>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2015 - Tour de France (04.07-26.07)

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Peter Sagan - Arnaud Demare 1 @ 1,33 Bwin ✅
Andre Greipel - Mark Cavendish 1 @ 1,45 Unibet ⛔

Nie lubię takich kursów w kolarstwie, szczególnie na takim etapie no ale. Sagan zdecydowanie lepszy od Demare&#39;a na brukach, będzie pomagał Contadorowi a w późniejszej fazie może i na siebie dane będzie mu pojechać. Jest w bardzo dobrej formie, chyba najlepszej w tym sezonie. Demare natomiast bez formy w moim przekonaniu, na brukach w tym roku tragedii nie było ale nie widzę go jutro na wysokich pozycjach. Rok temu 4 od końca na odcinku brukowym. Greipel natomiast nieźle wygląda na bruku, 15 na Flandrii mówi samo za siebie. Cavendish jutro odpuszcza także nie powinno być żadnych problemów z tym typem, no chyba że kraksy :;/:
Pograłem też na Avermaeta z Ossem @ 1,44 u wujka Williama ✅ warte ryzyka, mając na uwadze kraksę na dzisiejszym etapie Ossa

Otrzymane punkty reputacji: +7
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Na taki etap to chyba obowiązek pograć przeciwko Krzyśkowi wszystkie możliwe bety. Niestety prawda jest taka, że jest ich mało i jak zwykle jest zestawiony z Alberto albo z T.Jem
Jak dla mnie Froome dziś pojedzie tylko i wyłącznie aby przejechać ten etap i za dużo nie stracić, szarżowanie raczej nie wchodzi w grę bo zakładam, że Krzychu nie chce skończyć tak jak rok temu.
Myślę że delikatnie można pograć Alberto przed Froome&#39;m.
Alberto Contador - Chris 1 / 2.10 Triobet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +7
zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Geraint Thomas - Alejandro Valverde 1 @ 1.525 Sportingbet ⛔ jest moc na tym tourze ????
Troche dziwne zestawienie pary. Z jednej strony Thomas - jeden z lepszych w peletonie zawodnikow na brukach, w tym roku chocby 1 w E3 Harelbeke, 3 w Gent - Wevelgem czy 14 we Flandrii mowia same za siebie. W 2014 roku 3 w Harelbeke, 8 we Flandrii czy 7 w Paris-Roubaix. Z drugiej strony mamy Valverde, ktory zwyczajnie nie bierze udzialu w wyscigach, gdzie wystepuja bruki. W tamtym roku co prawda calkiem niezle 26 miejsce na brukowanym etapie w Tourze, jednak Thomas tam byl wyzej, a przypominam, ze to etap na ktorym wypadl Froome. Geraint bedzie mial za zadanie dotransportowac jak najwyzej Krzycha, raczej wolnej reki nie dostanie, ale mimo wszystko i tak spokojnie powinien przyjechac przed Valverde. Movistar nie ma zadnego kolarza na taki etap. Zreszta nawet jesli mieliby to pewnie i tak by go oddelegowali do Kintany.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
4.etap: Zdenek Stybar TOP 3@4,00 Expekt

Wczoraj utopiłem się na niskim kursie,dziś próbuję wysokiego.Wybrałem sobie Zdenka,bo na brukach to jest ścisła czołówka w peletonie.W tym roku drugi na Paris-Roubaix,dziewiąty we Flandrii.Rok temu 5.miejsce w Paris-Roubaix,dwa lata temu 6.miejsce.W Le Tour jak na razie bardzo dobrze,przyjeżdżał wysoko w każdym etapie i jest 10 w GC.I dziś tak na dobrą sprawę pojawia się dla niego szansa powalczenia o żółtą koszulkę.Z drużyny jest przed nim co prawda Uran i jest taka opcja,że pojadą na niego.Ja jednak myślę,że Czech dostanie dziś wolną rękę na ten etap.Jeśli tak się stanie,to 4,0 na jego podium wygląda bardzo fajnie;)

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
John Degenkolb - Nacer Bouhanni 2,18 Betsson ✅
Nie ma Kittela więc to Degenkolb jest liderem ekipy Giant-Alpecin. Nie jest to duża strata bo zastępca godny. Niemiec na lotnych finiszach pokazywał, że moc jest i będzie walczył o etapowe zwycięstwa. Na mecie dziś wygrał finisz z peletonu, Bouhanni był z tyłu. Na drugim etapie obaj się zgubili na trasie, więc nie mogliśmy ich oglądać w walce o zwycięstwo. Jutro już jednak powinien bć klasyczny etap dla sprinterów. Moim zdaniem jednak Francuz to trochę niższa półka a kurs bardzo ładny.

Otrzymane punkty reputacji: +3
suckout 692

suckout

Użytkownik
5 Etap teoretycznie zapowiada się spokojnie, jako pierwszy w tym wyścigu, ale to może być złudne. Trasa jest pofalowana, nie ma wprawdzie żadnej premii górskiej, ale teren nie jest aż tak łatwy. Do tego jutro może padać deszcz, a przede wszystkim zapowiadany jest wiatr, z silnymi podmuchami. Jakie tego mogą być skutki widzieliśmy już na 2 etapie, gdzie peleton się podzielił. Mimo wszystko jutro pewnie zobaczymy w akacji sprinterów, chętnych do wygrania etapu jest wielu, więc ich ekipy będą dążyły do takiego rozstrzygnięcia. Ciężko coś typować, bo nie widzieliśmy jeszcze w tym wyścigu wszystkich sprinterów na raz w akcji, przy klasycznym finishu. Sama końcówka też nie jest idealnie płaska, co może wprowadzić trochę zamieszania.

R 225

rover

Użytkownik
Jak zobaczyłem, że w pojedynku Degenkolb - Bouhanni bukmacherzy proponują takie kursy to zrobiłem wielkie oczy, bez wachania polecam typ na Niemca, z tego co widziałem finisz nie najprostszy, a takie lubi, ekipa mocna, pokazywał na etapach, że jest mocny, w klasycznym finiszu jaki mam nadzieje zobaczymy jutro, powinien poradzic sobie z Nacerem który jest poobijany i raczej nie jest w takiej formie jak rok temu na Vuelcie gdzie wygrywał wszystko jak chce.
Tymbardziej że dziś finisz z peletonu wygrał Degenkolb a Bouhanni finiszował w tej samej grupie i był dopiero 6.
Degenkolb - Bouhanni 1@2.18 Betsson
Etap dla Greipela!

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Faworytem buków na jutro Cave ale aż takim? na moje są dużo szybsi w stawce no i Etixx który wszystko potrafi spieprzyć ;)
Greipel, Sagan, Degenkolb są zdecydowanie szybsi na tym wyścigu. Więc według mnie warto pograć:

Cavendish nie wygra @ 1,613 w Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Cavendish - reszta 2 @ 1,606 w Pinnacle ✅
Zgadzamsię co do typów, ze Cavendish nie wygra. Nie przekonuje mnie tak jak kiedys, kiedy moglem w ciemno stawiac, ze wezmie etap. Co do wymienionych przez dawida to uwazam, ze spokojnie mozna doliczyc jeszcze Kristoffa, ktory tutaj jutro rowniez moze wziac etap. Mamy kilku groznych kandydatow do zwyciestwa, a kurs na zwyciestwo Cavendisha moim zdaniem nieoplacalny.

Otrzymane punkty reputacji: +10
X 357

xxxl

Użytkownik
Aż się boje cokolwiek na forum napisac = co nie podam jakiegoś typu to od razu albo upadek, albo inne cuda - ostatnie typy przeze mnie podawane okazyjnie na forum to chyba 0-10 i niestety na jutro mam pole do Marka Cavendisha podobnie jak Panowie . 2x max na pinku i niestety kurs mocno w dół , choć pewnie do jutra znów lekko podskoczy - dlaczego tak .....pomijając to co przedmówcy napisali, że sa szybsi od Marca to jeszcze dodatkowym smaczkiem tego etapu będzie to , że Marc w tym roku ciagle nie wygrał jeszcze ani jednego etapu na normalnym wyscigu (nie licze wyścigu dookoła smietnika oraz słynnego Tour the Hasiok - gdzie odnosił zwycięstwa) .
Meta lekko pod góre.......no i to wszystko tłumaczy.
Dzisiejszego etapu nie można podawać jako argument za tym , ze Marc jest słabszy od innych sprinterów - nie ten profil, on nigdy nie jeździł klasyków- ale już odpuszczenie końcówki 2 etapy temu jak najbardziej - widać , że Marc ma problem z samym sobą , a głownie z tym , że nie umie trafić w moment rozpoczęcia sprintu i brakuje mu sił na końcówkę a 2 etapy to tyłu było w końcowej grupce raptem ....2,5 sprintera a on umiał przegrac z Cancellarą wtedy o szprychę.
Jutro do Greipela i Sagana dojdzie ostro wkurzony Kristoff (mega pech na 2 etapach) oraz Nacer Bouhanni (lekceważony wyzej) - który dzisiaj podobnie jak Cavendish po klasyku i brukach zwyczajnie nie miał mocy - jednak dojechał w pierwszej grupie ...gdzie nie dojechało wielu fachowców od klasyków .
Podsumowując , dla mnie średnia stawka na Pole do Marca - głównie dlatego, że ten wyscig dla mnie jest mega pechowy (stawiałem na Bartę w czasówce - pierwsza gleba w wyścigu) oraz wczoraj na Fabiana (wiadomo co się stało - ale i tak uważam , że przy takiej formie MARTINA prawdopodobnie Cancellara przedwczoraj przegrałby z nim pod góre).
No i na live można super okazje złapać w tym wyscigu w całorocznym (2 etap i Greipel-Marc po 2.45 bodaj ) a dzisiaj Szwajcar over 9,5 ....to już był kosmos , tylko tu ostrzegam : jeśli ktoś gra - 1x max na taki typ i on znika z oferty
PS - gdyby ktoś chciał tracić czas i oglądając wyścig chciał pograć w betssonie lub betsafe - raczej strata czasu , dzisiaj na wygrana Nibaliego miałem max 10 i 5zł (kurs 50) , a wczoraj zaspali chwilę z parą .....ale oczywiście po chwili unieważnili zakłady - zdecydowanie strata czasu

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Jak zobaczyłem, że w pojedynku Degenkolb - Bouhanni bukmacherzy proponują takie kursy to zrobiłem wielkie oczy, bez wachania polecam typ na Niemca, z tego co widziałem finisz nie najprostszy, a takie lubi, ekipa mocna, pokazywał na etapach, że jest mocny, w klasycznym finiszu jaki mam nadzieje zobaczymy jutro, powinien poradzic sobie z Nacerem który jest poobijany i raczej nie jest w takiej formie jak rok temu na Vuelcie gdzie wygrywał wszystko jak chce.
Tymbardziej że dziś finisz z peletonu wygrał Degenkolb a Bouhanni finiszował w tej samej grupie i był dopiero 6.

Degenkolb - Bouhanni 1@2.18 Betsson

Etap dla Greipela!
juz wieksze &#39;promocje&#39; typu Cancelara z Martinem szly w kibel wiec bylbym ostrozny

Ale tez zadziwil mnie ten kurs i na pierwszy rzut oka promocja, ale cos moze byc na rzeczy wiec jak grac to tylko na Bouhanniego

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Stage 5: Arras - Amiens Metropole (189 km)
Typ: Bouhanni, Nacer - Podium Finish @ 9.00 ⛔ jprdl.. znowu kraksa, 20 minut po starcie, Bouhanni odwie ziony do szpitala..
Marathon

Lekko pojechali z tym kursem na podium Francuza, nie wiem, może się komuś coś pomyliło. Bouhanni po ciężkiej glebie na mistrzostwach Francji miał się nie liczyć, a tymczasem prezentuje się nadspodziewanie dobrze. Wprawdzie leżał już też na Tourze co zniweczyło jego szanse na finiszu 2 etapu, ale wcześniej radził sobie z bocznymi wiatrami i trzymał czołówki. Gdyby nie upadek, to coś czuję, że mógłby objechać wszystkich z tego okrojonego peletoniku, bo na równym to może tylko Cavendish i Greipel dysponują podobną szybkością. Wczoraj też zaskakująco dobrze na kocich łbach, cały czas w czołowej grupie i skończył na 6. miejscu. Po wczorajszym etapie dzisiaj to wręcz odpoczynek, choć znowu można się spodziewać wiatrów, ale to już nie nowość. Bouhani zwykle ma dobry timing na finiszu, szybkości mu nie zabraknie, nie powinno mu też zabraknąć pomocy, bo w osobach Simona i Soupe ma dobre wsparcie, a w razie czego umie też wykorzystać inny pociąg. Jeśli Bouhanni uniknie jakiejś przygody i przyjedzie w głównej grupie, to będzie na bardzo krótkiej liście faworytów do wygrania etapu, tym bardziej do podium. Po takim kursie aż się prosi zaryzykować. Etap 5: Arras Communaute Urbaine - Amiens Metropole
Typ: Nacer Bouhanni (Miejsce 1-3) @ 4,00 expekt
Dodaję ten sam typ z expektu, w razie gdyby w Marathonie anulowali.

martinus 491

martinus

Użytkownik
Po serii &quot;elektrycznych&quot; etapów dzisiaj rzeczywiście zanosi się na moment wytchnienia. Oczywiście jeśli nie będzie wiatru, który znowu wprowadzi nerwowość w peletonie. Jeśli nie to zapowiada się na finisz z dużej grupy.
A. Demare - E Boasson-Hagen 1 @ 1.72 Pinnacle⛔
Mylić może nieco wczorajszy etap kiedy Norweg przyjechał na 4 miejscu. Nie ma co jednak porównywać specyfiku wczorajszego etapu z dzisiejszym, który jest typowo sprinterski. Tutaj Francuz jest zdecydowanie szybszym kolarzem i w klasycznym sprincie z dużej grupy powinien zameldować się przed Boassonem. Kurs zdecydowanie do gry.
Popieram także typ na Degenkolba z Bouhannim.✅ Nacer ma olbrzymi potencjał, to nie ulega wątpliwości, ale jest jednak mocno poobijany. Może się to odbić na jego dyspozycji w najbliższych dniach.

P 402

plastelina

Użytkownik
bwin
Tour De France 2015 - Specials (Will Wilco Kelderman (NED) be wearing the yellow jersey at least once?) No ? 1.07
7/8/2015 12:41 PM Single bet
Tour De France 2015 - Specials (Will Thomas Voeckler (FRA) be wearing the yellow jersey at least once?) No ? 1.04

pożartował sobie baw z tymi lokatami

R 225

rover

Użytkownik
juz wieksze &#39;promocje&#39; typu Cancelara z Martinem szly w kibel wiec bylbym ostrozny
Ale tez zadziwil mnie ten kurs i na pierwszy rzut oka promocja, ale cos moze byc na rzeczy wiec jak grac to tylko na Bouhanniego
W sumie przykro mi, że typ wchodzi w ten sposób, ale niestety Bouhanni już poza wyścigiem.

suckout 692

suckout

Użytkownik
John Degenkolb - Peter Sagan / 1.53 / bet365 ✅ 4 - 2
Pofałdowany etap, a końcówka jest na małym podjeździe (850m, 7%), potem przez 500m troszeczkę się wypłaszacza, ale dalej lekko pod górę. Moim zdaniem Sagan jest i szybszy od Degenkolba i lepiej poradzi sobie w tych warunkach od Niemca. Zawsze jeszcze istnieje szansa na żółtą koszulkę oraz walka o punty do zielonej.

Edvald Boasson Hagen - Davide Cimolai / 1.51 / pinnacle ✅ 7 - 8
Tutaj widzę sprawę podobnie, jak w tej parze wyżej. Norweg widać, że dobrze się czuje na tym wyścigu, jeździ aktywnie. Przetrwał bruki, był na 5 miejscu po finiszu z czołowej grupy, dziś to samo, też 5 lokata.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Rigoberto Uran - Tony Martin 1,91 WilliamHill ⛔ szkoda Niemca
Dziwna trochę para. Jutro chyba etap w Etixxie nie dla Cavendisha, ten podjazd przed metą może być przeszkodą w walce na finiszu. W takiej sytuacji raczej będą stawiać na Kwiatka lub Stybara. Tak czy inaczej Uran na jutro raczej będzie miał zadanie nie zgubić się i nie stracić czasu do innych liderów. Martin podobnie musi być wysoko, żeby bronić żółtej a do tego może pomóc jednemu ze swoich kolegów tak jak zrobił to dziś, kiedy podciągnął trochę Cavendisha. Wtedy zjawi się na mecie szybko tak jak dzisiaj, bo w tej pomocy nie daje z siebie wszystkiego, żeby potem nie zostać z tyłu (dziś był 22., a Uran 48.).

Y 118

yasiu1

Użytkownik
Alexander Kristoff - Arnaud Demare 1 @ 1.49 Pinnacle
Na tego typu końcówkach Kristoff może walczyć o czołową lokatę jeśli nie o zwycięstwo. Wydaje się, że Norweg jest w dobrej formie i jeżeli wszystko ułoży się po jego myśli powinien być wysoko. Myślę, że tego typu końcówka nie do końca odpowiada Arnaud Demare, który raczej nie będzie walczył o czołową lokatę nieco oszczędzając siły chociażby na jutrzejszy etap.

R 225

rover

Użytkownik
Ciężko przed jutrem znaleźć coś wartego uwagi i tak naprawdę jedyne co warte jest ryzyka to typ na zwycięstwo Sagana. Peter dobrze radzi sobie na tego typu końcówkach i ostatnio jest zdecydowanie w formie zwyżkowej, dziś etap był dla niego o 5 metrów za krótki, na ostatnich metrach osiągnął naprawdę imponująca prędkość.
Do tego dorzucił bym typ na Van Avermeta, pokazał na brukach, że jest mocny, a także dzis na płaskim etapie był 10.
Na 4 etapach ze startu wspólnego 3 miejsca w 10, sugerują, że trzeba brać go pod uwage.
Wygra etap - Peter Sagan - @ 2.75 William Hill
Greg Van Avermet - Edvald Boasson Hagen 1 @2.18 Betsson

Otrzymane punkty reputacji: +4
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Chris Froome - Robert Gesink 1 @ 1.53 Betsson ⛔
Vincenzo Nibali - Tony Martin 1 @ 1.45 Betsson ✅
Bryan Coquard - Davide Cimolai 1 @ 1.75 Betsson✅
Po kolei.
Froome zwykle zaczyna każdy sprint bardzo wysoko, żeby nie uczestniczyć w kraksie. W dodatku jest o wiele bardziej dynamicznym i szybkim kolarzem niż Gesink.
Nibali z kolei zwykle jedzie obok Frooma, czyli też bardzo wysoko. Martin niby będzie bronił koszulki i pewnie też zacznie gdzieś wysoko, ale 700 metrów i 7% powinno wyhamować go po krótkim odcinku, a potem niestety dla Niemca każdy kilogram więcej wwożony pod górę to korzyść dla Nibalego.
Ostatni typ na kolarza Europcara. Pamiętam go jak Route du Sud wygrał etap kończący się podobną ścianką. Rywali może nie było takich jak na TdF, ale zapamiętałem Francuza, jako kolarza nie tylko szybkiego oraz radzącego sobie z takimi hopkami jak dzisiaj.
Edyta:
Greg Van Avermaet w top 3 @ 3.40 Betsson ✅
Tak jak kolega piszę kolarz BMC regularnie meldował sie w czołowych dziesiątkach, ale brakło mu szybkości by wygrać z najlepszymi. Dzisiaj jednak szybkość musi iść w parze z umiejętnościami wspinania się pod górę, a obie te cechy łączy Belg.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom