A jakieś argumenty, dlaczego skreślasz Lecha
Pewnie dlatego, że jest z Krakowa.
Też jestem z Krakowa w dodatku kibicuję Wiśle dlatego nie obiektywnie uważam że Lech nie obroni tytułu, Lech miał dobry sezon po którym grali w UEFA a ambitnej grze do końca towarzyszyło szczęście (które się przejawiało właśnie dobrą grą), nie wiem w jakiej perspektywie widzicie to że Lech nagle zacznie znów wymiatać, może to że Arboleda czy Stilic nie od dziś myślą o odejściu gdzieś na zachód chociaż ten drugi musi się nie co więcej napracować żeby chciał go ktoś kupić.
Poprzedni sezon pod względem piłkarskim był mierny w Legii konflikty Wisła drugi rok na banicji zawirowania w sztabach szkoleniowych, drużyna Lecha była budowana żartobliwie mówiąc na nieszczęściu starych wyjadaczy.
Teraz Legia i Polonia (przynajmniej ci pierwsi i mam nadzieje że jeszcze parę czarnych koni) znacznie podniosą poziom naszej ligi a Wisła w końcu wróci na Reymonta wtedy będziemy weryfikować kto na co zasługuje.
Jeżeli piszesz o ich doświadczeniu i zgraniu to całkowicie się z ty nie zgadzam, jakie doświadczenie? bo paru grajków raz zagrało świetnie w UEFA? Doświadczenie dopiero teraz łapią a mianowicie takie że dobrym wrażeniem z zeszłego roku meczu się nie wygra, rok temu jak by pojechali na Widzew wygrali by mecz dostając pierwsi bramkę albo by przynajmniej zremisowali teraz to oni obejmują prowadzenie i dostają gola w końcówce więc gdzie to doświadczenie?
W Lechu jest słabo co nie tylko pokazał mecz z Widzewem ale ich mecze pucharowe, Wisła dała dupy po całości w pucharach ale dobrze wiadomo że w lidze na wyjazdach będzie potrafiła wytargać te punkty właśnie tym doświadczeniem ważna sprawa to powrót na Reymonta22 gdyż na Hutniku po prostu grają miernotę co pokazał zeszły sezon i początek tego, wyjazdy Wisły to 11-2-2 Lech miał 7-6-2 i była to druga drużyna pod względem wyjazdów, wyobraź sobie ile mieli by przewagi jak by grali u siebie 4 porażki i 3 remisy na Reymonta? heh wielu by tak chciało ale niestety każdy kto interesuje się liga dłużej niż dwa lata wie że tak by nie było pierwszy mecz na R22 da nową jakość i motywacje drużynie bo sami jako piłkarze już są rozochoceni calą tą sytuacją
W Lechu wszytko powinno być cacy, jest stały trener grają na własnym stadionie dostali sporo kasy na transfery, czego jeszcze tam brakuje ze strony organizacyjnej? Może faktycznie nowy trener ale to w czym problem? Że nie ma kogo?
Co do kandydatów w obecnej sytuacji, kolejność przypadkowa Wisła ku uciesze ostatnia bo wiadomo co by było jakbym opisał jako pierwszą:
Legia -po tak długim czasie konfliktu z kibicami czy bajzlem piłkarskim nagłe oczyszczenie atmosfery może przynieść fajne efekty, nowy ładny stadion po latach gry na rupieciach też jest jakąś motywacją dla grajków i frajdą dla kibiców.
Polonia W-nie wiem czy samo ładowanie kasy to jest lekarstwo na sukces, ale na pewno będą walczyć o puchary, mam wrażenie że ich transfery to bardziej robienie show niż budowanie kolektywu.
Lech-tak jak wyżej napisałem amplituda spada i nowa
nauka od zbudowania drużyny tkwili przez dwa lata w najlepsze teraz będą musieli radzić sobie w innych okolicznościach walka o puchary powinna być ciekawa, uważam że kolejne sezony to będzie survival już nie chce mi się pisać jak w Lechu zacznie się okres kontuzji
Wisła-o pucharach nie będę wspominał nie zw względu że kompromitacja itp bo jest to oczywiste ale w przeciwieństwie do nich grając lipę potrafią wygrywać, nie chce tu na razie nić mówić bo jest wiele znaków zapytania min o szkoleniowca załataniu obrony choć dobrą wiadomością jest podpisanie umowy z Chavezem, jednak priorytetem będzie powrót na R22 jeżeli znowu będą grali całą rundę na Hutniku to ciężko walczyć możemy jedynie o puchary
A skąd trzeba być i komu kibicować żeby się obiektywnie wypowiadać na temat Lecha, z Gdyni czy może z ŁKS-u
?
Przestańcie już pisać takie bzdety bo się rzygać chcę, jest to
forum bukmacherskie i dyskutujemy pod względem sportowym, jakieś lubię nie lubię zostawcie sobie na mecze jeżeli w ogóle chodzicie :]
Już rozumiem być posądzany czy jestem obiektywny na temat swojego klubu ale pisanie już o innych to paranoja teoretycznie powinienem mieć zakaz wypowiadania się na temat 3/4 drużyn z lig
A o spadek mogę posądzać Górnika bo Arkę czy Pasy to już stronniczość
Być może w swojej wypowiedzi zbyt mocno krytkuje zespół z Poznania ale jest to mistrz kraju i tyle w temacie.