>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2011 - Giro d'Italia

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ja piernicze, straszne.Nie miałem włączonego komputera i przeczytałem na Rai Uno, że coś się stało.Strasznie mi smutno z tego powodu, na prawdę nie wiem co powiedzieć.

Wbiłem do domu o 17.00 i włączyłem Eurosport, żeby zobaczyć finisz etapu i tu mam pytanie do oglądających czy wyłączyli relację przed końcem etapu ze względu na ten wypadek czy szybko dziś skończyli.

Niesamowita tragedia, nie tam powinny wyglądać wielkie Toury.

Nie wiem na razie jak z moim typem, nie ma na razie klasyfikacji, ale to schodzi na dalszy plan.

Dziś było blisko powodzenia się Kuponu # 3 bo drugi był Millar, a piąty Le Mevel.
:-:)-:)-(

L 77

low

Użytkownik
Chwila nieuwagi i niestety skończyło się tragedią. Jak twierdzi Popo (świadek wypadku), Wouter obejrzał się do tyłu i zahaczył o ściane. Nawet kask nie pomógł. Jutro nie ma ścigania.

[*]

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Jutro nie ma ścigania.
Co masz przez to na myśli ? Nigdzie nie znalazłem informacji, że etap ma być odwołany, chyba, że chodzi Ci o to, że kolarze potraktują etap tak żeby przejechać.

Nie będę nic jutro typować, nie ma nastroju, nie wiadomo w ogóle jak ze ściganiem jutro.

:-:)-:)-:)-:)-(​

TBM żyjesz ;&gt; ?

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Znając życie to drużyna Leoparda wjedzie pierwsza na metę trzymajac się za ręce a wyniki etapu zostaną anulowane.

K 691

kalsat

Użytkownik
Wbiłem do domu o 17.00 i włączyłem Eurosport, żeby zobaczyć finisz etapu i tu mam pytanie do oglądających czy wyłączyli relację przed końcem etapu ze względu na ten wypadek czy szybko dziś skończyli.
:-:)-:)-(
Skończyli wcześniej bodajże o 16.50 dojechali

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Skończyli wcześniej bodajże o 16.50 dojechali
Mi się wydaje że jechali normalnie. Tylko na koniec zrobili rundę honorową wszyscy razem. A eurosport puścił jego zdjęcia w trakcie i na tym skończyli. Nie wiem co mówili bo urywkami oglądałem. Szkoda chłopaka :-|

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Kolarze nie wiedzieli o śmierci Belga. Dowiedzieli się dopiero po przekroczeniu mety.
Jutro ma być neutralizacja etapu i symboliczna końcówka dla Leopard, jeśli pojadą dalej. Nagrody mają pójść na rodzinę Woutera-we wrześniu zostałby ojcem...
Co do wypadku, to z wypowiedzi kolarzy wynika, że zjazd nie był bardzo wymagający, z dobrą nawierzchnią, a miejsce gdzie zginął Weylandt, było w najłatwiejszym odcinku zjazdu. Eh życie...
Oby reszta szczęśliwie ukończyła wyścig. Powinna być ostrożna jazda w takich miejscach:
http://acnotebookatlas.wordpress.com/2011/04/23/monte-crostis-the-terrifying-descent/

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Jutro kolarze wracają do ścigania.
Tyler Farrar wycofuje się z wyścigu razem z masażystą ze swojego zespołu.Weylandt był jego przyjacielem i sąsiadem.
Jutrzejszy etap wygląda tak :

Sprinterzy tacy jak Cavendish czy Petacchi nie powalczą jutro o zwycięstwo.Cavendish zapewne odpadnie dosyć szybko z peletonu,ale Petacchi może utrzymać się w czołówce do ostatnich kilometrów.
Ostatnie kilometry wyglądają tak :

Na 2,5 kilometra do mety mamy podjazd długości 500 metrów i średnim nachyleniu 12% (maksymalne 15%).Będzie to decydujący podjazd na 5 etapie moim zdaniem.Po tym podjeździe trasa wiedzie niemal ciągle pod górę co jeszcze bardziej utrudnia sprawę sprinterom.
Profil trasy idealnie pasuje zawodnikom specjalizującym się w klasykach.Niestety najlepszego w tej specjalności Belga Gilberta nie ma,ale jest za to Joaquin Rodriguez,który uwielbia krótkie i strome podjazdy.Scarponiemu również pasuje profil etapu,ale on raczej będzie się starał kontrolować sytuację.
Moim zdaniem jutro na metę przyjedzie kilkuosobowa grupka złożona z kolarzy,którzy zaatakują na ostatnim podjeździe.Kilkanaście sekund za nimi przyjedzie grupa około 50 kolarzy.Faworytami bukmacherów są : Visconti,Rodriguez oraz Garzelli.
Joaquin Rodriguez wygra etap 5 8.00 (Bet365)
Stawka 1/10

Danilo Di Luca wygra etap 5
23.00 (Bet365)
Stawka 1/10

Włoch na tym wyścigu deklarował pomoc dla Rodrigueza.Może dostać jednak wolną rękę na tego typu etapach.
Domenico Pozzovivo - Igor Anton 1.45 (Bet365)
Stawka 5/10

Dla Antona w tym sezonie liczy się Vuelta,ale skoro startuje w Giro to może będzie chociaż atakował.Na to liczę.
Roman Kreuziger - David Arroyo 1.83 (Bet365)
Stawka 3/10

Sylvester Szmyd - Richie Porte 1.50 (Sportingbet)
Stawka 10/10

Dla mnie to typ dnia.Szmyd w wywiadach podkreśla,że jest tylko pomocnikiem i oszczędza się na góry.Porte też jest pomocnikiem w Saxo,ale ma też coś do udowodnienia.W tamtym roku skoczył wyścig wysoko dzięki ucieczce na jednym z etapów i na pewno nie będzie odpuszczał sobie na etapach gdzie spokojnie może przyjechać z najlepszymi.
- Czy w przypadku słabszej formy Nibalego można liczyć na pana w generalce?
- (Sylwester Szmyd) Nie, słabsza dyspozycja Nibalego może wyjść na jaw w górach, w drugiej połowie wyścigu gdzie ja już będę miał min 1h straty. Generalkę jedzie się zawsze od 1szego etapu a nie od dziesiątego.
Sylwek w pierwszym tygodniu zawsze traci sporo minut.

Otrzymane punkty reputacji: +16
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Fajnie jakbyś dopisał bukmacherów.
Dobrze opisałeś etap, mam podobne spostrzeżenia, nie liczę na sprinterów jutro, jest typ Petacchiego z Bozicem, ale szkoda zachodu grać.
Znalazłem jeden fajny typ na 365.
Thomas Lokvist - Christophe Le Mevel | 2 - 1,71 (Bet365)✅(12-4)
Tutaj typowałbym Francuza, uważam, że w górzystych terenach jest w stanie sobie poradzić, na feralnym etapie zajął piąte miejsce, też pamiętam go z Tour de France gdzie zwracano na niego uwagę podczas etapów w górach.Moim zdaniem w Garminie najsolidniej wygląda właśnie na takich terenach, jutro myślę, że może sobie poradzić ze Szwedem, przyznam, że rzadko co o nim słyszałem, ale liczę, że Francuz postara się jutro zaistnieć na etapie.
Kupon # 5 Bet365
Thomas Lokvist - Christophe Le Mevel | 2 - 1,71 ✅
6/10
+4,26

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Denis Menchov - Tiago Machado 2 2.0 ⛔ kurs przyzwoity. A na takich hopkach jak dziś Rosjanin nie jest zbyt dynamiczny. A liczę, że Machado będzie pilnować przodu, w końcu wysoka pozycja w generalce.
No i konsekwentnie próbuję coś zagrać na mistrza Włoch, bo to też etap dla niego ;)
...Denis w swoim stylu pod koniec grupki, cóż z tego skoro Machado 3 minuty w plecy, pewnie kraksa, defekt go dopadły. Pechowy etap dla Radioshack... Przynajmniej tyle dobrego, że Niemiec nadrobił nad Szmydem, a Carrara nad Noe w kontekście długoterminowych.
Wśród faworytów status quo. Kolejny lider.

L 77

low

Użytkownik
Na dziś dwa typy h2h, zagrane wczoraj wieczorem.

Alessandro Petacchi - Francisco Ventoso @2,4 2/10 Tobet✅

Dla Włocha to za trudny etap, w przeciwieństwie do Hiszpana, który potrafi się odnaleźć w tego rodzaju odcinkach.

Alberto Contador - Joaquin Rodriguez @2,45 2/10 Tobet✅

Tutaj jak dla mnie 50/50, nawet z lekkim wskazaniem dla Contadora. Końcówka chyba jednak trochę za łatwa dla Rodrigueza, a Alberto będzie starał się kontrolować, więc pewnie przyjedzie wysoko.

No i polecam bet Adriansa na Richiego Porte. To właśnie na takich etapach jak ten czyli nie za trudnych, nie za łatwych jest odpowiedzialny za swojego lidera Contadora. Sylwek raczej nie będzie sie zaginał i powinien szybciej odpaść niż Porte.⛔

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Przepraszam za typ na Richiego Porte.Australijczyk kompletnie zawiódł.
Etap 6

Etap na pewno nie dla Cavendisha.Za dużo mamy tutaj podjazdów.Trasa przypomina tą dzisiejszą,ale nie ma odcinków szutrowych (zapomniałem o nich kompletnie dzisiaj).Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę to,że 7 etap będzie pierwszym etapem górskim i bardzo prawdopodobne,że nie zobaczymy jutro walki między najlepszymi kolarzami.Możliwe,że do mety dojedzie ucieczka mało znanych kolarzy,a zaatakować mogą ewentualnie kolarze walczący o etap lub o &quot;10&quot; w generalnej klasyfikacji.Takimi kolarzami mogą być : Tiago Machado (stracił dzisiaj przez defekt),Marco Pinotti,Thomas Lovkvist,Stefano Garzelli.
Ostatnie kilometry :

Jak widać koncówka etapu nie będzie łatwa.Mamy podjazd 5-kilometrowy o nachyleniu niecałe 4.5%.Jeśli tempo na poprzednich podjazdach nie będzie za mocne to prawdopodobne,że w peletonie utrzyma się Angel Vicioso czy nawet Allesandro Petacchi.
Małe stawki,bo takie etapy jak ten jutrzejszy potrafią być nieprzewidywalne.
Matteo Montaguti - Angel Vicioso 1.71 (Bet365)
Stawka 2/10

Vicioso w dobrej formie.Poza tym lubi etapy pagórkowate.
Carlos Sastre - Sergio Pardilla 1.83 (Bet365)
Stawka 1/10

Sastre to cień zawodnika sprzed 2-3 lat i jedzie słabiej z wyścigu na wyścig.Nawet jak przyjedzie większa grupa na metę to Hiszpan zawsze przyjeżdża w ogonie.

Otrzymane punkty reputacji: +10
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Przepraszam za typ na Richiego Porte.
Daj spokój, nie Twoja wina, nie można było tego przewidzieć, właśnie ta jazda po szutrowych trasach spowodowała, że dojechali takimi małymi grupkami.

Jeszcze raz apeluję jednak o dopisywanie bukmacherów, jest łatwiej jeśli chcę się skorzystać.

Ja na pewno biorę w singlu typ przeciwko Sastre i dołączam się do Ciebie ponieważ uważam, że Sastre jedzie słabo, przed dzisiejszym etapem miał już 2 minuty straty, dziś co prawda dotrzymywał kroku temu małemu peletonowi, ale nie był czołową postacią.Dobrze właśnie dziś w miarę Scarponi, Le Mevel oraz bardzo aktywny pod koniec Lovkvist.

Decyduję się na Twój typ przeciw Sastrę oraz zaufałbym znowu Le Mevelowi.

Niestety Unibet strasznie się ociąga dlatego muszę grać single w 365.

EDIT : Sportinget ma fajne pary, można na delikatnego dubla złożyć.

Christophe Le Mevel - Alberto Contador | 1 - 1,714 (Sportingbet)✅ (7-32)

Dobrze wygląda Francuz z Garminu, w poniedziałek był piąty, dziś czwarty, przesuwa się w klasyfikacji generalnej, jest solidny w górach, dobrze czuje się na takich trasach, kurs na klasyfikacje górską na niego jest spory, myślę, że można zaryzykować.Millar dziś odpadł, Garmin będzie jechać na sukces Le Mevela.Contador zaś jedzie na wygraną całego wyścigu także nie walczy o miejsca etapowe, ważne żeby był w czołówce.Nie będzie dużej różnicy między nimi, ale stawiam na Francuza.

Thomas Lovkvist - Yaroslav Popovych | 1 - 1,75 (Sportingbet)✅(60-133)

Tutaj celuję w Szweda, dziś jechał bardzo aktywnie, jednym z faworytów etapu był, trzymał się blisko Scarponiego, trochę pod koniec odpuścił.Jutro też etap dla niego, będzie się starał zająć także wysokie miejsce, Popovic dziś zaś dojechał na 72 pozycji z pięciominutową stratą, kurs fajny można zagrać w dublu.

Kupon # 6 Bet365

Carlos Sastre - Sergio Pardilla | 2 - 1,83 ✅

2/10

+1,66

Kupon # 7 Sportingbet

Christophe Le Mevel - Alberto Contador | 1 - 1,714 ✅
Thomas Lovkvist - Yaroslav Popovych | 1 - 1,75 ✅

AKO : 3,00

3/10

+6,00

Otrzymane punkty reputacji: +1
L 77

low

Użytkownik
Le Mevel wygra klasyfikacje górską @11 2/10 Unibet

Francuz już na małych górkach skaczę po punkty, więc takim zachowaniem daje znak, że będzie walczył o koszulkę. Umiejętności ma, a biorąc pod uwagę fakt, że zwykle niewielu kolarzy walczy w tej klasyfikacji jest to dobry typ.

Petacchi wygra 6 etap @7 1/10 Unibet⛔

Peta powinien sobie poradzić z końcówką, nie ma tam sporego nachylenia i jeśli dojdzie do masowego sprintu to jest faworytem bo Cavendish raczej nie będzie w stanie walczyć z Włochem.

Otrzymane punkty reputacji: +6
tbm 642

tbm

Forum VIP
Witam!
Thomas Lovkvist - Yaroslav Popovych | 1 - 1,75 (Sportingbet)
Podoba mi się typ na Lovkvista w parze z Jarkiem. Tempo w końcówce powinno być mocne i liderzy swoich drużyn powinni się trzymać w czołówce. Popovych pewnie powalczy o zwycięstwo etapowe, ale raczej nie w czwartek.
--
Osobiście jeszcze wstrzymuję się z typowaniem. Nie mniej jednak powiem, że moją uwagę zwrócił Steven Kruiswijk z Rabobank. Młody 23 letni kolarz. Przed rokiem debiutował w Giro i ukończył generalkę na dobrym 18 miejscu!. Etapy z Passo del Tonale czy Monte Zoncolan kończył w drugiej dziesiątce. Na środowym etapie zajął 11 miejsce. Co prawda nie było mi dane oglądać tego etapu, ale przypuszczam, że akurat on przejechał niezauważony ???? Tankink, Weening... to oni dziś byli aktywni. Kruijswijk w czwartek również po cichu, bez błysku, ale powinien dojechać w czołówce.
Stąd zastanawiałem się nad typem w Tobet Sioutsou-Kruijswijk 2 - 1,85. Jednakże po chwili namysłu zrezygnowałem z tego typu.
Jeszcze nie wchodzę z próbą osiągnięcia zysku na Giro ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom