Neymar... Osobiście uważam, że Scolari będzie go mocno oszczędzał. Tzn. pewnie z Chorwacją i Meksykiem zagra pełen wymiar ale w przypadku gdy po tych 2 meczach
Brazylia będzie miała 6 oczek, a nuż będzie już pewne 1 miejsce, to na mecz z Kamerunem może siedzieć sobie na ławce. Bez niego i tak sobie poradzą a jednak Neymar w pełni sił na mecz z Holandią/Hiszpanią/
Chile jest dużym plusem. Oprócz meczów w fazie grupowej,
Brazylia będzie miała trudną przeprawę. W mojej opinii najtrudniejszą z wszystkich ekip.
A nuż zdarzy się jakaś niespodzianka i
Brazylia odpadnie dość wcześnie (1/4 np).
Hiszpana skreślam. Tam jest względnie sporo strzelających: Villa, Torres, Costa, Iniesta, Pedro, Silva. Grupę mają ciężką a potem kto wie. Jak dla mnie, nikt z Hiszpanii nie strzeli więcej niż 4 gole.
Holandia to już w ogóle. Van Persie nie jest w formie a i cały zespół nie prezentuje się dobrze.
Argentyna... Tu bym celował w Aguero/Messiego. Dobrze współpracują ze sobą, ostatnio akcja majstersztyk ze Słowenią (Di Maria-->Aguero-->Messi). Drabinka dość łatwa do 1/4 więc szans na gola będzie sporo. Tylko pytanie kto więcej...
Belgia, owszem może być czarnym koniem, ale w mojej opinii jest to zespół nieobliczalny. Lukaku nie jest doświadczony na takich imprezach. Presja na nich ciąży duża i wątpię aby wszyscy udźwignęli jej ciężar. Tu bym nawet jako lepszego strzelca widział Hazarda. Nie boi się brać gry na siebie, dysponuje wszystkimi atutami aby strzelać gole. Mogą sporo postrzelać w grupie, później prawdopodobnie
Portugalia lub Ghana (jeśli
Belgia wygra grupę).
Ogólnie, najlepszy będzie ten kto strzeli najwięcej w grupie.
Tutaj niewątpliwie faworytami są zawodnicy Argentyny, Belgii i Brazylii. Mają grupy łatwe, w których są zdecydowanymi faworytami.
W mojej opinii, najwięcej strzeli Aguero- 16,5 Betsson i to jego pogram.
(Zrezygnowałem z Benzemy bo skoro nie ma Riberiego to jakoś nie widzę Karima w roli najlepszego strzelca)