widze, ze w katalogu publicznym podał tylko pseudo "yetix". Ale koleś chyba nie jest zawodowcem, poniewaz (wniskując po numerze gg) nie wysilił się na zalozenie nowego gg tylko korzystal z tego co na codzień, więc jak będę miał jego dane to póżniej napisze (z gg mozna duzo zrobic:-D). Aha potwierdz ze to NA PEWNO z tego numeru korzystał koles co cie okradł, zeby nie oszkalowac niewinnego czlowieka.mam jego nr gg ,dzisiaj sie znowu odezwał po typ jest taka opcja zeby przez gg jakos mi znowu wlamał sie na hasła mam kasperskyego 7?
402964
Pomoze ktos namierzyc smiecia ??
To nie ma znaczenia czy zmienny czy stały czy publiczny czy wewnętrzny itd. Nawet wspomniane proxy mu nie pomoże, ale sprawa musi trafić w ręce policji bo wątpię żeby działanie na własną rękę coś pomogło bo jak powszechnie wiadomo jego usługodawca internetowy ma obowiązek chronić jego dane osobowe i jeśli zgłosi się do nich osoba prywatna to nic z nimi nie wskóra... Za to organy policji mają o wiele większe prawo i po IP i logach złapią go prędzej czy później... Jeśli ktoś sądzi, że osoba ta która to zrobiła jest zdolna do tego aby wykraść pieniążki i zatrzeć po sobie ślady to się mylicie... Zwykły pseudo haker który zapewne trząsł by dupą gdyby wyczytał, że sprawa jest na policji....No dobra panowie ale co z tego :> skoro to jest adres IP zmienny :?: Więc jednak nic to nie daje..
nie to pomyłka yetixa nie podejzewam to moj znajomy tylko nie miałem go zapisanegowidze, ze w katalogu publicznym podał tylko pseudo "yetix". Ale koleś chyba nie jest zawodowcem, poniewaz (wniskując po numerze gg) nie wysilił się na zalozenie nowego gg tylko korzystal z tego co na codzień, więc jak będę miał jego dane to póżniej napisze (z gg mozna duzo zrobic:-D). Aha potwierdz ze to NA PEWNO z tego numeru korzystał koles co cie okradł, zeby nie oszkalowac niewinnego czlowieka.
To widać że sobie czytasz w spokoju ale nie bardzo rozumiesz co czytasz:jezora:No witam. Tak czytam sobie w spokoju co piszecie aż jedno mnie zadziwiło. "yetix" ? taki ma nick?. Jakiś czas temu dużo pisałem z tym chłopaszkiem na GG o typach. Wymienialiśmy się i było wszystko ok. Nie chciał ode mnie żadnych namiarów ani pieniędzy. Może dopiero teraz zszedł na ciemną stronę mocy ???? Możliwe, że przez GG nic na mnie nie zdziałał bo używam Linuksa i te wszystkie sposoby GG nie podziałały.
nie to pomyłka yetixa nie podejzewam to moj znajomy tylko nie miałem go zapisanego
W momencie jak pisałem tego posta autor tematu sam napisał, że to nie będzie yetix. Nie moja wina, że gdy ja pisałem to jego wiadomości jeszcze nie było na forum.To widać że sobie czytasz w spokoju ale nie bardzo rozumiesz co czytasz:jezora:
Bodajże od 200 ileś tam złociszy jest to wykroczenie karne i jest to rozumiane jako kradzież tak więc 300 zł przekracza ten limit więc ????1. Hazard w internecie nie jest zabroniony! Policja się nie przyczepi bo do czego?
2. Za kradzież to go nie ścigną bo o ile się nie mylę to ukradł zbyt mało jak na 'przestępstwo' więc raczej nie będzie im się chciało
3. Jak się zwrócisz o pomoc na komisariat w mniejszej miejscowości to możesz usłyszeć "że tak to bywa z internetem: Niestety psy jeszcze nie wszędzie rozumieją o co chodzi z tym całym internetem
4. Ja bym go raczej ścigał za przestępstwa przeciwko ochronie informacji [KK Art. 265-269] i do tego ta kradzież
5. Kluczem do sukcesu jest skierowanie swojej sprawy do odpowiedniej jednostki w psiarni
6. Tylko moim skromnym zdaniem to to jest sprawa do odpuszczenia sobie... niestety ????
Dokładniej do 250 PLN to wykroczenie (wówczas Kodeks wykroczeń). Powyżej 250 PLN to już przestępstwo (Kodeks karny).Bodajże od 200 ileś tam złociszy jest to wykroczenie karne i jest to rozumiane jako kradzież tak więc 300 zł przekracza ten limit więc ????
a slyszales o czym takim, ze antywirus jest wstanie uswac wirusy ktore jeszcze nie powstaly ? dokladny kod zrodlowy nie bedzie mu znany, ale pewny ciag znakow bedzie wskazywal na to, ze jest wirus i zostanie usniety.mogą go nie zablokowac poniewaz nie bedzie mu znany kod źródłowy.
tak, ale gdyby tak bylo w 100% to po co w antywirach są aktualizacje, które trzeba wykonywać praktycznie co dzień? A właśnie po to, że w internecie co kilka chwil ktoś tworzy różnego rodzaju robaki, wirusy, trojany itd. i co raz to różne modyfikacje kodów, że bez nowych informacji nasz antywir by sobie nie poradził.a slyszales o czym takim, ze antywirus jest wstanie uswac wirusy ktore jeszcze nie powstaly ? dokladny kod zrodlowy nie bedzie mu znany, ale pewny ciag znakow bedzie wskazywal na to, ze jest wirus i zostanie usniety.
a moze od razu nie trzymac tez kasy na kontach bankowych? Niech kazdy kupi sobie swinke skarbonke i trzyma tam kase jak za starych (dobrych?) czasow ????No to mamy plagę MB'hakerów :/
Proponuje nie trzymac kasy na mb , poprostu wplacac kiedy potrzeba i szybko do buka. A jesli juz ktos został wycyckany to chyba najlepszym wyjściem jest policja. Zawsze jakaś pomoc. Michal1090 , niczego nie kasuj i nie formatuj.
konta bankowe sa mega bezpieczne nikt nie wykona przelewu bez haseł ktore ty masza moze od razu nie trzymac tez kasy na kontach bankowych? Niech kazdy kupi sobie swinke skarbonke i trzyma tam kase jak za starych (dobrych?) czasow ????