Przed nami Złote Kolce w Ostravie.
Cervenkova M. - Guba P. 1---1,65
Storl D. - Bukowiecki K. 1---1,67 centymetr
Andrejczyk M. - Muze L. 1---1,30
Krukowski M. - Vesely V. 1---1,42
Cakss G. - Frydrych P. 1---1,35
Haratyk M. - Fabbri L. 1---1,40
fortuna
Paulina w tym dziwnym sezonie poza optymalną formą, w niedziele obie Panie mogliśmy oglądać w Chorzowie i lepsza była Czeszka poprawiając SB (18.32m.). Paulina mało startowała w tym roku w porównaniu do Markety i tylko na Mistrzostwach Polski przekroczyła 18 m. Forma od niedzieli w przypadku naszej rodaczki nie mogła nagle wzrosnąć, a w przypadku Czeszki ulotnić się.
Storl tylko ostatnio był gorszy od Bukowieckiego a to dlatego, że ten drugi pchnął SB i o 5 cm pokonał Niemca. Konrad cały czas mówi o kontuzji dłoni a mimo to startuje ($). Kurs wystawiony pod kątem niedzielnych zawodów, dzisiaj po raz kolejny Storl powinien pokonać Bukowieckiego.
Andrejczyk złapała formę i oby tak zostało do igrzysk. Ostatnio też grałem tą parę i weszło choć obie zawodniczki wypadły bardzo dobrze poprawiając swoje SB. W dalszym ciągu stawiam na Marię, która jest regularniejsza i przede wszystkim stabilniejsza niż Łotyszka.
Vesely wygrał z Krukowskim na Kusocińskim a dzisiaj okazja do rewanżu. Marcin rzucał wtedy "słabo" i ostatecznie był trzeci. Jeśli dzisiaj rzuci 83+ to jestem spokojny o ten zakład, bo dla doświadczonego już Czecha taki wynik to max.
Młody Łotysz Cakss bardzo dobrze radzi sobie w tym sezonie i praktycznie nie schodzi z poziomu 82,5 m. Czech Frydrych ledwie raz przekroczył osiemdziesiatkę notując niezbyt dobre rezultaty (zazwyczaj znacznie poniżej 79m). Jeśli nic nadzwyczajnego sie nie wydarzy to nie ma opcji żeby Frydrych był lepszy, powinien przegrać o dobre kilka metrów.
Michał w formie i 21,50+ powinien spokojnie pchnąć. Włoch Fabbri też wydaje się być mocny (21.99m. 30 sierpnia) ale zdecydowanie bardziej faluje. Powinien skonczyć w okolicach 21.00 m.
Małachowski - Barta 1---1,25
ewinner
Jak komuś potrzebny mały kurs na "podatek" to typ idealny. Piotrek nawet jak nie jest w formie to poziom 62+ utrzymuje. Marek Barta to zawodnik na max 61 m. Chyba Małach musiałby mieć sześć "X" żeby Czech był od niego lepszy.
Małachowski P. - Barta M. (+2.5m.) 1---1,84
Stahl D. - Gudzius A. (+2m.) 1---1,70
Ceh K. - Pettersson S. 2---1,94
N. Kobielski uzyska przynajmniej 2.24m.? Tak---1,62
sts
Zakładając, że Barta dorzuci do 61 m. (wariant mega optymistyczny) to Piotrek musiałby 63,51m rzucić. Realne? jak najbardziej.
Stahl w Chorzowie wygrał, ale tak jak pisałem chłop jeszcze rano siedział na lotnisku i wystartował "z samolotu". Z tego co wiem w Ostravie jest od wczoraj więc będzie "na świeżości". Litwin Gudzius odnotował najgorszy start w tym sezonie pod względem wyniku i ewidentnie było widać że coś jest nie tak. Z tego co udało się dowiedzieć musi się troche podleczyć bo startuje z kontuzjami. Liczę, że Szwed odpali z 69m. a dla Andriusa raczej max. pułap na ten moment to 66m.
Dziwnie rzucał też Słoweniec a mimo to udało mu się uzyskać ponad 66 m., reszta rzutów praktycznie w 61 m. Pettersson startuje bardzo dużo ale broni się wynikami, które są bardzo dobre. Stabilność po jego stronie i jak dla mnie to powinien Ceha pokonać.
Na koniec Kobielski i fajna obsada konkursu skoku wzwyż. Zaczynają 2,10-->2,15-->2,20-->2,24-->2,28-->2,31. Te 2,24 powinien pokonać bo z 2,28 będzie miał ciężko, forma jest i powinno być dobrze.
Bez opisu:
Lavillenie R. - Wojciechowski P. 1---1,29
Cypres J. - Barta D. 1---1,40
Nedasekau M. - Kobielski N. 1---1,20
Cakss G. - Mrzygłód C. 1---1,22
Warholm K. pobiegnie w przedziale 0-47,03 sec. ---1,60
fortuna
Tyle ode mnie. Powodzenia!