>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Kolarstwo 2011 - Giro d'Italia

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Na wstępie: Qozi - tak. Kreuziger walczy białą koszulkę młodzieżowca. Jego rywalami mogą być Kruijswijk, Masciarelli i kolega Kiserlovski. Ale w takiej dyspozycji Roman może powalczyć o czołówkę generalki, a nie tylko białą koszulkę ;)
Jutro warto pamiętać o kilometrowym wypłaszczeniu w końcówce.
Osobiście zdecydowałem się na trzy typy, chociaż widzę, że dwa z nich już padły to je mimo wszystko powtórzę ;)

Roman Kreuziger - Denis Menchov
@ Kreuziger - 1,60 w Tobet ✅ [ 5-23]
Kreuziger wydaje się być bardzo dobrze przygotowany. Na Giro del Trentino, które traktował jako przygotowanie do głównego Giro głównie jechał spokojnie, ale na jednym z etapów postanowił &#39;przetestować nogę&#39; i w ładnym stylu wygrał górski etap [na finiszu szybszy od Selli]. Kreuziger dobrze spisuje się na takich długich podjazdach jak ten na Etnę. Natomiast Menchov to kolarz defensywny i chyba wszyscy się z tym możemy zgodzić. Byłbym bardzo zaskoczony gdyby atakował na tym etapie. Dodatkowo jeśli dojadą w jednej grupie na metę, to zwracając uwagę na wypłaszczenie Kreuziger wydaje się być lepszym &#39;finiszowcem&#39;. Ogólnie jednak uważam, że zajmie lepsze miejsce.
Vincenzo Nibali - Joaquim Rodriguez @ Nibali - 1,60 w Tobet ✅ [4-26]
Nibali nie ukrywał, że na Sycylii chce się zaprezentować z dobrej strony. Jako lider ekipy czuje się dosyć pewnie - mam tutaj na uwadze wstrzymanie pracy swoich kolegów na etapie do Montevergine di Mercogliano. Giro to priorytet dla Vincenzo, a dla Rodrigueza mimo wszystko wydaje mi się, że nie. Purito to szybki kolarz, dobry góral, ale nie mam przekonania, że może dać z siebie coś więcej ponad swoją solidność na Giro, a zwłaszcza na tym etapie. Natomiast Nibali, dla niego wygrać na Etnie to marzenie i sprawa bardzo ważna, coś o co z pewnością będzie i powinien walczyć. Ambicja Włocha i jasne cele na ten wyścig przekonują mnie aby postawić na niego w tej parze.
Emanuele Sella - Stefano Garzelli @ Sella - 1,55 w Tobet ⛔ [20-3]
O Stefano pisałem już w ramach piątkowego etapu. Trzymam się swojego zdania, że swoją szansę na wygranie etapu zaprzepaścił. Garzelli w tym sezonie jeździ słabo, a potwierdzenie, że nie wytrzymuje bardzo mocnego tempa mieliśmy w sobotę, kiedy stracił ok 20s na małej hopce. Dla mnie pewnym odnośnikiem jest także Giro del Trentino, gdzie zazwyczaj kolarze celujący w Giro jadą spokojnie, ale na jednym z etapów chcą się przetestować i jadą go mocniej. Garzelli na każdym wypadał blado i tracił do najlepszych sporo czasu. Sella raz dojechał do mety tuż za Kreuzigerem. Innym razem był w czołowej grupie. A na trzecim etapie spokojnie jechał z kolegą z drużyny Serpą w ramach jednostki treningowej, a i tak był ponad 2 minuty lepszy od Garzelliego na tym etapie. Sella wydaje się być dobrze przygotowany i zarówno on jak i Serpa z Androni Giocatolli mogą być jutro wysoko. Garzelli? Wydaje mi się, że będziemy widzieli obrazki kiedy będzie odpadał z czołówki jako jeden z pierwszych &#39;faworytów&#39;.
W sumie można zagrać też tripla i sam tak spróbuję.

Tripel:
3,97 w Tobet ⛔ EDIT: na singlach za płaska stawke mozna było nieco zarobić, tripel niestety spudłowany ;)
===
Christophe Le Mevel - David Arroyo | 1 - 1,72 (Unibet)
Byłbym ostrożny z tym typem. Dla mnie no bet. Głownie z powodu niewiadomej jeśli chodzi o postawę Arroyo, który póki co jest mało widoczny. Swoją drogą zwróciłem uwagę, że Le Mevel póki co walczy nie o koszulkę górala, a... o koszulkę w klasyfikacji punktowej. Jest drugi ! za Petacchim ! ????

Otrzymane punkty reputacji: +13
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Kolarstwo, Giro d&#39;Italia, Etap 9
Typ: V. Nibali (wygra 9 etap)
Kurs: 6.50
Dziewiątego dnia rywalizacji w 94. Giro d’Italia, kolarze będą walczyć na Sycylii, gdzie dwukrotnie zmierzą się z podjazdem pod słynną Etnę. W mojej ocenie faworytem do wygrania tego etapu jest Nibali. Włoski zawodnik, jeden z faworytów tegorocznego Giro, jak do tej pory oszczędzał siły. Jednak dzisiejszy etap jest dla niego niezwykle prestiżowy. Zawodnik Liquigasu urodził się i spędził dzieciństwo w Mesynie, skąd rozpoczyna się dzisiejszy etap. Dlatego tez postara się zrobić wszystko, żeby wygrać dzisiejszy odcinek. Co prawda dobrych górali w peletonie nie brakuje (Contador, Scarponi, czy Joaqion Rodriguez), to jednak liczę, że podwójnie zmotywowany Nibali postara się o etapowe zwycięstwo.

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Mogę chyba liczyć pieniądze postawione na zwycięstwo Contadora w całym wyścigu ;)
Nie ma jeszcze dokładnych wyników,ale chyba wszystko siadło jak trzeba.Dobry dzień ;)
EDIT : Jednak Navarro zawiódł.Dzień i tak na plus.

Otrzymane punkty reputacji: +2
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Contador dziś zniszczył, nie jest to najbardziej wymagający etap na Giro, a on jechał jakby to była niedzielna przejażdzka po parku, reszta na czele z Nibalim i Scarponim wymiękła.
Niestety TBM&#39;owski nos wykrakał dobry występ Arroyo, Le Mevel co prawda nadal w czołówce, znów koło 10 miejsca, ale tym razem Hiszpan jechał w głównej grupie z Nibalim i Kreuzigerem.
Co mnie cieszy, to, że solidarnie większość z Nas pograła Romana w parze z Menchovem i kapitalnie, można powiedzieć na luzie wchodzi nam ten typ, kurs bardzo przyjemny, a Czech jak się nie mylę łyknął Kruijswika w walce o białą koszulkę.
Le Mevel przesuwa się coraz wyżej w generalce, niestety z górskiej będą nici, okazuje się, że może powalczyć o punktową, ale tam raczej liczyłbym na Scarponiego.
Jutro dzień przerwy.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
El Pistolero dzisiaj pokazał klasę. Tego się obawiałem że jak zdobędzie koszulkę lidera to już nie odda więc długoterminówka bardzo mocno się oddaliła.
Szkoda mi Scarponiego bo ruszył bez zastanowienia się za Contadorem i niestety nie wytrzymał. Nibali chyba zbyt zachowawczo dzisiaj pojechał. Występ in plus napewno Garzelli, Menchov jak zwykle nic nie pokazał. Słabo również Rodriguez który spuchł przy pierwszym mocniejszym szarpnięciu.
Typersko dzisiaj słabo, źle dobrane pary i dwa duble w piździet, ale się odrobi teraz dopiero się zaczynają góry ;)

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Teraz mi wpadło do głowy - widział ktoś może zakłady h2h na klasyfikacje młodzieżowców ?
Znalazł się fajny typ, a chciałbym zobaczyć czy byłoby takie zakłady.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Parę odpowiedzi już mamy. Berto zyskał przewagę, ale wciąż jeszcze do końca wyścigu sporo może się dziać. Do Purito w GT nigdy nie miałem przekonania. Dziś wypadł nawet słabiej niż przypuszczałem. Również zawiódł Mienszow. Choć Silent Assassina, bym jeszcze nie skreślał tak definitywnie z walki o czołowe lokaty, bo jednak w TdF w zeszłym roku też pierwsze góry przyjeżdżał z tyłu.
Również jak się okazuje Anton planuje coś ugrać w generalce, bo dziś przyjechał w czubie. Formy z zeszłorocznej Vuelty raczej nie ma, ale do podium to wciąż tylko minuta ;)
No i wielkie brawa dla Przemka Niemca, dziś mocniejszy był od Scarponiego.
Poza odjazdem Contadora w czołówce niewielkie różnice, czekamy na przyszły weekend :p
Od momentu wycofania się Duarte, nie widzę typów na klasyfikację drużynową :| A na wszystkie inne klasyfikacje wystawiają. A szkoda bo kusiłoby mnie zagrać na Androni, bo jesli Rujano przypomniał sobie formę sprzed lat i będzie tak fruwał, może znowu zawojować w KG. Do tego mocny Serpa i Sella na góry. Na czasówce ostatniej raczej bęcki, ale tyle tych gór przed nami... Astana bardziej wyrównana, obecnie lider 18 sekund przewagi, więc pewnie dla buków faworyt. Movistar 3:38 straty, reszta dużo więcej.
Tylko pewnie nigdzie już tego nie będzie można zagrać...

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Kolarze wracają do rywalizacji po dniu przerwy.10 etap zdecydowanie dla sprinterów.
Profil trasy :

Na ogólnym profilu widać,że pod koniec etapu mamy wzniesienie.Nie jest ono zbyt groźne,ale McEwena,Chichiego i Cavendisha zmęczy.
Ostatnie kilometry :

Jak widzę ostatnie kilometry to tylko jedno mi przychodzi na myśl : Allesandro Petacchi.Etap wydaje się być idealny dla niego.Jeszcze ostatnie 100 metrów z nachyleniem 4% to wprost marzenie.Jeśli Petacchi tego nie wygra to będzie dla mnie niespodzianka.Cavendish wycofuje się po 12 etapie i to na nim będzie chciał odnieść zwycięstwo (etap płaski jak stół).
Bukmacherzy stawiają w roli faworyta Cavendisha,tym lepiej dla mnie.

Allesandro Petacchi wygra etap 10
3.25 (Bet365)
Stawka 4/10
Mark Cavendish -
Allesandro Petacchi 2.25 (Bet365)
Stawka 8/10
Mark Renshaw
- Danilo Hondo 1.62 (Bet365)
Stawka 4/10

Klasowi rozprowadzacze.Renshaw przestaje pracować jednak później niż Hondo i przeważnie przyjeżdża wyżej.

Roberto Ferrari
- Manuel Belletti 1.54 (Bet365)
Stawka 2/10

Na wyczucie.
Kupon (Sportingbet):
Mark Cavendish - Allesandro Petacchi 2.15
Mark Renshaw
- Danilo Hondo 1.60
Gerald Ciolek - Matteo Montaguti 1.80
AKO 6.19
Stawka 1/10

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Rzeczywiście płaski etap, ale ja też nie celowałbym w Marka, nie wydaje mi się, żeby wygrał jakikolwiek etap w tegorocznym Giro.

Alexander Kristoff - Borut Bozic | 2 - 1,75 (Sportingbet)(9-11):| ⛔

Typ również dostępny w Unibecie oraz 365.Decyduje się tutaj na granie Słoweńca ze względu na ten delikatny podjazd pod góry na mecie.Bozic na etapach szybkich był już dwukrotnie szybszy od Kristoffa, raz był piąty, a Norweg jedenasty, zaś na etapie trzecim gdzie też trzeba było podjechać kawałek pod górę Kristoff był poza setką zaś Bozic dwudziesty pierwszy.Raz, podczas ostatniego sprinterskiego etapu kiedy to nie było żadnych trudności Słoweniec nie finiszował, a Norweg się spiął i przyjechał czwarty.Jutro uważam, że Bozic wygra w tej parze i przyjedzie tuż za Petacchim i Cavendishem, ale przed Norwegiem od którego wydaje się mocniejszy kiedy trzeba finiszować pod lekką hopkę.

Vincenzo Nibali - Alberto Contador | 1 - 1,75 (Sportingbet)(28-29)✅

Dokładam do typu powyższego Włocha, raczej nie będą oni się ścigać o wygraną etapową, bardziej widzę tutaj to, że Contador ma to co chciał i będzie pilnował kolarza Liquigazu i przyjadą ewentualnie obok siebie, ewentualnie Hiszpan odpuści pod koniec i wjedzie sobie na luzie na metę.Myślę, że do delikatnego dubla powinno być, ścigać się między sobą nie będą, a Contador będzie kontrolować sytuację zza pleców Nibaliego i wjedzie za nim na metę.

Kupon # 12 Soprtingbet

Vincenzo Nibali - Alberto Contador | 1 - 1,75 ✅
Alexander Kristoff - Borut Bozic | 2 - 1,75 ⛔

AKO : 3,06

2/10

-2

/// Młody Norweg znów krzyżuje moje plany wtedy kiedy nie trzeba...

/// e2 : Widzę, że u TBM&#39;a jeszcze bardziej pechowo z Bozicem ????.Szkoda bo jechał tuż za Petacchim i Cavendishem.

Otrzymane punkty reputacji: +10
L 77

low

Użytkownik
Davide Apollonio - Francisco Ventoso @2,1 2/10 Tobet⛔

Apollonio regularnie melduje się w 10 na etapach sprinterskich. Jutro trochę za łatwo dla Ventoso i sądzę Włoch będzie wyżej.

Mark Cavendish wygra 10 etap @2,1 2/10 Unibet✅

Myśle, że Cav jest bardzo pobudzony tym, że jeszcze nie wygrał etapu i nawet ta końcówka faworyzująca Pete nie przeszkodzi mu na odniesienie pierwszego z dwóch zwycięstw w tegorocznym Giro.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Mark Cavendish - Alessandro Petacchi 2 @ 2,25 Bet365 ⛔ 1-3
Zgadzam się z typem na Petacchiego który zapodał Adrians. Jutro płaski etap liczyć będą się sprinterzy. Jednak ostatnie 8 kilometrów jest delikatnie pod górę i sądzę że nie wytrzyma tego Cavendish. Wycofuje się po 12 etapie więc myślę że tam może pomyśleć o zwycięstwie ale nie tutaj. Co tu więcej pisać myślę że będzie dobrze. ;)
Ale mnie dzisiaj sprinterzy załatwili i w Giro i w Californi :?

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Małe pytanko co do typu na zwycięstwo w parze: Nibali - Scarponi. Jak myslicie pewne zwyciestwo Nibaliego?
Chyba trudniejszej pary nie mogłeś wybrać. Sparponi narazie nie kalkuluje jedzie ile ma sił, ciekawe jak jutro sobie poradzi po dniu przerwy. Raczej czołówka będzie się pilnować i nikt nie odjedzie. Przyjadą razem a wtedy może być to loteria. Ale raczej skłaniałbym się na Scarponiego. Ale to Twój wybór.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Dzisiaj stosunkowo krótki etap, ekipy sprinterskie powinny trzymać ewentualne ucieczki na bezpieczną odległość. Oczywiście należy spodziewać się finiszu z dużej grupy. Ta hopka w końcówce moim zdaniem tym razem nie będzie miała większego znaczenia.
Dodam także, ze etapy dla sprinterów z reguły typuję za mniejsze stawki.

Oscar Gatto - Borut Bozic @ Bozic - 1,62 w Tobet ⛔ [10-11]
Gatto wygrał etap w pięknym stylu, ale z całym szacunkiem do grona wielkich sprinterów raczej go nie zaliczymy. Nie ma wcześniej żadnych podjazdów, etap w zasadzie płaski więc finisz powinien być &#39;normalny&#39;, a lepsze możliwości sprinterskie ma Słoweniec. Tutaj wydaje mi się, że warto porównać wyniki z 2 etapu, gdzie Gatto był 20 a Bozic 5.
Roberto Ferrari - Francisco Ventoso @ Ferrari - 1,72 w Tobet ⛔ [4-2]
Ventoso ma już zwycięstwo etapowe na koncie, na etapie z podjazdem w końcówce gdzie pokonał Petacchiego. Poza tym dobry występ w sobotę, kiedy atakowali Gatto i Contador, to Ventoso był 7. Na etapie typowo sprinterskim zajął 14 miejsce. Dzisiejsza hopka wydaje się być jednak zbyt krótka aby mogła coś namieszać z korzyścią dla niego.
W tej parze gram na kolarza Androni - Ferrariego. Włoch jest fighterem i wygląda na zawodnika w świetnej formie. Na tym miarodajnym dla mnie etapie sprinterskim był 4.[ Ventoso 14]. Ferrari był również 3 i 5 na tegorocznym Giro. Choć zgadzam się, że walka powinna rozegrać się pomiędzy Cavendishem a Petacchim uważam, że Ferrari może dzisiaj stanąć na podium ????
Grane jako dubel: 2,79 w Tobet ⛔

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ha, jutro trochę bekowy etap ???? .Jedziemy tylko 144 km, ale taki bardzo pagórkowaty, troszeczkę sinusoida, nie są to jakieś wymagające hopki, ale trzeba będzie na pewno przejechać, meta też jest pod górę.Raczej nie ma co liczyć na sprinterów.

Menchov Denis - Lövkvist Tomas | 1 - 1,66 (Unibet)(11-23)✅

Nie ma dużo czasu.Gram tutaj nie ze względu na to, że Menchov walczy o generalkę, ale on znacznie lepiej czuje się na tych etapach, Lokvist na razie pokazał się na bardziej płaskim etapie gdzie i tak był na początku drugiej dziesiątki, liczę, że on bardziej przyjdzie trochę za tymi najlepszymi wraz ze sprinterami, zaś Menchov zakończy w grupie tych najlepszych czyli wraz z Arroyo, Kreuzigerem, Nibalim, Garzellim czy Serpą.Trochę optymistyczny wariant, że porobią się małe grupki, ale moim zdaniem na pewno nie dojadą na czołowych miejscach zawodnicy,którzy bardziej preferują płaski finisz, Szwed raczej taki preferuje, idzie na Menchova, będzie wyżej.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Również chciałem jutro grać na Menchova bo w końcu kiedyś musi odpalić, ale w jednym buku jest to w drugim to i ciężko jakiegoś dubla skleić. Więc wybrałem takie coś.
Michele Scarponi - Vincenzo Nibali 1 @ 1,65 tobet ✅ 8-10
Scarponi jedzie jutro na własnym terenie zapowiada mocne ataki. Myślę że nie rzuca słów na wiatr bo już pokazał we wcześniejszych etapach że jest mocny. Nibali nadal trochę zachowawczo myślę że czeka na sobotni i niedzielny etap gdzie zaatakuje. Ten etap przyjedzie w czołówce ale moim zdaniem za Scarponim.
Dario Cataldo - Christophe Le Mevel 2 @ 1,85 tobet ⛔ 7-26 Znowu pech
Od początku wszyscy stawiamy na Francuza i ten przeważnie nie zawodzi. Widać że chce coś ugrać w tegorocznym Giro. Włoch Cataldo też nieźle ale jemu bardziej pasują góry jakie będą w sobotę i niedzielę. Francuz jak narazie jedzie bardzo ambitnie i mam nadzieję że jutro również swoje zrobi.

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
11 etap

Ostatnie kilometry :

Profil trasy podobny do wiosennych klasyków takich jak Walońska Strzała czy Liege-Bastogne-Liege.W końcówce mamy ciekawy podjazd,który faworyzuje kolarzy specjalizujących się w ardeńskich klasykach.Jutro sprinterzy na pewno nie powalczą.Nawet jeśli dojadą do tego podjazdu w peletonie to z walki o etapowe zwycięstwo wyeliminuje ich ostatnie kilkaset metrów etapu.Stawiałbym w ciemno na Joaquina Rodrigueza gdyby był w formie.Hiszpan jedzie średnio jeśli nie powiedzieć słabo,niby meldował się w czołówce,ale jest niewidoczny.Bukmacherzy stawiają na Di Lucę,ja nie postawiłbym na niego nawet złotówki.Włoch jedzie beznadziejny wyścig i poza jednym zrywem na jednym z etapów to nic nie pokazał.Podjazd jest krótki,więc Contadorowi będzie ciężko wygrać etap.

Roman Kreuziger
- David Arroyo 1.66 (Unibet)
Stawka 8/10

Arroyo jak zwykle na Giro w dobrej formie.Hiszpan jest jednak typowym góralem,który nie lubi sztywnych i krótkich podjazdów.Arroyo nie startuje nawet w klasykach wiosennych.Kreuziger natomiast w tym roku 4 miejsce na Liege-Bastogne-Liege,w zeszłym roku 5 na Amstel Gold Race.Jeśli dojdzie między tymi panami do walki na finiszu to Czech jest w moim odczuciu szybszym kolarzem.

Denis Menchov - John Gadret 1.85 (Sportingbet)
Stawka 4/10

Ciekawe zestawienie.Menchov przed Giro zapowiadał walkę,a na Etnie kompletnie zawiódł.Skreślać Rosjanina nie wolno,bo on jest w stanie się odrodzić i skończyć wysoko,ale na pewno profil jutrzejszego etapu wyraźnie mu nie &quot;leży&quot;.Gadret na pewno będzie walczył i myślę,że w tej parze jest faworytem.

Bukmacherzy wystawili sporo par z zawodnikami nieliczącymi się w klasyfikacji generalnej,a to z tego powodu,że jutro bardzo prawdopodobne jest dojechanie ucieczki.

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
12 etap :

Całkowicie płaski etap.Ostatnie kilometry płaskie tak jak cały jutrzejszy etap.Jedyną trudnością może być wiatr wiejący od morza.Postanowiłem nie skupiać się tak na płaskich etapach.Sprinty to w dużej mierze loteria i szczęście.Jutro zapewne wygra &quot;Pan Klamka&quot; czyli Cavendish,który jak się okazał na etapie pod Etnę podjechał podjazd szybciej niż Denis Menchov i Joaquin Rodriguez.Ten to ma talent!
Oscar Gatto - Fabio Sabatini 1.85 (Tobet)
Stawka 2/10

W moim odczuciu Sabatini jest szybszym kolarzem.Do tej pory mieliśmy dwa etapy płaskie z metą dla sprinterów.Na drugim etapie Sabatini był wyżej,na dziesiątym natomiast to Gatto był wyżej o dwie pozycje.Jednak dziesiąty etap był na lekkim wzniesieniu i tak samo etap ósmy,który Włoch wygrał.Sabatini jest typowym sprinterem odpadającym na wiaduktach,ale jeśli etap jest płaski tak jak jutro to potrafi powalczyć.
Francesco Chicchi - Sascha Modolo 1.60 (Sportingbet)
Stawka 2/10

Chicchi w Liquigasie zapowiadał się na naprawdę dobrego sprintera,ale ostatnio jakoś zgasł.Wyniki jego nie powalają na kolana,ale potencjał ma na pewno.Na etapie takim jak jutro jest faworytem w tej parze.Można się nawet skusić na postawienie,że kolarz QuickStepu skończy na podium po kursie 4.0.

Otrzymane punkty reputacji: +11
tbm 642

tbm

Forum VIP
Jutro płaski etap, właściwie ostatni dla sprinterów. Np. Cavendish już zapowiedział, że się po nim wycofa. Spodziewam się pociągu HTC, choć na 10 etapie w kapitalnym stylu kolarze Movistar rozbili wszelkie układy i wyprowadzili Ventoso na bardzo dobrą pozycję[blokując przy tym Murillo Fischera, który był z tego powodu bardzo zły]. Choć w sumie i tak wygrał &#39;Manxman&#39; ????
Ogólnie to także nie przepadam za typowaniem etapów płaskich, dlatego ze stawkami ostrożnie:

Davide Appollonio - Alexander Kristoff
@ 1 - 1,55 w Tobet/Unibet ✅ [2-45]
Młody Włoch z ekipy Sky wkrótce może stać się wielką gwiazdą i seryjnie będzie wygrywał etapy dla sprinterów. Na Giro regularnie plasuje się w Top10, zajmował już miejsca 6,5,6,5. Jest szybki, ma ten dynamit potrzebny sprinterowi. Kristoff to rosły zawodnik - można rzec norweska szkoła sprinterów: Hagen i Hushovd ;) I choć jest niezłym zawodnikiem to wydaje mi się, że nie ma aż takiej szybkości jak Włoch. Na jednym z etapów Kristoff był wyżej od Włocha: 4 a Appollonio 6, ale jakoś mnie to nie rusza. Wydaje mi się, że to jeden z najlepszych typów na 12 etap.
Porównanie dwóch właściwie typowo płaskich etapów:
Kristoff: 11 i 9
Appollonio: 6 i 5
Francisco Ventoso - Roberto Ferrari @ Ferrari - 1,75 w Tobet ✅ [37-4]
Na 10 etapie przegrałem na tej parze. Ferrari był 4, a Ventoso 2. Tym razem jednak nie rezygnuję ze swoich zamiarów i ponownie gram na Włocha. Ventoso tak dobre miejsce na etapie do Teramo zawdzięcza swojemu koledze z Movistar, który fantastycznie wyciągnął go na czoło peletonu już bardzo blisko mety rozbijając rozprowadzanie Petacchiego przez Lampre. Ferrari, który był przyczajony za rozprowadzanym z mizernym skutkiem Petacchim na tym stracił [ustawił się nie za tym kolarzem, którym trzeba], ale pokazał swoją moc i zajął dobre czwarte miejsce. Ogólnie imponuje mi regularność Włocha, który był już 4,3,5 i 4. Ventoso dwukrotnie na podium, z czego raz wygrał etap. Tym razem spodziewam się pociagu dla Cavendisha lub Petacchiego, a Ferrari potrafi się dobrze ustawić. Jeśli znów Ventoso nie zostanie tak wspaniale rozprowadzony to jestem zdania, że tym razem Ferrari będzie szybszy co utwierdzi mnie w przekonaniu, że kolarz Androni jest w życiowej formie.
Porównanie dwóch właściwie typowo płaskich etapów:
Ventoso: 14 i 2
Ferrari: 4 i 4
Grane jako dubel: 2,71 ✅

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Mark Cavendish - Alessandro Petacchi 2 @ 3,60 Unibet ⛔ 1-3 :-x

Na początku jak nie widziałem kursów chciałem grać na win Marka, ja rozumiem że się dzisiaj wycofuje ale 1,60 na win na płaski etap bez przesady. Jak zwykle widzę value ???? na Włocha. Typu proszę nie brać na poważnie ale ja i tak go zagram. Sprint to trochę loterii, wszystko zależy jak zostanie rozprowadzony, ostatnio Alessandro za szybko zaatakował i zza koła wyszedł mu Cavendish i Ventoso. Mam nadzieję że dzisiaj będzie odwrotnie. :razz:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom