znalazłem coś ciekawego do zagrania i czekam na wasze opinie na ten temat:
PINOT-moreno 1.5@ pisałem o tym wcześniej, spora przewaga która na czasówce się zwiększy, w górach też pinot jest mocniejszy, nie wiem co by się musiało stać by to nie weszło
YATES 1-5 1.3@ bezpieczny typ, on na moje to do V faworyt, także 1-3 za 1.6@ i w parze z domoulinem za 2.06@ do wzięcia
CHAVES 1-5 2@ prawdziwe góry dla niego się dopiero zaczną, a biorąc pod uwage że puki co nie ma sprecyzowanego lidera w ich grupie i na pewno w tym tygodniu do tego nie dojdzie to chaves nie straci na pomaganiu yatesowi, kurs pewnie taki bo buki jeszcze wierzą we frooma i aru, ja tego nie robie więc trzeba to brac puki tak myślą
POZZOVIVO 1-5 2.25@ Włoch zawsze solidny w Giro jak froome i aru zrobią na zoncolan to co mysle czyli umrą to ten typ to w zsasadzie para z moreno, w którego ja mimo wszystko nie wierze, po słabej czasówce tutaj może być nawet 3min przed ostatnimi 3 gorskimi etpami a pozzovivo fajnie puki co tutaj jedzie
Czekam na wasze opinie co do tego co przedstawiłem
Typy bardzo dobre, ale na przysżłość podawaj skąd bierzesz kursy bo nie każdy musi zaglądać do
Fortuny.
=========
Najdłuższy etap wyścigu, pagórkowaty z płaską końcówką to idealna okazja dla uciekinierów, punczerów, albo tych liderów którzy nie liczą się w generalce. Bo nie wierzę w finisz sprinterów. A jednocześnie czas na odpoczynek dla liderów, bo i tak nie będzie gdzie odrabiać czy zyskiwać.
Giro d'Italia. Stage 10. Penne - Gualdo Tadino. 239 km
Konrad, Patrick - Woods, Michael :
Woods, Michael @ 2.21 24-22 loteria trochę, ale na plus
Marathon
Nie wiem czemu Konrad jest tu faworytem. Konrad to raczej góral, teraz lider Bory po wtopie Formolo i taki etap to nie dla niego. Woods zdecydowanie bardziej dynamiczny kolarz, właściwie klasykowiec, świetny puncher pod krótkie finisze pod górę. Nikt go nie puści w ucieczkę, bo w generalce wysoko, ale można się spodziewać że liderzy pojadą na remis, ale na kresce przecież ci szybsi wyrwą do przodu i tak powinno być z Woodsem.
Michael Woods - Fabio Aru
Head2Head:
Michael Woods @ 1.58 22-31
Clement Venturini - Ryan Gibbons
Head2Head:
Ryan Gibbons @ 1.85 119-127
Betsafe
Woodsowi nie straszne pagórki, a jest bez porównania szybszy niż Aru, który chyba Giro może już spisać na straty. Taka końcówka powinna pasować Woodsowi. Z kolei Venturini to klasyczny sprinter, na płaskich etapach łapał się top10, na nieco trudniejszych nawet nie brał się do finiszu więc i dzisiaj trudno się tego spodziewać. Gibbons z tych mocniejszych sprinterów, na płaskim nie ma szans z najlepszymi, ale w trudniejszym terenie sprinterów powinien bez problemu objechać.