>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

KHL (Liga Kontynentalna) - Sezon zasadniczy 2021 / 2022

Status
Zamknięty.
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Kończąc dyskusje z mojej strony nie będę się zniżał do chamskiego poziomu @pavlinho bo to pokazuje jak zostałeś wychowany i nie ma nic więcej do dodania 😉

Na dzisiaj wraz z Fortuną przygotowałem singla na mecz Kunlun Red Star z Traktorem Czelabińsk, jak macie ochotę możecie się częstować:

Kunlun Red Star vs Traktor Czelabińsk: Traktor powyżej 3.5 gola + Nick Bailen powyżej 0.5 punktu w kanadyjce
Zakłady specjalne @2.90 Fortuna⛔

Kunlun traci ostatnio tak dużo bramek, ponieważ Zanatta przygotowuje swój zespół pod kątem igrzysk. Skład został wymieszany z chińczykami i ma to na celu, aby okrzepli na poziomie KHL. Wygląda to dosyć zabawnie, bo zdecydowanie odstają od swoich rywali pod kątem fizycznym i technicznym i stąd też wiele błędów z ich strony. Wcześniej to zagraniczni hokeiści otrzymywali więcej ice time, a teraz się to wyrównało. Stawiam na kolejną strzelaninę ze strony przeciwników Smoków, bo spodziewam się też zmiany w bramce i może swoją szansę otrzyma Pengfei Han? Dokładam do tego punkt Amerykanina w barwach Białorusi, a więc Nicka Bailena. Jest to obrońca, który w PP wyjeżdża jako pierwszy na lód i wymienia się w połowie wraz z Albertem Yarullinem w grze z przewagą jednego zawodnika. Nick to najlepszy punktujący swojej drużyny i pod kątem asyst ustępuje jedynie Vadimowi Shipachyov w całym KHL. Swoje szanse będzie miał, bo Chińczycy często nie nadążają i łapią przez to kary. A jak PP to Nick Bailen.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +33
K 18,5K

Kocur_88_

Użytkownik
Jedyne co może dziś zatrzymać Traktor to dzień konia bramkarza Smoków. No i tu kilka słów do pavlinho. Właśnie dlatego hokej jest ciężki do typowania, że przyjeżdża taki Traktor czy jakaś inna mocniejsza ekipa na mecz że słabiutkim Kunlun i wszystko wskazuje na over a tu bramkarz broni jak w transie i jest pozamiatane. Tego nie da się przewidzieć. Ostatni przykład Kazań w Chabarowsku. Walili, walili i odbijali się od Alikina. Oczywiście bramkarz to nie wszystko ale jest to podstawa w hokeju. Bez dobrego goalie nie osiągniesz niczego.
Dzisiejszy typ na bramki Traktorzystow opiera się na tym, że Kunlun obrony nie ma. No ale zawsze bramkarz może wylapac ponad 40 strzałów i kupon do kosza. Dyspozycję bramkarza w danym dniu jest ciężko przewidzieć.
Wczoraj też mieliśmy taki przykład w Magnitogorslu. Gospo w 2 i 3 tercji oddali... 5 strzałów na bramkę rywali(kpina), Loko aż 37 w tym samym czasie no i wynik z pierwszej tercji się utrzymał do końca.
Piszesz, że nie interesuje Cię hokej, więc zapewne nie oglądasz w ogóle tej dyscypliny, a mimo to krytykujesz ludzi, którzy od lat w tym siedzą.

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Wracam do typowania bo szkoda czasu na ludzi co nie wnoszą nic do dyskusji a tylko próbują siać ferment.
Dzis nie ma wyboru. Koledzy wyżej już napisali o tym meczu i trudno się z tym nie zgodzić. Kunlun jest aktualnie w fazie przygotowań do igrzysk i to tam ma być forma bez względu na to przeciwko komu przyjdzie grać. Ostatnie ich mecze to kanonada rywali. Czy dziś tak będzie? Możliwe że aż tyle nie wpadnie co oststnio Czerepom. Traktor to kilka klas wyżej i tylko ich rozprężenie lub szczęście gospodarzy spowoduje że coś w ogóle ugrają. Ja postawie że Traktor wygra dwoma golami bo jak najbardziej stać ich na to.
Z braku meczy w KHL do dubla biorę typ z fińskiej Karpat. To ekipa mocniejsza z solidniejszym rosterem.

Traktor minus handi 1,5 + Karpat z x kurs ako 2,01 fortuna✅✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +699
B 37,3K

bartezgambler

Użytkownik
W pierwszej kolejności pragnę wskazać, że dyskusja zawsze jest wartością o ile jest ona prowadzona z sensem. Żadnym specjalistą od hokeja nie jestem, a już w szczególności od tego radzieckiego a kolega pavlinho ani mi brat ani swat, lecz ciężko nie przyznać mu racji, choć w części. Owszem analizy kolegów z działu są naprawdę rzeczowe, podbudowane statystykami i czasami również jakimiś informacjami o tematyce poza sportowej. Porównując do innych działów widać różnicę, sam czasem wejdę i przeczytam coś z ciekawości. Drugą rzeczą jakże relewantną w bukmacherce jest prawidłowość (trafność) danego typu i z tym nie oszukujmy się jest bardzo ale to bardzo przeciętnie. Tematyka w której się poruszacie, jest na tyle nieprzewidywalna i zaskakująca, że w dłuższej perspektywie prawie zawsze będzie minus. Ale jeśli podchodzi się do tego na zasadzie, pewnego rodzaju pasji i spędzania wolnego czasu i gra się małymi stawkami rzędu 50, 100 zł to owszem można. Ja właśnie w taki sposób postrzegam tutaj kolegów z działu, jako pasjonatów i koneserów danej dziedziny, którym nie koniecznie zależy na samych wygranych.

Otrzymane punkty reputacji: +446
T 2,9K

tomek009966

Użytkownik
Nie interesuje mnie kompletnie hokej, wpadam tu tylko po to żeby zagrać na odwrót i trzepać siano. Wy tu się lizecie po fiutach razem z sunxl sunxl czy kim tam jeszcze, jesteście grubo w plecy we dwójkę w tym dziale, wrzucacie jakieś bety które gracie jak sunxl sunxl po 100 zł na chat live fortuny i myślicie że jesteście Bóg wie kim. Jesteście dla mnie zerowym autorytetem w tym sporcie. Jedyni co kiedyś ogarniali to @fox71 , rasijskij rasijskij oraz @vader
Kiedyś, czytając ,,wypociny takich osobników" musiałem z tej złości skrobnąć ripostę, ale dziś, jak widzę takie ,,bazgroły" o graniu na odwrót i trzepaniu hajsu powoduje to u mnie niekontrolowany wybuch śmiechu. Śmiech to zdrowie. Dzień od razu wydaje się bardziej pogodny, pomimo tego pandemicznego nastroju.
Oczywiście użytkownika sunxl sunxl uważam za dobrego typera, miał swoje dłuższe i zielone serie. Nie zawsze się wygrywa, a w tym hobby zazwyczaj się jest ,,pod wozem" i dobrze o tym wiedzą osoby, które już grają wiele lat. Widocznie autor powyższego wpisu dopiero rozpoczyna zabawę, a sugerując się, się użytym językiem domniemywam, że to jeszcze ,,młody wilczek". :)

Otrzymane punkty reputacji: +736
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
W pierwszej kolejności pragnę wskazać, że dyskusja zawsze jest wartością o ile jest ona prowadzona z sensem.
Oczywiście jeśli jest prowadzona z sensem i poszanowaniem rozmówcy.

Tematyka w której się poruszacie, jest na tyle nieprzewidywalna i zaskakująca, że w dłuższej perspektywie prawie zawsze będzie minus.
Tutaj nie mogę się zgodzić. Ten sezon jest (jeśli dobrze pamiętam) szóstym z rzędu kiedy mam dodatni bilans, a drugim kiedy podliczam swój bilans publicznie, żeby nikt nie miał mi nic do zarzucenia. Poza tym 80% typów które gram nie ukazuje się na forum, bo używam takich strategii, że bez sensu byłoby spamować temat. Podobnie myślałem o MLB dopóki nie zacząłem się przyglądać baseballowi od poprzedniego sezonu. Początkowo był to dla mnie bardzo nieprzewidywalny sport, a na koniec sezonu potrafiłem oszacować prawdopodobieństwo całkiem skutecznie i zamierzam kontynuować przygodę z MLB w przyszłym sezonie. Hokej jest dla mnie równie nieprzewidywalnym sportem jak piłka nożna, ale bardziej dynamicznym stąd pewnie ma taką opinię niezainteresowanych nim osób. Gdyby któraś z dyscyplin była przewidywalna bardziej niż inne to większość budowała by swój budżet za pomocą niej. Wydaje mi się, że to kwestia doświadczenia i zaangażowania w dany sport.

Otrzymane punkty reputacji: +56
maslakop88 11,8K

maslakop88

Użytkownik
Niczym Kant obudzony z dogmatycznej drzemki w związku z dzisiejszą wymianą zdań, postanowiłem dodawać od siebie kilka typów z hokeja a nie tylko obserwować i czerpać dla siebie.

Dziś jeden mecz w KHL.

Kunlun przegranych 12 meczy pod rząd - nie będę nawiązywał do opisanych już poprzednio rotacji na lodzie w związku z przygotowaniami do IO. Traktor 5 zwycięstw z rzędu i 3 mecze wyjazdowe przed nimi. Wczorajsze zwycięstwo Metalurga spowodowało spadek traktorzystów na drugą pozycję w Konferencji Wschodniej. Myślę, że w związku z tym będą chcieli powrócić na pozycję lidera i zagrają w otwarty mecz. Lukas Sedlak i Tomas Hyka ostatnio dobrze punktują w Traktorze, więc myślę, że dość odważnie będą atakować bramkę Smoków; w związku z czym liczę na kontry - myślę, że Foo, Yip lub Wong pociągną drużynę.

Nie neguję powyższych typów na Traktor over 3,5 (myślę, że jak najbardziej ma szanse wejść) ale czuję też, że dziś te dwie bramki Kunlun przynajmniej da radę strzelić - hokej jak to hokej, wszystko jest możliwe a za racji tego, że opieram się głównie na statystykach i probabilizmie więc wolę iść w +1,5 niż +3,5 .

Kunlun over 1,5 - 1,77 STS

[Edit] Jednak lepiej było iść w + 3,5 niż +1.5

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2
T 23,6K

timon111

Użytkownik
Dobrze, i tak tu jest od wczoraj mocno "nabrudzone", więc dodam od siebie kilka zdań. Będąc na tym forum nieco ponad 6 lat, nie da się odejść od myśli, że kilka lat wstecz udzielało się tu więcej doświadczonych, mających wiedzę, dobrych typerów, którzy poświęcając swój czas dzielili się tym na co sami sobie zapracowali. Dotyczyło to wielu dyscyplin sportu, nie tylko hokeja. Zaprzestali jednak tej działalności, a jednym z głównych czynników z pewnością był brak szacunku wobec tego co robią i jak tu się dziwić. Dział KHL na tym forum jest najlepiej prosperującym i jest to przede wszystkim zasługa mark1973 mark1973 sunxl sunxl rasijskij rasijskij i kilku innych użytkowników. Kontynentalna Liga Hokejowa to około 60 kolejek fazy zasadniczej + play offy. Liga przez okres jesień - wiosna gra często dzień po dniu i przez cały ten okres ten dział "żyje". Zdarzają się okresy lepsze i gorsze jeśli chodzi o typowanie, ale tych lepszych jest zdecydowanie więcej, więc tym bardziej nie potrafię zrozumieć wylewów żalu jeśli chodzi o słabą skuteczność. Nawet jakby była ona niezadowalająca to i tak należy Wam się szacunek za wiedzę jaką przekazujecie. Każdy odrobinę myślący typer nie łyka w ciemno wszystkiego jak leci, tylko czyta, weryfikuje i sam decyduje co zagrać. Chłopy (jeśli są tu też jakieś kobiety to przepraszam), nie przejmujcie się marnymi komentarzami użytkowników, którzy nie potrafią wnieść nic konstruktywnego do tego działu a wyrażają tylko swoją frustrację. Robicie dobrą robotę i szacun Wam za to.

Dzisiaj mecz Kunlun z Traktorem jest jedyną opcją i wiele zostało o nim napisane. Nie wiem jednak czy jest jakieś value w graniu na overy zarówno meczowe jak i samego zespołu z Czelabińska. Tzn. argumenty za tym są, różnica potencjału w zespołach ogromna, Kunlun prezentuje się słabo, Traktor na fali wznoszącej, ale nijak tu grać w singlu z overami. Mam nadzieję, że doświadczony bramkarz Kunlun Jeremy Smith dziś pomoże i nie będzie pogromu. Próbuję:
Kunlun - Traktor : Typ: 2/-6,5 bramki Kurs: 2.14 FORTUNA

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +947
kintergarten 21,8K

kintergarten

Użytkownik
Amur-Nowosybirsk
Szykuje się kolejny poranny wyrównany mecz na Platinium Arenie. Amur ograł Spartaka co jest pozytywem po tym jak szczęśliwie wybronił punkt przeciwko Kazaniowi a po drugie zatrzymał zwycięską serię Spartaka i wciąż są w grze o PO. Jutro przyjedzie drużyna która spisuje się bardzo dobrze w tym sezonie i patrząc na terminarz PO muszą przyklepać wygrywając z drużynami z Wschodu. Także najbliższe mecze będą ważne. Ostatnio Sybir trochę obniżył loty ponieważ nie wygrał w RT żadnego z ostatnich 7 spotkań ale wciąż udało się wygrać mecze z mocnymi drużynami jak Lokomotiv czy Salavat a z Spartakiem wynik mógł pójść w inną stronę. Amur będzie chciał pójść za ciosem jednak cenie wysoko poziom Sybiru w tym sezonie i myśle że będą ciężkim przeciwnikiem dla Amura.

Sybir przedział goli 2-3 1.99

Czerepowiec-Soczi
Ostatnie tygodnie w wykonaniu podopiecznych trenera Razina trochę takie średnie. Przydarzały się porażki i dużo mówiło się o dyspozycji bramkarzy a przecież Sevestral notował serię imponujących zwycięstw a ostatnio jakby to się trochę zacięło i trzeba tutaj znaleźć pewne rozwiązania które poprawią grę. Co by nie mówić jest o co grać bo wciąż grają o pierwszą 4 która da przewagę lodu w PO. Razin naprawdę osiąga świetny wynik patrząc na cały sezon bo budżet Sevestralu nie jest wysoki. Świetny ruch z Pilipenko który odnalazł się dobrze u Razina i strzela elegancko. Rywal tez ciekawy z równie ciekawym szkoleniowcem chociaż budzącym kontrowersje czyli Nazarow. Z Soczi jest pewien problem bo oni grają nierówno i zawsze do końca wiadomo czego się po nich spodziewać. Jest trochę jakości w składzie urywają punkty mocnym ekipom żeby później zagrać spotkania i oddać punkty w RT. Sevestral ma o co grać a dla Soczi to moment aby wykonać coś w stylu ataku szczytowego na PO lecz to będzie wyzwanie bardzo trudne. Patrząc na to , że Sevestral jednak nie gra jakoś wybitnie w defensywie ostatnio a Soczi ma kim postraszyć z przodu:

Obie 2+ 1.89

Vityaz-Avangard
Magnitka-Barys

Do Podolska przyjedzie Omsk który zagrał bardzo przyzwoite spotkanie z Mińskiem. Jeśli jutro podtrzymają taka dyspozycje powinni ograć Vityaz. Hartley ma bogaty skład i dużo większa jakość do dyspozycji niż Babenko. Wyróżniłbym ostatnio Starkova który wyglada bardzo ciekawie w ostatnich meczach i zdobywa punkty. Liczę na to że Omsk zaczyna budować formę przed PO i gra zacznie wyglądać coraz lepiej. Póki co nie są to najwyższe obroty natomiast oprócz pierwszej formacji Vityaz nie ma czym postraszyć. Starają się grać do przodu i potrafią napsuć krwi rywalom natomiast patrząc na roster Omska może on odpowiedzieć z zdwojoną siłą.
Do Magnitogorska przyjedzie Barys który naprawdę ma poważny problem jakim jest sytuacja w kraju spowodowana prowadzoną polityką i obecne podwyżki cen gazu musiały spowodować przesilenie. Nie wykluczałbym scenariusza że Barys przez dłuższy czas nie zagra w Nur-Sułtanie meczu domowego ale co będzie to zobaczymy. Nur-Sułtan opuścili bez problemu ale musieli ładować w Czelabińsku ze względu na złe warunki w Magnitogorsku. Nie jest to najwygodniejsze ale trudno. Wracając do sportu to Magnitka będę przy tym sie upierał nie gra nic wielkiego ostatnio Lokomotiv sprezentował im zwycięstwo w Rt słabą 1 tercją oraz przez 57 minut nie pokonała Olkinoury. Magnitka oddała 5 strzałów przez 2 tercje i jest to mimo wszystko wynik niepokojący. Barys jednak po przyjściu Veya i Jurco oraz odejściu Dietza wyglada jakby lepiej i pokazali że Magnitke można zaskoczyć i ograć po całkiem dobrym spotkaniu.

Vityaz-Omsk 2/+4,5 2.47
Barys powyżej 1,5 gola + Avangard +2,5 2.37

Dynamo Moskwa- Niżnekamsk
Do Dynamo wraca Andre Petersson i mamy szwedzkie trio w ataku. Pierwsze 3 linki Dynamo wyglądają bardzo mocno. Ostatnio Dynamo drobne potknięcia ale ten roster jest dużo mocniejszy niż gości którzy po powrocie z dalekiego wschodu lekko zaczynają spuszczać z tonu i dziś przed nimi ciężkie wyzwanie. Dynamo cały czas w grze o miejsce lidera konferencji. Do tego dorzucam punkt Wedina który solidnie wyglądał przed sezonem w Nowosybirsku lecz później nie odpalił. Natomiast wygląda w Dynamo całkiem dobrze i widzę jego szanse na punkt po fajnym kursie.
Dynamo -2 1.99
Wedin +0,5 pkt 1.82

Podkusiło Dynamo…
kursy Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +693
dawson92 11,8K

dawson92

Użytkownik
Moje propozycje na jutro:

Sibir ML @ 1,77 fortuna 0:1

Na początek zaglądam na daleki wschód, gdzie w Chabarowsku zawitają Sybiracy, po serii 8 domowych spotkań z rzędu. Serie tą uważam za udaną, ponieważ musieli uznać wyższość tylko uznanym firmom. Mecz ze Spartakiem widziałem w obszernym skrócie i tam niewiele zabrakło do pełnej puli. Pierwszy mecz po dłuższej przerwie w delegacji i spodziewam się przynajmniej takiej gry jak do tej pory i oby szczęścia tym razem było więcej. Amur solidny, ale nie wierze, że kolejne tak dobre spotkanie zagra Alikin (o ile nie będzie odpoczywał i zobaczymy Bartosaka). Liczę na gości.

Over 4,5 w Magnitogorsku @ 1,48 fortuna 3:4 OT

Oglądając ostatnie spotkanie gospodarzy z Loko nie mogłem siedzieć spokojnie. Przespana T1 przez Loko, a później nawałnica, która nie przyniosła nawet trafienia. Duzo gry kombinacyjnej, niecelnych podań i nieprzygotowanych strzałów a do tego świetny Olkinuora między słupkami. Widać, że to nie jest ten Metallurg co w pierwszej części sezonu, ale dalej jest to ekipa posiadająca w składzie potężne armaty. Barys po odejściu Dietza gra dobrze. Podoba mi się to, że potrafią wykorzystać swoje sytuacje. Grają ofensywnie a ja takie ekipy bardzo sobie cenie. Obie ekipy mają potencjał w ataku, preferują styl, który sprzyja bramkom a swoje grzeszki w obronie również pokazują. Kazachowie potrafią grać z najlepszymi a Magnitka na pewno swoje w sieci zmieści stad typ na bramki.

Dynamo Moskwa T1 @ 1,92 fortuna 0:1 20’

Wilki zagrali dobre spotkanie z Sochi, ale obrona zawaliła całe spotkanie. Przyjeżdzają do Moskwy, gdzie podrażnione Dynamo będzie chciało zrehabilitować się za porażkę z Klaunami. Spodziewam się dominacji od początku i szybkiego prowadzenia stołecznych, bo roster i indywidualności posiadają znacząco mocniejsze.

Podolsk - Omsk obie 2+ @ 1,84 fortuna 1:4

Vityaz jest nieobliczalny, ale jeżeli dzień ma ich trio (Aaltonen - Audette - Ojamaki) to potrafią napsuć krwi każdemu. Mecz z CSKA to bardziej gospodarze przegrali niż Podolsk wygrał, ale takie tez trzeba umieć wyciągać. Avangard mocny w destrukcji, ale znowu powtórzę - obrona. Błędy się przydarzają dosyć często a wątpię ze Hrubec znowu zachowa SO. Co ciekawe, w ostatnich 10 spotkaniach Podolska u siebie, w 8 przypadkach ten typ miał racje bytu.

Gram sobie z tego Ako: 9,25 fortuna

Natomiast zachęcam do dowolnego łączenia powyższych typów w duble dla zmniejszenia ryzyka.

Życzę powodzenia i spokojnej niedzieli! :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +740
maslakop88 11,8K

maslakop88

Użytkownik
Na dzisiejszy poranek dwa mecze:

Pierwszy mecz: Amur podejmuje Nowosybirsk

Sibir trudny rywal, choć jakby spadek formy po listopadowo - grudniowych zwycięstwach. Chabarowsk natomiast u siebie mocny, ale często spina się na mecze z trudniejszymi rywalami - liczę w tym meczu na przynajmniej dwa gole Amura - w meczu ze Sp. Moskwa zaprezentowali się przyzwoicie.

Amur Chabarowsk over 1,5 - 1,62 STS , dodatkowo za drobne Chabarowsk - Nowosybirsk - 1ML - 2.0 STS

Drugi mecz: Władywostok - Sp. Moskwa

Tutaj akurat czysta intuicja i powtarzalność - często po zwycięstwach z zdecydowanie trudniejszymi rywalami, następuje przegrana (głównie tę zależność widać w tenisie, ale w innych dyscyplinach też można ją dostrzec). Wygrana Władywostoku z Kazaniem była niemałą niespodzianką (choć wiadomo, ze na wschodzie ciężko się gra), dlatego idę dziś w wygraną Spartaka, dla bezpieczeństwa wybieram wygraną po dogrywce. To drugi mecz Spartaka na wschodzie, wiec myślę, że nie nie będą już takie problemy jak z Amurem i Jori Lehtera oraz Alexander Khokhlachev poprowadzą drużynę do zwycięstwa.

Władywostok - Sp. Moskwa - 2 ML - 1,62 STS , dodatkowo za drobne - Sp. Moskwa over 2,5 - 1.96 STS

Ostatnia edycja:
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Amur Chabarowsk vs Sybir Nowosybirsk: powyżej 3.5 goli @1.53⛔
Admirał Władywostok vs Spartak Moskwa: Jori Lehtera powyżej 0.5 punktu w kanadyjce @1.50✅
AKO @2.30 Fortuna⛔

Metallurg Magnitogorsk vs Barys Nur-Sultan: każda drużyna zdobędzie 2+ goli @1.73✅
Vityaz Podolsk vs Avangard Omsk: każda drużyna zdobędzie 2+ goli @1.84⛔
AKO @3.18 Fortuna⛔

Za drobne gol Virtanena, potrzebuje chłopak przełamania, a ostatnie spotkania jak oglądałem Spartak to były niezłe w jego wykonaniu

Jake Virtanen (Spartak) strzeli gola @4.30 BETFAN⛔

Walka o play-offy nabiera rozpędu i szczerze mówiąc kibicuje Amurowi, bo dawno najważniejsza część sezonu KHL nie powędrowała na wschód. Ostatnio było to bodajże jak jeszcze Juha Metsola występował w Chabarowsku, a więc szmat czasu. Zastanawiałem sie nad underem, wszak spotykają się dwie ekipy, które nie mają wielkich strzelb w ofensywie, ale na przekór postawię na mały overek, bo kurs kusi. Zarówno Amur, jak i Sybir nie mają jeszcze ugruntowanej pozycji na wschodzie i każde spotkanie jest dla nich walką o przedłużenie swojej kampanii. Kto wie, może Tygrysy sięgną po dwie wygrane i znacznie przybliżą się do Sybiru? No właśnie jest to jeden z decydujących okresów szczególnie dla gospodarzy, bo na wyjazdach będą mieli trudniej i liczę na otwarte widowisko. Jak pokazuje h2h cztery gole padały bardzo często i oby tak pozostało.

Admirał sprawił swoim kibicom piękny prezent na święta, pokonując faworyzowany Bars. Muszę przyznać, że ciężko ogląda mi się gospodarzy. Jest tam Libor Sulak, który wjeżdża w tercję obronną rywali i od jego postawy wiele zależy, czy tego dnia Marynarze powalczą z przeciwnikiem. Projekt tam się powoli odbudowuje, pojawiają się kolejni sponsorzy i w przyszłej kampanii będą bardziej konkurencyjni. Często po takich sukcesach szczególnie u słabszych ekip pada rozprężenie, a zmotywowany Spartak ma spore szanse na komplet punktów. Ja jednak atakuje oczko Jori Lehtery, który jest w tych wschodnich wojażach cieniem Tima Heeda, ale po wczorajszym Bailenie nie zdecyduje się na obrońcę. Jak jest PP, czy ważny moment w spotkaniu to przy buliku melduje się Fin i czekam na jego przełamanie pod względem punktu w kanadyjce.

Metallurg złapał zadyszkę i wygrana z Loko tego nie zmienia. Być może rozpoczęto przygotowania do play-off i obciążenia na siłowni się zwiększyły. Przez tak długi sezon zdarzają się słabsze i mocniejsze momenty i to jest widoczne u Lisów. Barys, jak to Barys stara się grać do przodu, ale nie zawsze im to wychodzi. Ściągają wielu napastników, ofensywnych obrońców, którzy mają rozruszać atak z Kazachstanu, ale jak syn trenera nie ma swojego dnia to ciężko jest myśleć o punktach. Nie mniej jednak goście mają swoje momentum i myślę, że mogą być dodatkowo zmotywowani sytuacją w kraju. Lisy u siebie swoje strzelą, regularnie zdobywają po dwa gole, to samo oczekuje od Barysa, który walczy o play-off i znalazł ostatnio patent na Metallurg.

Oj chciałbym ujrzeć minę Sergeia Fedorova, gdy Miro Aaltonen wygrał wznowienie na starcie dogrywki i to właśnie Vityaz grał 4 vs 3 przy empty net, a nie CSKA. Komentatorzy sami byli w szoku, że ekipa z Podolska wykorzystała myśl taktyczną szkoleniowca Wojskowych i być może wiele drużyn zdecyduje się na taki manewr w przyszłości, bo przynosi to korzyści. Klub z Podolska może się podobać w ostatnich dniach, bo jeżeli przegrywają, to po dobrej walce, jak np. z Dynamem Mińsk. Jakieś matematyczne szanse na play-off są, ale jak to Vityaz zapewne znów dojdzie do rewolucji i farma SKA zacznie szukać w Petersburgu kolejne odpadki. Sztuka jest zagrać na 0 z tyłu z Dynamem Mińsk, a to się powiodło Jastrzębiom. Czy z mocno naładowanym Vityazem stać Simonka na zachowanie SO? Wątpię, wykorzystanie PP będzie kluczowe i znów stawiam na gole w Podolsku.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +14
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Chabarowsk ma w tym sezonie bardzo duże szanse na zakwalifikowanie się do playoffów. Spotkań zostało niewiele, a od pierwszej ósemki dzieli ich tylko jeden punkt. Trzeba zbierać punkty of rywali którzy są w ich zasięgu. Poradzili sobie u siebie ze Spartakiem i Kazaniem, więc jeśli zagrają porządnie to Sibirowi również mogą urwać punkt. Mam nadzieję, że ugraja remis. W podobnej sytuacji jest Barys. Kazachowie balansują na skraju pierwszej ósemki i muszą się trzymać tej pozycji rękami i nogami. Ewentualnie postarać wspiąć się jeszcze o szczebel wyżej. Poprzednie spotkanie z Metallurgiem kilka dni temu wygrane. Forma jest całkiem niezła, więc liczę, że nawet jeśli Magnitka się zrewanżuje to Barys nie dostanie tęgiego lania i pokryją linię handicapu. Na koniec dokładam dwie bramki Spartaka. Nie ma co się rozpisywać. Stołeczni są ostatnio w dobrej dyspozycji. W ostatnich pięciu spotkaniach strzelali co najmniej dwie bramki lepszym firmom niż Admirałowie. Z kolei Władywostok w każdym ostatnim meczu te dwie bramki wpuszczał. Takim oto sposobem powstał mój tripel na dzisiaj. Za mniejszą stawkę można pograć. Emocje gwarantowane będą od śniadania do popołudniowej drzemki ; )

❌ Chabarowsk lub remis & Spartak powyżej 1,5 bramki & Barys +2,5 (handi) @2,88 3/10 Unibet

💰22,81

Ostatnia edycja:
T 23,6K

timon111

Użytkownik
Na szybko zaproponuje dziś singla, którego gram. Mianowicie chodzi o mecz w Podolsku. Miejscowy Vityaz podejmie gości z Omska. Gospodarze to drużyna dosyć nieprzewidywalna. Ostatnio wynikowo sporo meczów na styku, z których są punkty. Z dobrej strony zaczęli pokazywać się zawodnicy, na których wcześniej próżno było liczyć stąd po stronie zdobywanych bramek wygląda to dosyć solidnie. Dziś jednak przyjdzie im się zmierzyć z ekipą mocniejszą chyba pod każdym względem i nie sądzę by powtórzył się scenariusz meczu z CSKA, gdzie mimo sporej przewagi Wojskowych to Podolsk zgarnął 2 pkt. Liczę przede wszystkim na dobrą postawę Avangardu i ich zwycięstwo w regulaminowym czasie, ale po ciekawym widowisku obfitującym w bramki. Vityaz jest na fali i w poczet ostatnio niezłej serii wyjdą bojowo nastawieni, a wtedy drogę do bramki przeciwnika jest łatwiej znaleźć.
Vityaz Podolsk - Avangard Omsk Typ: 2/+4,5 bramki Kurs: 2.47 FORTUNA

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +940
kintergarten 21,8K

kintergarten

Użytkownik
Pomimo kłopotów z lotniskiem i warunkami pogodowymi Barys dotarł i mecz ma rozpocząć się o 13:30 :) DFE07433-211F-439A-86B7-23BD697BDE33.jpeg
( lądowali 10:41 dla ciekawych niecałe 3 godziny przed meczem wiec nietypowa sytuacja)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +29
maslakop88 11,8K

maslakop88

Użytkownik
Dziś po porannych porażkach widzę 3 ciekawe spotkania.

Metalurg - Barys Astana

Sułtany rozpoczynają serie 4 wyjazdowych spotkań, ostatnie spotkanie, to wygrana z Metalurgiem 3:2; dobrze zagrał obrońca Joseph Morrow (w ostatnich meczach jego gra ogólnie wygląda dobrze) i Nikita Mikhailis - co prawda nie zdobył bramki ale kilka strzałów w światło oddał, dodatkowo duet Linden Vey i Tomas Jurco też ostatnio spisują się dobrze na lodzie. Magnitogorsk wygrał w piątek z Loko, ale 2 i 3 tercja,to dominacja gości, nie dało się jednak pokonać Fina w bramce. Stawiam dziś na dwa gole Kazachów - mam nadzieję, że sytuacja polityczna w ich kraju nie wpłynie na grę.

Barys over 1,5 - 1,60 STS , dodatkowo za drobne Barys x2 - 2,45 STS

Czerepowiec - Soczi

Ostatni mecz między tymi drużynami to wygrana Soczi u siebie 5:4, Czerepy nie potrafili się odnaleźć grając w osłabieniu i prowadząc 4:0 oddali mecz - głównie za sprawą kar w 3 tercji. Dziś liczę, że tego błędu nie popełnią i będą chcieli się zrewanżować, za grudniową porażkę. Dodatkowo Daniil Vovchenko i Kirill Pilipenko ostatnio w gazie - liczę więc na przynajmniej 3 brami i zwycięstwo Czerepowiec.

Czerepowiec over 2,5 - 1,7 STS , dodatkowo za drobne Czerepowiec (-1,5) - 2,35 STS

Podolsk - Omsk

Podolsk popsuł mi ostatnio kupon remisując z CSKA - ale jak napisał dawson92, bardziej ten mecz CSKA przegrało niż Vityaz wygrało. Co do dzisiejszego spotkania, to liczę na bramki, Miro Aaltonen i Daniel Audette z Podolska ostatnio dobrze się spisują, do tego Niko Ojamaki ma możliwość ustanowienia dziś rekordu największej liczby trafień w sezonie zasadniczym przez fińskiego zawodnika w KHL. Myślę, że przynajmniej dwa trafienia Podolsk da radę zdobyć, przy gubiącej się chwilami obronie Jastrzębi.

Podolsk over 1,5 - 1,55 STS , do tego za drobne Podolsk - Omsk over 5,5 - 2,2 STS

Wszystkie podane zdarzenia "za drobne" gram jako single, a overy Barys, Czerepy i Podolsk na jednym - AKO 4,21 [Edit] Ehh, jeden gol Podolska

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +946
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Chcialem dzis zagrac kierunek Astany ale te przygody w podróży plus sytuacja polityczna troche mnie wstrzymuja. Dodatkowo dochodzi debiutant w bramce. Magnitka w poprzedniej kilejce zasłuzyła na conajwyzej punkt. Nieuznana bramka Kraskowskiego i głupie gwizdki sedziów troche wybijały z rytmu Lokomotiv, choc i oni mogli zagrac skuteczniej. Mysle ze dzis gospodarze nie daja sie tak zepchnac do defensywy, doszli juz do siebie po powrocie z Kazachstanu i tak naprawde tu moze wydarzyc sie wszystko.
Dzis nie jest mi łatwo złozyc dubel ale wybieram spotkanie Dynama Moskwa, które nie zagrało tak słabo jak to wskazuje wynik z Jokeritem i dzis licze na ich rehabilitacje, dodatkowo Wilki jakby nutkę niżej graja od tego co jeszcze niedawno.
Do pary nie moglem sie zdecydować i Astane zamieniłem na Vitjaz. Vitjaz który mimo ze mnie nie przekonuje to jednak ostatnio zaczynaja ciułać punkty i im blizej PO tym w ostatnich sezonach oni zaczynali grac lepiej . Mysle ze CSKA w tym momencie gra lepiej niz Avangard, ktory bez straty bramki pokonał Minsk, jednak mysle ze taki mecz do zera nie powtorzy sie z Vitjazem, który u siebie bedzie gryzł lód , do stefy PO wcale nie tak daleko i jeszcze nadzieja nie umarła dla nich.

Dynamo Moskwa RT + Vitjaz z handi 1,5 kurs ako 2,26 fortuna⛔

Ostatnia edycja:
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Jutro dwa meczyki w KHL, czekam na specjal od Fortuny, a na poranne starcie atakuje dwa single:

Amur Chabarowsk vs Sybir Nowosybirsk:
Oleg Li (Sybir) powyżej 0.5 punktu w punktacji kanadyjskiej @2.50 ✅
Oleg Li (Sybir) strzeli gola @4.75 ✅
BETFAN

Jest to spotkanie back-to-back i po tym co dzisiaj mogliśmy okazje oglądać logicznym wydaje się być under, ale czy na pewno on się pojawi? Ciekawy jestem podejścia obu ekip do tego pojedynku. Naturalnie zmęczenie jest, ale jak pamiętam drugie starcie Tygrysów z Wilkami z Niżniekamska w tym sezonie to drugi mecz był bardzo overowy i padało sporo goli w PP. Tego po cichu spodziewam się właśnie jutro. Zmęczenie to zawsze większa szansa na popełnianie błędów i lepiej poznany przeciwnik powinien być bardziej przewidywalny. Być może dojdzie do zmiany u bramkarzy, bo dwa dni z rzędu na mocnej koncentracji może być trudno. Dzisiaj padł tylko jeden gol po pięknej akcji Sybiru, mam nadzieję, że na początek tygodnia worek z trafieniami nam się rozwiążę. Ja skusiłem się na byłego zawodnika Amura, który z Chabarowska ma dobre wspomnienia i tutaj urodziła się tak naprawdę jego kariera w KHL. Oleg Li w sezonie 2017/2018 zapracował sobie na transfer do SKA, bo Tygrysy wtedy zakwalifikowały się po raz ostatni do play-off i był pod koniec kampanii wtedy wiodącą postacią. Potem jego kariera wyhamowała i swoje miejsce odnalazł w Nowosybirsku. Muszę przyznać, że podobała mi się jego gra dzisiaj. Był bardzo aktywny, w PP zabrakło niewiele, aby cieszyć się z gola. Wyjeżdża na lód Nickiem Shore, który jest chyba najlepiej wyszkolonym technicznie hokeistą w Sybirze i dobrze się z nim rozumie, dodatkowo Vyacheslav Litovchenko również ma w nim spore wsparcie. Reasumując, mam nadzieję na lepszą skuteczność w grze z przewagą jednego zawodnika podczas jutrzejszego starcia back-to-back i mam nadzieję, że jeden z moich ulubionych graczy w całym KHL zapunktuje, a dodatkowo pokusi się o gola, bo na to zasługuję oglądając ostatnie pojedynki Sybiru.

King Oleg Li Sybiru mistrz!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1022
kintergarten 21,8K

kintergarten

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Amur-Sybir
Pierwsze starcie underowe to może drugie będzie trochę bardziej overowe. Sybir wygrał pierwsze spotkanie i mógł strzelić więcej bramek bo okazje ku temu były. Oglądając to spotkanie widać było wyższą jakość po stronie Sybiru. Amur przegrywając utrudnił sobie znacznie drogę do PO i musi ryzykować a Sybir może to wykorzystać. Typ dość ryzykowny ale ma szanse powodzenia. Mam podobne przeczucia jak kolega wyżej , że może być więcej goli a potencjał i dyspozycja kierują w stronę gości.

Kunlun-Traktor
Tutaj nie ma za bardzo co się rozpisywać. Traktor wygrał pierwsze spotkanie na sucho 4:0. Kunlun próbował coś tworzyć , ale ciężko się ogląda grę smoków. W drugiem meczu nic nie wskazuje aby coś uległo zmianie. Ciężko znaleźć jakis pozytyw w grze Kunlunu, który traci seryjnie bramki i ma problem z konstruowaniem gry w ataku. Traktor jest trzy klasy lepszy i nie powinien mieć problemu z strzelaniem bramek. Kunlun właściwie swoją dyspozycją sam pozwala na łatwe rozgrywanie krążka w swojej tercji i pozostawia dużo przestrzeni która tacy zawodnicy jak Hyka Sedlak czy inni wykorzystują.

Sybir powyżej 2.5 gola 2.28
Traktor -2,5 1.97
Sybir +1,5 gola + Traktor powyżej 3,5 gola 2.19

kursy fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +473
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom