Ja dzisiaj liczę na bramki i mam nadzieję ujrzeć je w meczach w Mińsku i w Moskwie:
Dynamo Mińsk vs Dynamo Moskwa: każda drużyna zdobędzie 2+ bramek @1.55
CSKA Moskwa vs Avtomobilist Jekaterynburg: powyżej 4.5 bramek (razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym) @1.49
AKO @2.31 Fortuna
Podobały mi się Żubry w rywalizacji z Saławat Jułajew Ufa. Dynamo się nie poddało i walczyło do samego końca o dogrywkę. Szkoda tego niewykorzystanego PP pod koniec czasu regulaminowego, ale zabrakło szczęścia. Powroty na własną taflę po wschodnich wojażach nie należą do najłatwiejszych, więc dzisiaj powinno to wyglądać już lepiej. Przeciwnik z wyższej półki, ale gospodarze lubią grać w roli underdoga i sprawiać niespodzianki. Czy ich ewentualna wygrana będzie tak traktowana? Z pewnością nie, bo Żubry drugi sezon pokazują, że należą do czołówki zachodu
KHL. Oczekuje zdecydowanej poprawy po stronie ekipy z Moskwy. Spotkanie z Ryżanami kompletnie nie udane, a stać ich zdecydowanie na więcej. Pójdę w stronę bramek, ponieważ zarówno gospodarze, jak i goście czują się dobrze w ofensywie i pojawi się zapewne wiele kar przez agresywny styl gry przede wszystkim Żubrów, ale do tego tańca dołączy zapewne też drugie Dynamo. Historia pokazuje, że rzadko kiedy jest pomiędzy nimi underowo i mam nadzieję, że ta tendencja się dzisiaj nie zmieni. Anton Wedin po stronie przyjezdnych czuje się coraz lepiej i sporo dobrego może wnieść do gry klubu z Moskwy. Oba kluby mają problemy z bramkarzami, co zwiastuje nam festiwal strzelecki.
W drugim pojedynku krótko też liczę na gole. Avto pokazało, że skuteczność jest obecna i CSKA nie broni jakoś zjawiskowo w tym sezonie. Dodatkowo Wojskowi będą chcieli się zrehabilitować po przegranej w Nowosybirsku i to nam otworzy mecz. Wynik 2:2 jak najbardziej możliwy, ale nie zdziwi mnie też, gdy jedna z ekip zdobędzie więcej trafień. Postawiłbym tutaj na Avto, ale ten Galkin mnie martwi i kto wie, czy nie będzie to jego słabszy dzień dzisiaj.
Na singielka można spróbować wyższą linię goli w Mińsku:
Dynamo Mińsk vs Dynamo Moskwa: każda drużyna zdobędzie 3+ bramek @3.00
Przy okazji rzucę tutaj jeszcze ciekawostkę na temat Dynama Moskwa, ale zapewne dla osób, które śledzą rosyjskie media pod kątem
KHL o tym wiedzą, ale można wykorzystać ją przy typowaniu kolejnych spotkań. Słaba gra stołecznych może wynikać z problemów finansowych tego klubu. Mówi się, że nawet Dmitrij Jaskinowi nie zostały wypłacone bonusy za poprzednią kampanię. Kto wie, może za chwilę czeka nas spora rewolucja w tym zespole, bo Shipachyov, Galiev, Pedan, czy Bocharov zarabiają ponad stan budżetu klubu z Moskwy. Voynov także jest brany pod uwagę do sprzedaży/wymiany, więc będzie się działo, a Dynamo mogą czekać długie chude lata.