Sam to gram mimo, że kurs już tylko 1,85 :? :.Nie ma na razie powodów do darcia łacha z Roberta bo jeszcze głupiego wypadku nie zaliczył i liczy się w wyścigu, ponadto jedzie bardzo dobrze.Przede wszystkim pozytywnie na czasówce, a i jego team wygląda solidnie.Jutro etap męką bo trzy mega ciężkie podjazdy gdzie momentami ściana ponad 10 %.Końcowa to już w ogóle bo to ponad 20 km jazdy pod górę, średnie nachylenie 12,9 % a później 6 %.Wracając do typu to bardzie mi się Gesink podoba na Giro i mimo, że Kiserlovski to solidny kolarz to nie stawiam go w głównej ekipie.Sądzę, że przyjedzie za najlepszymi - co prawda też nie wiem czy Gesink wytrzyma tempo reszty, ale jestem przekonany, że będzie wyżej od Chorwata.Generalnie mam bardzo podobne odczucia co Davey.Gesink - Kiserlovski 1 2.4
Wczoraj znowu leżał dlatego musiał gonić. Po prostu ma pecha na tym wyścigu, chęci pewnie też nie te co na TdF, ale gdyby nie upadki to teraz jechałby w Maglia Rosa.Ciekawe co dzieje się z Wigginsem. Czasówkę pojechał słabiutko w stosunku do oczekiwań, wczoraj na etapie musiał gonić za grupą Nibaliego, ogólnie nie prezentuje się zbyt pewnie. Czy to przez ten upadek na zjeździe, czy po prostu jest w kiepskiej formie, jak myślicie ?
Rafał jest w świetnej formie, ale Betancour i tak wygląda lepiej od Polaka. Jednak 2 minuty przewagi z czasówki raczej wystarczą by obronić Białą Koszul. Świetnie dzisiaj spisywał się Niemiec niestety Scarponi szczelił i przywołał Polaka do pomocy, żenujące zachowanie ogólnie bo Scarpa pokazuje że nie ma jaj, skoro nie daje koledze z drużyny szansy na dobry wynik. Komentatorzy ładnie to skwitowali "Scarponi jak masz jaja to puść tego Niemca a jak się zgubisz gdzieś na trasie to zapytaj kibiców o drogę" i to by było na tyle :grin:Ktos tu jeszcze ma jakies watpliwosci odnosnie formy Rafała i tego kto zdobedzie biala koszulke ???? ?
To pewnie do mnie więc muszę się do tego odnieść:razz: Żeby nie było - nie kibicuję przeciwko Polakowi, ale wg mnie Betancur lepiej na razie wygląda w górach od Majki. Zawodnik Ag2r jest bardzo aktywny, odrobił już trochę strat dzięki bonifikatom. Przewaga Polaka w generalce to czasówka - Betancur pojechał ją słabo. Jeśli Kolumbijczyk pojedzie podobnie drugą czasówkę to biała koszulka zostanie w posiadaniu Majki.Ktos tu jeszcze ma jakies watpliwosci odnosnie formy Rafała i tego kto zdobedzie biala koszulke ???? ?
Zdecydowanie podpisuję się pod tym typem. Tylko ja teraz widzę 1,65 w sportingbet...Benat Inxtausti - Danilo Di Luca 1 @ 2,15 Unibet
Włoch z Vini dzisiaj pływał i ostatecznie stracił 6 minut i 36 sekund czyli masakrycznie dużo. Próbował szarpać za co przepłacił i jutro też będzie cierpiał. W zespole ma Santambrogio który jedzie bardzo dobrze wyścig i to on jest liderem drużyny. Benat dzisiaj bardzo czujnie, takie etapy jak dzisiaj i jutrzejszy bardzo mu odpowiadają, dzisiaj tylko 1 minuta straty do zwycięzcy i 8 miejsce. Ale oprócz jednego kryzysu na 20% nachylenia jechał równo. Jeździ dość lekko po górach i szkoda tej czasówki gdzie zawalił kompletnie bo Nibali nie miałby tak łatwo o wygranie Giro.
Majka juz mial jeden slabszy dzien na etapie przed dniem pierwszy wiec juz starczy teraz pora na kolumbojczyka:razz:Kończąc temat klasyfikacji młodzieżowej. Majka prowadzi i jest wg mnie minimalnym faworytem. Przede wszystkim ze względu na czasówkę, natomiast Betancur na razie lepiej wygląda w górach. Pewnie obaj będą mieć słabszy dzień w czasie całego wyścigu, tylko pytanie ile stracą i jak wykorzysta to drugi zawodnik. Walka o białą koszulkę na pewno rozstrzygnie się w trzecim tygodniu wyścigu.