>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2015 - Tour de France (04.07-26.07)

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Końcówka etapu jakby kogoś interesowało:

Etap 3
Simon Yates -
Alexis Vuillermoz 1 @ 1,67 Betsafe ⛔ 8-3
Yates dzisiaj ze sporą stratą i raczej po wyścigu jeśli chodzi o GC, nie mniej jutro może powalczyć, o kto wie czy nawet nie wygraną, jest bardzo dynamiczny i potrafi jechać takie końcówki. Vuilermoz pomocnik w AG2R jak gdzieś będzie jechał na siebie to nie na takiej końcówce.
Alberto Contador - Chris Froome 1 @ 2,55 Betsafe ⛔ 12-2
Jest value na Hiszpana. Także bardziej dynamiczny na taką końcówkę. Krzychu raczej swoim tempem będzie wjeżdżał bo on nie lubi takich dynamicznych podjazdów. Powinna być równowaga w tym typie także tak jak wspomniałem value. Był jeden podobny etap na Giro do tego jutrzejszego i Contador przyjechał tam drugi z tego co pamiętam zaraz za Gilbertem.

martinus 491

martinus

Użytkownik
Kurde rzeczywiście. Leciałem wszystko H2H i nie zauważyłem, że ostatnie kilka jest na górską. Nieaktualne niestety w takim razie...
O dzięki za inf. Tylko, że znając ich pewnie i tak dadzą zwrot. Jeśli nie to value po kursie 2.55 na Purito z Pinotem gigantyczne.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Joaquim Rodriguez - Thibaut Pinot Typ: Purito @ 1.80 Betsson
Trochę taka oczywista oczywistość, choć kursy jakie do niedawna wisiały w Sportingbecie (@2.55 na Purito) mogły wprowadzić małe zamieszanie w toku rozumowania. Dzisiejszy etap kończy się na Mur de Huy, a więc podjeździe który nieodzownie łączy się ze Strzałą Walońską, którą Purito raz wygrał, a dwa razy był drugi. Podjazd nie jest zbyt długi 1,3 km, ale nader treściwy (ponad 9%), dlatego też ważne jest umiejętne rozłożenie sił. Rywal Hiszpana w tej parze Pinot po pierwsze takiego doświadczenia w pokonywania Mur de Huy nie ma, a po drugie nie dysponuje aż takim skokiem, jak Rodriguez. Co prawda Hiszpan leżał wczoraj w kraksie, tym niemniej brak jakichkolwiek informacji by coś groźnego mu się stało, a co mogłoby mieć wpływ na jego dyspozycję na dzisiejszym etapie. Wokół Pinot po jego dobrym występie w Tour de Suisse oraz dobrej czasówce na Tour de France jest trochę za wysoki hype i dzisiejszy etap na pewno nieco zweryfikuje wyceny bukmacherów odnośnie zdolnego, acz jeszcze nie tak szybkiego w takich podjazdach Francuza.
Macie rację zagalopowałem się [musiałem skontrować z małą stratą] także typ nieaktualny:
Zamiast tego warto w mojej ocenie pograć na Cancellarę w parze z Tonym Martin po @1.61 w bet365. Szwajcar po górach może nie skacze jak kozica, ale jednak jakoś tam wjeżdża. Tym bardziej, że dzisiaj broni żółtego trykotu i zapewne będą się pilnowali z Dumoulinem. Z kolei Tony Martin jeśli będzie miał jakąś roboty np. gonienie ucieczki, to ją wykona a potem spasuje oszczędzając się na kolejne etapy.

suckout 692

suckout

Użytkownik
następny to samo, to jest H2H ale nie na 3 Etap, ale na koszulkę dla najlepszego górala, na betsson mało czytelnie to zrobili

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Tejay Van Garderen - Vincenzo Nibali 1,50 Betsafe ⛔
Rekin z Mesyny wczoraj stracił trochę ale widać że starał się koniecznie znaleźć się z przodu. Dziś końcówka, gdzie może powalczyć bo na Walońskiej Strzale nie raz notował wysokie lokaty. Może nie było to TOP5 ale jednak przyjeżdzał wysoko. Van Garderen jak na razie bardzo dobrze zaczął. Czasówka poszła dobrze, wczoraj nie zgubił się. Dziś jednak raczej nie będzie grał pierwszych skrzypiec, bo to jednak nie jest ten typ kolarza na takie końcówki.

J 3,4K

jaja

Użytkownik
Cancellara - Martin (Tony) 1.61 Bet 365 ⛔⛔⛔ dawno tak pechowo nie uwalone tyle kasy
To jest hit dnia !!!
Spartakus w &quot;żółci&quot; będzie z pewnością bardzo wysoko, bo ma do tego możliwości by sobie na takiej końcówce poradzić i pewnie będzie chciał za wszelką cenę utrzymać koszulkę lidera. Do tego charakterystyka etapu z metą na &quot;murze&quot;, gdzie zapewne będzie dziś niemała &quot;rzeźnia&quot; bo sądzę, że każdy tu będzie liczył na mniejsze lub większe różnice czasowo, zupełnie nie sprzyja takiej jeździe jaką preferuję Panzerwagen. Kurs 1.61 to jest imo promocja dnia.

Otrzymane punkty reputacji: +13
zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Daniel Martin - Michael Albasini 2 @ 2,97 Pinnacle ⛔ 4 - 110 kraksy, kraksy, kraksy
Mamy tutaj zestawienie dwoch zawodnikow, ktorym taka koncowka jak najbardziej odpowiada. Mur de Huy znany jest wlasnie z wyscigu La Flèche Wallonne, gdzie obaj zajmowali czołowe miejsca. W tym roku Albasini byl trzeci, gdzie ustapil jedynie Valverde oraz Alaphilippe&#39;owi. Pozniej mielismy Tour de Romandie, gdzie Michael wygral dwa podobne etapy. Widac, ze forma w tym sezonie dopisuje. W 2014 - 7, 2013 - 21, 2012 - 2. Co pokazuje, ze naprawde potrafi jezdzic ten podjazd. Co do Martina to ten sezon ma raczej slaby, raptem jedno miejsce na podium. Kilka miejsc w czolowej 10, ale bez wiekszego spektakularnego sukcesu. Walonskiej strzaly nie ukonczyl. Jednak rowniez potrafi tu jezdzic, co pokazuje 2014 rok - 2 miejsce, 2013 - 4, 2012 - 6. Sadze, ze dzisiaj rowniez bede gdzies obok siebie, a Albasini nie jest wcale na przegranej pozycji. Kurs w granicach 3, to na pewno duze value.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Alejandro Valverde TOP 3@1,60 Uni.bet⛔11msc

Wczoraj pierwsze dramaty,dziś pewnie będą kolejne więc trochę ryzykowne grać podium po takim niskim kursie.Jednak się skusiłem.Wygrane ostatnie dwie Strzały Walońskie to chyba wystarczający argument.Valverde jeśli ma coś ugrać na tym wyścigu to właśnie wygranie etapu takiego jak dzisiejszy.W GC jadą na Kintanę,więc dla mnie jedynym wytłumaczeniem dlaczego Alejandro znalazł sie w drużynie jest fakt,że czuje się na tyle mocny by powalczyć o etapowe zwycięstwo.
Zobaczymy jak poradzi sobie dziś Movistar w wykreowaniu dobrej pozycji do ataku dla Valverde.To też będzie bardzo istotne.

X 357

xxxl

Użytkownik
Cancellara- Tony Martin 1 1,50 (było ponad 1,6) bet 365

Para wystawiona ze względu na klasyfikację generalną - Fabian pierwszy , Tony drugi ...... no i tyle .
Dzisiejszy etap zdecydowanie to nie profil dla niemca - on praktycznie nie jeżdzi klasyków , w &quot;Walońskiej &quot; nie pokazywał się od 4 lat . Cancellara też akurat Walonii nie jeżdził ostatnie lata (dawniej się nie wbijałem) ale to 3-krotny triumfator bruków Paris-Roubaix.

Martin rok temu 2 klasyki z których ukończył tylko Amstel i tam 72 i 6 minut ponad straty , Liege-Bastogne-Liege było już za długie dla niego . Dokopałem się 88 miejsca w Walonii w 2011 i 50 rok wcześniej .

No i najważniejsze - Cancellara jest lepszym sprinterem jeśli dojada razem (pokazał to wczoraj) i dzisiaj będzie miał wsparcie grupy na pewno większe niż Martin.

Podsumowując para warta gry zdecydowanie

L 136

lubinek95

Użytkownik
Kwiatkowski M.-Arredondo J. 1 1.75 ⛔
Fortuna

Jak dla mnie Typ dnia dzisiaj większy niż Cancellara z Martinem !!!!
Arredondo nie trafił w ogóle z formą na ten wyścig, jak widzę 173 msc na pierwszym etapie i 1.50 straty, a na drugim lepiej nie było, a wręcz fatalnie, bo znów 174 msc i aż 5.04 straty co łącznie daje nam już do lidera stratę 6.52, Kwiatek natomiast może nie jakoś fenomenalnie, ale solidnie 64 i 24 strata 1.19, ale wczorajszy etap pokazał, że ma nogę, a jak dziś złapie koło Martina to Arredondo ogra spokojnie w cuglach. Nie mam pojęcia czemu buki grały taką parę, ale tylko trzeba się cieszyć i grać grubo ????

R 225

rover

Użytkownik
Na razie Tour daje zarobić, ale raczej bukmacherom, wczoraj niesamowity sajgon na trasie przez wiatr (albo ktoś przypadkiem puścił koło na rantach).
Dzisiaj mini klasyk. Mini bo trasa łatwiejsza niż na walońskiej strzale i 50 km krótsza.
Od razu rzuca się w oczy typ Cancellara - T.Martin. Jak wyżej koledzy zauważyli, jeśli chodzi o klasyki to różnica klas jest miedzy tymi zawodnikami, do tego dochodzi chęc utrzymania żółtej koszulki przez spartakusa dlatego typ zdecydowania na Szwajcara.
Do tego dorzucam typ na Contadora w parze z Froomem, na pewno beda sie pilnowac, Hiszpan jeździ czujnie, szansa 50/50 w tym pojedynku jednak widze tu duże value.
Etap dla Valverde.
Cancellara - Martin 1 @ 1.50 Bet365
Contador - Froome 1 @ 2.26 Pinnacle

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Kwiatkowski M.-Arredondo J. 1 1.75
Fortuna

Arredondo nie trafił w ogóle z formą na ten wyścig, jak widzę 173 msc na pierwszym etapie i 1.50 straty, a na drugim lepiej nie było, a wręcz fatalnie, bo znów 174 msc i aż 5.04 straty co łącznie daje nam już do lidera stratę 6.52, Kwiatek natomiast może nie jakoś fenomenalnie, ale solidnie 64 i 24 strata 1.19, ale wczorajszy etap pokazał, że ma nogę, a jak dziś złapie koło Martina to Arredondo ogra spokojnie w cuglach. Nie mam pojęcia czemu buki grały taką parę, ale tylko trzeba się cieszyć i grać grubo ????
a powiesz dlaczego grasz to @1,54(bo tyle wychodzi po odjęciu haraczu) gdy w Pinnacle masz @2,20?:grin:

X 357

xxxl

Użytkownik
Kwiatkowski M.-Arredondo J. 1 1.75
Fortuna

Już wyżej ktoś napisał , że w PInku 2,20 i całkiem fajne limity na ta parę - dodatkowo za typem przemawiaja wyniki Walońskiej w tym roku gdzie Kwiatek 33 a Aredondo nie ukończył oraz Amstela gdzie Kwiatek 1 - Aredondo 100....

Dziś wiadomo , że trochę inna będzie ich rola Aredondo bedzie przede wszystkim pełnił rolę pomocnika dla Fabiana natomiast Michał na tym etapie chyba będzie podobnie jak wczoraj harcował - wyglada na pewno mocniej w tej chwili od przeciwnika , gdzie w Szwajcarii z nim przegrywał - być może Michała forma rośnie a Aredondo spada - tak czy siak warto - nie tylko value ale i dobra para.

Rok temu na Walloni 3 Michał 11 Aredondo

suckout 692

suckout

Użytkownik
Greg Van Avermaet - Daniel Oss / 1.44 / bet365 ✅ 4 - 90
Oss dziś leżał w tej sporej kraksie i mocno się poobijał, a to na brukach, jakie mamy jutro da mocno w kość. Tak czy siak, Van Avermaet byłby faworytem w tej parze, a w tym wypadku jest jeszcze bardziej wyraźnym. Belg bardzo dobrze jeździ na brukach i jutro powinien walczyć o wysokie lokaty. Nawet jeśli Greg będzie musiał pilnować swojego lidera, TJa, to Oss jest jego kolegą z BMC, więc taka opcja też nie powinna przeszkodzić.

Vincenzo Nibali - Christopher Froome - Alberto Contador / 1.80 / unibet ✅ 15 - 17 -19
Zakład na to, kto z wymienionej 3 będzie najwyżej. Ja widzę to tak, że jutro to Nibali będzie atakował innych faworytów w generalce, Włoch poniósł już pewne straty, a jutro idealna okazja, by nadrobić trochę czasu. Nibali rok temu pokazał na brukach klasę, ekipa ma mocną, nic tylko atakować. Froome i Contador moim zdaniem będą starali się raczej minimalizować straty i po prostu przejechać ten etap bezpiecznie, nie widzę opcji, by podejmowali jakieś większe ryzyko. Rok temu Krzysiek nie dojechał nawet do brukowanych sekcji, a Alberto przyjechał z pewną stratą do najlepszych. Nibali etap skończył na 3 miejscu. Jeżeli pogoda będzie kiepska, a istnieje taka szansa, to nawet lepiej dla tego typu.

Michał Kwiatkowski - Daniel Oss / 1.70 / unibet ⛔ 131 - 90 ????
Nie tak pewne, jak para z GvA, ale i kurs trochę lepszy. Michał nie jest w najwyższej dyspozycji, ale i tak powinien być jutro dość wysoko. Oss - pisałem wyżej czmu przeciwko niemu gram.

Alejandro Valverde - Rui Costa / 1.68 / betsson ✅ 11 - 38
Kurs już poleciał, ale ja pograłem po takim, może gdzie coś takiego jeszcze uda się komuś trafić. Tutaj znowu główna motywacja, to ta kraksa. Costa leżał w samym środku tego wszystkiego. Tak jak pisałem, bruki nie wybaczają i liczę, że Hiszpan jutro przyjedzie wyżej.

Otrzymane punkty reputacji: +38
sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Lars Boom - Lieuwe Westra 2,55 Expekt ✅
Jutro bruki więc może być bardzo ciekawie. Astana może tu sporo zyskać, bo Nibali potrafi bruki jeździć, a i w ekipie ma dobrych zawodników do tego. Boom w zeszłym roku wygrał podobny etap z Ypres do Arenbergu. Wtedy Westra był 8. ale Boom jeździł w Belkinie i walczył na swoje konto. Jutro obaj będą wspierać Nibalego więc żadnych samotnych akcji raczej nie zobaczymy i pewnie do samego końca będą obok niego. To nie czas na jazdę na siebie, a Westra pokazał w tamtym roku, że potrafi pociągnąć swojego lidera i być wysoko na mecie. Od Booma jutro pewnie będą podobne oczekiwania dlatego na metę mogą wjechać obok siebie. Kurs wysoki ale nie tak nieprawdopodobny.
e/ Inaczej to widziałem ale plus jest plus ;) Niebalemu zabrakło gwardii do odjazdu na brukach.

Otrzymane punkty reputacji: +35
R 225

rover

Użytkownik
Jutro czeka nas to co tygrysy lubią najbardziej, czyli ostra walka na brukach.
Mam nadzieje, że bedzie równie nieprzewidywalnie jak od początku, ale że uda sie coś zarobić, bo pech sie ciągnie za mną od soboty ????
1. Nibali vs Fuglsang - Nibali pokazał że potrafi jeździć takie etapy rok temu, po stratach z niedzieli i dobrym etapie dzisiaj ma coś do udowodnienia, bedzie staral sie trzymać z przodu i może urywać czas i nadrabiać straty, a Fuglsang? Ma mu w tym pomagać, bedzie na tym etapie jego głownym gregario i nie sądze, żeby dostał wolną ręke.
2. Stybar vs Kwiatkowski - Kwiato niestety póki co bez formy, w Etixxie role na tour ustawiła czasówka, mają 3 kolarzy w pierwszej 10, i na razie nasz Mistrz Świata robi za pomocnika, dla Martina jutro być może dla Stybara ktoremu do żółtej koszulki brakuje jedynie troche ponad minute, a Froome myśląc o zwyciestwie w calym tourze nie bedzie sie szarpał o zółtą kosuzlke za wszelką cenę.
Nibali - Fuglsang 1 @ 1.50 Pinnacle
Kwiatkowski - Stybar 2 @ 1.53 William Hill

Y 118

yasiu1

Użytkownik
1. Lars Boom - Lieuwe Westra 1 @ 1.56 Pinnacle
2. Zdenek Stybar - Tony Gallopin 1 @ 1.76 Betsson
Na 4 etapie stawiam na uznanych zawodników jeżeli chodzi o jazdę po brukach. Dotychczasowe osiągnięcia czynią typowanych przeze mnie zawodników faworytami w wyżej wymienionych parach. Zarówno Stybar jak i Boom uplasowali się bardzo wysoko na tegorocznym wyścigu Paryż-Roubaix (odpowiednio 2 i 4 miejsce), którego fragmenty są częściowo zbieżne z trasą 4 etapu. Rywale w ich parach mają nieco mniejsze osiągnięcia w tej specjalności. Liczę na to, że Stybar i Boom dostaną wolną rękę w walce o zwycięstwo na 4 etapie, a rolę pomocników liderów przejmą koledzy z zespołu. Jeżeli tak się stanie to szansa na powodzenie tych typów jest duża.

martinus 491

martinus

Użytkownik
Niee. Jakby Purito pojechał do końca to pewnie by mu dali z 2 sekudny. A tak różnica była w zasadzie długości roweru. W takich przypadkach zawsze jest taki sam czas.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom