W tej kolejce postanowiłem być wierny swoim typom sprzed kilku dni, a dokładniej chodzi mi o mecz Cardiff-Leeds.
Według mnie w dzisiejszym meczu - w myśl powiedzenia "co się odwlecze to nie uciecze" - zobaczymy bramki w wykonaniu obu drużyn. Gospodarze potrzebują wygranej, aby być pewni barażów, natomiast goście mają zapewniony byt i grają bez spiny. W tym momencie nie tylko intuicja podpowiada mi, że obie drużyny strzelą lecz również statystyki przemawiające za overami Cardiff, a których to overów nie widzimy od bodajże 6 kolejek.
Ok Leeds ostatnio gra beznadziejnie, ale tą drużynę stać na duuużo lepsze wyniki, bo pamiętamy nazwiska takie jak McCormack, Becchio, Snodgrass. Z obu stron jakieś braki kadrowe, ale raczej niezbyt istotne - no ewentualnie ten Darren O'Dea ale to bez przesady nie ma tragedii z tymi składami:razz:
Oczywiście faworytem pozostaje Cardiff ale w tej lidze wszystko jest możliwe, więc ja się skupiam na bramkach.
Cardiff - Leeds BTS 1,75 8/10
Cardiff - Leeds over 2,5 1,8 6/10
Cardiff - Leeds over 3,5 3,1
mecz o 13:30
Innym spotkaniem, nad którym się zastanawiam jest Hull - Forest.
Jeśli chodzi o gospodarzy to mają oni matematyczne szanse na baraże ale umówmy się - musiałby się zdarzyć cud żeby zagrali o awans do PL. Poza tym ich forma wcale nie jest ich sprzymierzeńcem. Pomimo, że wygrali dwa ostatnie spotkania u siebie nie jestem przekonany o ich duchu walki w tym meczu oraz dyspozycji. Jeśli chodzi o Forest to byli blisko wywiezienia z boiska Reading jednego punktu i uważam, że tym razem uda im się wywieźć przynajmniej 1 pkt. Goście bez żadnych problemów kadrowych i w dodatku są spokojni o ligowy byt. Forest gra na wyjazdach duzo lepiej niż na własnym obiekcie i dla mnie osobiście są w tym meczu faworytem.
Hull - Forest X2 1,58 9/10
Hull - Forest DNB 2 ~2,2
Dodatkowo uważam również, ze Derby strzeli bramkę przeciwko Portsmouth ~ 1,4.