Casa Modena - Lube Banca Macerata 2 @ 1,90 Unibet
No no, kto by się spodziewał że
Unibet wystawi takie wysokie kursiwo. Sadzę się na to spotkanie od Pucharu Włoch. Macerata jest faworytem tego spotkania. Bardzo duży wpływ na morale będzie miał triumf nad Trentino w
LM. W pucharze Włoch przed tygodniem Macerata wygrała z Modeną 3-1. Oba zespoły wtedy popełniły masę błędów. Macerata gra ostatnio dobrze. Dobry mecz w półfinale ze wspomnianą Modeną, dobre finałowe starcie przegranie 3-2 z Trentino oraz bardzo dobry mecz w
LM z Trentino wygrany 3-2. Widać że do optymalnej formy wraca Christian Savani. Simeone Parodi zaczyna grać razem z zespołem w ataku. Martwi mnie jedynie postawa Travicy, nie wiem co się z chłopakiem dzieje ale wiem jedno w głowie to on ma nie pokolei. W
LM w ogóle jakiś nieobecny nie cieszył się z punktów drużyny, rozgrywał zawiesiny przez co Macerata przegrała dwa pierwsze sety. Myślę że w lidze ponowie wyjdzie w 1 składzie, ale mam nadzieję że wyciągnie wnioski i zacznie grać szybko i płasko do Savaniego, tak grał jego zastępca Monopoli i Savani demolował Trentino. Omrcen jest w gazie i co ma kończyć to kończy. Jeśli będzie dobre przyjęcie to Macerata musi grać środkiem, bo to jest ich przeogromny atut, Podrascanin i Stanković są bardzo skuteczni na siatce. Exeiga mistrz nad mistrzami, on swoje zawsze robi, ostatnio wyraźnie poprawił się w obronie i w tej kwestii jest chyba najlepszy na świecie. Jest jeszcze Kovar który wchodzi na przujęcie i być może któregoś z zawodników zastąpi, ale gra ostatnio bardzo dobrze widać że zaczyna nadawać na tych samych falach co pozostali i jest istotnym ogniwem drużyny. Atutem Maceraty jest potężna zagrywka. Każdy z zawodników zagrywa bardzo silnie, i co najważniejsze każdego stać na asa serwisowego, gdyby przy tym nie popełniali tylu błędów to było by idealnie. Modena to dobry zespół ale ze słabszymi drużynami. Wtedy wszyscy grają na swoim poziomie. Z Trentino dostali lekcję z Maceratą również. We własnej hali są groźni ale wydaje mi się że Macerata wygra to spotkanie. Istotne będzie przyjęcie, jeśli będzie w miarę dobre to Esko może trochę napsuć krwi, ale jak będzie słabe to na sytuacyjne piłki pozostaje tylko Anderson i Kooy (ten jest po kontuzji i nie wiadomo czy nie zagra czasami były gracz Maceraty Mateo Martino). Angel Dennis do wysokich piłek się nie nadaje, z szybkich jest bardzo skuteczny. Modena ma dość dobrą parę środkowych, Sala i Piscopo są nieźli. Sala jest skuteczniejszy w ataku, ale Piscopo bardzo dobrze gra blokiem. Libero Loris Manir robi swoje. Zauważyłem że Modena ma kompleks mocnych drużyn i przegrywają spotkania już w szatni. W meczach na szczycie, na ławce rezerwowych często panuje nerwowa atmosfera która nie pomaga w dobrej grze. Dennis w ważnych meczach często zawodzi. Także więcej argumentów widzę po stronie Maceraty i też na nich zagram.