NBA zaczyna się wprawdzie za tydzień ale już teraz wrzucę 2 typy bo przeczuwam spadki kursów.
LA Lakers-Chicago Bulls
Typ:Chicago +2,5/+3
Kus:1.91
Stawka:25zł na H +2,5 20zł na H +3
Moim zdaniem to promocja.Ale wydaje mi się,że kurs zacznie spadać.W zespole Lakers zagrają:Fisher,Bryant,Gasol,Barnes,Artest,McRoberts,Murphy,Blake,może Kapono, Green albo Walton.Wygląda to licho.Bryant+Gasol i McRoberts spoko.Ale cała reszta może się schować.Podstawowi gracze nie mają porządnych zmienników.Jak zejdzie Gasol albo Bryant,to moze być ciężko gospodarzom zdobywać punkty.Skład w takiej postaci to nawet nie ma szans walczyć o cokolwiek,napewno poza top4 na zachodzie.Przypominam,że Bynum nie zagra przez 5 spotkań.Jest to olbrzymie osłabienie bo ten gosc zdrowy to bardzo duże zagrożenie pod koszem.
W składzie Chicago nie ma słabych punktów.Chyba najsłabszy to jest teraz Boozer.
na rozegraniu Rose(który powinien zniszczyć Fishera i Blakea),chyba w wyjściowym składzie bedzie też Hamilton którego bardzo chwali trener i jedyne brakujące ogniwo w tym zespole.Dalej Deng,Boozer i Noah.Wygląda to bardzo mocno.Ale co najważniejsze są też klasowi zmiennicy Gibson,Brewer,Korver,Asik,Watson.
Spodziewam się,że nawet jeśli pierwsza piątka LA będzie się jakoś trzymać i nikt nie bedzie miał kłopotów z przewinieniami to zmiennicy Chicago powinni zrobić dużą różnicę.
Przewaga zgrania też powinna być po stronie Bulls,dołączył do nich tylko Hamilton,a w LA muszą zaaklimatyzować się Murphy i Mc Roberts.
Ciężko powiedzieć też na co stać graczy Lakers.Bryant i Gasol wiadomo,ale cała reszta?? Jeden wielki znak zapytania.McRoberts powinien wnieśc sporo dobergo,ale Murphy po dobrym sezonie w Indianie,ostatni sezon spędził na ławce.Fisher może porzucać trójki z otwartych pozycji.Artest przeplatal dobre występy z tragicznymi.Barnes to samo.Blake ostatni sezon bardzo słaby.Walton dawno juz ine był zdrowy,a szkoda bo miło się ogladało jego asysty.Kapono jedyne czym grozi to rzut za 3 ale w Filadelfii też jakoś długo nie grał.Green chyba jeszcze jest na etapie robienia wsadów w rozstrzygniętych spotkaniach.
I jeszcze wspomnę o bardzo istotnym czynniku.Trenerzy.Zanim La przyjmie koncepcje grania Browna na pewno minie trochę czasu,poza tym ten trener raczej w ataku cudów nie wymysli,może obronę porwai ale atak watpię.Thibodeau natomiast jest wybitnym specjalistą od defensywy i już jeden sezon rozegrał z tym zespołem.Myślę,że spokojnie przygotuje ten zespół i jedną z najlepszych obron w lidze na to spotkanie.
Drugi typ
NY Knicks-Boston
Typ:1
Kurs:1.91
Stawka:15zł
Najwyższy czas na zwycięstwo Nowojorczyków.Boston nie ma rezerwowych.Strata Greena jest chyba ostatnim gwoździem to trumny Big3.Gospodarze będą mieć dużą przewagę na pozycjach 3-5.Jeśli nadal Rondo nie nauczył się rzucać to jestem spokojny o zwycięstwo Knicks.