sumada90
Forum VIP
W młocie kobiet ja tego jakoś nie widzę, a jeśli już to bym bardziej stawiał na Fiodorow, a nie Kopron. Aśka jest bardziej równa, Kopron ostatnio wystrzeliła 75 ale raczej rzuca trochę ponad 70.cytat z dnia 26 września 2019 16:40 przez malin157może jeszcze bez typowań bo oferta w ziemniakach tylko na zwycięzców poszczególnych konkurencji i jakoś nic mi się nie widzi ale są już kursy na ilość medali 5 lub więcej / mniej
papierowo pewne medale:
dwa medale męski młot
jeden medal tyczka męska
szanse medalowe:
1. młot kobiet
2. 4x400 kobiet
3. kula męska
4. mikst 4x400
jak to widzicie?
Sztafeta kobiet jak najbardziej, o mikście się nie wypowiem. Kobiety wyglądają nieźle ale faceci słabo. Na kulę męską czekam najbardziej, bo uważam, że mamy szanse nawet na dwa medale. Bukowiecki żeby tylko głowę ogarnął. Gdyby w takiej formie teraz był Haratyk to bym stawiał w ciemno medal.
Ja też bym postawił szansę medalową przy Małachowskim. Przegrał MP ale rzuca ostatnio równo, a trzecie miejsce nie jest wcale tak daleko. Bo do Stahla i Dacresa sporo mu brakuje obecnie.
Ja już mam jakiś typ na jutro na setkę mężczyzn. Trochę w ciemno bo przed eliminacjami ale myślę, że kursy mogą pospadać.
Yohan Blake - Andre de Grasse 1,90 Fortuna 5-3
Gram na bardziej doświadczonego Jamajczyka. W tym sezonie 9,96 Blake'a, 9,97 de Grasse. Blake doświadczony, potrafi przygotować formę na najważniejszą imprezę w sezonie. Cały sezon biega w granicach 10 sekund ale w finałach potrafi schodzić poniżej tej granicy. Zawsze tak miał, że się mocno spinał. Do świetności z 2012 mu daleko ale to inne czasy były. Biega solidnie i powinien powalczyć o brązowy medal.
De Grasse nieoczekiwanie błyszczał na igrzyskach w Rio - tam brąz na setkę i srebro na 200m. Potem niestety kontuzja mu mocno przeszkodziła w karierze i ostatnie dwa lata stracone. Ten sezon jednak wreszcie przepracowany jak należy i są wyniki. On od początku dał się poznać przede wszystkim jako świetny 200-metrowiec i tutaj myślę, że ma duże szanse na medal - o wiele większe niż na setkę. Ostatnio dobre wyniki, co start to lepsze i na tym dystansie się skupia. Na setkę ostatnio zrobił SB przy przychylnym wietrze ale wcześniejsze wyniki w granicach 10.10. Myślę, że setka to będzie mocne przetarcie przed 200m.