>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Książki, książki, książki ...

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
Ktoś pisał o kryminałach, to ja od siebie polecam całkiem przyjemny, z ogromem humoru
&quot;Sprzedawca broni&quot; Hugh Laurie

Thomas Lang, były żołnierz, obecnie ochroniarz do wynajęcia, dostaje nietypową propozycję - zlecenie zabójstwa. Odmawia. W dodatku usiłuje ostrzec potencjalną ofiarę i niestety przy okazji wplątuje się w aferę rządową na miarę przygód Jamesa Bonda. Tłum szpiegów, agentów i terrorystów. Mnóstwo najnowocześniejszej broni. Komizm językowy i sytuacyjny. Błyskotliwa krytyka społeczeństwa amerykańskiego, z jego bohaterami, dyplomatami i biurokratami. Prawdziwa mieszanka wybuchowa...
dobre i śmieszne sytuacje czasem przekleństwa sprawiają że książkę czyta się bardzo szybko, jak ktoś chce to mam ją na dysku w dokumencie word to sobie możecie poczytać. ;)

bananas007 0

bananas007

Użytkownik
Ja polecam gorąco CZARNE SŁOŃCE Jamesa Twining&#39;a. Świetny kryminał w którym wiele zdarzeń opartych jest na faktach. Opowiada o mrocznych (prawdziwych!) tajemnicach Himmlera - przywódcy SS w III rzeszy. Świetny styl pisania autora. Po skończeniu książki trudno uwierzyć w historię pociągu, który.. przeczytajcie sami ????

izajasza53 2,7K

izajasza53

Użytkownik
Ostatnio przeczytałem książkę &quot;Dziada&quot;. Wchłonąłem za jednym zamachem, polecam jak kogoś interesują historie mafii albo miał do czynienia ze spirytusem Royal ;) na prawdę warto. Książka napisana prostym zrozumiałym językiem z opisem jak Dziad postrzegał świat:

Tutaj można ją zamówić:
http://www.dziad.pl/index.php#wiecej

1) czy chcecie dowiedzieć się nazwiska osoby, która &quot;załatwiła&quot; Słowikowi ułaskawienie?

2) czy chcecie dowiedzieć się dlaczego &quot;Dziad&quot; złożył pozew do sądu przeciw tow. Millerowi?

3) czy chcecie dowiedzieć się dlaczego resort Ministerstwa Sprawiedliwości broni się zaciekle przed ujawnieniem społeczeństwu trzech okrutnych zbrodni?

4) czy chcecie dowiedzieć się za co i dlaczgo syn zastrzelił z zimną krwią swojego ojca, członka grupy Pruszkowskiej niejakiego Jacka Dresza?

5) czy chcecie dowiedzieć się w jak prosty i dziecinny sposób wykradłem UOP-owi całe 5 ton papieru orginalnego przeznaczonego na produkcje rubli, którego pilnowali razem z Policją Niemiecką?

6) czy chcecie dowiedzieć się dlaczego uwczesny prezydent Lech Wałęsa śmiertelnie pogniewał się na dziada?

7) czy macie ochotę poznać nazwiska policjantów, którzy donosili na swoich kolegów policjantów w notatkach urzędowych ujawniając tych pracowników policji, którzy to mieli dostarczać &quot;mafii&quot; pruszkowskiej broń i narkotyki uzyskane z &quot;odzysku&quot;?

8) czy macie ochotę poznać nazwiska sędziów i ławników z Białegostoku, którzy dla kariery z premedytacją
w uzasadnieniu wyroku napisali nieprawdę?

E 0

emancypantka

Użytkownik
uwielbiam autobiografie i biografie z którymi mogę się utożsamiać .... wchłania mnie to w 100%i nie mogę przerwać aż nie skończę czytać ostatniego zdania bez względu czy czytam 100 czy 1000 stron.. poza tym uwielbiam książki, artykuły, publikacje itp .. o tematyce ekonomiczno- gospodarczej ... w tym się ograniczam ;)

princeas 11

princeas

Użytkownik

Bikini Wiśniewskiego
dopiero zacząłem, ale juz mi sie podoba. co prawda styl pisania coś jak w &quot;Samotności w sieci&quot;, ale juz tematyka zgoła inna. Niby coś tam plaża, dupeczki, drineczki się zapowiadało, a zaczałem czytac a tu II Wojna Swiatowa, Żydzi, Hitler itp.
moze wrzuce tu o czym ta ksiazka
Najnowsza powieść autora &quot;Samotności w sieci&quot;, rozgrywająca się w Europie i Ameryce końca II wojny. Anna, młoda Niemka z antyfaszystowskiej rodziny, błąka się po zbombardowanym Dreźnie, dokumentując swoja &quot;Leiką&quot; wojenną tragedię. Na taki sam temat ma zrobić fotoreportaż wysłany do Niemiec Stanley, dziennikarz z Nowego Jorku. Przypadkowe spotkanie tych dwojga na zawsze odmieni ich losy... Wiśniewski opowiada tę &quot;małą&quot; historię na tle &quot;wielkiej&quot;, tworząc bogaty fresk społeczno-obyczajowy, pełen szczegółów z epoki i refleksji na temat odpowiedzialności, kultury i natury człowieka.

toxic 0

toxic

Użytkownik
Nie czytam za dużo bo nie lubię ale jeżeli chcecie przeczytac cos zabawnego z dużą dawka humoru to polecam książki Wojciecha Cejrowskiego! Jak ktoś lubi jego programy w TV to książki też polubi.

alex76 21

alex76

Użytkownik
Staram się czytać jak najwięcej, czasu jednak nie jest tak wiele. W każdym razie ostatnio chwyciłem się za autobiografię Napoleona Bonapartego autorstwa Alberta Manfreda. Ponadto Paulo Coelho - przeczytałem z ciekawości, ale niestety książki pisane bardzo łatwym językiem, w dodatku są tutaj zebrane ważne myśli starych filozofów, co nie podoba mi się za bardzo. W każdym razie w jego książkach nie znalazłem nic nowego, co nie zmienia faktu, iż są pouczające, skłaniające do refleksji.
Do przeczytania mam jeszcze Wilbura Smitha - Poszukiwacze Przygód, Kuratela Marka Ołdawskiego, Cyfrowa Twierdza Dana Browna oraz Christine Stephena Kinga.
Assitalia - moim zdaniem książkowa wersja &quot;Mgły&quot; była znacznie lepsza. Ponadto wolę najpierw przeczytać książkę, następnie obejrzeć film. Niestety się nie udało, co nie zmienia faktu, że opowiadanie było całkiem dobre.

adiolsztyn 0

adiolsztyn

Użytkownik
mnie baaardzo zainteresowały książki Dana Browna związane z &quot;dogmatami religijnymi&quot;, czyli Anioły i Demony oraz Kod Leonarda Da Vinci. Zainspirowany tymi książkami mam zamiar teraz przeczytać takie tytuły: Ostatni papież, Tajemnica 13 apostoła, Święty Graal Święta Krew. Ale mam na oku także podobno bardzo ciekawą książkę Łukanienki - Brudnopis. Ktoś czytał powyższe tytuły?

pokerface 69

pokerface

Użytkownik
Ja dziś wypożyczyłem książkę pod tytułem &quot; Testament Judasza &quot;, jutro będę czytał wiec jak skończę to napisze jak wrażenia ;)

j.will 150

j.will

Użytkownik
czytałem Bikini ksiazka znakomita jak wszystkie Janusza Wisniewskiego ???? bardzo mi się podobała Samotnośc w sieci , zespoły napięć , arytmia uczyć , sceny z zycia za ścianą;) teraz czytam molekuły emocji....apropos bikini też spodziewałem się zupełnie innej tematyki

lexus 0

lexus

Użytkownik
Paulo Coelho - zwyciezca jest sam, jak nie lubie ksiazek bez dialogow tak ta przebrnalem w jeden wieczor, inne ksiazki tego autora czytalem i z tych wszystkich ta jest najlepsza

poza tym stare dobre kryminaly jo nesbo, czy amerykanskie coben, grisham bikini wisniewskego do polecenia, facet fajnie pisze, raczy nas mnostwem ciekawostek, dzieki niemu dowiedzialem sie ze hitler byl nominowany do pokojowej nagrody nobla i ze chcial studiowac na asp ????

haruki murakami tu juz trudniejsza lektura, ale norwegian wood genialna,

ja to mol ksiazkowy jestem to miejsca nie starczyloby na przytoczenie tytulow :d

zyziek_prn 6

zyziek_prn

Użytkownik
Potwierdzam 100% &quot;Ojciec Chrzestny&quot; to już klasyk i w ogóle legenda. Tym bardziej polecam czytanie Jego książek w oryginale czyli po angielsku.
Rodzina Borgiów i Sycylijczyk te książki Maria również gorąco polecam, a i jeszcze dla fanów Ojca Chrzestnego polecam kontynuacje tej książki autorstwa Mike`a Winegardner`a.

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
Rodzina Borgiów i Sycylijczyk te książki Maria również gorąco polecam, a i jeszcze dla fanów Ojca Chrzestnego polecam kontynuacje tej książki autorstwa Mike`a Winegardner`a.
Wiem Borgiów skończyłem, Sycylijczyk w trakcie.
Do tego ma jeszcze takie książki jak &quot;Ostatni Don&quot; i &quot; Ciemna arena&quot;. Jak coś to mogę Ci je podesłać na meila ;)

zyziek_prn 6

zyziek_prn

Użytkownik
Wiem Borgiów skończyłem, Sycylijczyk w trakcie.
Do tego ma jeszcze takie książki jak &quot;Ostatni Don&quot; i &quot; Ciemna arena&quot;. Jak coś to mogę Ci je podesłać na meila ;)
Dzieki Jareks ale mam juz je zakupione, czekaja w kolejce do czytania ???? teraz czytam &quot;Dziesiąta Aleja&quot;.

escabar 24

escabar

Użytkownik
Właśnie przed chwilą skończyłem czytać &quot;Demon i Panna Prym&quot; a to z serii 3 powieści Coelho, do tego &quot;Weronika postanawia umrzeć&quot; i &quot;Na brzegu rzeki Pierdy usiadłam i płakałam&quot;.
Są to książki dla osób które lubią trochę o miłości, tęsknocie itp.

Klasyka dla mnie to &quot;Godfather&quot;.
Lubię Alistair McLean &quot;Działa Nawarony&quot;.

Polecam książkę Kinga &quot;Zdolny uczeń&quot; oraz &quot;Ciało&quot; ze zbioru &quot;Cztery pory roku&quot;.
Właśnie zabieram się za &quot;Marzenia i koszmary&quot; (zbiór opowieści).

lexus 0

lexus

Użytkownik
tak na marginesie teraz w kinach ma być właśnie &#39;weronika postanawia umrzeć&#39; w głównej roli sarah michelle gellar.. ciekawe jak im się uda zekranizować tą powieść..

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik

oprócz tego François de Sade - Prezydent W Pole Wywiedziony,zakupiłem też Epidemie Robina Cooka ale jakoś nie mam czasu poczytać ????

jamajca 0

jamajca

Użytkownik
To ja tez cos polece ???? wszystkie książki T. Pratchett&#39;a z uniwersum Świata Dysku. Jest to lekkie fantasy doprawione dosyć absurdalnym humorem ????

Z innych książek to ostatnio przeczytałem &quot;Homo Bimbrownikus&quot;. Również można płakać ze śmiechu podczas czytania :-D

Z czegos bardziej poważnego- P. Coelho &quot;Być jak płynąca rzeka&quot;. Jest to zbiór krótkich felietonów i opowiadań. Jak każda książka brazylijczyka daje do myślenia.

Do góry Bottom