Ja stwierdziłem, że poszukam czegoś ciekawego po trochę wyższych kursach, co moim zdaniem wcale nie jest skazane z góry na porażkę. Kursy z
Unibet:
-
Po pierwsze, 110m pł. wygrana Olivera 3,75.
Płotki są akurat ciężkie do obstawiania, bo jak to bywało często z Lolo Jones, można cały bieg prowadzić i na ostatnim płotku się potknąć. MŚ to duże emocje i łatwo o prosty błąd. Merritt jako mistrz olimpijski jest klasą samą w sobie jednak na listach światowych prowadzi Oliver. Jeśli Merritt tego nie wygra, to zrobi to właśnie Oliver. Warto zatem próbować, bo fajny kurs
-
jedziemy dalej medal dla Ahoure na 200m 2.10
Reprezentantka WKS-u pokazała, że jest mocna, biegnąc przy wietrze -0,5 w Monaco 22,24. W wywiadzie powiedziała, że w Moskwie chce pobiec o wiele szybciej i że jest na to przygotowana. Zatem medal jak najbardziej w jej zasięgu.
-
800m złoto Symmonds (6,50) lub Solomon (7,0)
Jeśli Aman nie wygra, to powinien wygrać któryś z nich, jako że nie ma Rudishy.
To MŚ-będą biegi eliminacyjne Aman może coś w którymś z nich zrobić nie tak jak należy i nie dostać się do finału. Inaczej nie widzę innej opcji niż zwycięstwo Mohameda.
-
Kula Majewski medal 1,75
Powinno wystarczyć pchnięcie niewiele powyżej powyżej 20 i pół meta, żeby wygrać ze Storlem. Bo jak wiadomo Hoffa i Whiting po za zasięgiem kogokolwiek.
-
Dysk Małachowski złoto 3,75
Piotrek niejednokrotnie pokazywał, że jest w wysokiej formie, prowadzi na listach światowych, walka o zwycięstwo z Hartingiem będzie zacięta, ale dlaczego nasz reprezentant ma w tej walce nie odnieść zwycięstwa?
-
W dal Caseres 1-3 3,75
Zupełnie niezrozumiały dla mnie kurs. Hiszpan na MME w Tampere oddał wszystkie skoki powyżej 8 metrów. Taka seria rzadko się zdarza. Te wszystkie Chinczyki są dobre ale albo u siebie albo tylko raz. Na pewno Menkov i Da Silva będą trudni do ogrania, ale po za tą dwójką już raczej Caseres może wygrać z każdym.
-
Trójskok zwycięstwo Pichardo 4,50
Dobra, tym razem to typ czysto ze względu na sympatię do Kubańczyka. Niesamowicie przeżywa każdy skok, bawi się tym co robi i jest typowym fighterem. Prowadzi na listach światowych, jest w gazie. Thamgo mnie coś nie przekonuje w tym sezonie, Taylor swoje już wygrał, teraz czas na PPP, czyli Pedro Pablo Pichardo