu SportoweFakty.pl

swirpac 0

swirpac

Użytkownik
Powoli pojawiają się oferty u buków i tak...
Tobet oferuje:
Krzysztof Kasprzak Over 9.5 po kursie 1.70
Kasper ostatnio jest w gazie, może nie jest jeszcze w 100% formie, ale widać, że pod względem przygotowania sprzętowego ostatnio jest już dobrze.
Ostatnie kilka dni miał dość dużo jazdy, ale Kasper jest do tego przyzwyczajony, poza tym Krzychu zawsze ma dodatkową motywację kiedy jedzie przeciwko zawodnikowi z Unii Leszno. Liczę na to, że powalczy dzisiaj z Adamsem i resztą. Obstawiam dzisiaj granicę 10-11 pkt.
Ostatnie występy to:
11 pkt w Angli - spotkanie wyjazdowe [środa]
11 pkt w Szwecji [wtorek]
10 pkt w Polsce (4 starty) [niedziela]

rygiel99 12

rygiel99

Użytkownik
Ipswich Witches - Poole Pirates, zdecydowanie goscie, wiadomo na co ich stać, wczoraj komplet Warda, reszta też na swoim poziomie. U gospodarzy jedynie Nicholls zapewne zawiąze walke i King, reszta powinno dorzucic troche punktów. Typuje zwyciestwo + 16 dla Piratów

Peterborough Panthers - Wolverhampton WolvesGospdarze na swoim torze jezdzić umieją, co nei raz pokazali, dobrze na swoim torze czuje sie przedwszystkim Bjerre, dobrze jezdza Troy i Niels. U gosci ZZ chociaz podejrzewam ze Skóra sam zdobyłby wiecej punktów niż reszta zespołu jadąc za niego. Lindren okej, drugi też może Tai i tyle, za mało. Typuje zwyciestwo gospodarzy ok 10 pkt.

Swindon Robins - Coventry Bees Kolejne zwyciestwo gospodarzy, Adams, Stead, Zengota i bardzo dobrze ostatnio poczynajacy sobie Thomas spokojnie starczy na Kasprzaka, mieszanego Harrisa i nieobliczalnego Pawlickiego. Nie moga sobie pozwolić na strate ze słabym Coventry wiec wygraja. Tez coś koło 8-10 pktów.

Eastbourne Eagles - The Lakeside Hammers kolejny mecz, kolejne zwyciestwo gospodarzy, nikt za bardzo oprocz Lee i Adama na wyjazdach nie punktuje wiec dlaczego teraz mieliby to robic, niby Jonas coś sie budzi ale to nie to i zdecydowanie za mało. Gospodarze mają równy zespół przedewszystkim na swoim torze i na pewno to udowodnia.
+10 dla Eagles

Oczywsicie żużla w ofercie( stacjonarnym) nie ma wiec lipa;/
Na sucho i szybko, Bjerre coś koło +11, tak samo Adams +11, Lindren powyżej 10, zależy jak buki ustawia ;)

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Swindon Robins - Coventry Bees
Dzisiaj w Swindon kolejne spotkanie ligi angielskiej pomiędzy Robins a Bees. Mecz powinien być dość wyrównany a zwycięzcę tego meczu ciężko jest mi wskazać. Patrząc na kadry obu zespołów skłonny byłbym postawić na Pszczółki ale no właśnie ligę angielską charakteryzuje to iż gospodarz w każdym meczu ma handicap własnego toru. Do tego dochodzi jeszcze świetna postawa lidera Swindon L.Adamsa, solidnie punktujący Zengota,
Korneliussen i Stead,pod wrażeniem jestem dyspozycji jaką prezentuje w ostatnich meczach Thomas H. Jonasson więc on może dzisiaj przechylić szalę zwycięstwa na stronę gospodarzy.
Z kolei za gośćmi przemawia dobra forma Krzycha Kasprzaka oraz Bombera Harrisa, pozostali zawodnicy prezentują podobny poziom więc każdy z nich dzisiaj może &quot;zaskoczyć&quot; szczególnie dzisiaj liczę na E.Kennetta i B.Bakera. Warto również dodać że drużyna Coventry wygrała już w tym sezonie na torze Swindon 48-42. Ale wtedy Pszczółki musiały sobie radzić bez K.Kasprzaka więc dzisiaj będą jeszcze mocniejsi niż 10 maja. Zdaję sobie sprawę że mecz meczowi nie równy ale po takim kursie warto spróbować.
Moje typy do tego meczu:
Swindon - Coventry H(0.0 - 4.5) @1,85 ▶
Swindon - Coventry @2,50 ▶
Krzysztof Kasprzak Over 9.5 @1,7 ▶
Leigh Adams Over 12 @1,7
▶

Edyta: ZAWODY ODWOŁANE i po co ja tyle pisałem :razz:

M 126

mj_bull

Użytkownik
dawid.400 - masz rację KK nie jechał z poprzednim spotkaniu, ale jechał Schlein, który wcale kelnerem nie jest, więc nie upatrywał bym się w tej zamianie jakiegoś dużego wzmocnienia. Bardziej osłabieni byli gospodarze, którzy jechali bez Jonassona. Do tego należy dodać że startujący spod piątki Kornelussien dojechał tylko raz do mety... Mecz powinien być wyrównany, ale myślę że to gospodarze wygrają + 4,5 pozdrawiam i powodzenia

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Ipswich Witches - Poole Pirates
Kolejne spotkanie które postaram się przeanalizować to Ipswich - Poole. Drużyny mające całkiem inny cel w tym sezonie. Pierwsi to utrzymanie a drudzy to zdobycie kolejnego mistrzostwa kraju. Jak narazie założenia sprawdzają się tylko drużynie Piratów, drużyna kroczy od zwycięstwa do zwycięstwa i trudno szukać rywali którzy mogą ich pokonać, napewno takimi nie są jeźdźcy z Ipswich.
Drużyna Wiedźm to głownie tylko Scott Nicholls i momentami drugiego lidera ma zamiar pełnić Robert Miśkowiak. Brakuje mi atutów u gospodarzy i sądzę że dzisiaj poniosą sromotną klęskę na własnym obiekcie.
Ekipa z Poole mógłbym skopiować wczorajszą analizę dotyczącą tego zespołu i chyba tak zrobię :razz:
&quot;Drużyna Gości to faworyt tegorocznej Ligi Angielskiej można powiedzieć drużyna gwiazd. Patrząc na obecną dyspozycję to nie powinni mieć dzisiaj najmniejszych problemów z pokonaniem drużyny Ipswich. Dobra forma Holdera, Pedersena i Watta oraz świetna młodzież czyli Madsen, Ward i Mroczka.&quot;
Moje typy do tego meczu:
Ipswich - Poole @1.45 ▶
Ipswich - Poole H(4.5 - 0.0) @1.85 ▶
Scott Nicholls Over 11 @1.70 ▶
Edyta: ZAWODY ODWOŁANE

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
dawid.400 - masz rację KK nie jechał z poprzednim spotkaniu, ale jechał Schlein, który wcale kelnerem nie jest, więc nie upatrywał bym się w tej zamianie jakiegoś dużego wzmocnienia. Bardziej osłabieni byli gospodarze, którzy jechali bez Jonassona. Do tego należy dodać że startujący spod piątki Kornelussien dojechał tylko raz do mety... Mecz powinien być wyrównany, ale myślę że to gospodarze wygrają + 4,5 pozdrawiam i powodzenia
ale to jest tylko moje zdanie którym na forum się dzielę a nie muszę, może ktoś się zgadzać z moją opinią albo i nie, ja na siłę nikomu nie każe stawiać moich typów. Poprostu ja ten mecz widzę trochę inaczej a po meczu okaże się kto miał rację ;)
Aha jeszcze jedno ja nigdzie nie napisałem że Schlein jest kelnerem czy jakimś słabym zawodnikiem ale patrząc na obecną formę KK jestem pewnien że Krzychu zdobędzie więcej punktów niż Australijczyk a przypomnę że zdobył ich tylko 7

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Peterborough Panthers - Wolverhampton Wolves
W
Peterborough dojedzie do dość ciekawego spotkania. Wolves obecny wicelider osłabiony brakiem Adama Skórnickiego będzie miał bardzo ciężkie zadanie. Pantery jak narazie zajmują 4 pozycję w lidze. Oczywiście w drużynie przyjezdnych będzie stosowane Z/Z za Skóre.
Drużyna gospodarzy bardzo wyrównana z bardzo dobrym liderem w postaci Kennetha &quot;złotówy&quot; Bjerre. Pozostali zawodnicy bardzo solidni na własnym torze szczególnie Iversen który już chyba wrócił do pełnej sprawności po kontuzji i śmiga aż miło.
Drużyna Gości na wyjazdach to głównie F.Lindgren który dzisiaj zapewne pojedzie 6 a może nawet 7 razy! Uważam że zastępstwo zawodnika nie wyjdzie na dobre drużynie gości bo nie widzę zawodnika który mógłby dobrze zapunktować z tej rezerwy. Jest oczywiście Tai Woffinden ale czy on jest w stanie nawiązać walkę z Bjerre, Iversenem czy nawet Batchelorem i to na obcym torze nie sądzę. Na uwagę może również zasługiwać Nicolai Klindt który jako jedyny obok Fredki może dzisiaj zdobyć dwucyfrowy wynik.
Moje typy do tego meczu:
Kenneth Bjerre Over 12 @1.7 ⛔ 10 i defekt na 1 miejscu w ost. biegu
Rory Schlein - N.K. Iversen (0,5-0) @1.85 ✅ 9-13
Kenneth Bjerre - Fredrik Lindgren (0-1) @1.85 ⛔ 10-3

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Eastbourne Eagles - The Lakeside Hammers
No i ostatnie spotkanie do opisania. Nie wiem dlaczego bukmacherzy tak faworyzują drużynę orłów wg. mnie kursy na to spotkanie powinny być mniej więcej na równym poziomie a nie 1.30 na gospodarzy. Tobet dał straszną ofertę na to spotkanie więc z tego meczu nie będę podawał swoich typów. W tym meczu będzie bardzo ciekawie i jak bym miał coś wybierać to wybór padłby na 1 ale po kursie 1.30 to się kompletnie nie opłaca. Więc tylko tyle ode mnie na temat tego meczu. Oby tylko zielony kolor przy moich typach widniał ;) Powodzenia
Wydaje mi się, że bardziej dochodowe będzie F.Lindgren over 11 (3 drogowo) @ 2.1 w bet365.
Pozdrawiam
E: Już spadło do 1.95
Wszystkie moje typy podaję z Tobetu i nie bardzo przeglądam ofertę innych buków ale twój typ jak najbardziej mi się podoba :spokodfhgfh:

M 126

mj_bull

Użytkownik
david.400 - nie chcę żeby to wyszło na czepianie się, ale czy Adam Skórnicki nie ma czasem czwartej średniej w swojej ekipie, a co za tym idzie nikt z trójki Lindgren, Woffinden, Klindt nie może go zastąpić? ( F.Lindgren (9.82); T.Woffinden (7.20); N.Klindt (6.81); A.Skornicki (6.24) ). Druga sprawa to w jaki sposób Lindgren nawet uwzględniając ZZ miałby jechać 7 razy? Chyba, że myślisz tutaj o Jokerze jako formie dodatkowego startu. pozdrawiam ????

wojt667 2

wojt667

Użytkownik
Peterborough Panthers - Wolverhampton Wolves
W
Peterborough dojedzie do dość ciekawego spotkania. Wolves obecny wicelider osłabiony brakiem Adama Skórnickiego będzie miał bardzo ciężkie zadanie. Pantery jak narazie zajmują 4 pozycję w lidze. Oczywiście w drużynie przyjezdnych będzie stosowane Z/Z za Skóre.
Drużyna gospodarzy bardzo wyrównana z bardzo dobrym liderem w postaci Kennetha &quot;złotówy&quot; Bjerre. Pozostali zawodnicy bardzo solidni na własnym torze szczególnie Iversen który już chyba wrócił do pełnej sprawności po kontuzji i śmiga aż miło.
Drużyna Gości na wyjazdach to głównie F.Lindgren który dzisiaj zapewne pojedzie 6 a może nawet 7 razy! Uważam że zastępstwo zawodnika nie wyjdzie na dobre drużynie gości bo nie widzę zawodnika który mógłby dobrze zapunktować z tej rezerwy. Jest oczywiście Tai Woffinden ale czy on jest w stanie nawiązać walkę z Bjerre, Iversenem czy nawet Batchelorem i to na obcym torze nie sądzę. Na uwagę może również zasługiwać Nicolai Klindt który jako jedyny obok Fredki może dzisiaj zdobyć dwucyfrowy wynik.
Moje typy do tego meczu:
Kenneth Bjerre Over 12 @1.7
Rory Schlein - N.K. Iversen (0,5-0) @1.85
Kenneth Bjerre - Fredrik Lindgren (0-1) @1.85
david.400 - nie chcę żeby to wyszło na czepianie się, ale czy Adam Skórnicki nie ma czasem czwartej średniej w swojej ekipie, a co za tym idzie nikt z trójki Lindgren, Woffinden, Klindt nie może go zastąpić? ( F.Lindgren (9.82); T.Woffinden (7.20); N.Klindt (6.81); A.Skornicki (6.24) ). Druga sprawa to w jaki sposób Lindgren nawet uwzględniając ZZ miałby jechać 7 razy? Chyba, że myślisz tutaj o Jokerze jako formie dodatkowego startu. pozdrawiam ????
Łoo jezu ???? Ludzie... Za typowanie się bierzecie a podstaw regulaminu nie znacie...
Lindgren pojedzie dzisiaj tylko i wyłącznie 5 razy (no chyba, że mniej). Owszem, Skórnicki ma czwartą średnią w zespole Wolves a co za tym idzie jego starty będą mogły być pokryte przez wszystkich, którzy mają średnie od niego niższe (Proctor i rezerwowi) oraz Klindta, jako że jest o jedno miejsce powyżej na liście. Tak stanowią zasady Elite League od wielu sezonów ????
Pozdr i przestroga na przyszłość.
EDIT.
Aha, jeszcze joker (TR)... W Anglii nie ma dodatkowego startu dla w ramach rezerwy taktycznej tak jak to ma miejsce w Polsce. Są określone zasady, według których dwa razy w trakcie meczu trener może nominować swoich zawodników do TR (Tactical Ride), czyli wówczas punkty zdobyte przez tego jeźdźca na przeciwnikach (czyli odpada wynik biegowy 1:5) liczą się podwójnie. Niestety buki nie liczą tych bonusowych punktów do swoich rozliczeń (zwycięstwo zawodnika w ramach TR, czyli biegowe 6 pkt liczy się u buków jako normalne 3 pkt). Tyle.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Tylko jedno spotkanie Elite League odbędzie się w piątek na Wyspach Brytyjskich. Coventry Bees podejmie Eastbourne Eagles. Faworytem spotkania są gospodarze, którzy wystartują bez Przemysława Pawlickiego. Polaka czeka w sobotę start w finale
IMEJ, gdzie będzie bronił złotego medalu. W Coventry nie zabraknie natomiast Krzysztofa Kasprzaka. Orły awizowały skład z Tomaszem Jędrzejakiem.
Elite League: Coventry Bees - Eastbourne Eagles, godz. 21:00
Coventry Bees: Krzysztof Kasprzak, Lewis Bridger, Ben Barker, Edward Kennett, Chris Harris, Josh Auty, Richard Sweetman.
Eastbourne Eagles: Matej Zagar, Tomasz Jędrzejak, Ricky Kling, Cameron Woodward, Joonas Kylmaekorpi, Simon Gustafsson, Chris Schramm.
Oby tylko deszcz nie przeszkodził w rozegraniu zawodów

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Coventry Bees - Eastbourne Eagles
Dzisiaj w Coventry o godzinie 21 odbędzie się jedno spotkanie Ligi Angielskiej pomiędzy
Coventry Bees a Eastbourne Eagles. Spotkanie wydaje się być dość jednostronne drużyna gospodarzy to chyba za wysokie progi dla Orłów.
Gospodarze to bardzo wyrównana drużyna która na własnym torze spisuje się bardzo dobrze. Jednak dzisiaj osłabiona będzie brakiem Przemka Pawlickiego i może to po części wpłynąć na wynik spotkania. Ale uważam że Pszczółki wygrają ten mecz minimum 10 punktami. Krzysztof Kasprzak i Chris Harris to zawodnicy którzy gwarantują szczególnie na własnym torze wysoką zdobycz punktową. Natomiast Lewis Bridger, Ben Barker, Edward Kennett a nawet Josh Auty, Richard Sweetman nie będą mieli problemu z objechaniem rywali i zdobyciu zadowalającej liczby punktów.
Goście to głownie drużyna własnego toru i we wczorajszym meczu to udowodnili. Jednakże dzisiaj na Brandon Stadium nie będzie tak łatwo jak wczoraj. Najlepiej punktującym w dzisiejszym spotkaniu w teamie gości powinien być Zagrar we wczorajszym meczu potwierdził swoją wysoką formę zdobywając 12 punktów. Drugim i myślę że ostatnim zawodnikiem dobrze punktującym powinien być Joonas Kylmaekorpi. Na tych dwóch zawodnikach chyba kończy się siła rażenia przyjezdnych.
Warto również dodać że w tym roku już spotkały się te dwie drużyny w Coventry i wtedy górą była drużyna gospodarzy zwyciężyła rywali 53-40 i nie mam nic przeciwko aby ten wynik się dzisiaj powtórzył.
Moje typy do tego spotkania:
Coventry - Eastbourne H(0.0 - 9.5) @1,72 ✅ 58-35
Edyta: Jak w masełko, a Krzychu klasą dla siebie ;)

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Po zmaganiach o Drużynowy Puchar Świata, wracamy do ligowej codzienności. Ale jak pokazał półfinał DPŚ w King&#39;s Lynn żużel w Anglii, nie jest rzeczą nudną, więc myślę, że warto abyśmy się wspólnie przyjrzeli rozgrywkom o mistrzostwo Wielkiej Brytanii ????
▶ The Lakeside Hammers - Poole Pirates, godz 20:30

Spotkanie trzeciej drużyny Elite League oraz przewodzącej ligowej tabeli. Znakomicie zapowiada się to spotkanie. &quot;Młoty&quot; mają chrapkę na zwycięstwo przed własną publicznością, o tym, że są w stanie pokonać &quot;Piratów&quot; wiedzą. W końcu w majowy wieczór rozstrzygnęli pojedynek z ekipą Chrisa Holdera na swoją korzyść. Owal w Thurrocku jest ogromnym handicapem dla ekipy Lakeside i mimo tego, że &quot;Piraci&quot; na papierze prezentują się wybornie, to kwestia zwycięstwa w tym pojedynku pozostaje sprawą otwartą.
The Lakeside Hammers: Lee Richardson, Kauko Nieminen, Daniel Davidsson, Jonas Davidsson, Adam Shields, Stuart Robson, Paul Hurry.
Poole Pirates: Chris Holder, Leon Madsen, Bjarne Pedersen, Artur Mroczka, Davey Watt, Jason Doyle, Darcy Ward.
▶ Wolverhampton Wolves - Ipswich Witches, godz 20:30
W drugim spotkaniu. &quot;Wilki&quot; z Wolverhampton podejmować będą &quot;Wiedźmy&quot; z Ipswich. Gospodarze radzić sobie będą musieli bez Adama Skórnickiego, za którego stosowane będzie zastępstwo zawodnika. Smakowicie zapowiadają się pojedynki pomiędzy liderami obu ekip Lindgrenem i Nichollsem. Faworytem pojedynku wydają się być gospodarze, jednak swoją wyższość będą musieli potwierdzić na swoim specyficznym torze.
Wolverhampton Wolves: Fredrik Lindgren, Tyron Proctor, Nicolai Klindt, Adam Skórnicki - ZZ, Tai Woffinden, Joe Haines, Ludvig Lindgren.
Ipswich Witches: Scott Nicholls, Krzysztof Słaboń, Daniel King, Ales Dryml, Robert Miśkowiak, Dawid Stachyra, Kozza Smith.
Obok spotkań Elite League na Wyspach zaplanowano inną imprezę, która zapowiada się interesująco. Ciekaw jestem, czy bukmacherzy pofatygują się i wystawią ofertę na te zawody.
Memoriał Petera Cravena w Manchesterze (Belle Vue), godz. 20:30
Lista startowa:
Rory Schlein (Peterborough)
Josh Grajczonek (Glasgow)
Peter Karlsson (Belle Vue)
Chris Schramm (Workington)
Patrick Hougaard (Belle Vue)
Kenni Larsen (Newcastle)
Leigh Lanham (Belle Vue)
Simon Stead (Swindon)
Hans Andersen (Belle Vue)
Kyle Legault (Newport)
Josef Franc (Sheffield)
James Wright (Belle Vue)
Ulrich Ostergaard (Belle Vue)
Ricky Ashworth (Sheffield)
Joe Screen (Glasgow)
Chris Harris (Coventry)
Zapraszam do wypowiadania się na temat poniedziałkowych imprez na Wyspach Brytyjskich!

verti 3,4K

verti

Forum VIP

Taki handicap na &quot;Orły&quot;? Ja się skuszę. Co prawda w maju zespół z Arlington poległ na Wimborne aż 63-29, to jednak wówczas &quot;Orły&quot; wystąpiły bez Drymla, Kylmaekorpiego i nowego nabytku Jędrzejaka. Według mnie to właśnie ich absencja spowodowała takie a nie inne rozmiary porażki przyjezdnych.
Ekipa Eastbourne to całkiem ciekawy team. W zasadzie bez wybijającej się postaci, jednak też bez wyraźnych dziur. Ten sezon jakoś im nie układa się.
Dzisiaj w ich szeregach zabraknie potencjalnego lidera, czyli Żagara jednak w jego miejsce udało się ściągnąć Harrisa, więc nieobecności &quot;Mr. Holywooda&quot; nie powinni nawet odczuć. Poole co prawda na swoich śmieciach jest nie do ugryzienia, jednak oni już nie muszą nic udowadniać, a po za tym widać, że już nie są w tak piekielnym gazie jak na początku sezonu, gdy bili wszystkich na Wimborne różnicą prawie 30 punktów. Nawet jeśli zdoła im się zbudować taką przewagę, to &quot;Orły&quot; mają jeszcze w zanadrzu dwa &quot;jokery&quot;, które mogą skutecznie zniwelować przewagę miejscowych. Co do zwycięstwa PP nie mam wątpliwości, jednak jeżeli chodzi o różnicę, już tak.
Eastbourne +25 @ 1.90 Unibet
⛔

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Dzisiejszy mecz Lakeside - P&#39;borough nie odbędzie się.
Tonight&#39;s meeting with Lakeside is OFF.
Źródło : Twitter
Zgodnie z planem za to powinno odbyć się spotkanie w Coventry. Gdzie w obu ekipach dojdzie do sporu zmian. W barwach &quot;Pszczół&quot; z Brandon zabraknie Przemysława Pawlickiego. W szeregach przyjezdnych nie zobaczymy dwójki zawodników - Skórnickiego i Klindta. Oto awizowane składy :
Elite League: Coventry Bees - Wolverhampton Wolves, godz. 21:00
Coventry Bees: Krzysztof Kasprzak, Lewis Bridger, Ben Barker, Edward Kennett, Chris Harris, Josh Auty, Richard Sweetman.
Wolverhampton Wolves: Fredrik Lindgren, Tyron Proctor, Nicolai Klindt - ZZ, Tai Woffinden, Grzegorz Zengota, Ricky Wells, Ludvig Lindgren.

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Filip Sitera wraca do startów w najwyższej klasie rozgrywkowej na Wyspach Brytyjskich. Czech został zawodnikiem Belle Vue Aces, w którym zastąpi Williama Lawsona. Filip Sitera początku sezonu 2010 nie może zaliczyć do udanych. Po słabych występach został zwolniony przez działaczy Coventry Bees. W poniedziałek 22-letni Czech zadebiutuje w nowym zespole w meczu przeciwko Peterborough Panthers.
- Potrzebowaliśmy jeźdźca z doświadczeniem w Elite League. Filip był rozczarowany swoją postawą na początku roku. Daliśmy mu szansę by pokazał to co umie najlepiej. W podobnej sytuacji przychodził do nas Ulrich Ostergaard i dobrze sobie radzi. Mam nadzieję, że podobnie będzie z Filipem - mówi szef klubu z Manchesteru Chris Morton.
Peter Ljung został nowym zawodnikiem The Lakeside Hammers, o czym we wtorek poinformowała oficjalna strona tego klubu. Zastąpił swojego rodaka - Daniela Davidssona, który w ostatnim czasie był w kiepskiej formie. Szweda do brytyjskiego klubu polecili zawodnicy, którzy ścigają się w jego barwach: Lee Richardson i Adam Shields. Jak podaje strona The Lakeside Hammers, obaj są entuzjastami jego stylu jazdy. Peter Ljung ma występować z numerem drugim, a jego partnerem ma być właśnie Richardson.
Debiut nowego zawodnika brytyjskiego zespołu przypadnie najprawdopodobniej na czwartek, kiedy &quot;Młoty&quot; zmierzą się z Ipswich Witches.
Na koniec dodajmy, że dla Ljunga jest to trzeci klub w tegorocznym sezonie. Od początku roku ściga się w Starcie Gniezno i Vastervik Speedway. W polskim zespole legitymuje się średnią biegopunktową - 2,095, natomiast w Elitserien zdobywa średnio - 1,652 punktu na bieg.
Transferowa karuzela w brytyjskiej Elite League.
Zakontraktowanie Ljunga wydaje się być dobrą decyzją włodarzy &quot;Wiedźm&quot;, bo starszy z braci Davidssonów po świetnym początku, ostatnio miewał co raz częściej słabsze występy.
Ściągnięcie Sitery za Lawsona, moim zdaniem niezbyt wiele zmienia w sile rażenia ekipy z Manchesteru, bo z młodego Czecha &quot;As&quot; raczej mierny ...

akselek 552

akselek

Użytkownik
Dwa spotkania Elite League odbędą się w poniedziałkowy wieczór. Belle Vue Aces zmierzy się na swoim torze z Peterborough Panthers. Do składu gości wracają Niels Kristian Iversen i Troy Batchelor, którzy wyleczyli już niegroźne urazy. Pantery są ostatnio w gazie, co udowodniły wygrywając na trudnym terenie w Swindon. Asy to typowy zespół
swojego toru (10 zwycięstw, 1 remis i 1 porażka, zaś na wyjeździe 1 zwycięstwo i 12 porażek). Za Belle Vue przemawia tor, za Panterami niezła forma w ostatnich meczach. W Manchesterze zapowiadają się spore emocje. Zdecydowanego faworyta w tym spotkaniu brak.
W drugim poniedziałkowym meczu Wolverhampton Wolves podejmie Coventry Bees. Mistrz Elite League wystąpi po raz
kolejny bez kontuzjowanego Adama Skórnickiego (ZZ). Pszczoły awizowały skład z dwoma Polakami - Krzysztofem Kasprzakiem i Przemysławem Pawlickim. Faworytem spotkania są gospodarze, którzy na Monmore Green wygrali w tym jak i zeszłym sezonie wszystkie pojedynki. Pszczoły na wyjeździe zwyciężyły tylko dwa razy, ale takie nazwiska jak Harris, Barker, Kennett czy wspomniani wcześniej Kasprzak i Pawlicki powodują, że Coventry jest w stanie nawiązać walkę na każdym torze.
Co ciekawe, Polsat Sport nie pokaże żadnego z poniedziałkowych meczów Elite League. Tym razem kamery zawitają na spotkanie Premier League: Somerset Rebels - Glasgow Tigers. Początek relacji o godz. 20:30 w Polsacie Sport
.
Elite League: Belle Vue Aces - Peterborough Panthers, godz. 20:30
Belle Vue Aces: Hans Andersen, James Wright, Leigh Lanham, Patrick Hougaard, Peter Karlsson, Filip Sitera, Ulrich Ostergaard.
Peterborough Panthers: Kenneth Bjerre, Krzysztof Buczkowski, Rory Schlein, Niels Kristian Iversen, Troy Batchelor, Mathieu Tresarrieu, Norbert Kościuch.
Elite League: Wolverhampton Wolves - Coventry Bees, godz. 20:30
Wolverhampton Wolves: Fredrik Lindgren, Tyron Proctor, Nicolai Klindt, Tai Woffinden, Adam Skórnicki - ZZ, Joe Haines, Ludvig Lindgren.
Coventry Bees: Krzysztof Kasprzak, Lewis Bridger, Ben Barker, Edward Kennett, Chris Harris, Josh Auty, Przemysław Pawlicki.
Premier League: Somerset Rebels - Glasgow Tigers, godz. 20:30
Somerset Rebels: Cory Gathercole, Ritchie Hawkins, Christian Hefenbrock, Sam Masters, Shane Parker, James Holder, Kyle Howarth.
Glasgow Tigers: Joe Screen, Lee Dicken, John Branney - ZZ, Travis McGowan, Josh Grajczonek, Nick Morris, Mitchell Davey.
Sportowe Fakty.pl
Pozostało tylko czekać jaką linię wystawią buki na Wilki.

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Na forum GB, można wyczytać, że Przemek Pawlicki nie pojawi się na spotkaniu w Wolverhampton. W jego miejsce ma pojechać Aaron Summers, Polak rzekomo narzeka na kontuzję szyi? Może ktoś to potwierdzić, bądź zdementować bo mi się to wydaję mało prawdopodobne. Ale może znowu coś Komarnicki wymyślił ;|?
PS. Dzisiaj w ofercie bukmacherów na pewno pojawi się spotkanie PL, pomiędzy Somerset a Glasgow. Myślę, że warto też przyjrzeć się temu pojedynkowi.
TEAM UPDATE - SUMMERS STEPS IN
Monday 09 August 2010
COVENTRY Buildbase Bees will be without Polish youngster Przemyslaw Pawlicki for Monday&#39;s Elite League trip to local rivals Wolverhampton.
Pawlicki suffered a neck injury in a weekend crash, and he has been ruled out of the match at Monmore Green as well as his Swedish League fixture on Tuesday.
Bees have called up their club No.8 Aaron Summers to race at Wolverhampton, and he will line up at reserve alongside Josh Auty.
Nieobecność Przemka potwierdzona.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom