>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2015 - Tour de France (04.07-26.07)

Status
Zamknięty.
bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Widzial ktos gdzies pary z Laurensem Ten Damem? Bo on napwno bedzie przyjezdzal w ogonach.
Ale chyba bukmacherzy juz dostali lekcje kilka razy i sie boja wystawic?
1. Degenkolb - Sagan 1 2,78 Pinnacle
Po dotychczasowych wyczynach Sagan wydaje sie byc kandydatem do zwyciestwa etapowego dzis, ale wczoraj Cavendish byl wiekszym i lipa. Dzis troche ciezszy dzien niz wczoraj, zabek przed meta i tacy zawodnicy jak Cavendish czy Greipel dzis moga sie schowac.

Do rzeczy. Tak wiec dzis zakladam katastrofe Sagana, oczywiscie jest on w swietnej formie i dzis moze wygrac ale kursy sa absolutnie nie do gry uwzgledniajac czynniki losowe. SAGAN NIE WYGRA ZADNEGO ETAPU ZAWSZE ZNAJDZIE SIE KOTOS LEPSZY I GO OBJEDZIE. ON WIE O TYM I JEDZIE PO ZIELONA KOSZULKE. P o prostu Sagan jest za slaby na etap. Wiec nawet jego cele nie jest wygranie etapu, uda sie/nie uda jak to powiedziala kura uciekajac przed starym kogutem w dowcipach o Masztalskim

2. Barguil - Bardet 1 1,781 Pinnacle

Bardzo lubie Barguila, za kazdym razem jak stawiam jego pojedynki wygrywa wiec dzis nie bedzie najmniejszych pretensji jak przegra z Bardetem, ale nie sadze zeby byl gorszy dzis znowu. Mlody talent, wczoraj druzyna stracila jednego z liderow na czasowke druzynowa i trzeba sie pilnowac i trzymac dystans do chlopakow z AG2R. Ag2rowcy z pewnoscia straca sporo na czasowce, Giant teraz niestety bez Dumoulina tez a nie zapominajmy, ze toczy sie walka o najlepszego Francuza w generalce i Barguil nie jest bez szans po definitywnym wyeliminowaniu Pinota. Warren bedzie przyjezdzal na plaskich etapach i pagorkowatych lepiej niz Bardet, w gorach nie bedzie taki mocny, ale ma juz nad Bardetem 2 minuty zapasu, na plaskich i pagorkowatych etapach z pewnoscia do niego nie straci, w czasowce pojedzie lepiej wiec zyska, w gorach to Ag2r bedzie gora.
3. Greipel - Cavendish 1 1,90 Expekt
To jest tak. Niby Greipel juz wykonal 200% normy i jest rozliczony za wyscig, ale jesli wczoraj nie dal mu rady sam Sagan wiec dzis tym bardziej nie da rady Cavendish. Etap jest trudniejszy od wczorajszego a sprinterzy potrafia wygrywac seryjnie. Ale to jest typ przeciwko Cavendishowi, oczywiscie moze zdarzyc sie ze Greipel w koncowce odpusci i machnie reka zadowolony, ale Cavendish z pewnoscia dzis nie wygra i takze lepiej niz wczoraj nie wypadnie
Dotychczasowe ich pojedynki
Etap 5 Greipel 1 Cave 3
Etap 4 bruki wiec nie liczy sie
Etap 3 klasyczny nie liczy sie
Etap 2 Greipel 1 Cavendish 4
Golym okiem widac ze jesli przyjezdza peleton Greipel jest lepszy. Im ciezszy etap, tym Cavendish jest wyzej od Greipela ale dzisiaj bez przesady, bedzie przyjazd czolowej grupy, ucieczka raczej nie dojedzie i wygraja Avermaety/Degenkolby/Sagany/Kristoffy. Napewno nie Cavendish i raczej nie Greipel ale dzis mi sie widzi tak
1. Kristoff
2. Degenkolb
3. Sagan
4. Greipel

Otrzymane punkty reputacji: +3
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Etap 6: Tony Gallopin TOP 3 @4,5 Expekt/Ónibet
Chyba już czas najwyższy,aby któryś z dzielnych Francuzów powalczył o wygranie etapu.Jak już pisali poprzednicy dziś faworytami powinni być zawodnicy którzy łączą cechy czysto sprinterskie z niezłymi możliwościami krótkiej wspinaczki.Uważam,że Gallopin takim kolarzem jest.Dotychczas pokazuje się z bardzo dobrej strony.Na Mur de Huy przyjechał piąty,czyli pod górkę noga podaje.Na brukach też wysoko.Lotto nie powinno dziś grać na Greipela,tylko właśnie na Francuza.Oczywiście on tu nie będzie czekał do sprintu,tylko jak będzie okazja i moc to zaatakuje wcześniej.A okazja będzie na tym wzniesieniu.Rok temu pokazał że można.W tym roku też samotna akcja na Paris-Nice.Jest wysoko w GC,ale myślę że Froomy,Contadory i Kintany nie widzą w nim żadnego zagrożenia w walce o żółtą,więc nie będą dziś przeszkadzać specjalnie.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Szukam po bukach zakładu, że zawodnik będzie w TOP10 ale ni huhu nie mogę nigdzie znaleźć ???? no ale nic w taki mwypadku czekamy na live Bet365 i tam atakuje na Belga Grega Van Avermaet. Tak jak już przedmówcy wspominali finisz wcale nie taki prosty, a dla Belga można powiedzieć że wręcz idealny aby powalczyć o etap. Inna sprawa że Greg póki co bardzo regularny, trzyma się T.J. a w końcówkach wskakuje do 10. Jak na razie na 5 etapów, trzykrotnie w 10. Oczywiście jeden etap można pominąć bo to czasówka. Tak więc myślę że to może być najlepsze rozwiązanie na dziś, tylko kwestia jaki kurs wystawi bet, bo poniżej 1.50 będzie trochę słabo.

Greg Van Avermaet TOP 10 / live Bet365

zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Tony Gallopin - Greg Van Avermaet 1 @ 2.5 Betsson ⛔ ajaj blisko, kurs tak jak mowilem to bylo value. Szkoda, bo naprawde niewiele brakowalo. Forma caly czas jest ????
Ja rowniez dzisiaj widze wysoko Francuza. Jedzie dobry sezon, o czym moze swiadczyc wygrany etap na Paryz-Nicea, Etoile de Bessèges czy chocby podium Vuelta Ciclista al Pais Vasco oraz czolowe miejsca na klasykach. Co wiecej juz tutaj na Giro, na 3 etapie pokazal sie z dobrej strony, meldujac sie na 5 miejscu. Widac, ze forma jest. Z drugiej strony mamy Avermaeta. Nie jest to klasyczny sprinter, lepiej jezdzi pod gore. Jednak dzisiejszy etap moze byc jednak troche za trudny. Mamy 3 podjazdy co prawda 4 kategorii, ale moga zmeczyc. Meta rowniez jest pod gorke, a mianowicie 850 przy nachyleniu 7%. Klasyczni sprinterzy raczej nie dadza rady. Belg w tym roku rowniez z naprawde dobrymi rezultatami, wygrane na Tirreno-Adriatico czy wysokie miejsca na Tour de Suisse, jednak to byly prostsze etapy moim zdaniem. Tutaj juz dwa razy w pierwszej 10, jednak to plaskie etapy byly. Na 3 etapie 14 sekund za Gallopinem. Mimo, ze podjazd pod mete jest mniej stromy i przede wszystkim krotszy, to rowniez sadze ze moze tutaj byc kilka sekund za Tonym. Moim zdaniem faworytem jest tutaj Francuz, ktory moze poszukac solowej akcji, jak i zafiniszowac calkiem niezle z peletonu. Sadze, ze jest jednym z kandydatow do podium na tym etapie. Kurs na pewno zacheca, jednak nie ma tez co szarzowac ze stawka.

Otrzymane punkty reputacji: +3
martinus 491

martinus

Użytkownik
Trudny etap do typowania. Na pewno nie jest to etap dla typowych sprinterów pokroju Cavendisha. Nie sądzę, aby byli w stanie przetrwać tego prawie kilometrowego podjazdju w końcówce a nawet jeśli to na tyle ich wymęczy, że nie będą w stanie skutecznie zafiniszować.
J. Rodriguez - D. Martin 1 @ 1.72 Pinnacle✅
Martin w klasyfikacji generalnej już się raczej nie liczy, nie zależy mu więc na przyjeżdżaniu w czołówce jeśli nie ma szans na wygranie etapu. Czy dzisiaj taka szansa będzie? Mimo wszystko wątpię. Po pierwsze widzę tutaj spore szanse na skuteczną ucieczkę a po drugie ten podjazd chyba jednak zbyt krótki by zgubić szybszych od niego zawodników jak Sagan czy van Avermaet. Rodriguez wiadomo, że niezależnie od tego jaki etap będzie miał przebieg będzie blisko czołówki. Dla mnie wyraźny faworyt w tej parze.
Popieram także typ na Boassona-Hagena z Davide Cimolai.✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Szukam po bukach zakładu, że zawodnik będzie w TOP10 ale ni huhu nie mogę nigdzie znaleźć ???? no ale nic w taki mwypadku czekamy na live Bet365 i tam atakuje na Belga Grega Van Avermaet. Tak jak już przedmówcy wspominali finisz wcale nie taki prosty, a dla Belga można powiedzieć że wręcz idealny aby powalczyć o etap. Inna sprawa że Greg póki co bardzo regularny, trzyma się T.J. a w końcówkach wskakuje do 10. Jak na razie na 5 etapów, trzykrotnie w 10. Oczywiście jeden etap można pominąć bo to czasówka. Tak więc myślę że to może być najlepsze rozwiązanie na dziś, tylko kwestia jaki kurs wystawi bet, bo poniżej 1.50 będzie trochę słabo.
Greg Van Avermaet TOP 10 / live Bet365
Tylko, że na bet365 są możliwości typowania w przedziałach 1-3, 4-9, 10-dalsze także raczej tego nie zagrasz.
Tony Gallopin - Greg Van Avermaet 1 @ 2.5 Betsson
Ja rowniez dzisiaj widze wysoko Francuza. Jedzie dobry sezon, o czym moze swiadczyc wygrany etap na Paryz-Nicea, Etoile de Bessèges czy chocby podium Vuelta Ciclista al Pais Vasco oraz czolowe miejsca na klasykach. Co wiecej juz tutaj na Giro, na 3 etapie pokazal sie z dobrej strony, meldujac sie na 5 miejscu. Widac, ze forma jest. Z drugiej strony mamy Avermaeta. Nie jest to klasyczny sprinter, lepiej jezdzi pod gore. Jednak dzisiejszy etap moze byc jednak troche za trudny. Mamy 3 podjazdy co prawda 4 kategorii, ale moga zmeczyc. Meta rowniez jest pod gorke, a mianowicie 850 przy nachyleniu 7%. Klasyczni sprinterzy raczej nie dadza rady. Belg w tym roku rowniez z naprawde dobrymi rezultatami, wygrane na Tirreno-Adriatico czy wysokie miejsca na Tour de Suisse, jednak to byly prostsze etapy moim zdaniem. Tutaj juz dwa razy w pierwszej 10, jednak to plaskie etapy byly. Na 3 etapie 14 sekund za Gallopinem. Mimo, ze podjazd pod mete jest mniej stromy i przede wszystkim krotszy, to rowniez sadze ze moze tutaj byc kilka sekund za Tonym. Moim zdaniem faworytem jest tutaj Francuz, ktory moze poszukac solowej akcji, jak i zafiniszowac calkiem niezle z peletonu. Sadze, ze jest jednym z kandydatow do podium na tym etapie. Kurs na pewno zacheca, jednak nie ma tez co szarzowac ze stawka.
No nie mogę się zgodzić. Trochę deprecjonujesz osiągnięcia Van Avermaeta. Wygrana na Tirreno-Adriatico to wręcz oczywista legitymizacja do walki o najwyższe cele na takim etapie jak ten dzisiaj, gdyż w tej włoskiej tygodniówce praktycznie każdy etap kończy się takim podjazdem. Z kolei etapy na Tour de Suisse nawet zakończone finiszem sprinterów nigdy nie są poprzedzone jazdą po płaskim, choćby z uwagi na ukształtowanie terenu w Szwajcarii. Gallopin ma świetny sezon i tego nie neguję, aczkolwiek może brakować mu szybkości. Wszystko się wyjaśni już za trzy godziny.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Tylko, że na bet365 są możliwości typowania w przedziałach 1-3, 4-9, 10-dalsze także raczej tego nie zagrasz.
To prawda, zapomniałem o tym :razz:
No ale nic gram miejsca 4-9 ✅ ponieważ wydaje mi się że na TOP 3 może dziś troche zabraknąć natomiast tak jak zwykle 5-6 miejsce raczej powinno spokojnie wpaść ;)
Kurs na chwilę obecną to 1.83

Otrzymane punkty reputacji: +7
sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Bryan Coquard - Arnaud Demare 1,83 WilliamHill ⛔
Coquard jak do tej pory pokazuje się z bardzo dobrej strony na wyścigu. Ściga się, walczy i nieźle mu to wychodzi. Może nie jest to walka o wygranie etapu ale dziś pokazał, że może powalczyć o wysoką pozycję. Tego samego nie można jak na razie powiedzieć o Demarze, który tylko wczoraj próbował coś ugrać. Na lotnych finiszach nie walczy. Trochę to zagadka, jak się spisze. Wczoraj był o jedną pozycję wyżej na mecie, czy jutro będzie podobnie? Wydaje mi się jednak, że Coquard będzie lepszy.

zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
No nie mogę się zgodzić. Trochę deprecjonujesz osiągnięcia Van Avermaeta. Wygrana na Tirreno-Adriatico to wręcz oczywista legitymizacja do walki o najwyższe cele na takim etapie jak ten dzisiaj, gdyż w tej włoskiej tygodniówce praktycznie każdy etap kończy się takim podjazdem. Z kolei etapy na Tour de Suisse nawet zakończone finiszem sprinterów nigdy nie są poprzedzone jazdą po płaskim, choćby z uwagi na ukształtowanie terenu w Szwajcarii. Gallopin ma świetny sezon i tego nie neguję, aczkolwiek może brakować mu szybkości. Wszystko się wyjaśni już za trzy godziny.
Akurat ten na TA byl chyba troche latwiejszy. Jednak nie umniejsza umiejetnosci Avermaeta w ogole. Te z TdS tez nie konczyly sie takimi podjazdami. Jednak rowniez mozna zarzucic mi to, gdy podawalem etap z Paryz-Nicea, ktory wygral Gallopin. On zupelnie roznil sie od dzisiejszego, aczkolwiek pokazywal, ze pod gore Francuz jest calkiem niezly. Dzisiaj przegral, chociaz bylo blisko. Gdybym mial cofnac sie w czasie, to pewnie rowniez taki kurs bym pobral, bo powinny byc bardziej wyrownane. Ba, w mojej ocenie to wlasnie Tony byl faworytem tej pary. Jednak mylilem sie.

suckout 692

suckout

Użytkownik
Alexander Kristoff - John Degenkolb / 1.72 / Uni.bet ⛔ 5 - 4
Za dużo jeszcze nie można powiedzieć o dyspozycji sprinterów na tym wyścigu, brakowało okazji, by obserwować ich w akcji. Na ty etapie, podobnie jak na 5 trzeba się spodziewać sprintu z peletonu. Wyżej stawiam tutaj akcje Norwega, na wspomnianym wcześniej etapie był 4, Niemiec 6. Do tego Kristoff był pozbawiony pomocy kolegów z drużyny, których zatrzymała kraksa 20km przed metą, Norweg wystartował zdecydowanie za wcześnie, mimo wszystko widać było, że prędkość była wysoka, a Degenkolb nie był w stanie go wyprzedzić. Może etapu nie wygra, ale o TOP3 Kristoff jest w stanie spokojne powalczyć.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Edvald Boasson Hagen Typ: Top 3 @ 8.00 Expekt
Tak na dobrą sprawę mieliśmy tylko jeden miarodajny sprint na 5 etapie. Kolarz MTN-Qhubeki zajął na nim piąte miejsce, ale równie dobrze, gdyby Kristoff nie zajechał mu drogi mógłby walczyć o co najmniej podium. Dobry występ i duża prędkość Boassona Hagena na etapie nr 5 wpisuje się w ostatnie jego bardzo dobre występy m.in. mistrzostwa Norwegii ze startu wspólnego oraz w jeździe indywidualnej na czas, czy też solidne wyniki w Criterium du Duaphine. Oczywiście rywali do podium nie brakuje, jest mocny Greipel, Degenkolb, nieobliczalny Sagan, czy też Cavendish, Kristoff lub Demare (choć uważam, że wszyscy trzej są pod formą). Boasson Hagen na pewno też nie może liczyć na taką pomoc zespołu, jak ma to miejsce w Giancie, czy Etixxie. Tym niemniej po tym co zobaczyłem na 5 etapie, jak Norweg sprytnie znalazł sobie świetne miejsce na kole Kristoffa, a następnie jaką prędkość rozwinął i jeśli zestawię to z kursem @8.00 na to, że będzie na podium, to po prostu muszę to zagrać.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Zalozenia glowne:

- ostatnia szansa dla sprinterow, nastepna bedzie ho ho nie wiem kiedy wiec pojdzie ogien
- wczoraj Gesink pojechal za dobrze jak na niego, to mu sie nie powtorzy, dzis moze sie wywalic ,napewno nie przyjedzie na 10-12 miejscu no ludzie paranoja by musiala jakas byc
- Nibali musi sie pilnowac bo wczoraj polecial, poza tym jest w dosc slabej formie, to nie jest przypadek ze zalicza tyle upadkow
- Greipel jest w swietnej formie a sprinterzy potrafia wygrywac seryjnie
- chyba jedna z ostatnich szans dla Cavendisha

1. Warren Barguil - Robert Gesink 1 2,04 Pinnacle

O Barguilu napisalem juz chyba wszystko, dzis jak zwykle moze pracowac dla Degenkolba, choc dzis Degenkolb nie wygra, to obaj moga przyjechac w czubie, Barguil musi sie pilnowac zanim przyjda gory i czyhac na potkniecia glownych rywali w generalce, przede wszystkim Francuzow ale Gesinka tez, jak najbardziej. Gesink ma 50% ze sie wywroci i wtedy mamy pozamiatane, Barguil napewno nie slyszalem zeby byl uwiklany w tyle kraks, tam cwicza niezle pociagi i Warren jezdzi lepiej technicznie a napewno umie unikac klopotow. Poza tym Barguil co etap daje zarobic wiec zwycieskiego skladu sie nie zmienia, co najwyzej bukmacher zmienia przegrane (dla niego) pary jak te z Laurensem Ten Damem. Kurs jest tak niski na Gesinka bo wczoraj przyjechal bardzo wysoko. Warren Barguil!

2. Chris Froome - Vicenzo Nibali 1 1,714

Nibali jezdzi zle na Tourze, widac ze nie jest najlepszym zawodnikiem, Froome dzis chyba w zoltej koszulce i raczej bedzie chcial ja utrzymac, dla Astany nie ma sensu atakowac i ryzykowac dzis, nie maja dzis nic do wygrania a moga zaplacic (kolejna) kraksa no i jutro czy pojutrze. Astana ma byc silna na inne etapy, napewno nie dzis, oni to wiedza, rozumieja, dzis nie beda rzucac sie w oczy gdyz niewiele jest do ugrania. Czyli Froome przyjezdza w srodku peletonu, a Astana maksymalnie w srodku, ewentualnie Froome przyjedzie na 10-20 miejscu, to Nibali niedaleko niego

3. Andrew Talansky - Romain Bardet 1 1,943 Pinnacle

Jak dobry jest kazdy zaklad na Barguila, tak rowniez przeciwko Bardetowi tez mozna grac systematycznie na plaskich etapach i czasowkach. Wczoraj Talansky 20. miejsce, Bardet byl zaledwie 91. A Bardet to napewno nie jest orzel na plaskie etapy.

Mimo wszystko Amerykanie potrafia lepiej jezdzic na plaskich etapach, unikaja niebezpieczenstw, sa w tym lepsi Francuziki z Ag2r szykuja sie na gory. Talanski dzis wyzej!

J 7K

juanroman08

Forum VIP
W mojej opinii dziś może powtórzyć się historia z 5 etapu, Greipel pokazuje że na finiszach jest bardzo mocny i nie wiem czy ktokolwiek na chwilę obecną jest w stanie mu zagrozić. Kwestia dobrego rozprowadzenia i kolarz Lotto chyba nie ma sobie równych. Cavendish w tym wyścigu w ogóle mnie nie przekonuje, niby chce ale widać że brakuje mocy w końcówkach, noga już chyba tak nie podaje jak kiedyś. Dlatego też dziś leci bet na Andre + do zagrania jego TOP 3.
Greipel - Cavendish 1 / 1.76 Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +2
zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Davide Cimolai - Greg Van Avermaet 2 @ 2.75 bet365 ⛔
Staram sie odwrocic karte z podawaniem typow w dziale, zobaczymy jak to wyjdzie. Nie jest to bet, ktorego mozna ladowac grubo, jednak moim zdaniem kurs to zdecydowanie value. Mimo, ze Avermaet to nie jest klasyczny sprinter, to tutaj na Tourze pokazuje sie jak na niego z naprawde dobrej strony. Na tych etapach, gdzie w wiekszosci byli sprinterzy(bruki tez) zanotowal dobre miejsca, tj. 6, 4, 10 i 5. Co pokazuje, ze forma na pewno jest. Z drugiej strony mamy Wlocha Cimolaiego, nie jest to moze sama czolowka swiatowego sprintu, jednak miejsca w TOP10 potrafi lapac bez wiekszego trudu. W tym roku nawet wygrany etap na Paryz-Nicea, czy podium na Tour de Suisse, gdzie ogral wlasnie Avermaeta. Tutaj finiszowal tak naprawde tylko na dwoch ostatnich etapach, gdzie zajal kolejno 9 i 8 miejsce. Jak widac raz byl przed Belgiem, a raz za. Taki kurs patrzac na poczynania kolarzy w tym wyscigu potraktowalem troche ze zdziwieniem. Kolarzowi BMC moze byc ciezko powalczyc o podium, jednak o TOP5 jest jak najbardziej w stanie. Kurs to moim zdaniem spore value.

R 225

rover

Użytkownik
Wielu pewnie uważa, że wypadniecie Tonyego Martina z wyścigu to cios dla Etixxu, w przekroju całego wyścigu może tak, ale patrząc na dzisiejszy etap wydaje mi się, że to może być kamień z serca dla Cavendisha. Nie chodzi o samego Martina, a o jego żółtą koszulkę, dzielenie teamu do pilnowania Cava i Martina etc. Dziś w Etixxie będzie wszystko przygotowane pod Brytyjczyka i w końcu może uda mu się zaskoczyć na jego dobry poziom. Zwycięstwa nie zagram ale proponuje typ Cavendish Top 3 @ 1.70 Expekt.

martinus 491

martinus

Użytkownik
Dzisiaj już klasyczny etap dla sprinterów bez żadnych niespodzianek tak jak wczoraj. Miejmy nadzieję, że także bez dramatycznych wypadków jakie mogliśmy oglądać na 6 etapie...
J. Rodriguez - J. C. Peraud 1 @ 1.86 Betsson⛔
Tego typy zawsze wiążą się z pewnym ryzykiem, bo ani Peraud ani Purito oczywiście dzisiaj o zwycięstwo etapowe walczyć nie będą. Analizując jednak dotychczasowe miejsca na takich płaskich etapach Purito przyjeżdżał o kilka-kilkanaście miejsc wyżej. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie tak samo.
Odnośnie typu na Cavendisha top 3. Jeśli dojdzie do sprintu z dużej grupy to powinno wejść imo tego, że Cav w najlepszej formie nie jest. Nie wykluczam jednak, że znowu może być akcja po żółtą koszulkę, bo Sky jest nie na rękę posiadanie jej w tak wczesnej fazie wyścigu. Wtedy typ byłby mocno zagrożony.

miki0308 465

miki0308

Użytkownik
Andre Greipel top3 @1,50 Expekt ✅ 2
Kurs może niezbyt wysoki, ale Greipel wygrał dwa dotychczasowe sprinty z peletonu. Widać u niego moc, potrafi się świetnie ustawić na finiszach i do tej pory nie miał sobie mocnych na tym TdF. Na 5. etapie w końcówce ładnie dochodził go Sagan, ale nie dał rady Niemcowi. Cavendishowi jakby brakowało mocy, Dege czy Kristoff też odstają od Greipela. Jeśli tylko nie zaplącze się w jakąs kraksę to powinien znowu walczyć o zwycięstwo, ja jednak proponuję pograć jego top3.

suckout 692

suckout

Użytkownik
Rui Costa - Mathias Frank / 1.67 / betsson ⛔ 47 - 25
Etap dość płaski ale w końcówka jest na podjeździe (2km, 6.9%). Niby podobnie jak na 3 Etapie, jednak tutaj to pierwszy km jest stromy, a potem coraz mocniej się wypłaszacza, ostatnie 500m to tylko 2.4%. Mimo wszystko patrząc na wcześniejszy etap, Frank strzelił już na początku podjazdu i ostatecznie stracił aż 46s na tak krótkim podjeździe do rywala. Do tego trzeba dodać, że to był ten Etap, w którym doszło do tej sporej krasy, a w środku niej leżał właśnie Costa, a mimo to był dużo lepszy niż Szwajcar. Zawodnik Lampre lubi takie końcówki jak ta, jest dość szybki i może finiszować z grupy, co również wpływa na fakt, że powinien być wyżej niż Frank . Peter Sagan - Tony Gallopin / 2.70 / Sporting.bet ⛔ 4 - 5
Edvald Boasson Hagen - Greg Van Avermaet / 1.62 / Sporting.bet ✅ 53 - 6
Dorzucam jeszcze takie 2 typy na jutrzejszy etap. Teoretycznie w bezpośrednim pojedynku obaj kolarze na których gram ustępują prędkością swoim rywalom na takich ostatnich metrach jakie mamy jutro. Uważam jednak, że lepiej poradzą sobie z wcześniejszym ostrzejszym podjazdem i jego %, których tam jest sporo i tym zyskają przewagę, a jak nie, to powinni zachować większy zapas sil i być szybsi na kresce. Gallopin to mój faworyt do wygrania etapu, po cichu liczę na sukces Francuza.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Tony Gallopin - Greg Van Avermaet 1,62 Betsson ✅
Jutro znów końcówka nieźle pod górkę, co preferuje takich kolarzy jak wyżej wymienieni. Obaj jak do tej pory na mecie zjawiają się często w TOP 10 ale nie na tyle, by powalczyć o zwycięstwo. Gallopin jednak nie jest sprinterem a mimo to pokazuje się z bardzo dobrej strony. Avermaet co prawda klasycznym sprinterem też nie jest ale bliżej mu do takich końcówek niż Francuzowi. Jutro ostatnie kilometry podobne do tych z 3 etapu z metą w Huy. Podjazd będzie jednak trochę dłuższy ale nie tak stromy. Wtedy Gallopin zajął 5. miejsce. Avermaet był 15. i stracił do niego 14 sekund. Jutro moim zdaniem Francuz powalczy o zwycięstwo bo prezentuje się bardzo dobrze jak do tej pory, a jedynie wspomniany 3 etap to było coś, gdzie mógł pokazać swoje możliwości. Trochę gorzej to wygląda z Belgiem, niby jest wysoko ale czegoś brakuje żeby wygrać z rywalami. Wydaje mi się, że jutro będzie podobnie.

Y 118

yasiu1

Użytkownik
Andrew Talansky - Rui Costa 2 @ 1.85 Expekt
Sądzę, że 8 etap będzie znakomitą szansą do powalczenia o zwycięstwo dla Rui Costy. Portugalczyk niejednokrotnie pokazywał, że doskonale potrafi się odnajdywać na tego typu pofałdowanych etapach. Dodatkowo premiują go ostatnie metry, które wiodą pod górę, co w połączeniu z niezłą szybkością Costy powinno go plasować dosyć wysoko w klasyfikacji końcowej etapu. Amerykanin jako dobry &quot;czasowiec&quot; jest z kolei zawodnikiem potrafiącym uciec na ostatnich kilometrach etapów, dobrze jeździ też po górach. Jednak jeżeli nie będzie próbował jakiejś akcji w końcówce to wątpię by walczył o coś więcej i raczej będzie się starał dojechać do mety bez strat.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom