>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Lekkoatletyka 2013

Status
Zamknięty.
pawel8258 50

pawel8258

Użytkownik
Lekkoatletyka, MŚ w Moskwie 800m M
M. Lewandowski - A. Chemut 1 @ 1.85 Unibet ++ BRAWO MARCIN!
Polak postawił tylko na MŚ w tym sezonie, stąd słabszy początek sezonu, ale ze startu na start jest tylko lepiej! Poza tym doświadczenie to coś czego niestety Kenijczyk nie posiada. Chemut (Ken) ma według mnie małe szanse na wejście do Finału. Znowu kurs na Polaka.

pawel8258 50

pawel8258

Użytkownik
Lekkoatletyka, MŚ w Moskwie Rzut dyskiem K ++
Z. Glanc/R. Comba 1 @ 1.60 Bwin
Kolejny raz patriotyczny typ. Ale tu też wszystko przemawia za Polką, od rekordu życiowego, po najlepszy wynik sezonu i startu na ważnych imprezach.

D 174

dziurka

Użytkownik
10 000m kobiet - MŚ Moskwa
Według mnie to będzie bieg jednej aktorki, Etiopki Tirunesh Dibaba. Jedyna ze stawki ma życiówkę poniżej 30 min w tym roku jeden start na 10 km gdzie wygrała z czasem 30;26 co daje jej 2 miejsce na tegorocznych światowych listach ustępuje tylko rodaczce Defar która w Moskwie nie wystartuje (betsafe twierdzi inaczej z stąd taki kurs).
Tirunesh Dibaba wygra 1,24 betsafe ✅
Bez analizy (jak będę miał czas to dopiszę później)
Perkovic S. wygra 1,25 ✅
Sendriute Z. - Samuels D. 1 1,3 ✅
Gatlin J. - Rodgers M. 1 1,3 ✅
Carter N. - Vicaut J. 1 1,55 ✅
Akagbare B. 1-3 1,15 (fortuna 1,3) ✅
Sokolova E. - Spanovic I.1 1,4 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
pawel8258 50

pawel8258

Użytkownik
Lekkoatletyka, MŚ w Moskwie 400m ppł K
Z. Hejnova pobiegnie w Finale 52.99 lub lepiej TAK/NIE - NIE @ 1.55 Unibet
Bieg po Rekord w Finale MŚ to marzenie niejednego sportowca.
51.90 to jej rekord na 400m płaskie, a po drodze 10 płotków. Jest w stanie powalczyć o brąz, ale 53s. nie złamie.

D 174

dziurka

Użytkownik
Lekkoatletyka, MŚ w Moskwie 400m ppł K
Z. Hejnova pobiegnie w Finale 52.99 lub lepiej TAK/NIE - NIE @ 1.55 Unibet
Bieg po Rekord w Finale MŚ to marzenie niejednego sportowca.
51.90 to jej rekord na 400m płaskie, a po drodze 10 płotków. Jest w stanie powalczyć o brąz, ale 53s. nie złamie.
Nie za bardzo rozumiem to zdanie, dla mnie Czeszka jest faworytką tego biegu i myślę że spokojnie go wygra. Zuzana otwiera tegoroczne światowe listy z pierwszych 5 najlepszych wyników 4 to właśnie Czeszki najgroźniejsza przeciwniczka Antyukh wydaje się być bez formy 55,20 to kiepski wynik. A co do 52,99 może go spokojnie pobić ostatnio podczas diamentowej ligi w Londynie pobiegła 53,07 gdzie odpuściła finisz i już wtedy mogła spokojnie ten wynik poprawić a w Moskwie o żadnym odpuszczaniu nie ma mowy.

radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
skok w dal kobiet
Reese B. 1-3 @ 1,60 Milenium - zaufam Amerykance, mimo, że przed kwalifikacje ledwo przebrnęła, trzy bardzo słabe jak na Nią skoki, mam nadzieję, że to był tylko wypadek przy pracy. PB w tym sezonie, 7,25, kilka skoków pod 7 metrów, jeśli powtórzy w finale coś w tych granicach powinna sięgnąć po medal. Choć walka zapowiada się niezwykle ciekawie i kandydatek jest kilka: główna faworytka Okagbare B., Proctor, są nieobliczalne Rosjanki. Myślę jednak, że doświadczenie i mobilizacja Reese dadzą rezultaty.

Otrzymane punkty reputacji: +14
daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Lekkoatletyka, Mistrzostwa Świata w Moskwie - Skok w Dal (K)
Pod względem bukmacherskim najciekawsze dzisiaj wydarzenie na MŚ. Mamy trzy główne faworytki - Sharę Proctor z Wysp Dziewiczych reprezentującą Wielką Brytanię, Blessing Okagbare z Nigerii i Brittney Reese z USA. Ja stawiam na zwycięstwo tej ostatniej - Amerykanki.
Zacznę od Okagbare, która jest najbardziej znana z tej trójki. Godzi ona starty w skoku w dal i sprincie, na obu polach odnosząc sukcesy. Jednak w tym sezonie Blessing skupia się przede wszystkim na biegu na 100 metrów, gdzie chce podjąć walkę z Shelly-Ann Fraser-Pryce. Wydaje mi się że nieco po macoszemu traktuje skok w dal. Trening do obu dyscyplin nieco się różni, i myślę że choć Nigeryjka może zdobyć medal, to raczej nie złoty. Do tego pewnie jest nieco zmęczona, bo dziś w sesji porannej biegała kwalifikacje do sprintu.
Proctor moim zdaniem jest wymieniana nieco na wyrost, wszak rekord życiowy poniżej 7 metrów (i to z zeszłego roku) na kolana nie powala.
Zostaje więc Amerykanka Reese. Rekord życiowy na poziomie 7,25 zrobiony w maju tego roku, więc forma jest przygotowana. Złoto na Igrzyskach w Londynie, złoto na MŚ w Daegu i Berlinie, prowadzi na tegorocznych listach światowych. 7,25! To o 21 centymetrów dalej niż życiówka Okakbare!
Nie mam pojęcia czemu aż taki wysoki kurs na Brittney, dla mnie faworytka.
Brittney Reese @3,75 ✅

W pozostałych dzisiejszych konkurencjach raczej jest jeden murowany faworyt, z odstraszająco niskim kursem.
100 m. Men - Usain Bolt @1,08 ✅
Rzut Dyskiem (K) - Sandra Perković @1,20
✅
10000 m. Women - Tirunesh Dibaba @1,10 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +29
radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
myślę że taki wysoki z dwóch powodów, po pierwsze 3 słabe skoki w kwalifikacjach, prawie nie byłoby Jej w finale, a po drugie Ona pali dużo prób, czasami ma 1,2 udane w konkursie. Ale zgadzam się , dla mnie mimo to też pozostaje faworytką.

pawel8258 50

pawel8258

Użytkownik
Lekkoatletyka, Mistrzostwa Świata w Moskwie - Chód 20km M + BRAWO LOPEZ BRĄZ!
Zelin Cai (Chn) - Lopez (ESP) - 2 @ 2.55 Unibet
Lopez w tym roku poszedł 39min 07s na 10km w ramach przygotowań do MŚ, myślę, że będzie szedł w ścisłej grupie, a sprawa medalu jest nawet realna dużo zależy do Rosjan jak oni to rozegrają. PRzecież chód to ich specjalność.

D 174

dziurka

Użytkownik
rzut dyskiem kobiet MŚ w Moskwie
Ż. Glanc - D. Samuels obie zawodniczki dość przeciętne, szans na podium raczej nie mają, jednak Australijka wydaje się być w lepszej formie. Życiówka na korzyść Samuels lepsza o 50 cm, w tym sezonie także lepiej wypada Australijka najlepszy wynik 64.46 natomiast Żaneta zaledwie 62.78. Australijka w kwalifikacjach rzucała po metrze dalej wszystko wskazuje na to że w konkursie będzie tak samo.
Ż. Glanc - D. Samuels 2 1,38 toto-mix ⛔
C. Martina - J. Vicaut 8 lat młodszy francuz w tym sezonie spisuje się znacznie lepiej od Holendra który najlepsze lata ma już za sobą. Francuz w tym sezonie życiówka i 3 starty poniżej 10s Martina tylko dwa starty na dużych imprezach 10,03 i 10,04. Holender wystartuje w 3 półfinale gdzie poza jego zasięgiem jest Bolt i Rodgers a reszta zawodników legitymuje się mniej więcej takimi samymi wynikami, Francuz również nie będzie miał łatwego zadania bo w jego biegu będzie rywalizował z Gatlinem i Carterem jeżeli przegra z oboma to i tak powinien awansować jako LL
C. Martina - J. Vicaut 2 1,22 toto-mix ✅

pawel8258 50

pawel8258

Użytkownik
Lekkoatletyka, Mistrzostwa Świata w Moskwie - 800m K
Czy któraś zawodniczka z GBR dotrze do Finału TAK/ NIE - TAK @ 4.00 Unibet
Myślę, że zwyciężczyni diamentowej ligi z Birminigham Jessica Judd znajdzie się w Finale. Warto spróbować, tym bardziej, ze w zapasie jest jeszcze jedna niezła zawodniczka - M. Okoro.

radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
6 finałów dzisiaj . Wszystkie zapowiadają się niezwykle ciekawie . Ode mnie takie typy, wszystkie z Milenium:

400 m kobiet - Hastings N.-Williams N 1 @ 1,37 - Jamajka z 1 toru i tu już jest problem,ciężko z niego o coś powalczyć. W półfinale zdecydowanie przegrała z Amerykanką. ✅

rzut młotem mężczyzn - Melich L.-Fajdek P. 1 @ 1,25 - Czech mocny w tym sezonie, kilka rzutów powyżej 80m, Polaka jakoś natomiast dziś nie widzę w walce o medale, często nie wytrzymuje presji. Nie zdziwię się jak przegra nawet z Ziółkowskim. ⛔

100 metrów kobiet Fraser S-A.-Jeter C. 1 @ 1,17 - Jamajka jedna z głównych faworytek do złota, Jeter natomiast wygląda, że nie jest w najwyższej formie.✅

100 m przed płotki mężczyzn Oliver D.-Richardson J. 1 @ 1,27 - pojedynek Amerykanów , w lepszej formie Oliver, który już w eliminacjach pokazał, że będzie walczył o złoto, Richardson nie błyszczy, 13,20 w tym sezonie. ✅

skok o tyczce mężczyzn Holzdeppe R.-Kudlicka J. 1 @ 1,35 - Niemiec rewelacyjny początek sezonu, później trochę gorzej , ale liczę , że przygotował formę na MŚ, Czech potrafi zaskoczyć, zresztą wiele konkursów tyczkarzy miała w tym sezonie dziwny i zaskakujący przebieg, wyniki jednak przemawiają za Holzdeppe. ✅

pchnięcie kulą kobiet Kolodko E.-Schwanitz C. 1 @ 1,55 - najbardziej ryzykowny typ. Wiadomo złoto zdobędzie Adams. Ale o pozostałe 2 medale będą walczyły cztery zawodniczki: Kołodko, Schwanitz, Carter i Gong. I każda z nich prezentuje porównywalny poziom. Zdecydowałem się jednak zagrać na reprezentantkę gospodarzy, która w sumie najmniej startowała w tym sezonie, na pewno wszystko podporządkowała tym mistrzostwom, żeby zdobyć srebrny medal. W kwalifikacjach od razu pierwszym pchnięciem zapewniła sobie miejsce finale. Natomiast Niemka dwie słabe próby, ale ze spokojem jest w tej 12. ⛔ Niemka w ostatnim pchnięcie PB, eh...

D 174

dziurka

Użytkownik
400m K MŚ w Moskwie
Montsho-Ohurugu reprezentantka Botswany otwiera tegoroczne listy wynikiem 49.33 jest to zarazem jej rekord życiowy. Widać że do MŚ jest dobrze przygotowana świadczy o tym czas z półfinałów 49,56 w którym kontrolowała bieg od startu do mety, gdyby nie odpuściła delikatnie końcówki z pewnością poprawiła by życiówkę. Brytyjka również w dobrej formie najlepszy wynik w tym roku osiągnęła wczoraj w półfinałach 49,75 ale to nie wystarczy na rewelacyjną Montsho która zdominowała tegoroczną Diamentową Ligę.
Montsho-Ohuruogu1 1,47 STS ⛔
Rzut młotem M MŚ w Moskwie
Na głównego faworyta do złota w Moskwie wyrasta Pars który otwiera tegoroczne światowe listy wynikiem 81.02 podczas memoriału Kusocińskiego do niego także należy 5 z 7 najlepszych wyników w tym sezonie. W kwalifikacjach również rzucił najdalej bo 79.06 stać go spokojnie na rzut w granicach 81-82m a taki wynik będzie dawał złoto.
Pars zwycięstwo 1,55 STS ⛔ ale zwycięstwo Polaka to rekompensuje
Ziółkowski-Esser kiedyś ten pojedynek budził emocje, dziś jest trochę inaczej... Obaj zawodnicy lekko pod formą i do rekordów życiowych im daleko, jednak Szymon wydajee się być w ciut lepszej dyspozycji podczas memoriału Kusoćińskiego rzucił pod 79m w kwalifikacjach rzucał w granicach 76 a niemiec dopiero w 3 próbie uzyskał awans rzutem na odległość 75,90
Ziółkowski-Esser 1 1,3 STS ✅
Bez analizy:
Litvinov-Fajdek 1,4 STS ⛔
Lavillenie zwycięstwo 1,15 STS ⛔
Oliver 1-3 1,1 STS ✅
Merritt 1-3 1,15 STS ⛔
Fraser Pryce 1-2 1,22 fortuna
Okagbare-Stewart 1 1,2 fortuna ✅
Oliver-Richardson 1 1,25 fortuna ⛔
Shubenkov-Noga 1 1,13 fortuna ✅
Krivoshapka-McPherson 1,45 fortuna 1,6 Unibet ✅
Melich 1-5 1,12 fortuna ✅
Kozmus-Fajdek 1 1,3 fortuna ⛔
Litvinov-Ziółkowski 1 1,35 fortuna ⛔
Nazarov-Esser 1 1,14 fortuna ✅

P 15

polskigracz

Użytkownik
Paowie jaki był kurs na złoto Fajdka ?
TVP po raz kolejny pokazała wielką klase.
Zamiast pokazywać jak Polak zdobywa złoty medal to oni siedmiobój czy Tyczke pokazują.
Żal.pl

P 323

przemoks

Użytkownik
Paowie jaki był kurs na złoto Fajdka ?
TVP po raz kolejny pokazała wielką klase.
Zamiast pokazywać jak Polak zdobywa złoty medal to oni siedmiobój czy Tyczke pokazują.
Żal.pl
A co ma do tego TVP? Czy to sa ich kamery, ze moga sobie wybierac co chca pokazywac?

P 15

polskigracz

Użytkownik
Kase za abonament biorą to powinni swojego operatora z kamerą podesłać w razie gdyby takie jaja jak dzisiaj wyszły że Polak zdobywa złoty medal a w tv pokazują 2 jego rzuty.
No ale po co lepiej kopaną pokazywać.
Kurde 10 to ładny kurs ale tego sie nie dało wyczuć niema bata

D 174

dziurka

Użytkownik
Kase za abonament biorą to powinni swojego operatora z kamerą podesłać w razie gdyby takie jaja jak dzisiaj wyszły że Polak zdobywa złoty medal a w tv pokazują 2 jego rzuty.
No ale po co lepiej kopaną pokazywać.
Kurde 10 to ładny kurs ale tego sie nie dało wyczuć niema bata
tvp nie mają nic do ego, eurosport pokazywał dokładnie to samo

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom