Wreszcie udało się trafić wszystkie propozycje, dzisiaj będzie o to ciężej, ale liczę na zysk. Ta środa jest takim dniem, gdzie mam wiele pomysłów w głowie dlatego poszaleje troszkę z trzema AKO. Tak jak zawsze gram płaską stawką, tak teraz odpowiednio ją podzielę, aby przy jednym zielonym kuponie być na lekkim plusie. Udało się w
BETFAN przygotować AKO Boost na faworytów, lecimy:
Lokomotiv Jarosław vs Kunlun Red Star: 1/+3.5 gola
Jokerit Helsinki vs HC Sochi: 1/+3.5 gola
Dinamo Ryga vs Avangard Omsk: 2/+3.5 gola
AKO BOOST @3.50 BETFAN
Żeby było krócej to napiszę zbiorowo. Filozofia mojego boosta jest prosta, dzisiaj stawiam na faworytów z overem 3.5 gola w meczu. Przede wszystkim rywale nie mają już o co walczyć. Kunlun, Sochi, Dinamo to ekipy, które szans na play-offy nie mają i po prostu dogorywają sezon. Zapewne nie raz jeszcze zaskoczą, bo niespodzianki szczególnie pod koniec lutego będą się zdarzały, ale nie wydaje mi się, aby któraś z tych ekip na poważnie powalczyła z Lokomotivem, Jokeritem i Avangardem. Każdy z tych klubów ma jeszcze swoje cele, przede wszystkim poprawienie swojej pozycji w konferencjach, aby uzyskać ewentualna przewagę lodu i przygotowanie do najważniejszych spotkań kampanii 2020/2021. Loko wraca tylko na jeden mecz do siebie i myślę, że dobrze im to zrobi przed kolejnymi trudnymi wyjazdami. Wsparcie kibiców jest potrzebne i myślę, że po małym dołku idzie to w górę. Jokerit potrafi grać z Sochi w tych rozgrywkach, 3 na 3 wygrane. Może nie prezentują się ostatnio wybitnie, ale u siebie w drugim starciu po powrocie mają wszystko, aby pokonać Lamparty po raz czwarty. W Avangardzie coś drgnęło, pomimo niemrawego zwycięstwa w Czelabińsku to liczą się dwa punkty, a już w Helsinkach wyglądało to lepiej. Forma najwidoczniej idzie w górę, a piękny sen Dinamo się chyba na jakiś czas zakończył. Mogą też potrzebować chwili odpoczynku po wymagających wojażach i ekipa Boba Hartleya powinna z tej okazji skorzystać.
Dynamo Mińsk vs Torpedo Niżny Nowogród: każda drużyna 2+ bramek @1.56
SKA St. Petersbug vs Severstal Czerepowiec: Severstal powyżej 1.5 gola @1.76
AKO @2.75 Fortuna
To już trochę tradycja grać bramki w meczu Dynama Mińsk oraz Torpedo Niżny Nowogród. Szczerze mówiąc są to moi ulubieńcy ostatnich tygodni, gdzie łapałem na nich
wysokie kursy i dzisiaj zmierzą się przeciwko sobie. Bardzo lubię oglądać mecze tych drużyn i można rzec, że jestem cichym fanem tych ekip. Uważam, że ujrzymy minimum wynik 2:2 w tej rywalizacji. Zarówno gospodarze, jak i goście bardzo dobrze czują się w ataku, nieco gorzej w defensywie. Szczególnie w PP wygląda to nieźle i jestem pewny, że gdy pojawi się kilka szans w grze z przewagą zawodnika to możemy ujrzeć naprawdę hokejowy wynik. Nawet H2H na które rzadko patrzę wskazuje nam sporą ilość trafień.
Jeżeli chodzi o starcie w Petersburgu to przede wszystkim myślałem o handi +2.5 na Severstal (nie lubię +1.5 bo jest spora szansa na gola przy empty net), ale kurs mnie nie zachwycił więc większe value widzę po stronie bramek. Klub z Czerepowca to ambitna ekipa, która lubi grać odważnie przede wszystkim z najlepszymi klubami w
KHL. Widzieliśmy przecież ostatnio ich zadziorność w rywalizacjach z Avangardem Omsk, Saławat Jułajew Ufa. Uważam, że nie mają nic do stracenia, a forma jest i przegrana w Mińsku mojego zdania nie zmieni. SKA wraca do siebie i pierwsze spotkania są często problemowe. Uważam, że zespół Andreia Razina może tutaj się pokusić o dwa trafienia przy ciekawym kursie. Severstal już trzykrotnie grał z SKA w tej kampanii i sprawiał tej drużynie spore problemy. Oby w tę środę było podobnie.
Pavel Kraskovsky powyżej 0.5 punktu w punktacji kanadyjskiej @1.75 (Lokomotiv)
Markus Hannikainen powyżej 0.5 punktu w punktacji kanadyjskiej @1.73 (Jokerit)
Reid Boucher powyżej 0.5 punktu w punktacji kanadyjskiej @1.50 (Avangard)
AKO @5.18 Fortuna
Kanadyjka trochę na wariactwie i z niższą stawką, ale gram tutaj głównie na przełamanie. Pavel Kraskovsky oraz Reid Boucher kilka meczów temu ostatnio punktowali, a że potrafią strzelać i asystować to nieraz pokazywali to w tym sezonie. Słabi rywale więc przy kilku trafieniach jedno oczko do zrobienia. Co do Markusa Hannikainena to podobała mi się jego determinacja w spotkaniu z Avangardem. Strzelał praktycznie z każdej pozycji i nic nie wpadło, mam nadzieję, że świeży nabytek Jokerit dzisiaj zagra nieco mądrzej i jak nie strzeli gola to poda do lepiej ustawionego kolegi.
Widać, że ma chęć do gry i przede wszystkim głód, a kurs @4.00 na gola warty zastanowienia.