Tak wczoraj stawialiśmy na Makwale, że ten nawet na podium się nie znalazł, dobrze ktoś napisał o masówkach, że nieraz potrafią przysporzyć ból głowy, a na mistrza świata z Turcji to mało kto, poza jednym gościem, co zagrał na Niego w STS, że wygra za 250, nikt chyba nie stawiał na takim placu, choć ja wspominałem o nim, jako o kandydacie do medalu ????
Fortuna
3000m z przeszkodami kobiet
Chepkoech - Cobourn 1 1.26
Jebet - Kirui 1 1.22
Chespol - Krause 1 1.33
Jepkemoi - Diro 1 1.22
Rzut młotem panów
Nowicki 1-2 1.37
Nowicki - Nazarov 1.27
Halasz - Miller 1.48
Bigot - Marghiev 1 1.38
200 m kobiet
TaLou 1-3 1.2
Miller 1-3 1.11
TaLou - Stevens 1.16
Skok w dal kobiet
Bartoletta 1-2 1.55
Bartoletta - Salman Rath 1 1.18
Spanovic - Okagbare 1 1.13
Spanovic - Klishina 1.22
Po krótce o wszystkim, bo nie ma co pisać jakiś długich analiz ????
3000 z przeszkodami same faworytki, które w tym roku dominują na listach światowych, w biegach mają po kilka sekund przewagi, najlepsza para to wg mnie Chespol - Krause, nie wiem, co musiałoby się wydarzyć, żeby ogólnie Europejka wygrała z Kenijką ????
Nowicki już opisany, bardzo dobra, równa forma przez cały sezon, jedynym argumentem na to, że może wygrać to to, że Fajdek spali się na kolejnej dużej imprezie, do tego Halasz i Bigot, którzy będą się bić o brąz, bardziej faworyzuję Halasza, w Ostrawie fajnie porzucał ????
To nie płotki, że jak wymienimy 3 faworytki, to któraś uwali, Schippers, Miller, TaLou za formę i starty w przekroju całego sezonu takie podium, bo nie ma kto tam im podskoczyć ????
Na koniec skok w dal kobiet, nie pasuje mi w ogóle Reese dziś jakoś, ona wygrywała w tym roku tylko u siebie, Bartoletta miała dobre wyniki w Europie i dla mnie Tianna jest główną faworytką do złota, do tego ten skok w eliminacjach pod wiatr, Spanovic podobnie
Do tego bez analizy STS, żeby nie powielać
Jebet - Cobourn 1 1.3 3000m
Chespol - Krause 1 1.27 3000m
TaLou - Duncan 1 1.12 200m
Miller - Stevens 1 1.1 200m
Bartoletta - Klishina 1 1.25 w dal
Spanovic - Ugen 1 1.15 w dal
Halasz - Marghiev 1 1.5 młot