Śmiało można powiedzieć, że
KSW 24 to najlepsza rozpiska jaką kiedykolwiek udało się M&L ułożyć, to można śmiało powiedzieć. Tylko, że jak rozpiska bardzo ciekawa i większość walk wydaje się być 50/50 to spodziewam się sporo roztrzygnięć przed czasem.
WALKA WIECZORU: MARIUSZ PUDZIANOWSKI VS SEAN MCCORKLE
Rewanż z ostatniej gali. Wtedy stawiałem Pudziana w roli faworyta, jest to jednak taki "jeździec bez głowy" troszke go przeceniłem, chciał za szybko skończyć tą walke. Technika i parter zdecydowanie dla Sean'a, siła i stójka dla Pudziana. Jak dla mnie kursy na Pudziana są za wysokie i myśle że jak już zrobili rewanż to
Pudzian to wygra decyzja albo uda sie jemu ustrzelić Amerykańca, u którego widać było, że kondycja pzostawia wiele do życzenia, tak samo jak u Nastuli, ale o tym za chwile. Osobiscie uważam, że zrobili ten rewanż własnie po to by
Pudzian to wygrał, no ale jak bedzie się okaże, ponadto Sean to bardzo medialny facet z poczuciem humoru, ludzie bedą chcieli go jeszcze raz zobaczyć na ringu.
Dla mnie ta walka to KO Pudziana
EXTRAFIGHT (-120KG): PAWEŁ NASTULA VS KAROL BEDORF (WALKA O PAS WAGI CIĘŻKIEJ)
Nie daje Nastuli żadnych szans. Słaba kondycja, wydolnośc, niby nad tym pracował, ale czasu się nie oszuka i nie miał go zbyt wiele na to. Karol to kompletny zawodnik, bedzie punktował Nastka w stójce kopnięciami, dorzucając jakieś kombinacje. Jeśli Nastula wytrzyma to decyzja, jeśli nie to Bedorf powinien go trafic w drugiej rundzie i bardziej skłaniam sie ku tej drugiej opcji. Bo Asplunt, czy 50-cio letni Wroński to był jakiś żart, ale Nastula jest znany to czemu ma tego nie wykorzystywać i nie dorobić na starsze lata.
Bedorf KO, druga lub trzecia runda
EXTRAFIGHT (-84KG): MICHAŁ MATERLA VS JAY SILVA
Walka okrzyknięta najlepszą walką roku. Tym razem Jay wyjdzie na pewno lepiej przygotowany, bo na przygotowanie do poprzedniej miał tylko dwa tygodnie, ale czy aby na pewno to coś zmienia? Na początku myślałem, że tak, ale Jay ma za sobą w tym roku 2 wtopy z rywalem Tomka Drwala i jeszcze jednym Amerykańcem nie pamiętam nazwiska, ale mocno przeciętnym, to teraz nagle zaprezentuje mega formę?
Myślę, że lepsza niż w tych dwóch poprzednich walkach, ale bez szału. Materla też od tamtej walki poczynił postępy i ostro trenował w klubie, na obozach i w Stanach.
KSW jest za nim i Jay wie, że o zwycięstwie na punkty może zapomnieć. Wątpie też, że Materla odda jemu pas, bo musielibyśmy pewnie zobaczyc Silva v Materla 3 albo by go wtedy zestawili z Mamedem i zabraliby Materli ten jego ukochany pas na którym trzaskają ogladalność? Chyba nie. Poza tym każdy zaciera ręce na walkę Mameda z Materlą, której się chyba nigdy nie doczekamy ????
Jak dla mnie to Materla wygra przez KO kontrując próby nokautów Silvy w pierwszej rundzie i powtórki emocjonującej walki nie będzie.
EXTRAFIGHT (-77KG): BORYS MAŃKOWSKI VS BEN LAGMAN
Borys wraca po kontuzji i rywal w sam raz na walkę po takiej przerwie. Przez pewien czas nie mógł trenować, ale nie było to na tyle długo żeby stracić forme jaka prezentował wcześniej. Jedyna szansa Ben'a to oczywiście stójka, Aslambek obnażył jego wszystkie słabe punkty i chociaż dzielnie się bronił to w końcu dał się wykręcić w parterze i gdyby Aslambek sie tylko tak nie śpieszył skończył by to jeszcze szybciej, różnica była ogromna.
Myśle, że Borys zdominuje go zapaśniczo, będzie dążył do sprowadzeń i tam punktował albo szukał poddania. Jak dla mnie decyzja wygra Mańkowski.
EXTRAFIGHT (-52KG): KAROLINA KOWALKIEWICZ VS JASMINKA CIVE
Na Karoline będą żałosne kursy zapewne, ale i tak skorzystam. Świeżo upieczona posiadaczka pasa powinna poradzić sobie przed czasem uderzeniami w parterze albo poddaniem.
EXTRAFIGHT: MARCIN RÓŻALSKI VS PAUL SŁOWIŃSKI
W ogóle mnie ta walka nie interesuje i sie zbytnio w nia nie wgłębiałem... czymś musieli zapełnić kartę. Moim zdaniem Słowiński przyjedzie po kase, niewiele lub wcale przygotowując się do tej walki.
Będzie to jego pierwsza walka w formule
MMA więc myślę, że Różalski będzie próbował punktować lub kończyć w parterze ciągle szukając sprowadzeń. Paul będzie jedynie groźny w stójce i Różal będzie unikać tej płaszczyzny.
Moim zdaniem decyzja lub poddanie Różalski
EXTRAFIGHT (-66KG): ANZOR AZHIEV VS ARTUR SOWIŃSKI
To będzie dla mnie najlepsza i najbardziej interesująca walka.
Artur będzie robić, a w sumie to zapewne już jakiś czas temu zaczął 12 kilo wagi, przy tej kategorii wagowej to jest naprawdę dużo i sam jestem ciekaw jak na to zareaguje jego organizm. Ostatni raz walczył w piórkowej jako amator 5 lat temu, myślę, że to była jego decyzja, tylko nie wiem czy słuszna, bo waga lekka w Europie jest mało popularna i raczej nic tam nie zdziała. Na start dostał Anzora nr 1 tej kategorii, który jeszcze nie miał nikogo konkretnego (miał powalczyć o jedynkę lekkiej z Pioskowikiem, ale ten złapał kontuzje), ale czy oprócz Irokeza Kornik miał? Nie miał. Walczyli obaj z Dana i Reedem, obaj wygrali. Za Kornikiem przemawia doświadczenie, trochę stójka (potrafi zaskoczyć) choć Anzor bardzo poprawił się boksersko i zrobił się z niego kompletny zawodnik. Azhiev będzie przeważał zapaśniczo i myślę, że to własnie zapasy i parter przeważą o losach walki oraz spora ilość zrzuconej wagi przez Kornika, który będzie szukać swojej szansy w stójce i na pewno pod taki game plan wyjdzie do walki. Jeśli Anzor nie da się trafić, wypunktuje go w parterze.
Moim zdaniem Azhiev decyzja.
EXTRAFIGHT (-120KG): KAMIL WALUŚ VS OLI THOMPSON
Waluś po tych obozach w Stanach powinien coś pokazać tylko nie wiadomo jak wytrzyma kondycyjnie jeśli nie uda się jemu skończyć walki w pierwszej rundzie? Ta walka nam powinna to wyjaśnić, bo Oli ma twardą szczęke. W ani jednej walce Walusia nie można stwierdzić nic innego jak tylko to, że ma ciężką ręke. Wyjdzie tez jego umiejętność obrony w parterze i przed sprowadzeniami.
Waluś pewnie będzie chciał walki w stójce, jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Nie mam pojęcia jak to się może skończyć możliwy jest chyba każdy scenariusz ????
EXTRAFIGHT (-70KG): MATEUSZ GAMROT VS ANDRE WINNER
Gamrot super zawodnik, wywodzi się z zapasów w stylu wolnym, do tego ma naprawdę świetny
boks, powinien dać dobrą walkę. Winner dużo bardziej doświadczony zawodnik stoczył sporo walk w
UFC. Moim zdaniem tutaj będzie decyzja po fajnej i wyrównanej walce, myślę że w strone Andre chociaż... Winnera nie widziałem w akcji, mogę coś o nim powiedzieć tylko po wynikach, osobiście odpuszczam tą walke, bo Winner jest zbyt dobry i doświadczony by stawiać na Gamrota, a troche się też boje stawiać na Winnera. Tyle ode mnie