Bardzo ciężko dzisiaj zdecydować się na coś konkretnego. Zastanawiam się od rana i już chyba z dziesięć razy zmieniałem zdanie co do liczby zdarzeń na kuponie i ich prawdopodobieństwa. Staram się nie grać więcej niż dwóch zdarzeń, ale miałem dylemat co dopasować do Metallurga ML. Dynamo Moskwa, czy Torpedo NN. Ostatecznie zdecydowałem się zagrać trebla, ale zamiast zakładów ML wszystkie będą z podpórkami. Może uda się wyjść na tym lepiej, bo ostatnio dogrywki nie są po mojej stronie. Od początku byłem pewien Metallurga dlatego, że widziałem ostatni mecz Barysa i do szału doprowadzało mnie rozgrywanie przewagi przez Kazachów, a raczej jego brak. Kompletna niemoc pod tym względem. Ostatecznie dali się pokonać w czasie regulaminowym w bardzo głupi sposób. MMG jest na fali. Bardzo dobra forma. Magnitka ma jeszcze szanse na drugie miejsce w konferencji i pewnie o nie powalczy. Nie sądzę, żeby Kazachowie poprawili swój poziom z meczu na mecz na tyle, żeby stworzyć poważne zagrożenie w Magnitogorsku.
Dynamo Moskwa również jest w bardzo dobrej formie. Dzisiaj zagrają dziesiąte spotkanie z rzędu u siebie. Dotychczas w tej domowej serii przegrali tylko dwukrotnie. Jokerit dzisiaj rozpoczyna delegację, ale ostatnio nawet w Helsinkach nie potrafili sobie poradzić z przeciwnikami z wyższej półki, więc będzie im ciężko w Moskwie.
Na koniec Torpedo. Trudny przypadek. Obie drużyny w podobnej formie z tym, że ekipa z Nowogrodu bardzo dobrze gra u siebie. Obie ekipy potrzebują punktów. Podolsk chyba bardziej, ale to nie znaczy, że wygra. Gdyby nie to, że Torpedo zagra u siebie, gdzie kibice już mogą ich doopingować to próbował bym remisu, ale dzisiaj wybieram remis ze wskazaniem na gospodarzy.
Metallurg lub remis & Dynamo lub remis & Nowogród lub remis @2,48 4/10 Betsson
Traktor z takim kursem na zwycięstwo w czasie regulaminowym w ogóle mnie nie przekonuje. Może gdyby to był kurs na ML to tak. Do tego dochodzi brak Aberga i Kravtsova, czyli dwóch ważnych zawodników ofensywnych. Właśnie w przypadku tego meczu chciałem zagrać bramki Traktora. Na ponad 3.0 był niezły kurs, ale przez brak tej dwójki musiałem zrezygnować. Najgorsze jest to, że nie wiadomo czego się można spodziewać po Wilkach. Jak im coś strzeli do głowy i zrobią wszystko, żeby dzisiaj wygrać? Cholera wie.
Spartak też trochę przeceniony, a szkoda. Żeby kurs na Magnitkę w formie u siebie z przeciętnym Barysem był wyższy niż na Spartaka w delegacji z nieobliczalnym Kunlunem? Spodziewał bym się raczej odwrotnie ; )
O meczu w Jekaterynburgu nawet nie myślę, bo według mnie to trochę loteria. Niby Kazań powinien wygrać, ale Avto nie zagrało źle w Kazachstanie i jeśli się sprężą, a Barsy odpuszczą trochę to może być zonk.
Na koniec mam kilka niekonwencjonalnych typów, które po przeanalizowaniu wydają mi się całkiem prawdopodobne.
Powyżej 1,5 bramki w przewadze w Nowogrodzie @2,00 3/10 Betsson
Tutaj sprawa ma się tak, że Torpedo jest w pierwszej czwórce ligi jeśli chodzi o skuteczność w przewadze. Podolsk również ma w miarę dobrą statystykę z tym, że Ci drudzy cienko radzą sobie w osłabieniu i co ważniejsze są w pierwszej trójce pod względem ilości karnych minut. Do tego dochodzi ranga spotkania. Jeśli coś pójdzie nie po myśli którejś z ekip to mogą posypać się kary i pojawią się gole w przewadze (tak jak wczoraj było w Omsku w trzeciej tercji). Zresztą samo Torpedo zdobyło przedwczoraj dwie bramki w przewadze w ostatnich dziesięciu minutach meczu.
Dokładnie dwie bramki w I tercji w Nowogrodzie @3,40 1/10 Betsson
Początkowo chciałem próbować over 1,5 bramki w I tercji lub over 1.0 bramki gospodarzy, ale kurs na dokładnie dwie bramki jest wyższy. Skoro i tak od początku liczyłem na dwie bramki w pierwszej tercji zagram w taki sposób. Również nie bez powodu wybrałem ten mecz. Mam nadzieję, że będzie zacięty od pierwszych minut. Ponadto w pierwszych tercjach Torpedo pada średnio ~1,92 bramki z tego co pamiętam. NN rzadko nie zdobywa gola w pierwszej tercji, a Podolsk również ma przekonujące statystyki.
Na koniec standardowo 3 - 7 bramek w każdym środowym meczu z wyjątkiem meczu w Nowogrodzie @3,23 1/10 Unibet
Meczu w Nowogrodzie nie dołączam do ostatniego zakładu, bo zawierają go trzy pozostałe typy. Nie ma co nadwyrężać szczęścia.
Serdeczne gratulacje dla tych, którzy dobrnęli do końca tego lania wody i życzę zieloności!
35,73 Dwa najważniejsze trafione i jest plus!