Ja bym meczu Wlochy -
Francja nie ruszał.
Czytałem, że Włosi nie przykladają uwagi do tegorocznej Ligi Swiatowej, więc dzisiaj mogą wyjść ponownie jakimś eksperymantalnym składem i z wynikiem moze być równie. Co do poziomu obu zespołow, to Włosi sa na pewno team'em lepszym, ale czy im sie bedzie chciało???
Gdzie tak czytałeś? . Włosi mają taką ławkę , że nawet przy dużej rotacji są spokojnie w stanie wystawić dwa równe składy. No bo jaka jest różnica między parą Zajcew - Papi , czy Savani - Kovar? obie są kapitalne.
Wczoraj obie ekipy udanie zaczęły turniej Ligi Światowej , Włosi po mękach , ale jednak wygraną zainkasowali , Francuzi przy ogromnej pomocy
USA wygrali 3:1.
Wczoraj myślę , że każdego zaskoczył wynik Francuzów , po ostrym laniu w pierwszym secie i przy przewadze 8:5 w drugim , każdy myślał , że
USA wygra to bez straty seta. Potem zaczęły się ogromne problemy Amerykanów , w trzecim secie myślę , że ok. 50% zagrywek poleciało w aut , albo w siatkę , co jest śmieszne i niedopuszczalne , tym bardziej , że
Francja pewna w ataku nie była. Podejrzewam , że Amerykanie mieli jakieś problemy z aklimatyzacją , przelecieli pół świata i mieli bardzo mało czasu na przygotowanie się , po prostu siedli kondycyjnie i gładko oddali pole rywalowi.
Francja nie grała wczoraj nic wielkiego , dopiero gdy zaczęły się problemy w ekipie rywali to coś ruszyło , przez ok. 1,5 seta nie wiedzieli co się dzieje.
W ekipie Francji na pewno wyróżniającą postacią i największą gwiazdą jest przyjmujący Cuneo Ngapeth . Na ataku , na szczęście dla rywali Francji gra Moreau , który mimo , że ma przebłyski jest tylko przeciętniakiem i udowadniał to nie raz (m.in. w tamtym roku , gdzie grał fatalnie w LŚ). Rozegranie w ekipie Francji jest na prawdę tragiczne , Pujol gra fatalnie i myślę , że nawet na tle Travicy wypadnie bardzo słabo.
Włosi wczoraj męczyli się z bardzo dobrze grającymi Koreańczykami , mam nadzieję , że dziś zagrają po prostu lepiej. Każdy pamięta turniej kwalifikacyjny w Sofii , Włosi w pierwszym meczu po mękach i słabiutkiej grze ograli Finów , potem z biegiem czasu grali co raz to lepiej i turniej pewnie wygrali . Myślę , zę teraz będzie podobnie.
Czy będą rotacje w składzie? nie wiem , ale nawet jeśli będą i Włosi zagrają drugim składem to ten skład będzie o niebo lepszy od Francji. Na każdą pozycję Włosi mają bardzo wartościowego zmiennika i myślę , że dziś zaowocuje to wygraną. Kurs na Włochów niezrozumiały , w tamtym sezonie po prostu zdeklasowali Francję w LŚ i mam nadzieję , że teraz będzie podobnie.
Typy:
Włosi (1.52) Expekt
Włosi -1.5 seta (2.10) Expekt
Drugi mecz na jaki warto zwrócić uwagę to spotkanie Koreańczyków , z reprezentacją Stanów Zjednoczonych.
USA jest jednym z faworytów do wyjścia z tej grupy , Korea przed turniejem była skazywana na pożarcie , moim zdaniem trochę nie słusznie , bo na poziomie Francji spokojnie są w stanie grać (co pokazał tamten rok). Amerykanie grali wczoraj przez 1,5 seta koncertowo . Potem zaczęły się jakies problemy . Nie potrafię do końca powiedzieć co to było , ale tak jak komentatorzy , podejrzewam , że były to problemy z aklimatyzacją. Wczoraj Amerykanie oddali mecz na zagrywce , psuli po prostu za dużo. Oprócz pierwszego seta bardzo słabo grał Anderson , tym bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu , że ze Stanami coś było nie tak , bo nowa gwiazda Dynama aż tak słabych spotkań raczej nie zalicza. Wczoraj bardzo słabo funkcjonował środek , nie wierze , że dziś będzie tak samo słabo , bo przecież ta drużyna ma co najmniej trzech światowej klasy środkowych i musi to wykorzystać
Koreańczycy od lat grają bardzo ciekawą siatkówkę , jednak przez ostatnie dwa lata zaliczyli kolosalny progres . Ta drużyna zaczyna przypominać Argentynę , dwa lata temu tłukli ich wszyscy , teraz jest co raz to lepiej i kto wie czy za rok , nie zagrają nawet w turnieju finałowym LŚ. Jednak teraz myślę , że jest jeszcze trochę za wcześnie i Amerykanie ich dziś ograją. Korea nie jest jeszcze żadną potęgą i takie drużyny jak
USA muszą z nimi wygrywać .
Myślę , że ogromna przewaga fizyczna Amerykanów , będzie dziś bardzo widoczna i pewnie odniosą dziś zwycięstwo . Kurs bardzo dobry , jak na różnice potencjałów.
Typy:
USA (1.23) Pinnacle
USA -1.5 seta (1.50) B365