>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Książki, książki, książki ...

dsquared 9

dsquared

Użytkownik
Świat wedlug Dziada - Henryk Niewiadomski
A to przeczytam na 100% zważywszy na fakt iż na allegro ta ksiażka nie przekracza 10 zł (a opis przyciąga)

Świetny temat????

a przy tym pisze takim stylem, ze jego prozę przynajmniej ja odbieram mniej więcej tak jak muzykę (chociaż - na pewno nie jest to muzyka lekka, łatwa i przyjemna).
Odnośnie stylu pisania, który nie jest łatwy i przyjemny. Ogólnie mało przystępny weryfikujący ilisć przeczytanych ksiażkek jest język Vladimira Nabokova i chodzi mi tu konkretnie o ksiązkę &quot;Lolita&quot;
Polecam ale tylko wytrwałym. Ksiażka opowiada o Starszym mężczyźnie i młodej dziewczynie (niepełnoletniej). reszty mozna sie domysleć. Dla wtrywalych, bo język jakim jest napisana do łatwych nie należy.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ja właśnie kończę książkę pt. Historia pana B. autorstwa Clive’a Barkera. Przyjemna lektura, chociaż szczególnym fanem horrorów i tym podobnych nie jestem to trzeba przyznać że ten tytuł z przyjemnością &quot;wchłaniałem&quot;
Dla zainteresowanych zwiastun (w języku angielskim) :
http://www.youtube.com/watch?v=vqaksa-WiJc
i polskim :
http://www.youtube.com/watch?v=KhWqrJXgKBg
oraz opis książki :
&quot;Zaskakująca i przewrotna powieść, w której średniowieczny diabeł przemawia wprost do czytelnika – tonem na przemian groźnym i uwodzicielskim – to nigdy niepublikowany pamiętnik, pochodzący jakoby z 1438 roku. Demon usadowił się wręcz wewnątrz słów tej budzącej grozę i fascynację historii, sprawiając, że sama książka stała się przedmiotem skrywającym groźbę, która w każdej chwili może ujawnić swą moc.&quot;

pasiak_forever 55

pasiak_forever

Użytkownik
A to przeczytam na 100% zważywszy na fakt iż na allegro ta ksiażka nie przekracza 10 zł (a opis przyciąga)

Odnośnie stylu pisania, który nie jest łatwy i przyjemny. Ogólnie mało przystępny weryfikujący ilisć przeczytanych ksiażkek jest język Vladimira Nabokova i chodzi mi tu konkretnie o ksiązkę &quot;Lolita&quot;
Polecam ale tylko wytrwałym. Ksiażka opowiada o Starszym mężczyźnie i młodej dziewczynie (niepełnoletniej). reszty mozna sie domysleć. Dla wtrywalych, bo język jakim jest napisana do łatwych nie należy.
no ja wlaśnie chcem ją zamówić, koledzy czytali i mi ją polecili, na allegro 4 zł kosztuje nowa ????

matex 0

matex

Użytkownik
Wstyd się przyznać, ale dopiero teraz sie wziąłem za sagę &quot;Wiedźmina&quot; ???? Jestem w trakcie I tomu &quot;Krew elfów&quot;. Wcześniej przeczytałem opowadania. Saga po prostu super. Dawno tak dobrze mi się nie czytało. Ogolnie rzecz biorąc nigdy z książką nie byłem za pan brat, ale powoli to zmieniam (wpływ na to miały w większości lektury szkolne, które zniechęciły mnie do czytania ;) ). Gdy skończę z &quot;Wiedźminem&quot; to biorę się za &quot;Gringo wśród dzikich plemion&quot; Wojciecha Cejrowskiego, którego programy uwielbiam. Owej pozycji jeszcze nie przeczytałem ????

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Wstyd się przyznać, ale dopiero teraz sie wziąłem za sagę &quot;Wiedźmina&quot; ???? Jestem w trakcie I tomu &quot;Krew elfów&quot;. Wcześniej przeczytałem opowadania. Saga po prostu super. Dawno tak dobrze mi się nie czytało. Ogolnie rzecz biorąc nigdy z książką nie byłem za pan brat, ale powoli to zmieniam (wpływ na to miały w większości lektury szkolne, które zniechęciły mnie do czytania ;) ). Gdy skończę z &quot;Wiedźminem&quot; to biorę się za &quot;Gringo wśród dzikich plemion&quot; Wojciecha Cejrowskiego, którego programy uwielbiam. Owej pozycji jeszcze nie przeczytałem ????
Gratuluje czytania Sagi po raz pierwszy, też pamiętam jak pierwszy raz wciągnięty niesamowicie wertowałem strony kolejnych tomów ????

Ja do niej wracam cyklicznie co mniej więcej pół roku i wciąż odnajduje smaczki których wcześniej nie zauważałem ... co jak co ale mistrzostwo świata :spokodfhgfh:

P 0

pavlinho

Gość
A macie jakieś kryminały godne polecenia? Z miłą chęcią przeczytałbym jakąś ciekawą pozycję.

dsquared 9

dsquared

Użytkownik
A macie jakieś kryminały godne polecenia? Z miłą chęcią przeczytałbym jakąś ciekawą pozycję.
Nie mów nikomu - thriller Harlana Cobena z 2001 r. Opowiada historię Dr. Davida Becka, który stracił swoją żonę po jej tajemniczym mordestwie osiem lat wcześniej. Przez ten czas każdego dnia wracał w myślach do owego wydarzenia - wciąż pamiętał błyszczące jezioro, pełnię księżyca, przeszywający krzyk. Noc, w którym los zabrał mu jego żonę. Noc, w której widział ją po raz ostatni.

Wszyscy powtarzali mu że powinien już o tym zapomnieć i przestać żyć przeszłością raz na zawsze, jednak David nie mógł o tym zapomnieć. I wtedy przychodzi do niego wiadomość z sekretnym powitaniem jego i jego zmarłej żony, o którym mogli wiedzieć tylko oni. Nagle zostaje on przytłoczony myślą o czymś niemożliwym - że gdzieś, jakimś cudem, jego żona żyje...i ostrzegła go słowami &quot;Nie mów nikomu&quot;.

Reszta książek Cobena też podobno fajna, ja przeczytałem tą i polecam ????

izajasza53 2,7K

izajasza53

Użytkownik
Polecam książki Tony Buzana:
  • &quot;Rusz głową&quot;
  • &quot;Pamięć na zawołanie&quot;
  • &quot;Podręcznik szybkiego czytania&quot;
  • &quot;Mapy twoich myśli&quot;

i rożne związane z psychologią oraz fotograficzne czytanie, lekko i przyjemniej się czyta. :p

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ja mogę polecić Klub Dantego autor Matthew Pearl

Świetny kryminał trzymający tak jak trzeba do końca w napięciu, książeczka dosyć gruba i wymagająca ale warto ????

D 0

danton

Użytkownik
Niedawno połknąłem &quot;Cmętarz Zwieżąt&quot; Kinga. Mam już za sobą &quot;Zieloną Mile&quot; &quot;Skazani na Shawshenk&quot; i &quot;Wszystko jest względne&quot;
Jaką następną książkę Króla polecacie?

A co do &#39;Cmętaża&#39; to książka wciąga tak że jeśli ktoś ją czyta dłużej niż 5 dni znaczy że coś z nim nie w porządku albo ma wybitnie mało czasu. Polecam!

cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
Jeśli jeszcze nie czytałeś to zdecydowanie polecam książki Marka Krajewskiego:spokodfhgfh: cykl kryminałów dziejących sie w przed i miedzywojennym Wrocławiu(poza najnowszą której akcja toczy się we Lwowie) a z zagranicznych autorów zdecydowanie książki Henninga Mankella i Marthy Grimes(bardzo podobnie do książek A.Christie):]

cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
Niedawno połknąłem &quot;Cmętarz Zwieżąt&quot; Kinga. Mam już za sobą &quot;Zieloną Mile&quot; &quot;Skazani na Shawshenk&quot; i &quot;Wszystko jest względne&quot;

A co do &#39;Cmętaża&#39; to książka wciąga tak że jeśli ktoś ją czyta dłużej niż 5 dni znaczy że coś z nim nie w porządku albo ma wybitnie mało czasu. Polecam!
sorry za post pod postem:]zdecydowanie polecam Ręke Mistrza:]książke przeczytałem za jednym posiedzenim mimo,że ma grubo ponad 500stron:jezora: z tym,że nie jest to typowy horror a bardziej thriller psychologiczy(jeśli jest coś takiego:])ale ksiażka strasznie wciąga;]bardzo dobry jest też bastion(ponad 1000 stron)ale jest cieżko dostępny:]

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik

King to jest geniusz. Uwielbiam jego psychologiczne horrory. Przeczytaj &quot;Mgłę&quot;, jest fajna, aczkolwiek film na jej podstawie lepszy.
Ogólnie cały zbiór &quot;Szkieletowa Załoga&quot; jest intrygujący i ciekawy.

princeas 11

princeas

Użytkownik

Rok nie wyrok
Przeczytałem juz z rok temu, ale jakoś nie widziałem tego tematu. Książka - reportaż dziennikarza Zetki, który został nieszczęśliwie przypadkowo złapany za posiadanie narkotyków w NYC. Nagła akcja pod dyskoteką, ktoś podrzucił mu do kurtki. Przez ponad rok musiał 2x w tyg uczestniczyc w spotkaniach w ramach programu zrywania z narkotykami. Książka naprawde fajnie napisana, pokazane relacje panujące miedzy białymi i czarnymi, zamotany system resocjalizacji itp. Śmiechu też nie mało. Polecam!!

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Ja polecam wszystkie książki Ludluma, autora m.in Raportu Mniejszości, McLeana (mam nadzieje że dobrze napisałem) - &quot;Działa Nawarony&quot; &quot;Komandosi Nawarony&quot; itd, Jack Higgins też jest mega, a ostatnio bardzo mi się podoba Mario Vargas Llosa
no i jeszcze Forbes i Follet

J 3,9K

jacques

Forum VIP
A ja polecam Trylogię Stiega Larssona Milennium. Bardzo fajna książeczka na lato. Pamiętam, że Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet pocisnąłem w po jeden czy dwa dni ???? Bardzo wciąga.
Ja ogólnie bardzo lubię książki gdzie historia przeplata się z sensacją, jakimiś spiskami dlatego &quot;rodzina Borgiów&quot; którą polecał Jarek89 będzie moją kolejną pozycją na lato ;-)

Do góry Bottom