>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2014 - Tour de France (05.07 - 27.07)

Status
Zamknięty.
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Podzielam zdanie kolegów i myślę,że jutro swobodnie można stawiać na Coquarda czy to w parze zajechanym Renshawem czy też z lekko obolałym po kraksie Kristoffem.
Jednak,aby nie powtarzać się to podam również inny typ:

Adrien Petit vs Zakkari Dempster 2 @ 1,85 Pinnacle ✅ 171-51

Dla mnie faworytem w tej parze jest Australijczyk z ekipy NetApp-Endura. Dempster nie jest jakimś kolarzem ze sukcesami na koncie,ale w tym wyścigu na płaskich finiszach pokazuje się z bardzo dobrej strony. Widac,że jego zadaniem jest po prostu walka na całego o jak najlepsze pozycje. Na razie był 11 na 3 etapie oraz 16 na 4 etapie. Jutro powinien walczyć o pierwszą &#39;&#39;20&#39;&#39;.
Z kolei Petit nic na tym wyścigu ciekawego nie pokazuje. Coś tam próbuje zawalczyć na finiszu,ale na razie wygląda to słabo. 19 i 22 miejsce odpowiednio na 3 i 4 etapie. Czyli dwa razy przyjeżdżał na metę za Dempsterem. Z resztą kolarz Cofidisu nie jest typowym spinterem i z tych zawodników walczących na takich etapach plasuje się pod koniec stawki.
Dużo lepiej na tegorocznym TdF wygląda Australijczyk i myślę,że jutro po raz kolejny uplasuje się kilka oczek wyżej od rywala,gdyż jego umiejętności czysto sprinterskie są zdecydowanie wyższe.

Otrzymane punkty reputacji: +24
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Bryan Coquard - Alexander Kristoff 2 @ 1.65 BWin ✅ 8-2
Przy całym szacunku dla malutkiego sprintera drużyny Europcaru wciąż wiele brakuje mu do najlepszych specjalistów od finiszu. Jego dotychczasowe osiągnięcia to dla niego szczyt możliwości podczas, gdy dla Kristoffa 70-80% normy. Kolarz Katiuszy był bliski odniesienia etapowego zwycięstwa, ale na 4 odcinku zbyt wcześnie zaczął finisz. Teraz mądrzejszy o tą lekcję spróbuje pokrzyżować szyki niepokonanemu Kittelowi. Rywala pokroju Coquard powinien łyknąć bez mrugnięcia okiem.

lemoneky 1,2K

lemoneky

Użytkownik
Podzielam zdanie kolegów i myślę,że jutro swobodnie można stawiać na Coquarda czy to w parze zajechanym Renshawem czy też z lekko obolałym po kraksie Kristoffem.
Jednak,aby nie powtarzać się to podam również inny typ:

Adrien Petit vs Zakkari Dempster 2 @ 1,85 Pinnacle

Dla mnie faworytem w tej parze jest Australijczyk z ekipy NetApp-Endura. Dempster nie jest jakimś kolarzem ze sukcesami na koncie,ale w tym wyścigu na płaskich finiszach pokazuje się z bardzo dobrej strony. Widac,że jego zadaniem jest po prostu walka na całego o jak najlepsze pozycje. Na razie był 11 na 3 etapie oraz 16 na 4 etapie. Jutro powinien walczyć o pierwszą &#39;&#39;20&#39;&#39;.
Z kolei Petit nic na tym wyścigu ciekawego nie pokazuje. Coś tam próbuje zawalczyć na finiszu,ale na razie wygląda to słabo. 19 i 22 miejsce odpowiednio na 3 i 4 etapie. Czyli dwa razy przyjeżdżał na metę za Dempsterem. Z resztą kolarz Cofidisu nie jest typowym spinterem i z tych zawodników walczących na takich etapach plasuje się pod koniec stawki.
Dużo lepiej na tegorocznym TdF wygląda Australijczyk i myślę,że jutro po raz kolejny uplasuje się kilka oczek wyżej od rywala,gdyż jego umiejętności czysto sprinterskie są zdecydowanie wyższe.
Zobacz wyniki Petit z ubiegłego roku zVuelty gdzie był rewelacją na finiszach ;) nie wygrywał ale top 5 było i to często ;) on jest niezłym sprinterem dlatego wogóle są na niego zakłady ale jest bez formy chyba ;) 20 w Roubaix dziś przyjeżdza na końcu to o czymś świadczy ???? typ popieram generalnie ????

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Zobacz wyniki Petit z ubiegłego roku zVuelty gdzie był rewelacją na finiszach ;) nie wygrywał ale top 5 było i to często ;) on jest niezłym sprinterem dlatego wogóle są na niego zakłady ale jest bez formy chyba ;) 20 w Roubaix dziś przyjeżdza na końcu to o czymś świadczy ???? typ popieram generalnie ????
Za często w TOP5 to nie był,więc nie przesadzajmy. Zaledwie raz 4 miejsce i raz 7 i to na tyle. Z resztą podczas Vuelty obsada sprinterska była bardzo przeciętna,a w porównaniu z TdF po prostu słaba.
Sprinterem to on może jest,ale 3-4 rzędu,a w obecnej formie nie ma za bardzo czego szukać.

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Coquard vs Renshaw |1| kurs:1,714⛔
Popieram poprzedników i drugi raz gram przeciwko Australijczykowi.Większość już została opisana.Na pewno za tym typem przemawia to,że Mark na wczorajszym etapie ciężko pracował na Michała i jest ujechany.Dwa,że Coquard wygląda na tym wyścigu bardzo dobrze,zawsze w czołówce,walczy na lotnych premiach,jest pozytywnym zaskoczeniem.Trzy to tak jak napisał @dawid,że bardzo prawdopodobne,że dziś Omega zagra na Petacchiego,bo i Renshaw i Trentin wykonali sporą robotę na rzecz Kwiatka i oni mogą mieć na tym etapie tylko zadanie aby rozprowadzić Włocha.Nie wiem czy ja miałem tylko takie wrażenie ale na 4 etapie Renshaw bardziej chciał poprzeszkadzać na finiszu Kittelowi niż walczyć o wygraną.Gdy zauważył,że Niemiec sobie nic z tego nie robi i rusza z Saganem na plecach to zjechał na bok.Coquard wygląda lepiej,walczy do samego końca i myślę,że dziś zajmie wyższą pozycję od Renshaw&#39;a.
Bukmacher:Sportingbet

M 139

marcato

Użytkownik
Ciekawe jak będzie wyglądać relacja Nibali - Fuglsang.
Fuglsang nie dawał dotąd się poznać z tej strony ale zastanawia mnie możliwość powtórki z TdF 2012.

Gdyby wyścig miałby się rozegrać na linii Nibali - Contador obstawiałbym, że Księgowy jest już bez szans.
Na szczęscie Nibali będzie musiał uważać także na Pitiego, Talanskiego i JVDB a nawet Porte więc kontrola nie będzie pełna.
Tym co uważają, że Nibali nie radzi sobie wysokich górach warto przypomnieć, że mówią o zwycięzcy Giro i Vuelty.

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Etap 6 - Stage Classification
M. Kittel v Pozostali
Typ: Pozostali @ 2.30 sportingbet ✅
Myślę, że dzisiaj może być największa szansa na niespodziankę na finiszu, czyli brak zwycięstwa Kittela. Na wczorajszych brukowych ekskursjach leżeli właściwie wszyscy najważniejsi sprinterzy, na czele z Kittelem, Greipelem, Kristoffem, Demare (choć ci akurat niezbyt groźnie) i paroma innymi. Ale może ważniejsze, że mocno poturbowali się również główni maszyniści pociągów Lotto (Henderson, który się wycofał) i Shimano (Degenkolb, stłuczenie pośladów), a to może przynajmniej trochę wyrównać siły na finiszu dla reszty sprinterów. Tym bardziej, że dzisiaj w Reims będzie dość kręto i pociągi będą musiały się uaktywnić na czele dużo wcześniej niż na ostatnich 2km. Może Kristoff, który jest w świetnej formie, może któryś z Francuzów, bo Coquard z Demare pokazali, że szybkości im nie brakuje, a może w końcu Sagan? Jest szansa, że dzisiaj nie będzie to teatr tylko jednego aktora.
Tour De France 2014 - 6. etap
Head-to-Head A. Greipel/A. Kristoff
Typ: Alexander Kristoff (NOR) @ 2.00 bwin ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +5
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Andre Greipel-Alexandrer Kristoff: Kristoff @2,07 Pinnacle⛔1-2

Po tych kilku sprinterskich etapach można już jakieś wnioski powyciągać.W tej parze jest 3-0 dla Norwega.Dziś stawiam że po raz kolejny będzie wyżej.Jest chyba po prostu w lepszej dyspozycji obecnie,bo przecież Greipel nie zapomniał jak się mocno finiszuje.Zawodzi go przede wszystkim drużyna,która na ostatnich kilometrach wygląda jak dzieci we mgle.Stracili też Hendersona,który był tam ważnym elementem napędzającym.Katiusza,czyli ekipa Kristoffa ma zupełnie inna taktykę.Oni nie próbują ustawiać jakiegoś pociągu,tylko po prostu dwóch maksymalnie trzech kolegów pilnuje Norwega i w odpowiednim momencie przesuwają go gdzieś tam za pociąg Giant Shimano.I na razie wychodziło im to bardzo fajnie,a Kristoff na koniec dokładał coś od siebie.​

martinus 491

martinus

Użytkownik
J.J. Rojas - D. Oss 1 @ 1.75 WilliamHill
Rojas wydaje się być zdecydowanym faworytem tej pary. Nie licząc 4 etapu, gdzie Rojas się trochę zgubił Hiszpan przyjeżdżał wyżej w końcówkach. Jest kolarzem bardziej doświadczonym i jednak nieco szybkim. Nie jest to raczej pojedynek kandydatów do zwycięstwa czy nawet top3, ale Rojas powinien uplasować się gdzieś na końcu top10. Powinno to wystarczyć do pokonania Włocha.

inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
Tym co uważają, że Nibali nie radzi sobie wysokich górach warto przypomnieć, że mówią o zwycięzcy Giro i Vuelty.
Nikt tutaj nie twierdzi ze Nibali jest &quot;cienki&quot; bo tak nie mozna powiedziec o zadnym kolarzu z czołowki nawet tej powiekszonej ...
Ale ten zwyciezca Giro i Vuelty jak go nazwaleś dla mnie w tym roku nie blyszczy i jest daleki od formy a jego jazda na kryterium byla po prostu bardzo slaba
Jedyne co moze go usprawiedliwic to fakt ze wszystko bylo podporzadkowane TDF i teraz to pokaze wtedy zwroce mu honor i uznam ze postepowal zgodnie z planem ale poki co faworytem jest dla mnie Contador ktory i 5 minut moze odrobic jak bedzie mial dzien - kilka razy pokazal juz w tym roku moc

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Dziś klasyczny etap dla sprinterów. Wczoraj niektórzy trochę się poobijali, ale na 6 etapie znów zobaczymy ciekawą walkę sprinterów. Sam etap wydaję być się łatwy, zamieszać mogą ronda w samej końcówce. Tutaj ważna może być rola pociągów.
Faworytem na pewno jest Marcel Kittel. Wysoko powinni przyjechać Sagan, Coquard, Kristoff i Demare.
Ciekawe czy w końcu odnajdzie się Andre Greipel. Do tej pory bardzo zawodzi.
Peter Sagan - Arnaud Demare 1,71 sportingbet ✅ 5 - 146
Postawię na solidność Sagana. Słowak do tej pory znakomicie odnajduję się na finiszach. Jest bardzo wszechstronnym kolarzem. Jego wyniki do tej pory to rewelacja: 2, 4, 2, 4 i 4. Dziś też zapewne poszuka koła Kittela i powalczy o podium oraz kolejne punkty w klasyfikacji punktowej. Demare na razie raz dobrze zafiniszował zajmując 3 miejsce na 4 etapie. Wczoraj na dodatek trochę poobijany przyjechał na końcu stawki.
Samuel Dumoulin - Davide Cimolai 2,20 sportingbet ✅ 3 - 137
Przyznam, że bardzo zaskoczył mnie ten kurs. wiem, że Francuz wczoraj uciekał i może być zmęczony, ale na pewno jest lepszym sprinterem od Cimolai. Nie doszyły do mnie żadne informację, żeby malutki Francuz wczoraj się poobijał. Dumoulin to taki typowy sprinter na miejsca 5-15. Pewnego poziomu nie przeskoczy, ale jest bardzo solidny. Na tegorocznym TdF był 15, 13 i 13. Cimolai dwa razy nieźle zafiniszował zajmując 9 i 17 miejsce. Jednak nie kojarzę go jako dobrego sprintera. ?Po takim kusrie na pewno spróbuję pograć na Francuza.
Weszło jak w nóż w masło;)

Otrzymane punkty reputacji: +25
inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
No defending champion had quit the Tour since Bernard Hinault in Pau in 1980, so &quot;The Badger&quot; was asked to comment on Chris Froome&#39;s abandon yesterday in L&#39;Equipe. &quot;As he crashed several times, bruises added to each other and he didn&#39;t want to race anymore. Had he continued, he would have been frightened on the pavés. He crashed twice on asphalted roads, how worse would it have been on the pavés! This stage is a message to the young cyclists: &#39;come and do Paris-Roubaix, you&#39;ll know what it is about and it&#39;ll help you when you&#39;ll ride on the pavés at the Tour&#39;. Because the Tour will come back to the pavés again!&quot;

wbrew pozorom cenna i nie taka oczywista wskazowka, bez Paris-Roubaix ani rusz ...

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Peter Sagan - Alexander Kristoff Typ: 2 @ 2.89 Pinnacle
Dziwne kursy, oparte chyba głównie na przekonaniu, że na którejś z ostatnich górek Sagan się urwie i jeśli nie wygra po solówce to po finiszu z małej grupy. Sęk w tym, że rzeczywistość nie jest taka prosta, w szczególności na Tour de France, gdzie jest wielu groźnych, świetnie przygotowanych rywali. Jednym z nich bez wątpienia jest Alexander Kristoff, który w tym sezonie już udowadniał, iż potrafi sobie poradzić na takich pagórkach, jak na 7 etapie. Najlepszym tego dowodem było choćby Ronde Van Vlaanderen, które ukończył na 5 pozycji, zdecydowanie wyżej od Petera Sagana. Co więcej na poprzednich etapach Norweg finiszował wyżej od Słowaka. Dlatego też tym bardziej nie rozumiem takich kursów. Jeśli kolarz Katiuszy nie da się urwać, na tych dwóch ostatnich pagórkach, to na kresce powinien spokojnie ograć Sagana.

zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Michał Kwiatkowski - Tony Gallopin 1 @ 1.50 Bwin ⛔
Ja pobieram i kolejny raz ufam Kwiatkowskiemu. Do tej pory mnie nie zawodzi, ciagle przyjezdza gdzies w czolowce. Szkoda wczorajszego ataku, ze nie wyszlo, ale widac ze gdzies odnalazl ta forme. Ciezko cos dobrego z oferty dzisiejszej wybrac, a ten zaklad po prostu wydal mi sie jako jeden z pewniejszych. Ja postawie ponownie na Kittela, mimo ze wczoraj nie wygral. Ba przyjechal ze strata, ale to wszystko wina defektu. Dzisiaj co prawda mamy dwie goreczki, ale to tylko 4 kategorii, czy one sprawia, ze sprinterzy odpadna? Nie sadze, a skoro tak to uwazam ze na finiszu wlasnie Niemiec ma najwieksze szanse.

lemoneky 1,2K

lemoneky

Użytkownik
Jeżeli uważasz ,że Kittel i inni sprinterzy wytrzymają po 228 km górkę 1,5km o średnim 8% mocnym tempem jechaną to dziwie Ci się że obstawiasz kolarstwo :zoltakartka:

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Sam profil 7 etapu wydaję się bardzo fajny. Tylko dlaczego taki długi ten etap? Na początku będzie pewnie bardzo spokojnie, a walka zacznie się dopiero w końcówce. Tam są hopki i zjazdy. Kilku sprinterów oraz poobijani zawodnicy mogą mieć problemy żeby wytrzymać tempo.
Wysoko na pewno widzę Sagana i Kristoffa. Końcówka typowa dla klasyków więc powalczyć mogą też van Avermaet, Kwiatkowski, Cancellara czy Gerrans. Może znów ruszy Nibali? Valverde na razie spokojnie jedzie, a on też potrafi dobrze zafiniszować z małej grupy.
Przez pierwsze 200 km nie wydarzy się pewnie zbyt dużo. Pójdzie jakaś ucieczka, peleton będzie wszystko kontrolował. Ostatnie 20-30 km nie pewno trzeba oglądnąć - to tam rozstrzygną się losy etapu.
Pojedynki tak dobrane, że ciężko mi znaleźć coś konkretnego. Na pewno wpada w oko para:
Michał Kwiatkowski - Tony Gallopin 1,44 sportingbet / 1,50 bwin ⛔ 22 - 3 / Kwiatek jednak tym razem rozprowadzał Trentina
Polak bardzo aktywnie jedzie do tej pory. Potrafi dobrze zafiniszować, stać go też na jakiejś zaskakujące rozwiązanie co pokazał wczoraj. Takie hopki spokojnie przejedzie, a podczas finiszu z mniejszej grupy bez najlepszych sprinterów może powalczyć o podium. Kwiatek na każdym etapie walczy o najwyższe miejsce. Do tej pory dwa razy w TOP-10 na tych trudniejszych etapach. W obu przypadkach lepszy od Gallopin. Polak jest szybszym zawodnikiem i chyba bardziej zdeterminowanym na walkę o miejsca etapowe.
EDIT:
Zgadzam się z Lemoneky. Cannondale i Omega (pewnie ktoś się dołączy - Orica?) rozkręcą tempo tak by zgubić w końcówce Kittela. Wg mnie Niemiec nie da rady, gdyby nie upadki to Giant od razu postawiłby na tym etapie na Dagenkolba. Kittel słabo radzi sobie na trochę większych pagórkach. Jedyna nadzieja dla niego to słabsze tempo i mega praca, holowanie jego kolegów

zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Jeżeli uważasz ,że Kittel i inni sprinterzy wytrzymają po 228 km górkę 1,5km o średnim 8% mocnym tempem jechaną to dziwie Ci się że obstawiasz kolarstwo :zoltakartka:
Ostatnio tez plakales, ze to niemozliwe zeby Kwiatkowski na 5 etapie byl wysoko. Ja tam sadze, ze jesli dobrze ekipa by popracowala, to przez gorke go przepchnie ???? To jest moje prywatne zdanie i moje fantazje, nie naklaniam nikogo do grania tego. Podalem zupelnie inny bet, ktory uwazam, ze ma bardzo duze szanse wejscia. A co do tego kto wygra etap, w kolarstwie juz nic mnie nie zaskoczy. Martin potrafil bodajze w Tour De Suisse trzymac sie w gorach to Kittel nie moze w mniejszych? ???? Wcale nie twierdze, ze tak na pewno bedzie. Ba, duzo wieksze szanse ma Sagan, Kristoff czy ktos inny od klasykow. Jednak szukam jakiegos wiekszego zaskoczenia. W sumie nawet nie zdziwilbym sie jesli dojechalaby jakas ucieczka.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Peter Sagan wygra 7 etap ⛔ 2 miejsce było tak blisko :;/:
4,02 Pinnacle

Przed nami bardzo długi etap,który przez 215km będzie prowadził przez płaski teren. Dopiero ostatnie 20km to dwa podjazdy 4kat. Najpierw Cote de Maron (3,2km,5%) i 6km przed metą krótki,ale za to dosyć sztywny podjazd Cote de Boufflers (1,3km,7,9%). Te podjazdy nie są zbyt trudne,ale wystarczająco wymagające aby przed finiszem wyeliminować kilku sprinterów tj. Kittel,Coquard czy Greipel. Taki etap to szansa właśnie dla Sagana,który mimo wielu prób na tegorocznym TdF jeszcze nie zaznał smaku zwycięstwa. Tych szans już może zbyt wielu nie być,więc dzisiaj Słowak będzie bardzo zmotywowany,aby odnieść sukces. Łatwo oczywiście nie będzie,bo jest kilku rywali tj. Kwiatkowski czy Kristoff,ale Sagan ma solidną ekipa,która na tych ostatnich kilometrach mu na pewno pomoże. Słowak jest szybszy od tych zawodników,którzy mogą mu zagrozić,a te podjazdy to także pozytywna rzecz,gdyż po nich ubędzie mu sporo dobrych sprinterów.

Otrzymane punkty reputacji: +5
r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Kristoff vs Greipel |1| kurs:1,40✅
Kwiatkowski vs Gallopin |1| kurs:1,40⛔
Tak na szybko.Dwa typy na dzisiejszy etap.Dziś długi odcinek,przez większość trasy płasko.Schody zaczną się pod koniec.Dla mnie zarówno Kristoff i Kwiato będą walczyć o czołowe miejsca.Greipel,który wczoraj zwyciężył dziś nie odegra większej roli.Na drugim pagórkowatym etapie szybko odpadł i ukończył go z dużą stratą.Kristoff na pewno będzie czuł się bardzo dobrze.Etap skrojony pod niego,może nawet wygrać ,a myślę,że Greipel nie utrzyma się z najlepszymi i dziś i na tym ostatnim wzniesieniu odpadnie.Gallopin z pewnością ma większe szansę na lepszą pozycję ale moim zdaniem Michał jest mocniejszy i przede wszystkim szybszy na ostatnich metrach.Tak jak napisał @kulu Francuz nie powinien być aż tak zdeterminowany jak Kwiatek w walce o wysokie miejsce na tym etapie.
Bukmacher:STS

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom