>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Chcesz zobaczyć FAME 23 za darmo? Stań do walki o kod PPV i ciesz się galą u siebie w domu
    FAME 23 - zawalcz o PPV od Betclic!
    Nie masz konta w Betclic? Nic straconego założysz je w kilka minut TUTAJ!

Fortuna bonus

Kolarstwo 2013 - Giro d'Italia (04.05-26.05)

Status
Zamknięty.
M 139

marcato

Użytkownik
Dziś wiggo w SB 3,00 na generalkę. Niedawno 2,00 było uznawane za promocje.
Więc dzisiaj generalka na wiggo a jutro kontrujemy na Nibalego (dziś 2,00 jutro powinno być koło trzech).
Niezłe kursy na Hesjedala w SB na czasowke. Nibali przeszacowany imo.

szymo58 742

szymo58

Użytkownik
Giro d&#39;Italia 2013 - Etap 8 - Wilco Kelderman v Vincenzo Nibali 1.75 B365 ✅✅✅

Bez przesady zgadzam sie ze kelderman to talent i dobrze jezdzi na czas no ale porownywanie go w parze z Nibalim to przesada.Nibali wie ze dzis bardzo wazny etap i musi pojechac powyzej swoich mozliwosci w dodatku moze byc mokro wiec nastepny plus na niego.Kelderman dobrze jezdzi czasowki ale szalu jakiegos nie ma .kolejna kwestia to dlusgosc czasowki i wiek Kelderman to 91 rocznik wiec nie ma szans w takim mlodym wieku utrzymac dobre tempo przez 55 km.Smialo gram Włocha

Otrzymane punkty reputacji: +16
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Enrico Battaglin - Danilo Di Luca 1 - | 1,85 (Sportingbet,Unibet,Betsafe)⛔

Jutro równie ciężki etap gdzie można liczyć, że przyjedzie wyselekcjonowana grupa, ale już teraz bez ucieczki, a finisz może z trzydziestoosobowej grupy.Trochę ten finisz podobny, równie ciężki jak na etapie nr 4 gdzie również wiedzie meta pod górę.Wtedy najlepszy okazał się Battaglin, jutro również jest głównym faworytem a i moim zdaniem ma szansę na końcowy triumf.Zestawiony w parze z Di Luca, ale sądzę, że kolarz Bardiani lepiej finiszuje podczas tego Giro dlatego też nie powinien mieć sobie równych na tego typu końcówce.Właśnie na czwartym etapie Di Luca osłabł na ostatnich metrach podobnej końcówki, a był bliski zwycięstwa.Jutro tak jak wspominałem, liczę na finisz z większej grupy gdzie Battaglin powalczy o kolejne wysokie miejsce etapowe [ raz wygrał, raz był drugi w tym roku = 16 tys € już przytulił ] bo te wszelkie wyboje powinien przejechać z czołówką.Kurs niby wskazuje, że 50-50, ale ja jednak widzę faworyta w Enrico dlatego też delikatnie zagram na tego kolarza, jutro będą emocje na końcówce.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Nno! Pierwsze góry.

Na ostatnim etapie bardzo podobało mi się lampre. Trio Scarpa-Niemiec-Serpa jechała w czubie, gdy Astana wydawała się męczyć(ponoć mają chorych w ekipie).
Szkoda minuty Scarpy straconej na jednym z pierwszych etapów, bo sytuację miałby super. Teraz musi nadrabiać ile wlezie, jeśli chce walczyć o pudło.
A 1 trudniejszy etap ma zwykle dobry na Giro. Różnice już są zanotowane, więc nie powinno być czarowania rodem z TdF.
W Samu nie wierzyłem przed wyścigiem i nie wierzę nadal. Na tych ostrych % 4 km do mety najlepsi mu odjadą. Jeśli ma się ogarnąć, to raczej na dolne rejony top10. Ze starców Evans zaskoczył, ale też im dalej w las w jego przypadku powinno być.
Po takim kursie chyba warto ukąsić Gesinka, tyle km asfaltu za nim i tylko raz się przytulił. Blanco jedzie bardzo aktywnie i są liderami drużynówki. Aktywna jazda Bobbiego, nie traci głupich minut. Na czas dobry występ, znaczy że forma jest. Stać go na nawiązanie walki o podium.
Chorwata lubię, ale w GT jeszcze nie miał wyników na miarę Gesinka, widzę go w 3 mniejszej grupce jutro, a Roberta w 2 ;)
Scarponi-Sanchez 1 1.6 b365 ✅
Gesink - Kiserlovski 1 2.4 b365 ???? pochwalić tego pajaca i już jedzie swoje :|
Rafał po maglia bianca i top5 etapu ;) SKY powinno szaleć, górka dobra dla Henao, ale jeśli Wiggins się utrzyma na zjazdach to pojadą na niego.
Ag2r mają 2 fortepiany, ale taki podjazd powinien bardziej pasować prawdziwemu pianiście Domenico. Liczę też na Rydera, że ta wtopa niedzielna była tylko 1 dniem słabości...
PS. 2 rok z rzędu bez Kalifornii u buków, ale www.BetVictor.com wystawił dziś wcześniej ofertę na wygraną etapową, to tak na marginesie. Teraz już nie ma. Faworytem był Paco Mancebo :razz:

Otrzymane punkty reputacji: +17
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Gesink - Kiserlovski 1 2.4
Sam to gram mimo, że kurs już tylko 1,85 :? :.Nie ma na razie powodów do darcia łacha z Roberta bo jeszcze głupiego wypadku nie zaliczył i liczy się w wyścigu, ponadto jedzie bardzo dobrze.Przede wszystkim pozytywnie na czasówce, a i jego team wygląda solidnie.Jutro etap męką bo trzy mega ciężkie podjazdy gdzie momentami ściana ponad 10 %.Końcowa to już w ogóle bo to ponad 20 km jazdy pod górę, średnie nachylenie 12,9 % a później 6 %.Wracając do typu to bardzie mi się Gesink podoba na Giro i mimo, że Kiserlovski to solidny kolarz to nie stawiam go w głównej ekipie.Sądzę, że przyjedzie za najlepszymi - co prawda też nie wiem czy Gesink wytrzyma tempo reszty, ale jestem przekonany, że będzie wyżej od Chorwata.Generalnie mam bardzo podobne odczucia co Davey.

Co do Polaków to moim zdaniem wyżej stoją akcje Przemka Niemca aniżeli Majki, niby trzyma się w przodzie, ale nie widzę, żeby się na razie rzucał w oczy - jak się to zmieni to będę się cieszyć.

Na Rydera nie liczę, a nie była to tylko jednodniowa wtopa bo i ITT i etap następny to była katastrofa w jego wykonaniu więc może faktycznie bardzo słaba forma.

B 10

boliusz

Użytkownik
Ciekawe co dzieje się z Wigginsem. Czasówkę pojechał słabiutko w stosunku do oczekiwań, wczoraj na etapie musiał gonić za grupą Nibaliego, ogólnie nie prezentuje się zbyt pewnie. Czy to przez ten upadek na zjeździe, czy po prostu jest w kiepskiej formie, jak myślicie ?

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Ciekawe co dzieje się z Wigginsem. Czasówkę pojechał słabiutko w stosunku do oczekiwań, wczoraj na etapie musiał gonić za grupą Nibaliego, ogólnie nie prezentuje się zbyt pewnie. Czy to przez ten upadek na zjeździe, czy po prostu jest w kiepskiej formie, jak myślicie ?
Wczoraj znowu leżał dlatego musiał gonić. Po prostu ma pecha na tym wyścigu, chęci pewnie też nie te co na TdF, ale gdyby nie upadki to teraz jechałby w Maglia Rosa.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Pech pechem, ale forma nie ta lipcowa, no i nie ma tej motywacji. Tu się role z Nibalim odwróciły. Miał Wiggo bronić 2 minut przewagi, a musi odrabiać. Z bonifikatami i jakiś słabszym dniem wszystko jest możliwe, ale ja nie widzę Wigginsa odjeżdżającego na Jaffreau czy Tre Cime.
Jeśli Basso zjeżdżał jak worek ziemniaków, to do czego przyrównać Wigga?
Jutro ma być w końcu pogodniej, może to powinno mu pomóc. Jeśli przetrwa zjazdy, to ten moment 20% będzie kolejną chwilą prawdy.
Jutro wąsko. Fajne obrazki z rekonesansu:
http://www.youtube.com/watch?v=tG3pr_O342k

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Bradley Wiggins - Ryder Hesjedal 1 @ 1.581 Pinnacle ✅
Jak na razie Wiggins jedzie w Giro jak baba, ale ma przy tym sporo pecha. Zaliczył już kilka spektakularnych upadków na deszczowych etapach, a jak mówi stara kolarska zasada w pierwszym tygodniu wyścig można przegrać, ale na pewno nie wygrać. Dlatego też choć czasówka nie zapewniła Brytyjczykowi takiej przewagi jakiej by sobie życzył, to warto zauważyć, iż na ostatnim kilometrze czasówki, który wiódł mocno pod górę zaprezentował się doskonale, odrabiając znaczną cześć straty. Z kolei Hesjedal jedzie bezbarwnie i chyba daleko mu do formy sprzed roku. Na czasówce stracił sporo do najlepszych, zaś na kończącym IT podjeździe nie błyszczał. Dlatego też zakładam, że jeśli Wiggo nie straci na zjeździe z pierwszej górki, to wespół z Uranem i Henao na ostatnim wzniesieniu nada wystarczająco mocne tempo by zgubić Kanadyjczyka, jak i kilku innych groźnych rywali.
Gram Wiggo grrrrrubo ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
M 231

matros

Użytkownik
Young Rider Classification - Giro d&#39;Italia - Outright Winner - Rafał Majka 2,75
BetVictor
Zdecydowałem się zagrać na naszego rodak,przemawia za nim kilka argumentów które udało się zaobserwować po pierwszym tygodniu rywalizacji na trasach włoskiego wyścigu.
Zacznijmy od tego iż w przeciwieństwie do swych najgroźniejszych rywali ( tutaj w tym momencie mam na myśli Keldermana z Blanco oraz Betancura z AG2r ) Rafał jest niepodważalnym liderem ekipy Saxo na ten wyścig. Ma wsparcie ekipy od samego początku i tak tez pozostanie do końca wyścigu. U Keldermana w ekipie liderem jest Gesink który jedzie bardzo dobrze dotychczas i zajmuje wysokie 6 miejsce w generalce ze sporymi szansami na awans wyżej,wiec cala ekipa będzie podporządkowana pracy na Roberta. Betancur podobna sytuacja,liderem w ekipie jest włoch Pozovivo który dopiero na tych najtrudniejszych górskich etapach powinien pokazać na co go stać.
Rafał bardzo dobrze wypad w probie jazdy indywidualnej na czas ( oczywiście jak na swoje możliwości ) Czasówka kończyła sie niespełna 4km wspinaczka na której Majka wykręcił 7 wynik, co jest bardzo dobrym rezultatem biorąc pod uwagę jaka obsada jest na tym wyścigu ( Betancur przegrał ten odcinek o 23 sekundy, Kelderman o 10 sekund ) a należy pamiętać ze mam jeszcze jedna jazdę indywidualna na czas, tym razem w całości pod górę,gdzie forma Rafała powinna być szczytowa, bo on sam ( oraz jego dyrektor sportowy ) to powtarza od samego startu,ze w trzecim tygodniu będzie w swej szczytowej dyspozycji.
Dla Rafała jest to trzeci start w wielkim tourze ( dwa razy vuelta, jedna ukończona ) Betancur, Kelderman debiut w takiej imprezie i nie wiadomo jak do końca poradzą sobie ich organizmy. Do tego liczba startów wyżej wymienionych panów, Rafał ma zdecydowanie najmniej dni startowych. Betancur startuje już na wysokim poziomie od stycznia, Kelderman podobna sytuacja,wiec może brakować pary na 3 tydzień.

Otrzymane punkty reputacji: +18
K 1,5K

kulu

Użytkownik
To i ja włączę się do dyskusji o Wigginsie. Wg mnie jest w słabszej formie i nie am takiego wsparcia jak na TdF , brakuję mu koncentracji, motywacji. Tych upadków i strat w generalce nie można tłumaczyć tylko pechem. Gdyby jechał z przodu peletonu, maksymalnie skoncentrowany to pewnie nie leżałby tak często. Nawet czasówkę przejachał bez szału, spodziewałem się, że sporo nadrobi w generalce. Wg mnie Nibali na górskich etapach będzie dokładał kolejne sekundy i to on jest zdecydowanym faworytem do wygrania wyścigu.
Po dniu przerwy dziś trudny górski etap zakończony fajnym podjazdem. Po tym etapie nastąpią kolejne przetasowania w generalce. Ciekawe jak pojadą Ci którzy wcześniej trochę potracili: Wiggins czy Hesjedal. Spodziewam się ataków Betancura, Santambrogio czy Pozzovivo. Ten etap będzie pierwszą prawdziwą próbą dla faworytów wyścigu w górach. Liczę, że sporo będzie się działo na ostatnim podjeździe.

szymo58 742

szymo58

Użytkownik
Ktos tu jeszcze ma jakies watpliwosci odnosnie formy Rafała i tego kto zdobedzie biala koszulke ???? ?

Otrzymane punkty reputacji: +12
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Ktos tu jeszcze ma jakies watpliwosci odnosnie formy Rafała i tego kto zdobedzie biala koszulke ???? ?
Rafał jest w świetnej formie, ale Betancour i tak wygląda lepiej od Polaka. Jednak 2 minuty przewagi z czasówki raczej wystarczą by obronić Białą Koszul. Świetnie dzisiaj spisywał się Niemiec niestety Scarponi szczelił i przywołał Polaka do pomocy, żenujące zachowanie ogólnie bo Scarpa pokazuje że nie ma jaj, skoro nie daje koledze z drużyny szansy na dobry wynik. Komentatorzy ładnie to skwitowali &quot;Scarponi jak masz jaja to puść tego Niemca a jak się zgubisz gdzieś na trasie to zapytaj kibiców o drogę&quot; i to by było na tyle :grin:

Otrzymane punkty reputacji: +3
szymo58 742

szymo58

Użytkownik
no tak Betancur wyglada mocno ale ja i tak mysle ze gdzies w 3 tygodniu nie da rady i w koncu gdzies strzeli. Rafał dzisiaj gdy zaatakowal kolumbijczyk poszedl za nim ale pozniej odpuscil.Ogladalem relacje pozniej w RAI i byl wywiad z Majka tam mowil ze mial problemy z przerzutkami co nawet widac na powtorkach z etapu wiec moze gdyby nie to moze by pojechał dalej za nim kto wie ?.ale widac ze bardzo leciutko wiezdzal i bez problemu reagowal na przyspieszenia Nibaliego
Hesjedal 21 minu dzis straty z Wiggo mozna ksiegowac Nibaliego z Gesinkiem tez bo juz powoli zaczyna sie &quot;lamowanie&quot; Roberta , na nastepnych etapach czuje straci jeszcze wiecej bo dzis kiepsko wygladal juz na Di Lanzzy
Ja teraz ogladam powtorke etapu ;) fajerwerki dzis byly trzeba zobaczyc to jeszcze raz ????

K 1,5K

kulu

Użytkownik
To pewnie do mnie więc muszę się do tego odnieść:razz: Żeby nie było - nie kibicuję przeciwko Polakowi, ale wg mnie Betancur lepiej na razie wygląda w górach od Majki. Zawodnik Ag2r jest bardzo aktywny, odrobił już trochę strat dzięki bonifikatom. Przewaga Polaka w generalce to czasówka - Betancur pojechał ją słabo. Jeśli Kolumbijczyk pojedzie podobnie drugą czasówkę to biała koszulka zostanie w posiadaniu Majki.
I czym argumentujesz, że Betancur strzeli w trzecim tygodniu?
Kończąc ten wątek - po kursie 1,75 w tym momencie raczej nie grałbym na Betancura...
Kolejny Wielki Tour gdzie Wiggins gorzej wygląda w górach do swojego pomocnika. Wiggins potwierdził dzisiaj, że jest w słabej formie. Ciekawe to teraz pocznie kierownictwo grupy Sky. Kto teraz będzie liderem?
Bardzo dobrze pojechał Nibali, mocny jest Evans. Szkoda Przemka Niemca, który musiał zostać pomagać Scarponiemu. Gdyby mógł jechać &quot;na siebie&quot; to Niemiec przyjechałby pewnie w grupie z Majką. Przez moment dwójka Polaków prowadziła grupę faworytów.
Etap bardzo ciekawy to zapowiada spore emocje w kolejnych...

szymo58 742

szymo58

Użytkownik
argumentów za tym ze Betancur strzeli jakis przekonujacych nie mam ale tutaj kieruje sie moim przeczuciem ktore rzadko kiedy mnie zawodzi w kolarskim swiecie ???? moze nie bedzie to takie spektakularne jak dzis Hesjedal na 20 min straty ale mysle ze jeden slabszy dzien na pewno mu sie przydazy.no i wiosna dosc sporo jezdzil to mnie tez troche przekonuje do tej tezy...
ja pogralem na biala koszulke przed wyscigime po kursie 5.0 ale za grosze teraz ma min przewagi a buki daja na to kurs 2.0 heh nie czuja spawy i ja jeszcze doloze na to. jesli obejdzie sie bez kraks mysle ze Rafał juz nie pozwoli na skoki kolumbijczykowi

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Rafał Majka - Robert Kiserlovski 1 @ 1,72 Unibet
Zagram na Rafała bo dzisiaj wyglądał kapitalnie. Sam mówi że jest w dobrej dyspozycji, ale jeszcze nie atakuje bo czeka na 3 tydzień gdzie będzie miał apogeum formy, aż strach się bać co będzie w tym 3 tygodniu jak dzisiaj w pojedynkę kasował Nibalego. Jutro finałowy podjazd dość podobny do dzisiejszego, ogólnie etap podobny bo najpierw pierwsza góra gdzie będzie wstępna selekcja, a finisz Vajont (kat. 2; meta; 7,6 km; 4,9%) także też ciekawie. Majka stylem przypomina Contadora tak lekko dawno nikt nie wjeżdżał jak on. Robert trzyma się dzielnie czołówki ale dzisiaj już miał dosyć w pewnych momentach. Jutro może być ogólnie etap na zero ale na końcu będą ataki i porwanie grupy i Majka jadąc w Białym Koszulu będzie wysoko pilnował pozycji.
Benat Inxtausti - Danilo Di Luca 1 @ 2,15 Unibet
Włoch z Vini dzisiaj pływał i ostatecznie stracił 6 minut i 36 sekund czyli masakrycznie dużo. Próbował szarpać za co przepłacił i jutro też będzie cierpiał. W zespole ma Santambrogio który jedzie bardzo dobrze wyścig i to on jest liderem drużyny. Benat dzisiaj bardzo czujnie, takie etapy jak dzisiaj i jutrzejszy bardzo mu odpowiadają, dzisiaj tylko 1 minuta straty do zwycięzcy i 8 miejsce. Ale oprócz jednego kryzysu na 20% nachylenia jechał równo. Jeździ dość lekko po górach i szkoda tej czasówki gdzie zawalił kompletnie bo Nibali nie miałby tak łatwo o wygranie Giro.

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Kończąc temat klasyfikacji młodzieżowej. Majka prowadzi i jest wg mnie minimalnym faworytem. Przede wszystkim ze względu na czasówkę, natomiast Betancur na razie lepiej wygląda w górach. Pewnie obaj będą mieć słabszy dzień w czasie całego wyścigu, tylko pytanie ile stracą i jak wykorzysta to drugi zawodnik. Walka o białą koszulkę na pewno rozstrzygnie się w trzecim tygodniu wyścigu.
Benat Inxtausti - Danilo Di Luca 1 @ 2,15 Unibet
Włoch z Vini dzisiaj pływał i ostatecznie stracił 6 minut i 36 sekund czyli masakrycznie dużo. Próbował szarpać za co przepłacił i jutro też będzie cierpiał. W zespole ma Santambrogio który jedzie bardzo dobrze wyścig i to on jest liderem drużyny. Benat dzisiaj bardzo czujnie, takie etapy jak dzisiaj i jutrzejszy bardzo mu odpowiadają, dzisiaj tylko 1 minuta straty do zwycięzcy i 8 miejsce. Ale oprócz jednego kryzysu na 20% nachylenia jechał równo. Jeździ dość lekko po górach i szkoda tej czasówki gdzie zawalił kompletnie bo Nibali nie miałby tak łatwo o wygranie Giro.
Zdecydowanie podpisuję się pod tym typem. Tylko ja teraz widzę 1,65 w sportingbet...
Dzisiejszy etap trochę łatwiejszy od wczorajszego. Finałowy podjazd przyjemniejszy, ale na pewno będzie to kolejna próba dla faworytów wyścigu. Liczę, że z dobrej strony ponownie pokażą się Polacy. Ciekawe jak na dzisiejszym etapie zaprezentują się Wiggins, Scarponi czy Hesjedal którzy wczoraj mieli słaby dzień.
Moja propozycja na dziś:
Przemyslaw Niemiec - Yury Trofimov 1,66 sportingbet ✅ 27 - 33
Polak w bardzo dobrej formie od początku sezonu. Na Giro również od startu jest w dobrej dyspozycji. Wczorajszy etap jechał bardzo dobrze, gdyby nie wskazanie kierownictwa grupy - pomoc dla Scarponiego pewnie przyjechałby w grupie z Nibalim. Wczoraj Trofimov dzielnie się trzymał, przyjechał minimalnie za Przemkiem. Dziś stawiam, że będzie podobnie, gram zdecydowanie na Polaka.

szymo58 742

szymo58

Użytkownik
Kończąc temat klasyfikacji młodzieżowej. Majka prowadzi i jest wg mnie minimalnym faworytem. Przede wszystkim ze względu na czasówkę, natomiast Betancur na razie lepiej wygląda w górach. Pewnie obaj będą mieć słabszy dzień w czasie całego wyścigu, tylko pytanie ile stracą i jak wykorzysta to drugi zawodnik. Walka o białą koszulkę na pewno rozstrzygnie się w trzecim tygodniu wyścigu.
Majka juz mial jeden slabszy dzien na etapie przed dniem pierwszy wiec juz starczy teraz pora na kolumbojczyka:razz:
padla dzis informacja nawet ze ag2r moze sie wycofac z giro po wpadce dopingowej ich kolarze ale raczej watpie w takie czyny wtedy koszul juz mozna by ksiegowac ale lepiej dla widowiska jak zostana a moze Betancur tez na dopingu ???? ?

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Wczorajszy etap bez historii, czołowi zawodnicy zrobili sobie wolne, etap na remis. Kilka sekund zdobył tylko Intxausti, dzięki czemu wskoczył do pierwszej dziesiątki.
Dziś natomiast bardzo krótki, płaski etap. Wymarzona okazja dla sprinterów. Pewnie jedna z ostatnich szans w tym wyścigu żeby sprinterzy mogli powalczyć o wygranie etapu. Jeśli sprinterzy to zdecydowanym faworytem jest Mark Cavendish. Zawodnik Omegi do tej pory wygrał dwa etapy w tegorocznym Giro, dziś ma kolejną szansę na trzeci triumf. Na płaskiej końcówce przeciwnicy są raczej bez szans z nim. Jedyny co może mu przeszkodzić to jakaś kraksa. W końcówce na kolarzy czekają bardzo niebezpieczne zakręty i zwężenia co także może mu utrudnić skuteczny finisz.
Jednak Cavendish to doświadczony kolarz i myślę, że można próbować zagrać:
Wygra etap - Mark Cavendish 1,66 bet365 ✅ 1

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom