Wczoraj mega szalony etap, okazało się ,że wszyscy się pomylili i z pozoru bardzo niegroźnie zapowiadający się etap był bardzo emocjonujący i trzymał w napięciu praktycznie od początku transmisji , wszystko za sprawą Oriki Greenedge, która mając lidera w swoich szeregach nie chciała kontrolować przebiegu ucieczki i pozwoliła odjechać tak licznej grupie kolarzy, dzisiaj być może powtórka skoro tym razem Clarke z Oriki jest liderem ?
Dzisiaj pierwszy etap ,który kończy się metą na podjeździe, który ma około 17 km a śmiałbym powiedzieć że zaczyna się nawet 25km przed metą z małą przerwa na krótki zjazd.
Wczorajszy etap pokazał kto jest mocny , a kto powalczy o miejsca w top10
Myślę ,że Uran nie jest w takiej formie jak chociażby w zeszłym roku , może w 3 tygodniu będzie lepszy. Na Romandie stracił na podjazdowym etapie 40 sekund bodaj, a minęło zbyt mało czasu od Romandie do dzisiejszego etapu , więc myślę ,że dzisiaj z faworytów PORTE, CONTADOR i ARU znów odstawią resztę. Astana okazuje się być najmocniejszą ekipą na tegoroczne Giro co jest niewątpliwym handicapem tej drużyny.
Czas na typy
sts wystawił bardzo dziwne pary , z których zamierzam skorzystać
Aru-Uran 1,35
Wczoraj pokazał ,że jest mocniejszy , zaatakowal pod tą małą górkę, na podjazdach to ARU musi atakować gdyż z czwórki Aru, Uran,Contador,Porte jest najsłabszy w jeździe na czas, ponadto tak jak powiedziałem ma najmocniejszą ekipe.
Ilnur Zakarin-Diego Ulissi 2,15 wogóle WTF z tą parą, Zakarin zwycięzca Romandie najwyraźniej olał generalkę przyjeżdzając ze stratą 17 minut ale i tak
przed Ulissim, który dwa dni temu uciekał i
NIC nie zwojował był niewidoczny, w tegorocznej formie Zakarin ogrywa Włocha lewą nogą ,a warto podkreślić ,że Włoch wcale tak dobrze sobie nie radził nigdy na takich długich podjazdach , jest to raczej kolarz eksplozywny. Myślę ,że Zakarin dzisiaj będzie próbował wygrać etap skoro wczoraj się wcale nie napinał.
Porte-Kreuziger 1,35
następna głupia para moim zdaniem, wczoraj Kreuziger jadąc w ucieczce trochę się ujechał na pewno kasował wiele ataków z przodu a na koniec pracował na Contadora, Porte cały etap się wiózł i po prostu przyjechał tam gdzie miał przyjechać, Porte to lider w świetnej formie, natomiast Kreuziger to dobry kolarz ale jednak pomocnik dla Contadora w średniej formie, myślę ,że jasne jest kto przyjedzie pierwszy.
i na koniec taka perełka (mam nadzieje ???? )
Niemiec-Hesjedal 2,25
18-14 ta sama grupa kolejne WTF Hesjedal wczoraj prawie
6minut straty Przemek zaledwie 2 minuty za resztą , Przemek długo trzymał się z najlepszymi natomiast Hesjedal jechał samotnie z kolegą z drużyny i umierał, zaginał się kto oglądał relacje ten wie, wiadomo ,że kiedyś wygrał Giro ale widać ,że to nie ten kolarz co kiedyś, Formolo to też nienajgorszy wspinacz i jest włochem, więc mam nadzieję ,że to on teraz w ekipie Cannondale zostanie liderem, a Hesjedal będzie dołował tak jak wczoraj, warto dodać ,że Przemek trenuje w tamtych okolicach i chce sięna tym etapie pokazać , zapowiadał to , a jak załapie się do uczieczki co nie jest niemożliwe bo ma już ponad 4 minuty straty do lidera, to Hesjedal z nim nie wygra.
Proponuje zrobić z tego duble np 1 typ z 2 i 3 z 4 ???? ( otrzymujemy w tego ako w okolicach 3) ja sam tak zrobię , a na farta zagram jeszcze wszystko po ładnym ako
8,82
edit@ chyba panowie z działu analiz sts czytają to forum bo w 20 minut po moim poście kursy na zakarina i niemca w tych parach o ktorych mowilem zostały zrównane na 1,8 ????