>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Światowa 2011

Status
Zamknięty.
martinho19 8,4K

martinho19

Użytkownik
Grbic slaby sezon jak na niego, szczegolnie koncowka sezonu a final z Trentino pokazal ze daleko mu od dobrej dyspozycji. Sadze ze to nie jest jakies kolosalne oslabienie Serbow patrzac na ostatnie poczynania Nikoli. Co mnie zastanawia. Argentyna u siebie jest bardzo grozna, Serbowie sa chimeryczni - ja bym odpuscil ten mecz. Sklanialbym sie bardziej ku +1,5 seta Argentyna, ale z drugiej strony chodzi mi po glowie 3-1 dla Serbow... Tak wiec odpuszczam bo jestem niezdecydowany ????

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Grbic slaby sezon jak na niego, szczegolnie koncowka sezonu a final z Trentino pokazal ze daleko mu od dobrej dyspozycji. Sadze ze to nie jest jakies kolosalne oslabienie Serbow patrzac na ostatnie poczynania Nikoli.
Jeżeli chodzi o finał z Trentino to trudno się nie zgodzić. Nikola zagrał wtedy słabe spotkania, podobnie zresztą jak cała drużyna Cuneo.

Ciężko się jednak nie zgodzić z tym, że jest to genialny zawodnik. Jeden z lepszych na pozycji rozgrywającego. Ogromne doświadczenie, spryt i na pewno pozostali siatkarze czuli się pewniej na parkiecie mając obok siebie Grbica.

Zobaczymy czy Petkovic udźwignie ciężar, który będzie spoczywał na jego barkach. W poprzedniej edycji LŚ według mnie rozgrywał przeciętnie i przede wszystkim bez polotu.

Pierwsza okazja już dzisiaj o godzinie 23:00 na Polsacie Sport !

akselek 552

akselek

Użytkownik

Portoryko - Brazylia

Za niespełna dwie godziny drugie starcie obu ekip. We wczorajszym spotkaniu Brazylia całkowicie zdominowała zespół Portoryko, który debiutuje w rozgrywkach Ligi Światowej. Zespół Portoryko zdecydowanie odstawał w każdym elemencie siatkarskiego rzemiosła. W zespole gospodarzy wyróżniającymi się graczami byli jedynie Hector Soto i Jose i Victor Rivera. Jednak ta trójka sama nic nie zdziała tym bardziej, że po drugiej stronie siatki stoi zespół Brazylii w prawie najsilniejszym składem ze znakomitym libero Sergio, który słynie z efektownego dogrywania piłki palcami do rozgrywającego. Jedynie brakuje Dante i Murilo, których brak nie był odczuwany we wczorajszym spotkaniu. Joao Paulo Bravo na przyjęciu i Leandro Vissotto zastąpili ich doskonale. W ciągu 24h znakomita dyspozycja nie powinna ulecieć z zespołu Brazylii i dziś pewnie powinni pokonać zespół Portoryko jak w dniu wczorajszym.

Portoryko - Brazylia (-2.5) 2 @ 1.50 Tobet ✅

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

Pierwsze spotkanie tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że na chwilę obecną lepszą drużynę stworzyli Włosi. Choć wydawało się, że bez Vermiglio, Feia czy Mastrangelo może być ciężko to jednak Travica, Łasko i Buti potrafili ich zastąpić. Francuzi na tle Italii wypadli bardzo blado.

W reprezentacji Francji wiodącą postacią powinien być nowy nabytek ZAKSY Kędzierzyn-Koźle, atakujący Antonin Rouzier. Na jego barkach powinien spoczywać cięzar gry w ataku. Antonin ma spore mozliwości, ale jest to dość chimeryczny zawodnik. W tym sezonie kapitanem reprezentacji Trójkolorowych jest Guillaume Samica. Guillaume (Od nowego sezonu klubowego będzie występował w barwach ZAKSY.) jest świetnie wyszkolony technicznie, ale chyba zgubił formę w Rosji. Sporo czasu spędzil w kwadracie dla rezerwowych i jego obecna forma jest wielką niewiadomą. Ciekawą postacią może być Julien Lyneel. Bardzo młody zawodnik, który powinien być przyszłością tej reprezentacji.

Szkoda, że w tym sezonie nie będziemy mogli oglądać Earvina N&#39;Gapetha. Jak na swój wiek prezentuje się bardzo dojrzale. Świetna technika.

Jeżeli chodzi o podopiecznych Trenera Mauro Berutto to może się podobać postawa rozgrywającego Dragana Travicy. Wydaje mi się, że godnie zastąpi Valerio Vermiglio zarówno w reprezentacji jak i w Maceracie. Włosi mając na parkiecie Cristiana Savaniego i Ivana Zaytseva jednocześnie dysponują sporą siłą w ataku. Mankamentem w takim ustawieniu może być jedynie przyjęcie zagrywki.

Dzisiejszy mecz może być zupełnie odmienny od pierwszego spotkania tych drużyn. Faworytem nadal będą jednak Włosi i wydaje mi się, że mogą zgarnąć komplet punktów. Francuzi nie mają takiej siły w ataku jak Włosi.

Typy:
Włochy @ 1.50 Unibet ✅
Włochy (-1.5 Sets Handicap) @ 2.00 Unibet ✅

Transmisję ze spotkania przeprowadza Polsat Sport HD już od godziny 17:30 !​

Otrzymane punkty reputacji: +4
T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Argentyna - Serbia -1,5 ⛔

@1.6 6/10j Unibet

w 1. meczu spora dominacja Serbów i spotkanie wygrane przez nich 3-0. Bardzo dobre przyjęcie oraz niezła zagrywka parę razy wprowadziły dużo chaosu po stronie argentyńskiej i w takich momentach Serbowie seriami zdobyli sporo punktów. Ładnie jest również rozłożony atak, nie ma jednego czy 2 liderów którzy ciągną cały atak (hi Polska Kurek/Bartman), bardzo dużo ataków ze środka dzięki przyjęciu. Z kolei po stronie Argentyny główny bombardier to Facundo Conte oraz nieźle go wspiera Federiko Pereira, jednak reszta zawodników nie pokazała niczego ciekawego, szczególnie drugi przyjmujący Quiroga grał niezły piach. Sporo pipeów i to skutecznych jednak bardzo mało gry środkiem i zagrywka która nie zrobiła krzywdy Serbom i stąd taki wynik.
@jak teraz czytam te analize to wszystko jest ok tylko trzeba zamieniec Serbia na Argentyna ; d

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

Portugalia jest dla mnie swego rodzaju zagadką. Kluczową postacią jest znany z wystepów w VFB Friedrichshafen, kapitan Joao Jose. Jak na środkowego Joao otrzymuje bardzo dużą ilośc piłek w ataku. Nie ma może nadzwyczajnych warunków fizycznych, ale jest bardzo szybki dynamiczny. Dobrą zmianę dał wczoraj atakujący Hugo Gaspar i być może to on dzisiaj rozpocznie spotkanie od początku. Spora siła w ataku.

Finowie to solidny i całkiem niezły zespół. Szkoda, że brakuje pierwszego rozgrywającego Mikko Esko, który jest znacznie lepszym zawodnikiem od młodego Tervaporttiego. Ciężar gry w ataku spoczywa na barkach byłego zawodnika Resovii Rzeszów, Mikko Oivanena. Wczoraj wykonał on mnóstwo ataków i trzeba przyznać, że zagrał kapitalnie spotkanie. Brakowało trochę wsparcia ze strony pozostałych skrzydłowych. Siltala, Sammelvuo czy Sivula potrafią grać skutecznie. Wczoraj obok Mikko Oivanena świetnie zagrał środkowy Konstantin Shumov. W ataku spisywał się bez rewelacji, ale zanotował aż 11 punktowych bloków.

Pierwsze spotkanie tych zespołów oglądałem tylko fragmentami, więc nie znam jego dokładnego przebiegu. Było strasznie wyrównane i wielkie rożnicy pomiędzy tymi drużynami nie było widać. Osobiście wyżej stawiam Finlandię i mam nadzieję, że dzisiaj podopieczni Trenera Castellaniego zwyciężą.

Typ:
Finlandia @ 1.72 Unibet ⛔

F 15

francuzstudent

Użytkownik
na dziś bardo pewne wydają sie dla mnie 3 typy:Serbia@1,35-niedośc że grają bez Ivana i Grbica to i tak mają bardzo ambitny zespol , ktory moim zdaniem jest w stanie wreszcie pokonać Canarinios, a co do meczu Argentyne nie daje najmniejszych szans, wczoraj serbowie pokazali jak się gra w siatkówkę i dziś powtórzą pewnie wczorajszy wyczyn albo przy lekkim rozluźnieniu wygrają 3-1, Finlandia@1,80 Finowie napewno przeanalizowali peirwszy mecz i będą wiedziali na co tym razem zwrócic wieksza uwagę, jeśli Mikko Oivanen zagra tak jak w 1 meczu a reszta druzyny doloży po ciegiełce to dziś Finalndia powinna zrewanżować się Portugalczykom, którzy jakoś nie przekonują mnie aby powtórzyć dziś wczorajszy wyczyn
Bułgaria @ 1,35Świetny kurs na Bułgarów, w dniu wczorjaszym brakowało im ogrania bo dawno ze sobą nie grali, ale dziś bedzie to sdzybkie zwyciestwo nad Deutschaldami, Niemcy bez Grrozera tracą okolo 30% swojej mocy a Bulgaria bez oslabien

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Niemcy bez Grrozera tracą okolo 30% swojej mocy
Niemcy mają klasowego atakującego czyli Jochena Schoepsa, który gra co najmniej tak dobrze a wg mnie lepiej niz Grozer, jest zdecydowanie bardziej doświadczony, tak więc twoj argument o &quot;stracie 30%&quot; ma się nijak.
Bułgaria grała przed LS 2 mecze z Kubą, więc ten mecz vs Niemcy nie był ich pierwszym meczem w takim składzie.

L 5

lukasz-72484

Użytkownik
Argentyna - Serbia (1.35)

Dzisiaj o godzinie 23:00 czasu polskiego zostanie rozegrane drugie spotkanie pomiędzy Argentyną i Serbią. Wczoraj zdecydowanie na parkiecie dominowali Serbowie o czym świadczy wynik meczu. Argentyna to odmłodzona drużyna, ale bardzo waleczna. Doświadczenie na pewno jest po stronie Serbów i uważam, że dzisiaj potwierdzą swoją wyższość i wygrają drugi mecz. Jak dla mnie max na co stać dzisiaj będzie Argentyńczyków to 1 set. Serbowie są silniejsi i dzisiaj to potwierdzą.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Wytlumaczy mi ktos jakim cudem, wczoraj Argentyna zostaje rozbita 3-0 przez Serbow a dzisiaj mecz konczy sie kompleltnie w druga strone?! Gdzie tutaj logika?....;/
Argentyna to nie tacy słabeusze, u siebie potrafią pograć. Można było dziś śmiało grać na ich seta po 1.40 (spodziewałem się kapkę większego kursiwa), bo dla mnie niemożliwe byłoby to, żeby nie ugrali seta w dwóch meczach u siebie z Serbami. Poszedłem w over, licząc na min. 4 sety, a tu Serbia kompletnie nie wytrzymała psychicznie, w ostatnim secie floty w pół siatki, Conte nieźle pograł. Forma dnia, ambicja, nie ma co więcej się rozczulać, przełomowy set 2.
Polska też rozbiła USA 3-0, by potem w takim samym stosunku przegrać ;)

U 4

ukasz

Użytkownik
Odnośnie meczu Argentyny to muszę też przyznać, że zwycięstwo w pełni zasłużone, świetna gra blokiem i dyspozycja dnia zaważyły o zwycięstwie.

buzero 59

buzero

Użytkownik
ja zauważyłem jedno że jeżeli drużyny są w miarę wyrównane - tzn nie ma miedzy nimi przepasci jak miedzy Brazylią i Portoryko to 2 mecze rozgrywane w małym obrębie czasu są odwrotne- myślę że powodem tego jest jeszcze brak zgrania i w najblizszej kolejce można tą sama zasade stosowac...

przyklady

POL-USA 3-0 / 0-3
KOR-KUB 3-0 / 1-3
BUŁ-GER 2-3 / 3-2
ARG-SER 0-3 / 3-0

Wiadomo nie zawsze to ma zastosowanie ale warto mysle zawsze przeczekac pierwszy mecz kolejki a w 2 zainwestowac mocniej....

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
ja zauważyłem jedno że jeżeli drużyny są w miarę wyrównane - tzn nie ma miedzy nimi przepasci jak miedzy Brazylią i Portoryko to 2 mecze rozgrywane w małym obrębie czasu są odwrotne- myślę że powodem tego jest jeszcze brak zgrania i w najblizszej kolejce można tą sama zasade stosowac...

przyklady

POL-USA 3-0 / 0-3
KOR-KUB 3-0 / 1-3
BUŁ-GER 2-3 / 3-2
ARG-SER 0-3 / 3-0

Wiadomo nie zawsze to ma zastosowanie ale warto mysle zawsze przeczekac pierwszy mecz kolejki a w 2 zainwestowac mocniej....
I myślisz że będzie tak ciągle? to że jakaś drużyna wzięła się za siebie w drugim meczu i wygrała nie znaczy że będzie tak zawsze. Przykładowo Włochy rozbiły Francję dwa razy bez większych problemów.

buzero 59

buzero

Użytkownik
kto powiedzial ciagle ?? chodzi mi o 1,2, moze 3 kolejke meczow....
potem jak ekipy wejda wrytm meczowy reprezentacji pewnie sie to zmieni....
takie moje spostrzezenie....zobaczymy jak bedzie w 2 kolejce...

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Wytłumaczyłby mi ktoś jak to jest możliwe że np. w Bet365 kurs na Polskę w meczu z Brazylia wynosi 9,00? Wiem Brazylia najlepszy zespół na świecie, grają u siebie, a Polska nie gra w najmocniejszym składzie ale bez przesady żeby kurs na Brazylię był 1,07...

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Wytłumaczyłby mi ktoś jak to jest możliwe że np. w Bet365 kurs na Polskę w meczu z Brazylia wynosi 9,00? Wiem Brazylia najlepszy zespół na świecie, grają u siebie, a Polska nie gra w najmocniejszym składzie ale bez przesady żeby kurs na Brazylię był 1,07...
A to źle? Ja sam czekam na drugi mecz, jak będzie w pierwszym 3-0, to stawiam sporą stawkę na seta naszych następnego dnia, nie wydaje mi się, byśmy dostali tam dwa razy baty do zera. A jak ugrają coś w pierwszym spotkaniu to odpuszczę zapewne ;)

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka, Włochy - Liga Światowa 2011
Spotkanie: Włochy - Kuba
Typ: Włochy
Kurs: 1.45
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Drugi weekend
z Ligą Światową zapoczątkuję nam spotkanie Włochów z Kubańczykami. W tabeli grupy D pierwsze miejsce zajmują Azzurri, którzy dwukrotnie rozbili Francuzów na ich terenie, nie oddając im nawet jednego seta! Natomiast siatkarze z gorącej wyspy szybko zostali sprowadzeni na ziemię przez Koreańczyków z Południa ulegając im 3:0, jednak szybko zrehabilitowali się i za sprawą skutecznych ataków Henry&#39;ego Bell&#39;a zdołali wziąźc odwet na Azjatach pokonując ich 3:1. Moim zdaniem zawodnicy prowadzeni przez Mauro Berruto bez większych problemów wygrają spotkanie z Kubańczykami, w których szeregach zabraknie największych gwiazd - Raydela Hierrezuello, Robertlandy Simona Atiesa oraz Joandrego Leala Hidalgo. Każdy z nich gra na innej pozycji, więc skład reprezentacji Kuby jest mocno dziurawy, a równie wartościowych zmienników niestety trener Samuels Blackwood nie posiada. Oficjalnie brak tych zawodników jest spowodowany - chęcią odpoczynku, kontuzją czy też &quot;słabymi wynikami osiąganymi w nauce&quot;. Jednak dobrze wiemy, jednak wiemy wiemy jak to jest na Kubie, co zapewne nie wpływa pozytywnie na atmosferę w szeregach reprezentacji Kuby. W normalnych warunkach faworytami tego pojedynku byliby Kubańczycy, jednak świetna postawa Włochów w spotkaniach z Francją a w szczególności atakującego Michała Łasko, kapitana Savaniego oraz dobre wkomponowanie się do zespołu Dragana Travicy napawa mnie optymizmem przed tym spotkaniem. Ogólna forma, skład personalny oraz doświadczenie przemawia za Włochami, którzy powinni bez większych problemów pokonac reprezentację Kuby borykającą się ze znacznym problemami wewnątrz zespołu a także poza nim. Forza Italia!

micolinho 16

micolinho

Użytkownik
Na Bwinie kurs na Brazylie dw 3-0 wyn 1,95 i jak dla mnie jest wart gry! Polska jak ma grać z Brazylią to zawsze ma pełne gacie, a do tego mają pewny awans, grają w Brazylii. Dodam, że Ignaczak dzisiaj wypowiadał się na temat meczu i z jego słów można bylo wywnioskować, że jadą tam pograć i nie wierzą w zwycięstwo - &quot;Nawet jak będziemy przegrywać 10pkt, to każdą piłkę bedziemy brali na poważnie&quot; - jak dla mnie to 1 mecz gładko po dupce będzie ;)!

marnik 18

marnik

Forum VIP
&quot;Nawet jak będziemy przegrywać 10pkt, to każdą piłkę bedziemy brali na poważnie&quot; - jak dla mnie to 1 mecz gładko po dupce będzie ;)!
Ja rozumiem ten fragment całkiem inaczej. Bedą walczyć od początku do końca o zwycięstwo i nawet jak bedą przegrywać 10 pkt to mimo iż maja pewny awans to bedą grali na maksa. Zawodnicy nie są głupi mamy nowego trenera z nową wizja kadry. Teraz nie ma największych gwiazd i inni zawodnicy maja szanse wywalczyć sobie lepszą pozycje w kadrze, więc dlaczego mieliby rezygnować z tej szansy i odpuszczać mecze w LŚ z uwagi na to że mamy awans.
Nie twierdze ze ogramy Brazylie, czy na 100 % ugramy seta. Najpierw sprawdzcie czy zagra już Murillo i Dante czyli podstawowe informacje, a potem dywagujcie komu chce się grac, a kto sie połozy bo ma pewny awans.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
OCHY - KUBA
Faworytem dzisiejszego spotkania między Włochami i Kubą wydają się ci pierwsi , granie jednak na drużynę z Półwyspu Apenińskiego po tak małym kursie jaki proponują nam bukmacherzy raczej mija się z celem.
Obie drużyny jak wiadomo mają poważne braki w tegorocznej Lidze Światowej , trudno powiedzieć które osłabienia są mocniejsze , czy brak Feia i Vermiglio po stronie Włoch czy brak Hierrezuelo i Simona po stronie Kuby. Po pierwszych spotkaniach obu drużyn można wyciągnąć takie wnioski że Włochy są niesamowicie silne a Kuba bardzo słaba , jednak jest to troszeczkę mylące. Myślę że główną przyczyną porażki Kuby w pierwszym spotkaniu z Koreą było zaskakująco szybka i skuteczna gra zawodników z Azji , Kubańczycy byli zaskoczeni i trochę zdezorientowani taką postawą gospodarzy . Co do Włochów to nie chce umniejszać ich dobrej gry z Francją ale nie ma się co oszukiwać , &quot;żabojady&quot; grali po prostu beznadziejnie i w pierwszym i w drugim spotkaniu , widać że są zupełnie nie przygotowani do tegorocznej Ligi Światowej.
Porównując składy Kuby i Włoch nie widzimy jakiejś różnicy w potencjale , myślę że jedyna pozycja w której Europejczycy przewyższają swoich rywali to rozegranie , Travica naprawdę znakomicie zastępuje Vermiglio i pokazuje że również jest bardzo klasowym zawodnikiem , natomiast w zespole Kuby dziura po Hierrezuelo jest naprawdę duża. Co do przyjęcia to tam przewagę mają Kubańczycy , mimo że Leon zawodził w pierwszych meczach to klasa tego zawodnika nie ulega żadnej wątpliwości , jestem pewien że obudzi się wkońcu w meczach z Włochami , drugi przyjmujący Bell zagrał świetne drugie spotkanie z Koreą i pokazał że będzie wstanie zastąpić nieobecnego Leala , co do Włochów to dobrze spisuje się jak narazie Savani ale Zaystsev mimo że jest solidnym zawodnikiem to średnio wygląda na tle Leona i Bella. Atakujący obu drużyn to bardzo podobna klasa , w pierwszych meczach co prawda Łasko zagrał bardzo dobrze ale nigdy nie uważałem tego zawodnika za kogoś więcej niż tylko solidnego atakującego , bardzo możliwe że w meczach z Kubą powróci do swojego bardzo mocno przeciętnego poziomu.
Podsumowując liczę w tym meczu na wygraną gości i na świetny mecz Leona , myślę że jest to bardzo realna opcja i po tak dużym kursie warto spróbować .
Win Kuba (3.19) - Pinnacle

Gwiazda Kuby : Leon w ataku

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom