Nie ma jeszcze składów, ale wszyscy wiemy jak Legia musi dzisiaj zagrać aby mieć szanse na awans w rewanżu w Edynburgu. Tak mówi Berg, wtóruje mu Vrdoljak - Legia ma przede wszystkim zagrać bezbłędnie w defensywie. Po urazie wrócił już Dossa Junior, który będzie bezcenny jeżeli chodzi o powietrzne pojedynki z rosłymi obrońcami Celticu.
W związku z tym proponuję bet z przyjemnym kursem. Mianowicie: Celtic Glasgow poniżej 1,5 gola kurs 1.50 Bet365
Hmmm... Czy ty kolego nie pomyliłeś Dossy Juniora z Arboledą ze swoich lat świetności? A może masz jakieś przesłanki, że Dossa zagra dziś jak Arboleda parę lat temu w Poznaniu przeciwko Man City? ????
Sprawdźmy więc, jakie są podstawy do tego typu i na ile wiarygodna jest jego argumentacja.
1. Skład na mecz Legia Warszawa - Steaua Bukareszt / 2:2
Legia: Dusan Kuciak - Jakub Wawrzyniak,
Dossa Junior, Jakub Rzeźniczak, Bartosz Bereszyński - Jakub Kosecki, Ivica Vrdoljak, Dominik Furman, Miroslav Radović, Michał Kucharczyk - Marek Saganowski.
2. Skład na mecz Trabzonspor - Legia / 2:0
Legia: Wojciech Skaba; Łukasz Broź, Jakub Rzeźniczak,
Dossa Junior, Tomasz Brzyski; Jakub Kosecki (74. Michał Kucharczyk), Ivica Vrdoljak (65. Dominik Furman), Tomasz Jodłowiec, Helio Pinto, Michał Żyro (8. Henrik Ojamaa); Władimir Dwaliszwili
3. Skład na mecz Legia Warszawa - Trabzonspor / 0:2
Legia: Wojciech Skaba, Bartosz Bereszyński, Jakub Rzeźniczak,
Dossa Junior, Tomasz Brzyski, Dominik Furman, Tomasz Jodłowiec, Michał Kucharczyk, Helio Pinto, Jakub Kosecki, Wladimer Dwaliszwili.
4. Skład na mecz Legia Warszawa - Lazio / 0:2
Legia: Skaba - Broź, Rzeźniczak,
Dossa, Brzyski - Vrdoljak, Furman - Ojamaa/Kucharczyk, Radović, Kosecki -Saganowski
Przy meczu numer 3 warto odnotować strzelców bramek:
Tak więc nie uważam, że Dossa to jakiś super-defender.
Co wcale nie oznacza, że zakład na 100% Ci nie wejdzie, ale argumentacja jednak do luftu.
Można pisać o nudnych meczach Celticu na wyjeździe, o tym że na wyjazdach grają bez polotu, o przegranej roku temu z Kazachami 2:0.
Ale ludzie... Nie nakręcajcie się tak na tą Legie. Jak dla mnie to na Legie leci masówka (a przejrzałem też parę innych stron). Piszecie, że trzeba być patriotą i grać na Legię? Faktycznie to jest patriotyzm, bo nie ma w grze Legii ani finezji, ani zysków gdy się na nich stawia w Europejskich Pucharach. Pozostaje czysty patriotyzm. Ostatnio dałem się ponieść emocjom jak nakręcaliście, że
Polska wygra z Niemcami. Wielkie przełamanie itp. a świstak siedzi i zawija sreberka.
Wierzycie w Radovicia? Serio? To ma być ten czarny koń na Celtic? Może Celtic to nie Lazio, ale wciąż mam przed oczami bezradną minę Radovicia (gdy u siebie grali z Lazio). Zresztą już kiedyś o tym pisałem. A to mina Rado z innego meczu:
No i czary mary z Hernanesem:
Każdy piszę, że Legia się nie osłabiła, a nawet wzmocniła. Wszyscy zapominają o tym, że rok temu pośród zawodników Legii jednym z najbardziej wyróżniających się graczy był Dominik Furman:
Nie bez powodu gra teraz we Francji. No i kto go wg Was zastąpi? Helio Pinto?
Podoba mi się natomiast typ @
Calanau i jego argumentacja. Bardzo możliwe, że zagram coś w tym kierunku.