dawid1892
Użytkownik
Jak było półtorej miesiąca temu, tak jest dalej...Co kilkanaście lub kilkadziesiąt minut, wylogowuje z forum, mimo opcji zapamiętywania logowania.
Jak było półtorej miesiąca temu, tak jest dalej...Co kilkanaście lub kilkadziesiąt minut, wylogowuje z forum, mimo opcji zapamiętywania logowania.
Ctrl+F& bądź Ctrl+R? Narazie tylko od Ciebie mam info o problemie.Jak było półtorej miesiąca temu, tak jest dalej...
A u mnie ta propagancja informacji trwa nadal i nici z logowania się na forum.Test
Trwa jeszcze propagancja DNS - jeśli do jutra problemy nie ustąpią, przyjrzymy się problemowi.
u mnie wystarczył reset routeraWciaz na kompie wyskakuje mi "serwer zostal zaktualizowany" itd. I na firefoxie i na chromie. Jakie jest rozwiazanie tego problemu?
Czy mamy rozumieć że od teraz, jak będziemy chcieli zajrzeć na forum a nie chcemy czekać nie wiadomo ile godzin to trzeba resetować router ?u mnie wystarczył reset routera
UPC za jakiś czas samo zaktualizuje sobie DNS i wtedy nie będzie u was występował ten problem.U mnie nie wystarczył reset dekodera horizon UPC. Zadne z rozwiazan, ktore przychodzilo mi do glowy, nie pomoglo. Nie wiadomo, czy akurat gdy bede mial ochote wejsc na forum nie pojawi sie tenze komunikat. To jest losowe. Dziwny, irytujacy problem.
Sewer ma stałe IP. Problem leży po stronie serwerów DNS z którymi się łączysz - część jeszcze trzyma stare wartości. Wartość TTL (czyli co ile trzeba "odpytywywać" się serwerów DNS o nowy adres IP dla danego adresu www) często trwa 24h - jeśli więc po drodze masz 4 nameserwery, to w skrajnym przypadku trzeba czekać 4*24 (każdy ma "swoje" 24h). Niestety nie da się tego ominąć - propagacja musi zająć "swoje".Czy mamy rozumieć że od teraz, jak będziemy chcieli zajrzeć na forum a nie chcemy czekać nie wiadomo ile godzin to trzeba resetować router ?
Czyżby serwer forum był na dynamicznym IP ? ????
Edit, to chyba nie to, teraz ten komunikat "serwer zaktualizowany" pojawia się co parę minut.
Down: nie wykluczone że ten problem mają tylko użytkownicy UPC (też nim jestem).
Ok, na pewno się przyda do diagnozy. Dzięki!Myślę że to nie w tym problem , u mnie działa forum co jakiś czas , co kilka minut , wcześniej działał co drugi dzień , więć to nie w tym problem , wyślę do ciebie może wynik polecenia tracert z momentu kiedy działa , i z momentu kiedy nie działa forum