>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kupony + analizy - by BSNT

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
#24 Bet365
Borussia Dortmund - Nurnberg - 1,18 ✅
Shakhtar Donetsk - IFK Goteborg - 1,25 ✅
Crotone - Sassuolo x2 - 1,29 ????
AKO : 1,90
2/10
⛔ 2j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
#26 Bet365
Queretaro - Tigres Goście gol przed 51 minutą - 1,83 ✅
Monterrey - San Luis Over 2 - 1,45 ✅
AKO : 2,65
2/10
Wszystkie informacje dotyczące tych spotkań znajdziecie TUTAJ :razz:
✅ 3,30j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Santos - Paulista

Santos gra dobrze w stanówkach, praktycznie w każdym meczu wystawia najmocniejszy skład. Z przewidywań portali dzisiaj nie zagra Victor Andrade, Leo, Joao Pedro i Pinga. Wszyscy ci zwodnicy to rezerwa i nie ma jakiejś wielkiej rozpaczy po nich. Co najważniejsze z przodu zagra Neymar, Miralles i Cicero, którzy strzelili wszystkie dotychczasowe bramki dla gospodarzy. W pomocy jest Montillo, Marcos czy Arouca. Wydarzeniem jest niewątpliwie powrót Edu Draceny po ponad półrocznej przerwie w grze.
Paulista z formą cienko, nie ma kto strzelać, skład słaby, ale czego tu się można spodziewać. U siebie grają lepiej, na wyjazdach dwie porażki, ale z Santosem to nie mają praktycznie żadnych szans. Santos jest teraz w takiej formie, że takie zespoły jak Paulista to połyka w całości.
Kurs jak nic do dubla :wink:

Santos : Rafael; Bruno Peres, Edu Dracena, Durval e Guilherme Santos; Arouca, Marcos Assunção, Cícero e Montillo; Neymar e Miralles

Paulista : Richard; Thales, Dráuzio, Lázaro e Rodolfo Testoni; Matheus, Kasado, Chiquinho e Renato; Cassiano Bodini e Marcelo Macedo
----------------
Luty #1 Bet365
Santos - Paulista - 1,25
Porto (-1,5) - Olhanense - 1,375
AKO : 1,71
6/10
Luty #2 Bet365
Santos (-1,5) - Paulista - 1,725
3/10

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Rio Ave - Braga

Przy stawianiu w tym meczu sugeruję się głównie osłabieniami, które w obu zespołach na pewno będą bardzo widoczne. Tak więc u gospodarzy zabraknie dwóch podstawowych obrońców : Marcelo 18/1 i Lionn 17/0. Braga bardziej osłabiona, bo nie zagrają: Douglas (O, 10/2), Coelho (O, 6/0), Hass (O, 5/0), Amorim (P, 15/4), Micael (P, 12/3), Djamal (P, 6/0) oraz Carlo (N, 7/1). W przerwie stracili podstawowego bramkarza Beto (15/0) oraz obrońcę Ismaily (12/1). Już wcześniej jakoś nie zachwycali grą w obronie, ale teraz to już grają tragicznie. Osiem bramek straconych w raptem trzech meczach. Znowu obrona będzie &#39;składana&#39; więc dzisiaj powinny wpaść kolejne, nawet pomimo tego, że z Rio odszedł najlepszy napastnik Tomas. Bez niego i tak grają dobrze, wygrywając dwa ostatnie spotkania. Coraz lepiej w ataku radzi sobie Egipcjanin Koka, który na ostatnie dziesięć spotkań strzelił pięć bramek. Jest jeszcze Tarantini, Bebe czy Del Valle. W Braga to głównie Eder czy ta dwójka która niestety dzisiaj nie zagra. Ale oprócz nich są przecież jeszcze Mossoro, Viana, Pedro, Barbosa i Alan. Defensywa tak jak wspomniałem wyżej, gra strasznie i nawet Rio ma szanse tutaj strzelić, a Braga z taką mocą w ataku nie powinno również mieć problemów, aby ukłuć.
Myślę, że tutaj można zastanawiać się nad dwoma typami, które nawet jeśli patrząc na h2h nie wyglądają najlepiej, to są warte zagrania, a chodzi głównie o bts oraz over 2,5. Osobiście wybieram oba, gdyż przekonuje mnie ta lista absencji w obu zespołach oraz to, że Rio powinno się postawić i myślę, że w meczu zobaczymy sporo bramek.
----------------
Luty #3 Bet365
Rio Ave - Braga BTS - 1,61 ✅
4/10
✅ 2,44j
Luty #4 Bet365
Rio Ave - Braga Over 2,5 - 1,80 ⛔
2/10
⛔ 2j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Chivas - Leon

Guadalaraja nie gra źle, ale też szału nie robią. Pięć remisów i po jednym zwycięstwie i porażce. U siebie trzy remisy po 1:1, a nie grali znowu z kimś mega mocnym. Jedynie Cruz się lekko wybija, ale oni też na wyjazdach grają nie najlepiej. Gospodarze mają potencjał w ataku, ale jakoś nie potrafią tego do końca wykorzystać. Najlepszymi strzelcami są Fabian i Marquez, a poza nimi daleko, daleko nic. Wszyscy czekają na przebudzenie Sabaha, którego pozyskali przed startem z Monarcas, gdzie strzelał bardzo regularnie. Do głosu po woli dochodzą młodzi Morales, Torres czy Fierro. Obrona niby straciła mało bramek, ale praktycznie w każdym ktoś im strzela. Do tego dzisiaj nie zagra jeden z filarów zespołu, defensywny pomocnik Perez.
Leon w końcu przełamał się z San Luis. Teraz czas powtórzyć to na wyjeździe, ale jeśli nawet się nie uda to i tak powinni coś strzelić, bo ta sztuka jeszcze im się nie udała. Nie zagra Maz (9 bramek), ale za to są inni bramkostrzelni zawodnicy - Britos, Pena, Montes, Loboa czy Burbano. W defensywie nie zagra Marquez, co znowu będzie osłabieniem i tak słabo grającej obrony.
Mecz będzie wyrównany, bo jednak Chivas rzadko u siebie nic nie strzela, tym bardziej przy słabej defensywie gości, a Leon myślę, że jest na tyle zdeterminowany żeby przerwać tą serię porażek i przełamać tą niemoc w ataku. Dlatego według mnie najrozsądniejszą opcją jest tutaj bts, którą sam pobieram.

BTS @ 1,83 Bet365
----------------
Luty #5 Bet365
Chivas - Leon BTS - 1,83
2/10

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Luty #5 Bet365 Chivas - Leon BTS - 1,83 2/10
✅
Villarreal - Huelva

Długo się zastanawiałem czy warto grać gospodarzy po takim kursie, ale jednak się zdecydowałem. Wczoraj Girona pewnie wygrała swój mecz i obecnie ma cztery punkty przewagi. Alcorcon i Almeria mają dzisiaj trudne mecze, więc Villarreal może poprzez wygranie dzisiejszego spotkania doskoczyć do miejsca bezpośrednio premiowanego awansem. Co prawda nie zagra dzisiaj Bruno (P, 25/1), Manu (P,27/2) oraz Javi Venta (O,15/0), ale wciąż skład jest dobry, szczególnie ta trójka w ataku - Uche, Perbet i Pereira, którzy w ostatnich meczach grają bardzo dobrze. Formę mają dobrą, szczególnie u siebie gdzie mają bilans 9-4-1.
Natomiast Huelva zagra dzisiaj bez Szymanowskiego (P,27/8), Brożka (N,17/1), Corcoles (O,28/0), Rubio (P,21/3) i Ernesto (P,8/0). W ataku jest młody Chuli, którzy strzelił już czternaście bramek, pomaga mu Jonathan. Ale nie wiem, czy przez brak tej dwójki w pomoc, będą mogli coś zdziałać, przy dobrej defensywie rywala. Huelva jak na razie jest bezpieczna, ale ostatnie trzy mecze mocno przegrane. Niby trzy mecze przegrane, lecz grali oni ze ścisłą czołówką ligi - Elche, Alcorcon oraz Gironą.
Jeśli czołówka zebrała po trzy punkty w meczach z Huelvą to myślę, że Villarreal zrobi podobnie, bo według mnie to zespół, który jest do ogrania, nawet kilkoma bramkami, ale ze względu na brak Bruno i Manu gram skromnie, tylko na czyste zwycięstwo gospodarzy.

Villarreal @ 1,52 Bet365 3/10 ⛔ 1:1 - 3,00j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Dawno nie bawiłem się w obstawianie wschodniej piłki, ale ze względu na brak w jutrzejszym dniu jakichkolwiek ciekawych meczy, potypuję drugą ligę rosyjską.
Yenisey - Salyut
Mecz o 12:00. Oba zespoły mają jedną z niższych średnich bramek na mecz w lidze. Odpowiednio 1,8 i 1,7. Gospodarze w jedenastu meczach u siebie strzelili raptem dziesięć bramek, tracąc przy tym dziewięć. Zaliczyli tylko trzy overy z czego tylko dwa razy udało im się strzelić więcej niż jedną bramkę.
Tracić też nie tracą dużo, a przy tej istnej niemocy strzeleckiej drużyny z Belgoroda (tylko trzynaście bramek strzelonych, a na wyjazdach raptem 3!) o under nie powinno być trudno, bo chyba Yenisey sami overa nie zrobią. Myślę, że należy też dodać fakt, że goście tylko raz na wyjazdach zrobili over, przegrywając z jedną z lepszych drużyn ofensywnych Neftekhimik 3-0.
Under 2,5 @ 1,50 Bet365 3/10 ✅ 1:1 +4,50j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Wczoraj było troszkę nerwów z meczem w Rosji, ale wszystko zakończyło się pomyślnie.
Dzisiaj zagram na eliminacji Mistrzostw Świata. Ekwador - Paragwaj Grałem ostatnio na Ekwador w towarzyskim spotkaniu z Salvadorem. Ten mecz gospodarze pewnie wygrali 5:0. Nie będę po raz kolejny opisywał zespołu, gdyż zrobiłem to właśnie przy okazji tamtego meczu, więc tylko wkleję to co o nich napisałem :
Trener Rueda powołał mocny skład, nawet rzekłbym bardzo mocny. W grupie dwudziestu trzech piłkarzy są między innymi : Antonia Valencia, którego zbyt nie trzeba przedstawiać, Christian Benitez, obecnie najlepszy strzelec drużyny, dobrze znany fanom ligi meksykańskie, który co sezon wyrabia ponad dwadzieścia bramek! Jest Caicedo z Lokomotivu Moskwa, kolejna dwójka napastników występujących na boiskach w Meksyku - Rojas i Suarez, którzy są wiodącymi postaciami swoich zespołów, podobnie jest z Montero dobrym defensywnym pomocnikiem występującym tak jak Rojas w Molinie. Ayovi, kapitan drużyny również gra w Meksyku. Jest jeszcze Christian Noboa grający w Dynamie Moskwa. Reszta to zawodnicy występujący w rodzimej lidze, głównie grający dla Barcelony, LDU i Emelec, czyli najlepszych zespołów tamtejszego kraju.
Bodajże nie zaszły żadne zmiany co do składu, więc tyle wystarczy.
Paragwaj w tych eliminacjach gra słabiutko, tylko osiem punktów po dziewięciu meczach. Co prawda ostatnio zremisowali z Urugwajem, który totalnie zawodzi, a swoją grą po prostu odstrasza oraz wygrali z słabym na wyjazdach Peru. Teraz grają na piekielnej górze, która zbiera żniwa. Ciężko jest tu zgarnąć chociażby punkt, a o wygranej to nie ma co myśleć w obecnej formie Ekwadorczyków. Trener Pelusso powołał chyba najmocniejszy obecnie skład. Jest Cardozo z Benfici, który nie gra już tak dobrze w kadrze jak w klubie, jest Valdez z Valencii, Riveros z tureckiego Kayserisporu. Jest paru graczy występujących na co dzień w lidze meksykańskiej - napastnik Ramirez z Pumas, Benitez z Toluci, Martinez z America, Pablo Aquilar z Tijuany czy kapitan zespołu Da Silva z Pachuci. Reszta to głównie liga rodzima. Skład na to spotkanie może wyglądać podobnie jak w dwóch poprzednich spotkaniach, tak jak z Urugwajem czy Peru. Myślę, że dzisiaj znów coś zamieszają ze skrzydłowymi, dlatego te dwie pozycję nie są tak oczywiste.
Gospodarze wiedzą doskonale o co grają, a z taką formą mogą bezproblemowo awansować na Mundial. Paragwaj myślę nie bardzo ma co szukać w Ekwadorze, tym bardziej dlatego, że strasznie ciężko im się gra z tym rywalem. Co prawda wygrali swój domowy mecz 2:1, ale tutaj myślę będzie rewanż i trzy punkty zostaną w Quito.
Ekwador @ 1,57 Bet365 3/10 ✅ 4:1 +4,71j

Otrzymane punkty reputacji: +4
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Ekwador poradził sobie bardzo dobrze z Paragwajem, ale nie obyło się bez nerwów.
Cesena - Padova
Oba zespoły w tabeli dzieli tylko jeden punkt. Ostatnie mecze i ich rezultaty praktycznie przeciwne dla obu zespołów. Cesena wygrała dwa ostatnie wyjazdy z Regginą i Grosseto oraz zremisowała u siebie z walczącym o awans Livorno. W meczu z Livorno to głównie atakowali i atakowali goście, a remis zawdzięczają głównie dobrej postawie defensywy i nieskuteczności gości. Ostatni mecz z Grosseto ułożył się dla Ceseny rewelacyjnie. Czerwona kartka w pierwszej minucie gry dla Barby ułożyła spotkanie. W pierwszej połowie udało im się strzelić dwie bramki z którymi dotrwali do końca. Mecz przebiegał w dobrym tempie, bo jeszcze w pierwszej połowie składy się wyrównały i coraz częściej do głosu dochodzili gospodarze. Mieli tam sporo okazji, ale wykorzystali tylko jedną. Mecz mógł zakończyć się zupełnie inaczej, ale tak jak mówiłem wcześniej, kartka załatwiła to spotkanie. Trener Bisoli ma trudną sytuację przed dzisiejszym meczem. Z różnych powodów nie zagrają : D’Alessandro (P,25/2), Graffiedi (N,19/3), Succi (N,29/12), Djokovic (P,25/4), Gessa (P,18/0) i Defrel (N,27/3). Sprawa wygląda tak, że bez tych zawodników nie ma w zespole osoby, która mogłaby wziąć na siebie strzelanie bramek. Z napastników zostaje tylko Granoche, który jakoś nie wyróżnia się zbyt mocno. Jest jeszcze młody Rodriguez, ale to raczej rezerwa. W pomocy zadebiutuje najprawdopodobniej młodziutki Arrigoni, do tego Giandonato który ma raptem dziewięć meczy w tym sezonie oraz Coppola z sześcioma. Defensywa bez zmian. Myślę, że będzie im ciężko cokolwiek zrobić w ataku i mecz może wyglądać podobnie jak z Livorno.
Dzisiaj Cesenie przychodzi grać z mocną Padovą, która jest też w mocnym kryzysie. Po zmianie trenera nie widzie się im już tak dobrze jak we wcześniejszej fazie sezonu. Cztery porażki z rzędu i jednocześnie oddalenie się od strefy play-off&#39;ów. Chyba czas najwyższy przerwać tą fatalną serię i spróbować jeszcze powalczyć o awans. Motywacji im z pewnością nie zabraknie i można się spodziewać ogromnej walki z ich strony. Sam trener Pea zapewnił, że ten mecz jest bardzo ważny, dlatego zespół zagra bardzo ofensywnie, prawdopodobnie na trzech obrońców. W ataku Cutolo z Babacar. Za rozgrywanie ma być odpowiedzialny najlepszy strzelec Farias. Pomoc praktycznie taka sama jak w ostatnich meczach, a w defensywie zobaczymy Thiago Cionka, znanego z występów w Jagiellonii Białystok. Przejście na trzech obrońców jest spowodowane zmianą ofensywną gry, ale też brakiem zawodników, którzy mogliby zagrać jako ten czwarty zawodnik, ponieważ wypadło czterech potencjalnych kandydatów: Renzetti (28/1), Piccioni (16/0), Piccinni (8/0) i Dellafiore (5/0). Oprócz nich w pomocy nie wystąpi Cuffa (11/2).
Mecz zapowiada się na ciekawy, a z wyżej wymienionych argumentów, wnioskuję, że najodpowiedniejszym typem na to spotkanie będzie x2 po dość przystępnym kursie. Kurs na zwycięstwo gości też jest bardzo fajny dlatego też spróbuję zagrać.
Padova x2 @ 1,53 Bet365 3/10 ⛔ 2-0 -3,00j
Padova @ 3,00 Bet365 1/10 ⛔ -1,00j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Slovan Bratysława - Presov
Uważam, że gospodarze nie powinni mieć większych problemów z wygraniem tego spotkania. Są zdecydowanie najlepszym zespołem w lidze, u siebie bilans 9-1-1. Ostatnie trzy mecze to pewne zwycięstwa, nad Nitrą (ostatnia w tabeli), średniakiem Moravcami i Bystricą. Slovan gra obecnie najlepiej z całej ligi i pewnie zmierza po kolejne mistrzostwo. W zespole jest dużo ofensywnych graczy, którzy zawsze potrafią wziąć grę na siebie i strzelać bramki. Ostatnio w świetnej formie są Zofcak, Peltier czy Hlokovsky, którzy strzelają regularnie. W rezerwie jest jeszcze Halenar, który nie gra już tak dobrze jak w poprzednim sezonie, ale dalej dużo jest w stanie wnieść do gry.
Obrona najlepsza w lidze, chociaż często zdarzają im się straty.
Presov to zdecydowanie najsłabsza drużyna na wyjazdach. Raptem jeden punkt po 11 meczach nie przynosi im chluby. Mało tego, strzelili tylko cztery bramki, a stracili dwadzieścia cztery. Ich najlepszy strzelec to Shevchuk, który ma na koncie tylko trzy bramki, tylko faktem jest to, że w tym roku jeszcze na boisku się nie pokazał. Zastępuje go obecnie Marcin, który dotychczas strzelił dwie bramki. Defensywa u siebie broni bardzo dobrze, ale wyjazdy to już katastrofa.
Stawiam tutaj na pewne zwycięstwo gospodarzy, bo teren, kadra i forma przemawiają za nimi. Do tego fakt, że Presov nie wygrał w Bratysławie przynajmniej od 1999 roku, często przegrywając stratą co najmniej dwóch bramek.
Slovan -1,5 @ 1,63 Bet365 3/10 ✅ 5-0 +4,89j

Otrzymane punkty reputacji: +5
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
LDU Loja - Emelec
Zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie, bynajmniej w mojej ocenie. Loja pomimo słabego miejsca w tabeli gra na prawdę nieźle, szczególnie u siebie. Bilans u siebie 1-2-1, bramki 4:5. Ale jednak jeśli bardziej dokładniej przyjrzymy się osiąganym wynikom, dostrzeżemy że tak na prawdę owe wyniki nie są złe, a powiedziałbym, że nawet bardzo dobre. Remisy z dwiema drużynami z Quito - LDU i Deportivo i wygrana z Barceloną robią na prawdę niezłe wrażenie. Porażkę zaliczyli z świetnie spisującą się Catolicą. Widać, że teren jest niewygodny dla wszystkich i ciężko się tam gra. Skład jako taki, z przodu po odejściu Salasa i Calderona trochę biednie to wygląda, wszyscy pewnie liczą na przebudzenie Renato, bo on wraz z tą dwójką ładnie ciągnęli grę w poprzednim sezonie. W pomocy w ostatnim meczu podobno dobrze zagrali Larrea i Guevara. Obrona średnia, ale w meczach z mocną trójką stracili tylko trzy bramki.
Emelec widać, że kolejny sezon w którym będą strasznie mocni. Pierwsze siedem spotkań i siedem zwycięstw na koncie i do tego bilans bramkowy 16-3! Seria bardzo ładna i tutaj nie ma dyskusji, ale jednak dzisiaj czeka ich ciężki mecz i kto wie czy nie stracą pierwszych punktów. Dwóch 21-latków w gazie, Caicedo i de Jesus strzelają regularnie, do tego Zaballos i Mondaini. W pomocy reprezentant Quinonez, do tego Valencia, Gaibor czy Jose Quinonez wyglądają bardzo dobrze. W obronie dwóch reprezentantów Achilier i Bagui, którzy jak widać trzymają defensywę na poziomie.
Tak jak mówiłem teren niezbyt łatwy, może im być ciężko o wygranie, ale czy przegrają? Myślę że nie, bo jednak są w takim gazie, że w najbliższych spotkaniach nie powinno im się nic strasznego przydarzyć. Remis jest tutaj bardzo prawdopodobny, tym bardziej, że ostatni mecz zremisowali tam 2-2 niezbyt dawno temu, a druga rzecz to z pewnością mecze gospodarzy i utraty punktów przez najlepszych. Jak dla mnie kurs na x2 jest wystarczający.

Emelec x2 @ 1,40 Bwin 3/10 ✅ 1-2 +4,20j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Santos Laguna - Toluca

Zapowiada się na prawdę świetny mecz. Co prawda Santos grał trzy dni temu z Seatlle, zrobił co miał zrobić, czyli awansował dalej. Trochu mało czasu zawodnicy mieli na odpoczynek, ale jednak mecz u siebie, bez zbędnej podróży, więc nie powinni znowu tak źle wyglądać. Trener Caixinha wystawia obecnie najmocniejszy skład z Peraltą, Gomezem czy Quintero. Z informacji wynika, że nikogo nie powinno zabraknąć, nawet rezerwowych. Widać, że Santos wraca na odpowiednie miejsce, nabiera rozpędu w lidze. Świetnie spisuje się wyżej wymieniona trójka. Ostatnie mecze to remisy - z fajnie grającym Queretaro i wyjazdowy remis z Tijuaną. U siebie w Clausura mają bilans 4-1-1. Grają dość ofensywnie z dbałością o defensywę.

Toluca podobnie jak jej rywal w najmocniejszym składzie. Co prawda na wyjazdach tylko dwa zwycięstwa i to jeszcze z najgorszymi zespołami w lidze - Leonem i Atlante. Grają nie najgorzej, ale jednak czegoś brakuje. Przy takich zawodnikach jak Pejada, Silva czy Benitez powinni coś więcej pokazać jednak w ataku i wygrać o wiele więcej meczy. Potencjał jest duży, ale jakoś nie potrafią tego wykorzystać. Defensywa mimo wszystko nawet nawet. Dość sporo ich meczy w ostatnim czasie kończyło się underami, ale kiedyś ta seria musi zostać złamana, więc dlaczego nie teraz?

Mecz snajperów, tak mogę chyba nazwać to spotkanie. Peralta, Gomez, Quintero vs Silva, Pejada, Benitez, Cacho, Wilson. Zawodnicy świetni, potrafiący strzelać nieraz z niczego. Według bukmacherów mecz raczej będzie underowy, ale jednak w moim odczuciu warto tutaj zagrać w przeciwną stronę. W h2h widać też, że te overy często padają w ich meczach.

Spodziewam się w tym spotkaniu kilku goli, dlatego też postanowiłem, że najlepszymi typami będą tutaj over 2, oraz patrząc na fakt, że jednak Toluca nie najlepiej spisuje się na wyjazdach, zagram coś w stronę gospodarzy. Over 2 @ 1,60 Bet365 3/10 ✅ 2-1 +4,80j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Monterrey - Pachuca

Myślę, że jedno z ciekawszych spotkań na dzisiaj z Meksyku. Monterrey przeplata dobre mecze ze złymi. Dobre głównie grają u siebie, złe na wyjeździe. Dzisiaj grają na Tecnológico i można się poniekąd spodziewać dobrego wyniku z ich strony. W piątek grali w CONCACAF z Galaxy, wygrali i awansowali dalej. Nastroje pewnie dobre w zespole, co powinno się przełożyć na dzisiejszy mecz, tym bardziej że mają o co grać. Jeśli na wyjazdach nie układa się gra tak jak powinna, to u siebie powinni zbierać po trzy punkty i to bezapelacyjnie, bo jak na razie są poza strefą play-offów. Trener Vucetich nie będzie mógł dzisiaj skorzystać tylko z obrońcy Osorio, który zresztą i tak nie jest podstawowym obrońcą. Ostatnio prowadzą serię trzech wygranych na własnym terenie, z czego dwa zwycięstwa były stosunkowo łatwe, tylko z Leonem się lekko &#39;męczyli&#39;. W świetnej formie jest De Negris, do tego Suazo i Delgado. W pomocy szybki De Pena, Corona, Zavala czy Cardozo na prawdę świetnie się prezentują. Defensywa kuleje, szczególnie na wyjazdach, ale u siebie często kończą mecze na zero z tyłu.

Pachuca świetnie gra tylko u siebie, mecze na obcym terenie to pewne przeciwieństwo. Mają obecnie dwadzieścia punktów z czego tylko cztery przywiezione z obcych stadionów. Tylko jedno zwycięstwo, ale pewnie najważniejsze, bo osiągnięte na Santosie. Ostatnio udało im się zremisować z Leonem, ale co to znowu nie jest jakieś mega osiągnięcie. Reszta porażki między innymi z Tjiuaną, Guadalajarą czy Monarcas. Z jaśniejszych postaci zespołu na pewno Reyna, który grał ostatnio właśnie w Royados. Wcześniej grał również w Club America. Niestety dzisiaj nie zagra, a szkoda bo to wielka strata dla ofensywy gości. Najlepszym strzelcem jest Carreno z pięcioma bramkami na koncie, a za nim daleko, daleko nic.

Mecz powinien przebiegać pod dyktando gospodarzy, bo atutów po ich stronie jest więcej, nie tylko teren, ale też i sama kadra. U gości brakuje Reyny, co w moim odczuciu jest wielką utratą siły ognia po stronie gości. Monterrey raczej jeszcze z większym powerem po meczu z Galaxy, wiedzące że najwyższy czas zacząć odrabiać stratę do miejsc premiowanych, tym bardziej że przed nimi na prawdę ciężki terminarz - trzy razy z Santosem Laguna (z czego dwa razy w CONCACAF), Clasico Regiomontano z Tigres. Oba te mecze ligowe na wyjazdach, więc patrząc wstecz o punkty może być ciężko. Dlatego uważam, że najlepiej zagrać tutaj na gospodarzy. Osobiście zagram dwie możliwości, wygraną Royados i bardziej bezpieczną opcję DNB w dublu z jeszcze jednym meczem z tychże rozgrywek, który zamieszczam niżej. Monterrey @ 2,00 Bet365 1/10 ✅ 2-0 +2,00j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Lazio - Juventus
Nie jestem fanem ligi włoskiej, ale koło takiego meczu przejść obojętnie nie mogę. Chodzi głównie o absencje w drużynie gospodarzy. Z tego co podają różne portale, Lazio zagra praktycznie bez całej linii defensywnej. Z różnych powodów zabraknie Diaza, Konko, Biavy i Radu, wszyscy ci zawodnicy to podstawa obrony. W pomocy nie zagra jeszcze ważne ogniwo Lulić. Oprócz nich nie zobaczymy dzisiaj jeszcze Brocchi, Cavandy oraz Pereirinha. Straty ogromne, kuleć będzie szczególnie defensywa, a przy sile ataku gości może to się skończyć źle, nawet bardzo źle. Do tego dochodzi również fakt, że Lazio ostatnio grało stosunkowo dużo spotkań, a forma też nie jest jakaś dobra.
Juventus po odpadnięciu z Ligi Mistrzów, teraz pewnie całkowicie rzuci się na ligę. Przewagę mają sporą nad drugim w tabeli Napoli, ale mimo wszystko myślę, że jeszcze na tym etapie nie ma co kalkulować tylko grać. Jeśliby wygrali dzisiaj, znacznie przybliżą się do tytułu. Co prawda także będą w pewnym stopniu osłabieni, ale znowuż aż nie tak wielce jak ich rywale. Nie zagra Chiellini, Bendtner i chyba największa strata to brak Giovinco. Ale przecież Juve ma takich zastępców, że nie powinni mieć większych problemów z pokonaniem Marchettiego i wygraniem tego spotkania, tym bardziej patrząc na obecną kadrę Lazio.
Uważam, że Juventus dzisiaj zagrania kolejne trzy punkty.
Juventus 1,90 @ Bet365 2/10 ✅ 0-2 +3,80j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
St. Etienne - Lorient

Puchary rządzą się swoimi prawami, ale uważam że tutaj nie powinno być wielkiej niespodzianki. Zieloni są w bardzo dobrej formie, w tym roku jeszcze nie przegrali, a tą serię zapoczątkowali właśnie od pucharowego meczu z Caen. U siebie w lidze wygrywali już z Montpellier, Lille, Niceą czy Evian. Remisowali z PSG po bardzo dobrym meczu czy też z Tuluzą. Do pucharów podchodzą stosunkowo poważnie, często grając podstawowym składem. Trener Galtier z różnych powodów na dzisiejsze spotkanie nie powołał: Clementa (P, 26/0), Gradela (N, 23/3), Clerca (O, 26/1), Brisona (P, 24/0), Perrina (DP, 30/1) oraz Alonso (P, 10/0). Widać, braki będą konkretne, co z pewnością odbije się na jakości gry. Ale co najważniejsze w dobrej dyspozycji jest dwójka napastników - Brandao i Aubameyang, którzy ładnie nabijają sobie kolejne bramki. Defensywa ogólnie bardzo dobra, druga w lidze, ale dzisiaj mogą mieć problemy, bo jednak wypada dwójka zawodników, którzy w dużym stopniu decydowali o grze z tyłu.
Lorient to głównie drużyna własnego boiska, gdzie grają rewelacyjnie. Wyjazdy dużo gorzej, ostatnio seria sześciu meczów bez wygranej. Grają trochu chimerycznie. Raz zagrają dobre spotkanie, by potem przegrać dość wysoko. W pucharach na wyjazdach średnio, żeby nie powiedzieć słabiutko. Potrafią wygrać z zespołami z dużo niższych lig, a gdy przychodzi do meczu z rywalem ligowym po prostu przegrywają i to dość wysoko. Podobnie jak ich rywale, będą mocno osłabieni. Zabraknie Kone (O, 30/3), Audarda (B, 30/0), Lautoa (O, 26/2), Jouffre (P, 26/3), Reale (P, 16/1), Traore (P, 14/6), Maraque (O, 10/1), Le Lan (O, 10/0). W bramce wystąpi młody Lecomte, którzy ma za sobą tylko trzy mecze i nie jest zbyt pewną bramkarzem.
Jak widać oba zespoły z licznymi osłabieniami, w moim odczuciu gorsza sytuacja jest w drużynie gości. Patrząc po składach, większą siłę uderzenia mają gospodarze, przemawia za nimi również teren jak i forma. Nie jestem mega przekonany do tego meczu, gdyż to mecz pucharowy, ale myślę, że można spróbować na zwycięstwo Zielonych. Dla mniej odważnych dobrą opcją będzie dnb.
St. Etienne @ 1,73 Bet365 2/10 ⛔ 1-2 -2,00j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Excelsior - Cambuur
Excelsior utrzymanie ma po cudach jakie działy się w trakcje sezonu z niektórymi drużynami. Mogą grać luźnie, bez stresu i właśnie tak robią. Prawdą też jest, że jednak brakuje im umiejętności co pokazał nie jeden mecz w tym sezonie. Cambuur to zespół który owe umiejętności posiada i to bez dwóch zdań. Walczą o bezpośredni awans z Volendam, które w dwie kolejki temu przyjechało i zgarnęło trzy cenne punkty. Cambuur musi wygrać to spotkanie i liczyć na potknięcie rywala, który będzie grał z Eagles. Co do sytuacji kadrowych to goście przyjeżdżają pełnym składem, natomiast goście będą osłabieni brakiem paru zawodników, między innymi pomocników Kruysa, Stolte. Kadra i umiejętności przemawiają na korzyść gości, ale teren spotkania stanowczo im nie leży, ale jako pokazało Volendam, nawet tam da się radę wygrać, chociaż ma się tam niekorzystny bilans. Cambuur wie o co gra i powinni wygrać.
Borussia M&#39;gladbach - Schalke
Wielu typerów widzi zwycięzcę tego pojedynku w drużynie gości. Zgodzę się z tym poglądem, ale według mnie ten mecz nie będzie jednostronny. Oba zespoły mają o co walczyć, gospodarze o Ligę Europejską, goście o Ligę Mistrzów. Walki nie powinno zabraknąć, tak jak i goli. Co prawda ostatnie trzy mecze Borussi u siebie to trzy wygrane, wszystkie po 1-0. Ale tak na prawdę nie grali z nikim mocny, no prawda, Hannover, ale szpital u nich i atak nie wyglądał najlepiej. Gospodarze mają to do siebie, że w każdym domowym meczu strzelają, ale też w wielu tracą, dlatego też czas najwyższy na przerwanie tej fajnej passy. Goście ostatnio rozbili Hamburg u siebie 4-1. Na wyjazdach sporo tracą, ale też strzelać potrafią. W Schalke wraca Hunter, nie ma za to Papadopoulosa, Afellaya, Farfana, Obasiego, Maricy oraz Metzeldera. U gospodarzy nie zagra Nordtveit. W mojej ocenie ten mecz będzie wyrównany, a bramki powinny paść z obu stron.
Maj #1 Bet365
Excelsior - Cambuur 1,55 ✅ 0-2
Borussia M&#39;gladbach - Schalke BTS 1,61 ⛔ 0-1
Kurs : 2,50
Stawka : 2/10

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Kwalifikacje do Madrytu.
Garcia-Lopez jest w swoim pojedynku faworytem i to bez dwóch zdań. W tym roku 10/5 na clay&#39;u z czego w Rzymie i Bukareszcie dochodził do finałów, ale żadnego z nich nie wygrał. Gra u siebie, w poprzednim roku doszedł do drugiej rundy. Andreev dopiero co wrócił po kontuzji i szczerze mówiąc nie prezentuje się najlepiej. Dwa pojedynki na clay&#39;u i oba przegrane. W Monte Carlo przegrał oba sety do zera z Brandsem, a w Oeiras przegrał z Machado również 2-0. Widać, że daleko jest od swojej dawnej dyspozycji. Atuty są po stronie GL, dlatego też patrząc co pokazuje Andreev, zdecydowałem się zagrać na 2-0 dla Hiszpana.
Kamke dużo lepszy tenisista. Ostatnio odpadał we wczesnych fazach turnieju, 1R Monachium, 2R Bukareszt, 1R Monte Carlo. Najlepiej dotychczas zagrał w Miami, gdzie doszedł do 3R i uległ Melzerowi, by dwa tygodnie później w Casablance ograć go 2-0. Młody Gomez-Herrera grywa głównie w Futuresach, w tym roku 11/8 z czego głównie grał na hardzie. Kamke jest tutaj zdecydowanym faworytem.
Gilardo jest w lepszej formie, ostatnio wygrał chellenger w Pereira. W Bukareszcie przegrał z Tipsą już w 2R, który jest w tym momencie lekko bez formy, następnie odpadł w kwalifikacjach do Monachium. W tym roku 11/7 na clay&#39;u. Sousa w tym roku lepiej radzi sobie na hardzie, a na clay&#39;u bilans 1/4. 2R turnieju to już za wiele dla niego. Obaj tenisiści grali ze sobą już w tym roku w Casablance, spotkanie wygrał Gilardo 2-0, ale Portugalczyk stawił spory opór. Kolumbijczyk w ostatnich latach zawsze przechodził kwalifikacje do turnieju głównego, więc czemu nie miałoby być podobnie i w tym roku.
Maj #2 Bet365
Garcia-Lopez - Andreev 2-0 1,44 ✅ 2-0
Gomez-Herrera - Kamke 1,10 ✅ 0-2
Sousa - Gilardo 1,33 ✅ 0-2
Kurs : 2,11
Stawka : 1/10
✅ 2,11j

Do góry Bottom