World Athletics Indoor Championships 2022
Bukowiecki K. - Haratyk M. 1---1,25 PARODIA!
Romani D. - Bukowiecki K. 2---1,82
Ponzio N. - Stanek T. 1---1,52
Ealey Ch. - Ross F. 1---1,40
Dendy M. - Mandros Martinez J. 1---1,62
fortuna
T. Carmoy - N. Kobielski 2---1,90
M. Haratyk - A. Kolasinac 1---1,67
F. Mihaljević - Z. Weir 1---1,55
Khaddi Sagnia - Florentina Iusco 1---1,60
Ivana Španović Vuleta - Ese Brume 1---1,55
E. Lasa - K. Pulli 1---1,75
G. Tamberi - H. Kerr 1---1,38 zwrot
Marija Vuković - Emily Borthwick 1---1,60
betfan
Typy od dzisiaj do niedzieli. Brawa dla
betfan za fajną ofertę. Reszta buków oprócz
fortuny chyba, pokopiowane praktycznie wszystko od siebie.
Do Bukowieckiego nie mam szczęścia wybitnie, z formą czy bez formy zawsze odwrotnie wychodzi niż typuję. Tu zaufam mu i liczę, że będzie w top 4. Typ w parze z Haratykiem wydaje się oczywisty,ale...Michał wypoczął, złapał trochę świeżości. Parę dni temu nie widziałem go w top8, teraz sam już nie wiem. Skoro na MP nie szło a był w stanie 21m. przekroczyć to wiem, że jest w stanie na świeżości to powtórzyć. Konrada nie powinien pokonać bo po prostu nie ma takiej mocy na 21,5+ jak on,ale już Kolasinaca mającego już 37 lat na karku, z wynikami powiedziałbym średnimi, uważam że pokona. Konrad wie, że jest dobrze przygotowany, wie że pcha daleko i wystarczy to przenieść na sobotni
konkurs. Nie ma eliminacji. Czy to plus czy minus? Nie wiem...na pewno trzeba uważać żeby nie spalić na początku bo dojdą nerwy i różnie może być. Romani dla mnie zagadka, na stadionie jeszcze go widzę, ale w hali nie bardzo. Skusił mnie kurs, bo u innych dostaniemy max. 1,50. Zestawienia, którego nie rozumiem to Ponzio-Stanek. Włoch złapał formę i pcha regularnie 21+. A Stanek? Dobry początek sezonu w styczniu a potem kompletnie bez błysku. Osobiście dałbym max 1,15 (a grałem po 1,65 wczoraj). Mihajlevic jest zawsze groźny, potrafi odpalić to jedno pchnięcie. Weir i te jego 21,99m. ostatnio robi wrażenie ale przy tym formacie mistrzostw więcej plusów po stronie Chorwata.
Widze wzrost kursu na Ealey z Roos. Z czego wynika to nie wiem,ale to Amerykanka jest dla mnie faworytką tego pojedynku. Szwedka to dla mnie zawodniczka na poziom 18,50-18,90m. Amerykanka odrobiła lekcje po tym jak nie pojechała do Tokio i w krajowym konkursie osiagnęła 19,10m, a wcześniej w Szwecji i Islandii na poziomie 19,20m. Dzisiaj liczę na powtórkę.
W skoku w dal doświadczony i mający już medale halowych mistrzostw świata Dendy powinien pokonać kolegę z Peru. Nie będę się wymądrzał, po prostu doświadczenie i skoki 8+m. po stronie Amerykanina.
W skoku wzwyż próbuję naszego Norberta w parze z Belgiem. Kobielski zaimponował na Mistrzostwach Polski. Dobre, pewne skoki, widać było "to coś". Carmoy to taki poziom 2,20. Kurs bardzo zachęcający moim zdaniem.
W skoku w dal Sagnia w parze z Rumunką Iusco. Co autor miał na myśli? Ani wyniki,ani doświadczenie, ani forma nie wskazuje na to żeby Sagnia była od niej gorsza. Nie rozumiem takiego zestawienia.
Tambieri z Kerrem? Włoch zagadka,ale raczej nie zapomniał jak się skacze. Nowozelandczyk coś tam skakał już,ale ze wskazaniem na "coś tam"...
Powodzenia!