>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Kolarstwo 2011 - Giro d'Italia

Status
Zamknięty.
adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Zanim przedstawię swoje przemyślenia na temat 7 etapu Giro to chciałbym zachęcić również do grania live w Bet365 kolarstwa.
Kursy można naprawdę złapać wysokie.
Poniżej przedstawiam dwa trafione zdarzenia tylko z dzisiaj.Popovych zagrany już po odpadnięciu Veikkanena z czołowej grupy (wykorzystałem opóźnienie bukmachera),a Ventoso był zagrany razem z Vicioso (kurs 24),Viscontim (kurs 51) oraz Bozicem (kurs 30) na około 20 kilometrów przed metą jak bukmacher wystawił kurs 3.0 na zwycięstwo Popovycha.
Oglądać,oceniać,stawiać i zarabiać!

Jutrzejszy siódmy etap jest pierwszym etapem kończącym się na dłuższym niż kilkaset metrów podjeździe.Jutrzejszy etap liczy tylko 110 kilometrów,ale kolarze znaczną część tego dystansu pokonają jadąc pod górę.
Profil etapu wygląda tak:

Teraz coś o finałowym podjeździe.Największą jego trudnością jest długość,która wynosi 17 kilometrów.średnie nachylenie nie powala na kolana,bo wynosi tylko 5%,a maksymalne 10%.Nie ma co liczyć na minutowe różnice na mecie ani na walkę między najlepszymi zawodnikami.Czemu faworyci mają nie atakować? Po pierwsze jest to pierwszy etap górski i wszyscy będą raczej się sondowali.Po drugie na tym podjeździe nie można nadrobić minut nad rywalami,więc nie ma sensu pokazywać swojej dyspozycji już teraz.

Moim zdaniem jutro różową koszulkę straci Peter Weening na rzecz Sivtsova,Pinottiego lub Le Mevela.Cała trójka traci ledwie parę sekund do Holendra i na pewno nie pogardzi różowym trykotem.W mojej opinii Weening jest słabszym góralem od całej trójki i nie ma drużyny,która mogłaby kontrolować etap (co pokazał dzisiejszy etap gdzie w końcówce lider został sam).Należy się zatem spodziewać pracy HTC-Highroad i Garmin-Cervelo.Do wygrania etapu faworytami są tacy zawodnicy jak :
-Joaquim Rodriguez - liczę na przebudzenie się Hiszpana i na pewno miejsce w czołówce etapu
-Danilo Di Luca - zawiódł na 5 etapi z powodu defektu,ale dzisiaj pokazał,że jest mocny.Jest pomocnikiem Hiszpana,ale nie wierzę w to,że nie będzie chciał wygrać etapu.
-Christophe Le Mevel - dobry góral,ciągle w czołówkach etapów
-Vincenzo Nibali - Włoch na pewno będzie chciał założyć różową koszulkę na etapie do Etny (stamtąd pochodzi i w wywiadach mówi,że to ma być &quot;jego&quot; etap)
-Michele Scarponi - lubię go,ponieważ nie stara się kalkulować tylko jedzie tyle ile może
Nie stawiam na Menchova (pasywna jazda zawsze) ani na Contadora (będzie czekał) jutro.Przyjadą z czołówką.

Joaquim Rodriguez
- Stefano Garzelli 1.71 (Bet365)
Stawka 4/10

Hiszpan jest lepszy,ma ambicje na podium wyścigu.
Pieter Weening - Konstantin Sivtsov 1.71 (Bet365)
Stawka 2/10

Sivtsov jest lepszym góralem w mojej opinii i lepiej wytrzyma podjazd.Różowa koszulka potrafi jednak dodać siły dlatego ostrożnie ze stawką.
Domenico Pozzovivo - Igor Anton 1.71 (Bet365)
Stawka 4/10

Czuję,że Anton nie odpuści,a Włoch królem gór nie jest.

Otrzymane punkty reputacji: +2
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
A więc do kolegi wyżej :

-&gt; Kapitalny kurs trafiłeś, magia :cool:,
-&gt; Zajebista praca w dziale, oby więcej takich opisów :cool:,
-&gt; Świetne typy, sporo wchodzi :cool:,
-&gt; Zarabiamy na Giro, nie ma innego wyjścia :cool:.

Wychodzę w plener, ale w nocy zapodam coś, proszę o nie kasowanie tego posta.

Można wydać na browar zarobiony dziś hajs.Na czym ? To proste :grin:.

EDYTA : Misiek, BUKMACHERZY !!!

Wiem, że jest to 365, ale jak ktoś będzie chciał skorzystać to zrezygnuje bo za dużo szukania.Pzdro.

Otrzymane punkty reputacji: +1
L 77

low

Użytkownik
Dziś miałem troszkę pecha z Petą, ale cóż typ był dobry zabrakło naprawdę niewiele. Jutro pewnie ujrzymy selekcje negatywną, nie sądzę żeby któś przepuścił solidny atak. Mam nadzieję, że nie dojedzie żadna ucieczka bo to mogłoby poważnie zaszkodzić typom.

Danilo Di Luca vs Fabio Duarte @2,6 2/10 Bet365 ✅

Danilo di Luca wygra 7 etap @11 1/10 Bet365 ⛔

Włoch w przeszłości wygrywał na tej górze, ten etap jest stworzony pod niego. Spodziewam się na mecie grupki około 20 kolarzy, w której powinien się znaleźć Danilo ,a w takich okolicznościach jest bardzo groźny. Po za tym ma dużą stratę do liderów więc faworyci nie będą go ścigać. Dla Rodrigueza jest za płasko, więc team będzie jechał pod Włocha.

Michele Scarponi vs Alberto Contador @1,52 3/10 Bet365 ✅

Wątpie, aby Contador już tak szybko odskoczył od rywali więc dojdzie do sprintu górali, również do walki o bonifikaty czasowe, a Włoch wydaję się być lepszym sprinterem od Alberto.

Vincenzo Nibali vs Christophe Le Mevel @2,1 2/10 Bet365 ⛔

Francuz jutro ma realne szanse na róż. Ma 2 sek. straty, a przed nim nieco słabsi górale więc będzie robił wszystko, by zostać liderem do niedzieli. Taka postawa wymusi dobre miejsce na koniec etapu. Vincenzo raczej nie powinien szczególnie szarpać, mając przed sobą wiele trudnych etapów.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Zgadzam się, że podjazd do Montevergine di Mercogliano nie powinien zrobić dużych różnic czasowych. Jeśli nie puszczą ucieczki to do mety powinna dojechać grupa kilkunastu kolarzy.
Podjazd ten pojawił się na trasie Giro w 2004 i 2007 roku. Za każdym razem działo się sporo ciekawych rzeczy.
W 2004r. ataków na tym podjeździe próbował Cunego, Figueras, czy też Emanuele Sella. Atakował również ówczesny lider Gilberto Simoni. W końcówce była jednak grupa ok 10 kolarzy, z których na finiszu zaatakował Cunego i wygrał etap. W czołówce poza Cunego i Simonim był również Garzelli, który jedzie w tegorocznym Giro.
W 2007r. atak na zwycięstwo etapowe przypuścił Julio Alberto Perez Cuapio. Bardzo mocna była jednak wtedy ekipa Liquigas z Di Lucą na czele. Pelizotti, Nibali dyktowali mocne tempo na podjeździe, w peletonie odbywała się selekcja a oni ostatecznie dogonili Meksykanina. W końcowej fazie etapu na czele znajdowała się grupa ok 15-20 zawodników. Kilkaset metrów przed metą zaatakował Di Luca i wygrał etap. Tuż za nim drugi był Ricco a trzeci Cunego. W czołowej grupie zameldował się także m.in Nibali oraz ponownie Garzelli.
===
Przeczytałem wypowiedź, że zarówno Le Mevel jak i Pinotti chcieliby zyskać różową koszulkę lidera. Jutro jest to całkiem możliwe. Osobiście spodziewam się w czołówce zwłaszcza Francuza.
Zwracam również uwagę na dobrą postawę w przeszłości Garzelliego na tym podjeździe. Co prawda on ma już swoje lata, ale jeśli chce wygrać etap na Giro to może być idealne miejsce aby to uczynić.
Prawdopodobnie od tego etapu zacznę próbę zarabiania na Giro. Nie mniej jednak jeśli na coś się zdecyduję to chyba jutro ????
Joaquim Rodriguez - Stefano Garzelli 1.71 (Bet365) Stawka 4/10 Hiszpan jest lepszy,ma ambicje na podium wyścigu.
Stary Stefano również ma swoje ambicje. Chyba wszyscy się zgodzimy, że o top10 w generalce będzie mu ciężko. Nie mniej jednak o wygranie etapu może się pokusić. Piątkowy etap to nie są mega wielkie góry, a z racji iż w przeszłości bywał tutaj w czołówce... Ten typ bym odpuścił
Domenico Pozzovivo - Igor Anton 1.71 (Bet365) Stawka 4/10 Czuję,że Anton nie odpuści,a Włoch królem gór nie jest.
Może i królem gór nie jest, ale wydaje mi się, że Pozzovivo może polować na koszulkę najlepszego górala ;) Co do samego typu nie mem zdania. Euskaltel wygląda jakby trochę na siłę zbierał ekipę na Giro, ale kto wie... może jednak Anton pojedzie na dobre miejsce w generalce ;)
======

EDIT
jednak już wybrałem trzy typy na jutrzejszy etap.
Christophe Le Mevel - Jose Serpa @ Le Mevel - 1,85 w Tobet ✅ [10-26]
Nie ma jeszcze wielkich gór, więc Le Mevel śmiało może walczyć o realizację swojego celu - zdobycia różowej koszulki lidera Giro. Serpa wysoko na etapie szutrowym, ale mimo jedynki raczej prawdziwym liderem zespołu nie jest. Poza nim w drużynie są jeszcze Sella i Rujano - kto będzie miał dzień, ten będzie najwyżej, a komu nie pójdzie - zaatakuje innym razem ;) Co ciekawe Francuz w Giro jechał jeden raz [26 miejsce w 2005r] i nawet udało mu się wtedy wygrać etap. Może to powtórzy w tym roku? ;)

Michele Scarponi - Joaquin Rodriguez @ Scarponi - 1,72 w Tobet ✅ [2-6]

Scarponi stara się walczyć o wysokie lokaty, o miejsca premiowane bonifikatami. W tym sezonie wygrał już Giro del Trentino gdzie pokazał, że na Giro d&#39;Italia będzie mocny. Spodziewam się walki o zwycięstwo etapowe z jego strony. Rodriguez w Giro jakoś nigdy super się nie prezentował. To TdF i Vuelta były jego wyścigami. Tym razem jednak jest liderem swojej drużyny, ale ma obok siebie Di Lucę, który jutro może pokusić się o wysokie miejsce. Rodriguez powinien być wysoko, ale jeśli będzie tam też Di Luca to zaryzykuje odważną tezę, że Rodriguez nie będzie walczył o zwycięstwo etapowe. Scarponi chce wszystkiego pilnować na ostatnich metrach wiec moim zdaniem będzie wyżej.
Denis Menchov - Roman Kreuziger @ Kreuziger - 1,85 w Tobet ✅ [17-3]
Menchov z reguły jeździ spokojnie. Dla niego raczej będzie się liczyło dojechanie w czołówce aniżeli walka o etapowy triumf, tym bardziej, że na dojechanie w czołówce stać jego kolegę z zespołu - Duarte, który jest dosyć szybki na górskich finiszach co już udowodnił choćby na Giro del Trentino gdzie wygrał etap. Kreuziger? Zapowiada, że to może być jego wyścig. Wygląda na bardzo dobrze przygotowanego, do tego może liczyć na wsparcie Kiserlovskiego. Roman moim zdaniem będzie wyżej - wygrać etap zawsze coś ???? Menchov powinien być w czołowej grupie, ale nie na najwyższych pozycjach.
Grane jako Tripel: 5,89 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Christophe Le Mevel | Mountains Classification WINNER - 12,00 (Unibet)

Ja spróbuje Le Mevela w klasyfikacji górskiej wygląda dość solidnie w wyścigu, ostatnie miejsca w czołówce, nie wiele brakuje mu do zdobycia koszulki zielonej, na razie nieznacznie przegrywa i jest na trzeciej pozycji, ale jak jest już taka dobra pozycja wyjściowa do walki o miano najlepszego górala to raczej Garmin nie przepuści takiej okazji.Również nie widzę jakiegoś silnego faworyta do tego, żeby wygrać to klasyfikację dlatego uważam, że warto przeznaczyć 20 złotych i pograć na długoterminowce na Francuza.

Chłopcy podali fajne typy, szczególnie podoba mi się granie na Le Mevela u TBM&#39;a uważam, że jest to kapitalny typ, kurs świetny, a Francuz jutro może się pokusić o koszulkę lidera oraz zarazem nabić jakieś punkty w klasyfikacji górskiej oraz Scarponi przeciw Contadorowi też wygląda ok.W miarę można zaufać również grając przez Wenningowi.

Ode mnie zaś taka propozycja :

Marco Pinotti - Dario Cataldo | 1 - 1,60 (Sportingbet)(24-8)

Fajny typ, dość ciekawy kurs.Pinotti walczy w generalce jest w miarę wysoko,ma w parze Cataldo, który jest czternasty, jadą w sumie cały czas razem równo ponieważ dojeżdżają w czołówce i głównie zajmują miejsca w czołówce na przemian, ale bardziej widzialbym jutro na tym podjeździe Pinottiego, który już był liderem nie raz w Giro, wygrał już również jeden etap górski, dość solidnie wygląda w tym wyścigu od lat i myślę, że warto to pograć.

A więc można co nieco więcej pokombinować jutro w związku z czwartkowym zyskiem :

Najpierw długoterminowy :

Kupon # 8 Unibet

Christophe Le Mevel | Mountains Classification WINNER - 12,00

1/10

Kupon # 9 Sportingbet

Marco Pinotti - Dario Cataldo | 1 - 1,60 ⛔

6/10

-6

Kupon # 10 Tobet

Christophe Le Mevel - Jose Serpa | 1 - 1,85 ✅
Michele Scarponi - Joaquin Rodriguez | 1 - 1,72 ✅

AKO : 3,18

3/10

+6,54

Otrzymane punkty reputacji: +15
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Zgadzam się z wami. LeMevel ewidentnie chce coś ugrać na tym wyścigu, wszędzie go pełno. Dziś ma wielką szansę na różową koszulkę, więc Garmin będą pilnować ucieczek. Finisz z grupy faworytów, tak bym to widział. A etap krótki, więc będzie łatwo do tego doprowadzić.
Polecam typy TBM ✅✅✅. Kreuziger i Scarpa zagrany w dubelku. Francuz w singlu. Purito na takim % nie urwie się, a Scarponi jest bardzo mocny i pilnuje czoła. Do tego w Katiuszy jest jeszcze DiLuca, który wczoraj próbował, więc myślę, że dzisiaj można się spodziewać jego ataku. Dopóki Killer czegoś dla siebie nie wygra, to wydaje mi się, że o pomocy Rodriguez może zapomnieć :p
Dlatego również spróbowałem: DiLuca TOP3 po 4.75 ⛔w unibecie wygląda sympatycznie.
Co do 2 pary, to Mienszow w swoim stylu jeszcze spokojnie śpi :p również w Geox ma Duarte, który jest bardzo szybki. A Romek pasuje mi pod taki etap na niezłej pozycji.
Widzieliście gdzieś typ na przewagę zwycięzcy?

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Widzieliście gdzieś typ na przewagę zwycięzcy?
Jest w Unibecie

Dzisiaj bardzo króciutki etap bo liczący zaledwie 110 kilometrów, ale bardzo wymagający z dwoma morderczymi podjazdami. Najpierw 9.5 km podjazd na Serra della Strada, później finisz 17 km na Montevergine di Mercogliano. Oferta na Giro co by nie mówić słaba, w bet365 tylko single, unibet słabe pojedynki H2H więc zostaje na dobrą sprawę tylko tobet, no i moje typy powtarzają się z tym co napisali już poprzednicy. Stawiam dzisiaj na najbardziej aktywnych jak do tej pory kolarzy czyli na Le Mevel i Scarponiego.
Christophe Le Mevel - Jose Serpa 1 @ 1,85 tobet ✅ 10-?
Michele Scarponi - Joaquin Rodriguez 1 @ 1,65 tobet ✅ 2-6

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
wczoraj pomogłeś to moze dzisiaj również ;)
kto lepszy Anton-Pozzovivo ?
W czołówce ich nie było, a oficjalne wyniki będą pewnie za jakieś 30 minut więc musisz czekać. (Anton 21, Pozzovivo 18)
Ładnie ten młody belg pojechał cieszę się że wygrał ;)
Szkoda że nie ma zmiany lidera ale dzisiejszy dubel na ✅ i o to chodzi :razz:

Otrzymane punkty reputacji: +2
adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Jutrzejszy etap będzie jednym z nielicznych przeznaczony dla sprinterów.
Ogólny profil etapu :

Etap wydaje się płaski,ale w końcówce mamy niewielkie wzniesienie,które moim zdaniem wyeliminuje Marka Cavendisha z walki o etapowe zwycięstwo.Wzniesienie usytuowane jest na niecałe 2 kilometry przed metą zatem tempo na nim będzie na pewno mocne.Podjazd liczy 600 metrów i ma 8% nachylenia,ale to wystarczy żeby zmęczyć Cavendisha.Ekipa Lampre-ISD na pewno będzie chciała żeby największy rywal Petacchiego odpadł z walki o zwycięstwo.
Ostatnie kilometry :

Zdecydowanym faworytem jest Petacchi.Szanse mają też Hiszpanie : Ventoso oraz Vicioso.Wydaje się,że tych trzech kolarzy powinno się liczyć w walce o zwycięstwo.
Czemu wykluczam Cavendisha? Cavendish jeśli jest w formie to potrafi przejechać nawet spore wzniesienia (etap Tour de France 2009 gdzie pokonał premię 2 kategorii i utrzymał się w 30 osobowej grupie),ale na Giro mu nie zależy.Jest tutaj niewiele etapów ,na których może się pokazać więc specjalnie się nie przygotowuje do tego wyścigu.Jeśli wygrywa to dobrze,jeśli nie ,to się wycofuje przed górami.

Allesandro Petacchi wygra 8 etap
3.00 (Bet365)
Stawka 2/10

Alessandro Petacchi
- Mark Cavendish 1.40 (Bet365)
Stawka 8/10

Decyduję się tylko na te dwa typy.

Otrzymane punkty reputacji: +13
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Adrians nie działa więc ja coś napiszę na temat 8 etapu.
Jutrzejszy etap dość zagadkowy, ciekawy jestem jak potraktują go zawodnicy z czołówki, bo przed nimi dwie wspinaczki na Etnę. Bukmacherzy faworyzują Petacchiego czy słusznie, wydaje się że tak, ale nie można zapominać że 2 km finisz jest mocno pod górę. No i na uwadze trzeba mieć dzisiejszą wspaniałą pracę Alessandro na rzecz zespołu Lampre.
Profil trasy wygląda mniej więcej tak: Patrz post wyżej :razz:
A ostatnie 4 klocki tak: Patrz post wyżej :razz:
Takiego podjazdu nie wytrzyma Cavendish i moim zdaniem można śmiało grać przeciwko niemu.
Petacchi - Cavendish 1 @ 1,40 Bet365 ✅ 3-46
Z innych typów, mniej pewnych można grać na Hiszpana Ventoso w pojedynku z Włochem Ferrarim. Dzisiaj obaj niewytrzymali tempa narzuconego przez peleton i do zwycięzcy stracili aż 15 minut, obaj raczej sprinterzy ale lepszym góralem według mnie jest Hiszpan i dlatego stawiam na niego.
Ventoso - Ferrari 1 @ 1,55 Unibet ⛔ 7-5 znowu szczęścia zabrakło
E: Jednak Adrians czuwa i działa ???? ale niech moje wypociny też zostaną ale bez rysunków :razz:

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Główny kupon na dzisiaj wszedł z czego jestem zadowolony, cieszę się, że wszyscy byliśmy zgodni co do Le Mevela oraz Scarponiego i przytuliliśmy parę groszy.

Jutro etap dla sprinterów, będą jeszcze trzy szanse dla kolarzy dobrze finiszujących, pierwszy z nich to jutrzejsze zmagania i na pewno będzie się liczyć Petacchi, nie zgadzam się z tym, że Cavendish bo jeśli pod koniec peleton nie puści takich ataków jak dziś Pirattiego czy De Clerka to dojadą wszyscy do mety i tam właśnie rozegra się między Petacchim i Cavendishem, ale będę tej pary typować bo kurs marny.A piszę o tym, że Mark nie odpadnie raczej jutro ponieważ na pewno wycofa się przed górami także jeśli teraz miałby już podarować sobie walkę o etapowe zwycięstwa to szkoda jazdy.

Tobet nie popisał się parami, w zasadzie nie ma nic ciekawego, znalazłem tylko jedną/dwie [ choć ta druga para to raczej taka 50 - 50 ] i trzeba będzie dokładać coś z innej dyscypliny do Giro.

Choć jak widzę innych bukmacherów to też szału nie ma, ja poceluje w granie na sprintera.

Alexander Kristoff - Robbie McEwen | 2 - 1,65 (Tobet)⛔

Dobry kurs na Australijczyka w tej parze, na razie mógł się tylko wykazać podczas pierwszego sprinterskiego etapu gdzie nikt na niego nie stawiał, a zajął miejsce w czołówce, już jest dość wiekowym zawodnikiem, ale same 12 wygranych etapów w Giro robi wrażenie.Moim zdaniem jutro raczej nie będzie walczyć z Petacchim czy Cavendishem, ale miejsce w pierwszej dziesiątce jak najbardziej możliwe.Jego rywal, to młody Norweg walczący o białą koszulkę, ale raczej nie ma na co liczyć bo raczej poluję on na wygraną etapową, był raz po za pierwszą dziesiątką.Myślę, że tym razem warto zaufać bardziej utytułowanemu sprinterowi i pograć po takim kursie.

Ciekawe wygląda też pojedynek Bozic - Ciolek, skłaniał bym się tutaj w stronę Bozica, nie będzie dla niego problemem ten podjazd, a widać, że w tym wyścigu jedzie dość aktywnie i stara się walczyć o jak najlepsze pozycje, finiszować też w miarę potrafi.Moim zdaniem lepiej zagrać przeciw Niemcowi, ale tutaj nie podejmuję się grania.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Ogólnie udało się zaliczyć mocne wejście z typowaniem na tegorocznym Giro. Typy przyniosły szczęście.
Co do wyścigu podoba mi się jazda Scarponiego - nie kalkuluje, walczy o bonifikaty. Swoją drogą to Przemek Niemiec takie tempo narzucił w końcówce ? Menchov tradycyjnie zachowawczo. Na twarzy Contadora jakoś nie było widać uśmiechu. Nibali nie chciał forsować swojej ekipy, która będzie mu potrzebna na Etnie [o ile dojdzie do etapu]. Na bardzo mocnego wygląda Kreuziger &#39;urósł&#39; dzisiaj w moich oczach i to bardzo.
Zwracam również uwagę na dobrą postawę w przeszłości Garzelliego na tym podjeździe. Co prawda on ma już swoje lata, ale jeśli chce wygrać etap na Giro to może być idealne miejsce aby to uczynić.
No i co... była jego ekipa na czele, ale nie potrafili zniwelować różnicy do młodego Belga - szacunek za zwycięstwo! Jeśli Stefano faktycznie chciał dzisiaj wygrać etap to dla jego ekipy minus, bo w dużych górach raczej już na tak wysokich pozycjach meldował się nie będzie. [choć mogę się mylić :p]
Sobota... no etap dla sprinterów. Choć ta hopka w końcówce... AleJet powinien wytrzymać i zgadzam się, że jest głównym faworytem etapu. Nie mniej jednak osobiście odpuszczam typowanie w sobotę. Nie przepadam za typowaniem tego typu etapów, a kursy wystawione na parę Petacchi-Cavendish mnie nie przekonują ????
Oby w niedzielę odbył się etap na Etnę - będzie ciekawie i mam nadzieje, że będzie można zarobić ????

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Ja z kolei stawiam jutro na Cavendisha. Tą sześciuset metrową hopkę rozpędzony na dwa kilometry przed metą peloton powinien zjeść z łatwością siłą rozpędu.
Inna sprawa, że nie po to Cavendish dostał Renshawa do pomocy i nie po to ogłaszał gotowość do startu w Giro tylko do 12 etapu włacznie, by z powodu sześciuset metrowego pierdnięcia rezygnować z walki i etapowego triumfu. Jak słusznie zauważano Markowi zdażało się już nie takie podjazdy w przyzwoitym tempie i towarzystwie pokonywać. Co więcej Brytyjczyk jest zawodnikiem niezwykle ambitnym i z pewnością wciąż pała żądzą rewanżu za drugi etap.

L 77

low

Użytkownik
Dzisiejszy etap jest bardzo trudny do typowania, dlatego zagrałem tylko jeden typ.

Różnica pomiędzy 1, a 2 miejscem będzie wynosić 2 sec i więcej @6 1/10 Unibet⛔

Stawiam dziś na jakąś solową akcje w końcówce. Ta hopka jest kręta, pewnie szeroko również nie będzie co sprzyja ucieczce. Cavendish może spaść w peletonie na dalsze pozycje i nie będzie już miał czasu by przedostać się do przodu. Jeśli tak będzie to jedyny pociąg sprinterski w tym Giro zostanie wyeliminowany. Peta ma do pomocny praktycznie tylko Hondo, a to może być za mało. Sprinterzy nie lubią takich ścianek, gdyby to byl 1 km z 5% nachyleniem to co innego tu jest krócej, ale bardziej treściwie i też kręto co pomoże uciekinierom.

/// I po co Alberciku atakowałeś? Pare dni temu Peta zapomniał 20m przed metą jak się pedałuje i przegrał, dziś Contador napływ adhd i znów dobry typ nie wszedł. Na Giro jestem nadal ✅✅ , ale przydałoby się trochę więcej szczęścia..

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Jutro mamy pierwszy iście górski etap.Etap numer 7 był tylko rozgrzewką przed dzisiejszym etapem.Kolarze mają do pokonania 169 kilometrów z czego ponad 45 kilometrów pokonają pod górę.Jest to pierwszy górski etap,więc walki ja całego nie powinniśmy się spodziewać.

Na kolarzy czekają jutro dwie premie górskie pierwszej kategorii.Najpierw kolarze podjadą na Etnę po podjeździe liczącym 17,9 kilometra o średnim nachyleniu 6,1%,a maksymalnym 11%.Po tym podjeździe powinno zostać około 50 kolarzy w peletonie.Ze szczytu mamy jeszcze 70 kilometrów,więc jedyne ataki jakie mogą być to te po punkty na premię górską.Bo długich zjazdach kolarze od razu będą się wspinać pod górę.Ostatnie 44 kilometry wiodą niemal ciągle pod górę.Finałowy podjazd rozpoczyna się jednak na 20 kilometrów przed metą.Ma on średnie nachylenie na poziomie 6% i maksymalne 12%.Nie jest to oczywiście Zoncolan,ale na mecie powinna zjawić się maksymalnie kilkunastoosobowa grupka faworytów.Jeśli jutro mają nastąpić ataki to wydaje mi się,że nastąpią między 12 a 15 kilometrem gdzie średnie nachylenie wynosi 8,5%.W ostatnich kilometrach góra &quot;odpuszcza&quot; już,więc jeśli przed 15 kilometrem nie będzie ataków to różnice na mecie będą 1-2 sekundowe.

Faworytami oczywiście są kolarze aspirujący do walki o zwycięstwo w całym wyścigu.Oczywiście numerem jeden do wygrania jest Alberto Contador.Trzeba też zauważyć,że Nibali pochodzi z Sycylii i urodził się w mieście startowym jutrzejszego etapu.Włoch może chcieć się jutro pokazać.
Kursy na zwycięstwo etapowe Caontadora są moim zdaniem zaniżone i nie decyduję się na 3.75.
Domenico Pozzovivo - Igor Anton 1.71 (Bet365)
Stawka 4/10

Konsekwentnie gram na Hiszpana w parze z Włochem.Anton jedzie na razie niezauważony tak samo jak Menchov i to działa moim zdaniem na jego korzyść w tym wyścigu.
Konstantin Sivtsov - Francesco Masciarelli 1.71 (Bet365)
Stawka 4/10

Może trochę ryzykowny bet,bo Masciarelli to dobry góral,ale tutaj kieruje się rolami zawodników w zespole.Sivtsov jeśli nie jest liderem to na pewno nie jest pomagierem w zespole i jest nr 2 po Pinottim.Masciarelli natomiast jest pomocnikiem Kreuzigera i to nawet nie tym najlepszym.Jest nr 3 po Kiserlovskim (jeszcze mamy Tiralongo,dobry góral) i liczę,że odpuści dosyć wcześnie.
Jesus Hernandez - Daniel Navarro 2.00 (Bet365)
Stawka 5/10

Trochę nie rozumiem tego kursu na Hernandeza.Navarro to najlepszy gregario w peletonie moim zdaniem.W zeszłym sezonie na Tour de France na jednym z podjazdów urwał niemal wszystkich kolarzy włącznie z Menchovem,Sanchezem,Van den Broeckiem i resztą.Moim zdaniem Hiszpan będzie aniołem stróżem Contadora w górach.Hernandez to nie ta półka.
Carlos Sastre - John Gadret 1.52 (Sportingbet)
Stawka 1/10

Symbolicznie na dzielnego Francuza.

L 77

low

Użytkownik
Robert Kiserlovski - Steven Kruijswijk @2,05 2/10 Tobet⛔

Kiserlovski to pomocnik Kreuzigera, więc raczej nie będzie się szarpał. Co innego zdolny Holender, który rok temu zakończył Giro na 18 miejscu, a teraz wydaję się być mocniejszy i jedzie na własne konto.

Alberto Contador - Michele Scarponi @2,1 2/10 Bet365⛔

Wątpie, aby AC zaatakował jutro. Ta góra nie jest dla niego idealna. On lubi krótsze i ostrzejsze podjazdy. Stawiam na to, że obaj panowie przyjadą razem, meta na płaskim, a tam mocniejszy będzie Włoch.

Vincenzo Nibali - Joaquin Rodriguez @1,6 2/10 Tobet✅

Włoch jest w swoich rodzinnych stronach. Jeśli miałbym spodziewać się jutro ataku któregoś z faworytów to będzie to właśnie Nibali. Profil podjazdu mu pasuje, Hiszpan jakoś nie przekonuje. Miał szanse pokazać się na piątkowym etapie, ale tam trochę zawiódł.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Jutro fajny już etap, stricte dla tych, którzy będą walczyć o coś w tym wyścigu.

Christophe Le Mevel - David Arroyo | 1 - 1,72 (Unibet)⛔(11-6)

Ja znów celuję w Le Mevela.Mam po grane na niego w długoterminówce jeśli chodzi o zieloną koszulkę, a widać, że jest dobrze dysponowany, dziś znów wysoko, cały czas kręci się wokół 10 miejsca.Nie ma dużej straty do Wenninga, co prawdą nie liczę aby walczył w generalce, ale właśnie będzie chciał nabić punkty w klasyfikacji górskiej, jutro premie pierwszej kategorii.Za przeciwnika ma Arroyo, który raczej trochę więcej traci co dziwi bo w poprzednim Giro był drugi.Obawiam się trochę tego typu, ale celuję w Francuza bo ma o co walczyć i sądzę, że jedzie aktywniej w tym wyścigu.Ten sam typ jest w Tobecie po 1,65, zaś Sportingbet 1,75.

Roman Kreuziger - Denis Menchov | 1 - 1,60 (Unibet)(5-23)✅

Kreuziger wygląda mocno, wczoraj przyznam, że bardzo mnie zaskoczył, pociągnął do góry, jutro też mówi się, że właśnie Czech ma najlepszych pomocników, m.in w postaci Kiserlovski także liczę, że Kreuziger poradzi sobie.Nie wiem własnie czy nadal walczy o białą koszulkę [ miał urodziny niedawno i nie wiem czy dalej łapie się w tej klasyfikacji, jak ktoś wie to proszę dać znać ] i ewentualnie przy dobrej jeździe może dogonić Holendra z Rabobanku.Menchov zaś bardzo pasywnie, w ogóle prawie nie widać go w wyścigu, jedzie w głównej grupie, ale nie zalicza się do faworytów, jutro też nie spodziewam się jakiś wielkich szarż z jego strony, dojedzie za Kreuzigerem.W Tobecie jest po 1,60 ta para.

Kupon # 11 Unibet

Roman Kreuziger - Denis Menchov | 1 - 1,60 ✅
Christophe Le Mevel - David Arroyo | 1 - 1,72 ⛔

AKO : 2,75

4/10

-4

Rano może jeszcze coś dodam bo jest mnóstwo fajnych par, coś z Nibalim można wymyślić.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jutro zaczyna się prawdziwe ściganie w Giro i co najważniejsze będzie zmiana lidera bo Weening na bank nie obroni różowego trykotu.
Dwa podjazdy na Etnę mogą solidnie wydzielić grupę która będzie walczyła o triumf w Giro. Powinni swoje zrobić zawodnicy z czołówki szczególnie liczę na dobry występ Scarponiego który naprawdę mi imponuje, jedzie bez kompleksów i przede wszystkim nie kalkuluje. Jedzie zawsze na maksa. W czołowej grupie powinien być Contador i Nibali. Fajnie w tegorocznym wyścigu prezentuje się Roman Kreuziger i Joaquim Rodriguez i to w nich zainwestuję w jutrzejszym wyścigu.
Joaquim Rodriguez - Igor Anton 1 @ 1,416 Sportingbet ⛔ 26-8
Tak jak pisałem wyżej Rodriguez jest znakomitym góralem, jego strata do lidera jest bardzo niewielka bo wynosi tylko 1:06. Anton nieco niżej i traci ok 10 sekund więcej. Jednak w mojej opinii jest słabszym góralem niż Joaquim. Zawodnik Katiuszy prezentuje się naprawdę fajnie w tym wyścigu i uważam że będzie wyżej niż Igor.
Denis Menchov - Roman Kreuziger 2 @ 1,60 Sportingbet ✅ 23-5
Roman również prezentuje się dobrze. Widać że zespól fajnie pracuje na jego triumf i jego pomocnicy tak jak napisał Qozi wyglądają na najlepszych w całej stawce. Menchov nie zachwyca niby jest w czołówce ale ataków z jego strony próżno szukać, no chyba że jutro odpali, ale z tym bym raczej się wstrzymał.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom