bo to cisza przed burzą :zy3ou:
ja analizuję tą kolejkę już od soboty i byłem ciekaw jak Wy podejdziecie do tematu. Dwie najbliższe kolejki - wtorek-sobota - już na 99% pokażą nam kto awansuje bezpośrednio a do ostatniej kolejki powinniśmy być świadkami walki o miejsca w playoffach. Ogólnie jeśli chodzi o jutrzejsze mecze to na pierwszy plan wysuwają się zwycięstwa faworytów, a więc:
West Ham
Cardiff
Boro
Southampton
Blackpool
Reading
Wszystkie zespoły mają o co grać. Młoty wiadomo - poczuły świeżą krew i powinny pójść za ciosem. Walijczycy w końcu powinni wygrać u siebie i umocnić się na miejscu gwarantującym playoffy. M'Boro po ostatnim zwycięstwie chyba nadal wierzą, że znajdą się na ostatnim miejscu pozwalającym zagrać o PL. Blackpool jeśli nie chce w tej kolejce zostać wyprzedzone przez wymienione Boro to powinni pokazać na własnym terenie, że miejsce w barażach im sie należy. Na koniec lider, który patrząc na wyniki powinien zmieść Forest i w dodatku lekko pokryć handi.
To wszystko tylko i wyłącznie teoria, bo w praktyce oczywiście ta liga jest nieprzewidywalna.
No cóż jeśli chodzi o mój wybór to przyznam, że nadal się waham ale powiem jedno - zgadzam się z Miko że Reading może zgubić punkty. Nie chodzi o to, że ja się uwziołem na tą drużynę ale o dyspozycję Forest na wyjeździe i ogólnie na ich walkę o utrzymanie. Historia spotkań tych ekip jest wyrównana a fakt pewnego patentu na lidera potwierdza ostatnia wygrana Forest 1:0 w listopadzie. Z ostatnich 4 meczów wyjazdowych Forest przywiozło 10 pkt przy bilansie 8-3-10. Oni mają świadomość mocy Reading i myślę, że jadą tam po 1 pkt tym bardziej, że kolejny mecz również na wyjeździe z Hull.
Typu jeszcze nie podaje o ile w ogóle się zdecyduje, ale można za małe pieniądze pograc X bo kurs 4 drogą nie chodzi.
Na tę chwilę najlepszym meczem wg mnie jest Boro - Doncaster. Gospodarze tak jak wspomniałem wygrali ostatni mecz i chyba jeszcze wierzą w możliwość barażów. Historia przemawia za gospodarzami, kolejny mecz ze Świętymi, goście praktycznie już spadli, Diuf znowu narozrabiał, myślę że tam nie ma już ani atmosfery ani chęci i są pogodzeni ze spadkiem. Niestety tylko ten kurs ~ 1,36 do tasiemca sie nada.
Święci powinni sobie poradzić aczkolwiek ja już sam nie wiem co o nich myśleć :razz: chyba mają lekką zadyszkę, albo mają syndrom Korony Kielce - za duża presja na finiszu. Do jutra zostawiam...
Bristol - West Ham - dajcie mi spokój z tym Bristolem. dla mnie no bet
Reszty też na razie nie ruszam. Poczekam może jutro mnie olśni.
miałem się skupić na 1-2 meczach ...taaaa :roll: