zespół CCC Sprandi ma dalej istnieć w drugiej lidze,
Ma dalej istnieć, ale przepisy zabraniają by był to zespół ProContinental, pewnie będzie jeździć jako zespół kontynentalny, według mnie bardziej jako zespół rozwojowy dla młodzików i orlików, coś jak dla QuickStepu było Klein Constantia, czy chociażby zespoły
Lotto czy BMC U23.
Ciekawe ilu będzie Polaków w tym zespole (nazwy jeszcze nie ma) - wszystkie najmocniejsze nazwiska w Sprandi to obcokrajowcy.
Niby tak, ale taki Sajnok czy Banaszek mogą szansę dostać, może Cieślik, w jakieś tam ucieczki może się zabierać. Z innych Polaków też ciężko widzieć jakieś twarze do tego projektu. Gdyby nie to, że Wadecki też ma dołączyć do teamu Ochowicza można by z Polaków widzieć chociażby Paterskiego, a tak to drzwi zamknięte, niestety. Z WorldTouru kontrakty kończą się Majce, Poljańskiemu i Wiśniowskiemu na pewno, nie jestem pewny jak z Bodnarem (niby procyclingstats podaje, że ma umowę, ale mi się wydawało, że podpisywał na 2 lata). Jednak Rafał odpada raczej, skoro jest powiedziane, że wielkie toury ich nie interesują. Maciek i Łukasz pasują do profilu drużyny na klasyki, ale Bodnar chyba zbyt ważny dla Sagana, a Łukasz całkiem ładnie się pokazywał i może dostanie nową umowę od SKY. Może Domagalski? Ewentualnie Kasperkiewicz, chociaż on raczej stanął w rozwoju, a szkoda.
Ale tak szczerze za bardzo nie wiem co myśleć o tym projekcie, musimy jednak poczekać na ruchy transferowe, żeby móc lepiej oceniać perspektywy. Na razie jestem raczej sceptyczny.
Będziemy gotowi na klasyki i
wyścigi tygodniowe, ale w międzyczasie musimy przejść obok klasyfikacji Grand Tourów. Nie będziemy już organizować obozów wysokogórskich pod Wielkie Toury, będziemy jeździć inaczej.