Dzisiaj w Rosji święto narodowe, Dzień Zjednoczenia Rosji i dlatego wszystkie spotkania rozgrywane są o jednakowej porze. Na czwartek przygotowałem AKO BOOST w
Fortunie, jak ktoś ma ochotę może się poczęstować. Dodatkowo singiel na Torpedo, bo koronka w Mińsku szaleje:
Severstal Czerepowiec vs Avtomobilist Jekaterynburg: Severstal powyżej 1.5 gola
Lokomotiv Jarosław vs Metallurg Magnitogorsk: Metallurg powyżej 1.5 gola
Torpedo Niżny Nowogród vs Dynamo Mińsk: Torpedo powyżej 2.5 gola
AKO @3.25 Fortuna (hokej-zakłady specjalne)
Torpedo Niżny Nowogród vs Dynamo Mińsk:1/+6.5 gola @3.15 Fortuna
Wynik moskiewskiego Dynama spowodowany był oczywiście pojawieniem się wirusa u Żubrów i dlatego oglądaliśmy tylko pięciu obrońców po stronie ekipy z Mińska. Niby testy negatywne, ale nagle pół składu zachorowało, wraz ze sztabem szkoleniowym. Tak czy siak spisali się bardzo dobrze i trzy zdobyte bramki to potwierdzają. Craig Woodcroft przyznał, że nie wie, czy będzie korzystał z hokeistów z klubów farmerskich, ale możemy się spodziewać, że trochę młodzieży się pojawi, czy to z Yunosta, czy z Soligorska. Nie zmienia to faktu, że sporo sił było włożonych przez Malte Stromwalla i spółkę i po prostu w pewnym momencie spotkania w Niżny Nowogrodzie może im zabraknąć pary. Torpedo ma ochotę na rewanż za porażkę 3:4 z Dynamo, dodatkowo bardzo dobre spotkanie z Lokomotivem, przy takiej sytuacji kadrowej Żubrów, trzy ich trafienia są w zasięgu ręki. Trochę kursy pospadały, ale dzisiaj stawiam też na minimum siedem goli i wygraną Torpedo, po ciekawym kursie, bo goście z pewnością coś dorzucą 2-3 trafienia, reszta dla faworytów.
Severstal i Metallurg notują w tym momencie najlepsze serie w
KHL i liczą na ósmą wygraną z rzędu. Przeciwnicy groźni, ale oba kluby z pewnością mają szanse sięgnąć po zwycięstwa. Severstal to ponownie drużyna, a więc to co Razin najbardziej stara się wpajać swoim podopiecznym. Nie ma tutaj jednej największej gwiazdy, ale liczy się zespół. Widoczne to jest na tafli, jak każdy walczy za każdego i podoba mi się bardzo projekt w Czerepowcu. Avto bezzębne w Moskwie, myślę, że Shikin drugi raz dobrego starcia nie zagra i tym razem wpuści więcej niż jedną bramkę.
Metallurg klasa sama w sobie, dobry występ w Petersburgu, chociaż SKA było mocno zdeterminowane. W Lokomotivie mi jeszcze czegoś brakuje, widać, że Igor Nikitin potrzebuje jeszcze czasu ze swoim systemem i szczególnie w defensywie nie wygląda to najlepiej. Inne humory u gości, u których każda piątka jest groźna i można śmiało powiedzieć, że to najlepsza drużyna
KHL na ten moment. Nie zawsze forma z sezonu zasadniczego przekłada się na play-offy, ale to historia na inną opowieść. Dwie bramki są w zasięgu gości.