>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

KHL (Liga Kontynentalna) - Sezon zasadniczy 2020 / 2021

Status
Zamknięty.
fazesky 8,4K

fazesky

Użytkownik
CSKA jakieś niewyraźne dzisiaj. Lekko Spartak ml @3.00. ❌12 min drugiej tercji 1-1. Spartak już miał kilka fajnych szans.

Edit
Gol w 59 minucie 4 na 5 CSKA na 2-1 ...

Edit2
Z innej beczki to Mińsk bardzo ciekawy. Na 15 meczy, w których mieli dogrywkę lub dogrywkę i później karne, wygrali aż 13 😳

Ostatnia edycja:
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Udało się wczoraj trafić 8/8 propozycji, pewnie długo taka skuteczność się nie pojawi, ale warto próbować :D Jutro także spory wybór ale ograniczyłem się do czterech typów plus jakieś luźne podrzucę być może w późniejszym czasie. Po raz kolejny atak na AKO Boost oraz kanadyjkę:

Kunlun Red Star vs Nieftiechimik Niżnekamsk: każda drużyna 2+ bramek ✅
Dynamo Moskwa vs Barys Nur-Sultan: każda drużyna 2+ bramek ❌
AKO BOOST @3.12 Fortuna ❌

Pontus Aberg powyżej 0.5 punktu @2.08 ✅
Anton Slepyshev powyżej 0.5 punktu @1.58 ✅
AKO Fortuna @3.29 ✅

Może nietypowo zacznę od zawodników, Pontus w starciu z Avangardem bardzo mi się podobał, łatwo znajdował sobie pozycje strzeleckie i było blisko, aby wpisać się na listę strzelców. Jutro zmierzą się z Saławatem Jułajew, które obroną nie grzeszy i uważam, że obiecująca końcówka starcia z Jastrzębiami będzie miała swoją kontynuację w czwartkowym pojedynku. Szwed ostatnio kilka meczów temu zapunktował i po takim kursie warto spróbować na jego przełamanie. Uważam, że jutro zapunktuje.

Co do Antona to wrócił po długiej kontuzji i otrzymuje coraz więcej minut. Będzie to trzecie spotkanie po powrocie i z kim nie szukać swoich okazji do gola czy asysty jeżeli nie z Amurem. Jestem zdania, że CSKA kilka bramek zdobędzie i przy jednej z nich udział będzie miał Slepyshev. Kilka miesięcy temu była to ważna postać stołecznych, czas się odbudować przed play-off i ponownie stać się liderem swojego zespołu.

Na bramki liczę w starciu Smoków z Wilkami. Tak jak to już kiedyś pisałem, w takich rywalizacjach, gdzie nie ma presji, ani nerwów często padają overowe wyniki. Obie ekipy nie mają szans na play-off i powoli dogorywają sezon. Słabe punkty to bramkarze, ale w ofensywie coś potrafią grać. Stawiam tutaj na towarzyski klimat i luźne podejście do tematu. Wynik 2:2 już nas urządza.

Jeżeli chodzi o mecz w Moskwie, to Dynamo trochę odpoczęło i w sumie dobrze im to zrobi, bo przegrać z Sibirem to trochę wstyd. Okej, jest to KHL i nie można nikogo lekceważyć (pozdrawiamy Bars Kazań z Dinamo Rygą), ale ze słabiakami z Nowosybirska nie wypada tracić punktów. Na ich taflę przyjeżdża Barys, który świetnie poradził sobie w Helsinkach. Bardzo podobała mi się gra drużyny z Kazachstanu i oczywiście potrzebne były popisy indywidualne Varone'a oraz Valka, żeby odnieść sukces, co nie zmienia faktu, że dali się wyszumieć Jokerit i zaatakowali w odpowiednim momencie. Jeżeli popatrzymy na h2h, widzimy remisy, remisy i jeszcze raz remisy. Warto tutaj spróbować za drobne ten wynik, ale stawiam na to, że skończy się na minimum 2:2.

Zakład specjalny Fortuna na 21.01. KHL.png

Luźne propozycje:
Dynamo Moskwa vs Barys Nur-Sultan: remis @4.60 BETCLIC ❌

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +71
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Dzisiaj nietypowo jak na mnie. Kursy niższe niż zwykle i w większości undery. Liczę chociaż na 3/5. Zawsze jak gram kilka niskich kursów to mam wątpliwości, czy się opłaca, bo muszę trafić sporo więcej niż 50% żeby wyjść na plus. Z drugiej strony bardziej ryzykownych typów można trafić mniej, ale trudniej. Próbujemy.

❌ Poniżej 5,5 bramki w Jekaterynburgu @1,52 6/10 Severstal miało do niedawna dłuższą serię overową, ale ostatnio w ich meczach - nawet z rywalami niższej klasy - pada trochę mniej. W tym meczu jednak liczę bardziej na bramkarzy i defensywę gospodarzy. Avtomobilist ostatnimi czasy swoim przeciwnikom nie pozwala na nic. Jednym z niewielu wyjątków okazał się Petersburg. Jeszcze aspekt play offów. Czerepowiec nie musi za wszelką cenę wygrać, ale dobrze byłoby gdyby nie przegrali, bo między nimi a dziewiątą pozycją różnica wynosi tylko 3 punkty. Liczę, że goście również przypilnują tyłów.

❌ Poniżej 5,5 bramki w Kazaniu @1,55 5/10 Ciekawe kiedy odblokuje się ofensywa Jarosławia. Jedna bramka w dwóch meczach to do nich w ogóle nie podobne. Pytanie tylko czy Kazań po ostatnim szalonym meczu z Łotyszami pozwoli sobie na kolejne rozluźnienie. Play offy już mają w garści. Pierwsze miejsce raczej też, ale to nie znaczy, żeby teraz dawać się bić każdemu kto popadnie, bo kibice ich zjedzą żywcem. W Jarosławiu różnie bywa, ale w Kazaniu mecze między drużynami są raczej underowe.

✅ Poniżej 5,5 bramki w Podolsku @1,68 4/10 Podolsk podobnie jak Czerepowiec. Musi kalkulować, żeby zagrać w playoffach. Wątpię, żeby przyjęli taktykę "wszyscy do ataku" przeciwko Petersburgowi i narazili się na kontry. W ostatnich meczach nie tracą za dużo i dzisiaj też powinni zagrać ostrożnie. Każdy punkt się liczy.

✅ Poniżej 5,5 bramki w Moskwie (Dynamo) @1,62 4/10 W tym przypadku pójdę za przeczuciem. Stołeczni wypoczęci, ale Barys na wyjazdach gra raczej underowo. Ciekawe jest H2H między drużynami. Ostatnie cztery mecze to cztery remisy. Mi też się widzi remis w Moskwie, bo nie potrafię powiedzieć, czy Dynamo wygra to w regulaminowym czasie, ale piąty remis z rzędu? Czemu nie.

✅ Powyżej 5,5 bramki w Mityszczach (Kunlun) @1,80 4/10 Jedyny mecz z pięciu, gdzie raczej padnie więcej bramek niż pięć. Obydiwe drużyny pozbawione szans na udział w play offach. W dodatku są to dwie najbardziej overowe drużyny w lidze. Bardziej overowe niż Mińsk, czy Nowogród.

Unibet

+27,19

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +162
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Meczy duzo a zdecydowac sie trudno
Ja moze troche o spotkaniu w Kazaniu bo mnie osobiscie ono dotyczy bardzo :) . To ,że Barsy ze słabym rywalem graja słabo to nie odkrycie ameryki, Kvartalnov nie spina ekipy na takiego rywala. Wiec mecz z Ryga wg mnie do zapomnienia, ale nie do konca, to jak Kazan kontroluje mecz a przynajmniej sie stara było widac przy wyniku 3-4 dla Rygi, momentalnie inna gra i mobilizacja z osiagnietym celem, jednak spotkanie im uciekło. Nie wiem czy takie rozprezenia sa dobre dla ekipy ale pewnie motorycznie i fizycznie mogli sobie pozwolic na luzniejszy mecz. Dzis jednak przyjezdza Loko, zespół który Kvartalnow prowadził przez dwa sezony, ale dalej niz do półfinałów konferencji nie dało sie dość. Loko w meczu z Magnitka kompletnie mnie zakoczyło ustawieniem w formacjach, nie bede omawial by nie przynudzać. Mam wrazenie ze to był taki troche poswiecony ecz na kombinacje, które nie zdały egazminu.
Z tematow podsłyszanych w szatni wiem ze jest dzis mobilizacja na Kazan, wierze ze Skabelka wroci do tego co działało a do bramki powroci Pascale. Dodatkowo Andrei Skabelka obchodził wczoraj 50 urodziny i chłopakom marzy sie prezent dla trenera. mecz troche z podtekstami , Kazan kadrowo mocniejszy ale wierze ze Loko dzis powalczy, moze typ bedzie ryzykowny(co nie znaczy ze nie obiektywny i bez przesłanek) ale ja sprobuje zagrac

Loko z x kurs 1,95 STS ( jak wywalcza remis to moze w dogrywce uda sie wyrwac drugi punkt) 💚 💚 💚

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +117
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Ja spróbuję dubla z wygranych Avto i Magnitki. Wątpię żeby Ryga powtórzyła wynik z Kazania, a Magnitogorsk powinien ten mecz wygrać w RT. Jako że Ryga pewnie coś ustrzeli, a kurs na czyste RT mizerny, próbuję z overem. W Jekaterinburgu odwrotnie - widzi mi się under, bo Avto gra teraz bardzo niewygodny hokej i jeżeli problem ze strzelaniem tam mają Omsk i Jokerit, to Severstal wygląda mi na dobrą opcję underową, liczę na wynik w okolicach 3-1, 3-2. Mecz w Czelabińsku odpuszczam, ale najbliżej mi do typu obie 2+.

Metallurg MG - Dynamo Ryga 1 +4,5 @1.63(5-3)
Avto - Severstal 1 -6.5 @2,29(3-6, brawo, 3 bramki 18 latka po 1 tercji..)
AKO: @3,73

(Fortuna)

Ostatnia edycja:
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Patrząc jeszcze po składach dołożę sobie dwóch strzelców w singlach:

Anton Slepyshev gol @3.00 Fortuna (CSKA vs Amur) ✅
Juuso Puustinen gol @3.10 Fortuna (Sochi vs Sibir) ❌

Anton przesunięty do pierwszej linii, liczę na sporo minut w jego wykonaniu i np. gol w PP, a co do Juuso to wraca do składu po kilku meczach nieobecności i często jest tak, że taki zawodnik strzela bramkę od razu po powrocie. Tutaj ważny mecz dla Sibiru, jeżeli go nie wygrają to ostatecznie nadzieje z play-off mogą uciec. Zobaczymy jeżeli jeden z nich strzeli bramkę to będę już zadowolony, a swoje szanse będą z pewnością mieli :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +115
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Jutro wracamy wreszcie powoli do normalności w KHL (niedziela jeszcze przerwa), gdzie mecze odbywać się z dnia na dzień i odpowiednio dawkowane (4-6 spotkania każdego dnia), co powinno pomóc w selekcji. Ponownie przygotowałem i pograłem AKO Boost w Fortunie, a także kanadyjkę, która ostatnio mnie chyba najbardziej nie zawodzi, no to lecimy:

Dynamo Moskwa vs Dinamo Ryga: 1 RT ✅
CSKA Moskwa vs Jokerit Helsinki: Jokerit Helsinki powyżej 1.5 gola ✅
Sochi vs Lokomotiv Jarosław: Lokomotiv Jarosław powyżej 2.5 gola ✅
AKO BOOST @3.50 Fortuna ✅

Magnus Paajarvi powyżej 0.5 punktu @2.08 (Dynamo Moskwa vs Dinamo Ryga) ❌
Jordan Schroeder powyżej 0.5 punktu @2.00 (CSKA Moskwa vs Jokerit Helsinki) ✅
AKO @4.16 Fortuna ❌

Oglądałem ostatnie poczynania Dynama z Barysem i oczywiście byli gorszym zespołem i przegrana jest w pełni zasłużona, ale wcale tak źle stołeczni nie wyglądali. Zdecydowanie zabrakło kapitana Vadima Shipachyova i nie znalazłem do tej pory informacji, jakoby miał nie wystąpić jutro, ale wydaje mi się, że był to tylko chwilowy przedłużony odpoczynek. Czas wrócić do zwycięstw, bo pierwsza trójka może za chwilę uciec, a za plecami czai się Mińsk, Severstal i przede wszystkim Jokerit, którzy mają chrapkę na przewagę lodu w fazie play-off. Do stolicy Rosji przyjeżdża niesamowita Ryga, która walczy jak lew w każdym spotkaniu, ale chyba już dosyć tych wygłupów. Przede wszystkim będzie to piąte wyjazdowe spotkanie z rzędu i zmęczenie da o sobie znać. Nie lubię grać takich kursów w RT, ale nie wyobrażam sobie porażki gospodarzy, a do AKO Boost wydaje się być idealne. Mają do wyrównania rachunki z Rygi i motywacja w obozie faworytów będzie ogromna. Na kanadyjkę próbuję Magnusa, który rozegra trzeci mecz po kontuzji i co by nie mówić zawodzi. Jednak Teemu Pulkkinen w Lokomotivie radzi sobie lepiej i na ten moment zespół z Jarosławia wyszedł na tej wymianie lepiej. Może to się oczywiście zmienić, ale fakty są takie, że po przyjściu do Moskwy Szwed ma tylko dwa punkty na swoim koncie. Podobał mi się w rywalizacji z Barysem, mało brakowało, a strzeliłby swoją debiutancką bramkę w nowych barwach, ale Karlsson miał inne plany. Myślę, że ciekawy kursik przy wielu trafieniach gospodarzy, jak najbardziej jest to do zrealizowania.

Co do starcia CSKA z Jokerit to muszę przyznać, że negatywnie zaskoczyli mnie Wojskowi. Wiele błędów w obronie, które Amur wykorzystywał, a i Alexander Sharychenkov o mały włos nie dałby dogrywki zachowując się w ostatniej minucie beznadziejnie. No nic, to już przeszłość, ale trzeba będzie się poprawić w tym elemencie. Przyjeżdżają zawsze groźne Pajace, które troszkę wypoczęły i lubią grać w hali CSKA i Spartaka. Wiele zaciętych spotkań, które kończyły się remisami w lub wygranymi w RT. Jestem zdania, że przyjezdni potrafią grać z Wojskowymi, dlatego do AKO Boost pobieram ich dwa trafienia, a szczególnie jeden zawodnik jakim jest Jordan Schroeder. Jeżeli spojrzymy na dokonania Amerykanina w tej kampanii to w trzech bezpośrednich rywalizacjach z CSKA może pochwalić się dwoma trafieniami i dwoma asystami. Niezwykle groźny zawodnik w PP, który potrzebuje w końcu przełamania i stąd też do AKO z kanadyjką pobieram jego punkt.

Sochi=Sergei Shmelyov. Nie wiem, co ten chłopak wyrabia, ale już wyczuwam atrament przy kontrakcie do SKA. Sześć goli z rzędu w pięciu meczach WOW. No nie wydaje mi się, aby w takiej formie pozostał u Lampartów na długo. Sochi wreszcie wygrało i myślę, że pojawiła się ulga, to teraz czas na marazm i przegrywanie. Loko zagrało dobry mecz w Kazaniu, podobało mi się szczególnie jak dobrze chodził krążek w PP i uważam, że po takim triumfie będą uskrzydleni. Gospodarze nie bronią wybitnie, ba popełniali mnóstwo błędów z Sibirem, który nie potrafił to wykorzystać, a trzy trafienia przyjezdnych nie powinny stanowić problemu, nawet z faktem, że będzie to ich 4 wyjazdowe starcie z rzędu. Zwycięstwo z Bars zawsze uskrzydla i daje dodatkową energię. Do kanadyjki myślałem o Arturze Kayumovie po kursie 2.00, który jest chyba w najlepszej dyspozycji wśród swoich kolegów, ale to pozostawię w propozycjach dodatkowych, bo jeżeli chodzi o AKO kanadyjkowe to ograniczam się do dwóch pozycji.

Dodatkowe propozycje:
Artur Kayumov powyżej 0.5 punktu @2.00 ✅

Zakład specjalny KHL na 23.01. Fortuna.png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +333
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
✅ Powyżej 5,5 bramki w Moskwie (Dynamo) @1,81 4/10 Unibet Na początek mecz w Moskwie. Myślałem że kurs na to zdarzenie będzie niższy i faktycznie według oddsportal tylko Unibet się zagapił, bo u pozostałych spadł do około 1,70. Wczoraj Krikunov twierdził, że powrót Shipachyova jest pod znakiem zapytania i dodał, że w zespole został im tylko jeden nominalny centr - Zajcew. Dlatego wyglądali tak słabo ofensywnie z Barysem. Mam nadzieję, że wymyślił odpowiednią taktykę na jutrzejszy mecz z Łotyszami. Jestem pewien jedynie tego, że nawet jeśli Łotysze wygrają to na pewno nie na "zero z tyłu". Łotewska obrona nie jest żadnym monolitem, więc Dynamo powinno strzelić trzy, może nawet cztery bramki. Imienniczka z Łotwy dołoży swoje i powinni pokryć linię 5,5. Poza tym obie drużyny są w czołówce ligi w rankingu najbardziej overowych zespołów. Spodziewam się jakiegoś 4:2 lub 3:3 jeśli zabraknie Vadima, a Łotysze przycisną. Do jutra może jeszcze coś wymyślę.

❌ Poniżej 5.0 bramek w Podolsku @1,81 4/10 Unibet Coś ten Unibet często się zagapia jeśli chodzi o U/O. Znowu wszędzie 1,72 a tutaj 1,81. No nic. Jeszcze lepiej dla mnie. Nie wiem co jest z Podolskiem, bo dawno ich nie oglądałem, ale strasznie wyglądają ofensywnie ostatnio. Nie wiem czy to taka taktyka, czy coś innego. Barys gra kolejny mecz na wyjeździe. W obu przypadkach lepiej tych punktów teraz nie tracić, żeby nie stracić PO. Skoro Barysowi udało się wyłączyć z gry ofensywę Dynama to może poradzą sobie z bezzębnym ostatnio Podolskiem.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +22
kintergarten 21,8K

kintergarten

Użytkownik
Podolsk-Barys 2 ml 1.83 betfan💚
Barys prezentuje się bardzo dobrze podczas tripu wygrane oba spotkania w RT i skutecznie wyłączone ataki Jokeritu i Dynamo ( osłabione brakiem Shipachyova). Podolsk ma cały czas szanse na PO ale ostatnio grają dość przeciętnie i mało strzelają a dzisiejsi goście ostatnio element defensywny dobrze opanowali. Barys jest w lepszej formie ma większą głębie składu i jakość.

D. Moskwa - D. Ryga
Dynamo Moskwa hc -2 2.05 betfan ✅
Dynamo wypuściło mecz z Sybirem i przegrało z Barysem a mieli okazję żeby odjechać i umocnić pozycję aby w PO zacząć u siebie. Mecz z cyklu tylko 2pkt. Kurs na Rt wiadomo bardzo niski. Ryżanie zaskoczyli w Kazaniu a Magnitogorsku w 3 tercji magnitka na za dużo im pozwoliła. 1 atak w komplecie ponieważ wraca Shipachyov. Ale co może okazać się ważne dla Dynamo to powrót Lindbega który dobrze punktował przed pauzą. Ten powrót może trochę uruchomi Paajarviego który wyglądał dramatycznie momentami po przyjściu do Moskwy zresztą bilans mówi sam za siebie . Także 2 ataki Dynamo wyglądają dobrze i myśle ze dziś postrzelają trochę z Rygą która jednak sporo jeździła i z zmobilizowanym Dynamo będzie im ciężko.

/ kontrowersja z golem barysa w dogrywce, ale przez większość spotkania to oni byli lepsi i zasłużyli na 2 pkt.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +423
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Tak jak pisze kintergarten kintergarten wrócił Oscar Lindberg, dodatkowo swój debiut dzisiaj w końcu zaliczy zawsze solidny Alexander Kucheryavenko, dodatko Vadim Shipachyov także jest w grze i patrząc na składy pobieram sobie gol Magnusa. Ostatnio mam czutkę do zawodników, liczę na to, że zanotuje w końcu pierwsze trafienie w nowych barwach, a z Dinamo Rygą powinno być to tylko łatwiej :) Ofensywa gospodarzy w porównaniu z poprzednimi spotkaniami znacznie wzmocniona, kurs 4.40 to dla mnie value.

Magnus Paajarvi gol @4.40 Fortuna ❌

Ostatnia edycja:
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Barys rozpędzony, ale myślę że nie zagra trzeciego meczu z rzędu na 0/1 z tyłu. Podolsk zwłaszcza u siebie potrafi ugryźć, ale że wynik końcowy jest tu zbyt nieprzewidywalny, to stawiam na minimum dwie bramki każdej z ekip. Co do meczu w Moskwie (Dynamo) - @1.30 na RT gospodarzy? Nie skomentuję. Ryga swoje na pewno straci, ale ofensywnie grają bez kompromisów i myślę że nawet jeśli przegrają, to nie więcej niż dwoma bramkami a kurs na to @1.75 wygląda zachęcająco. Moskwa w bramce z Bocharovem, który średnio te 2.5 na mecz wpuszcza - podobny kurs na to że obie strzelą po dwie bramki i chyba na to się zdecyduję, bo wraca Shipachyov (2G,1A) i wynik nawet w okolicach 5-2(ED: standard, jeśli się nie zagrało..:cry:) nie jest jednak wcale taki niemożliwy.

Bez szaleństwa stawkowego, ale w ako:

Podolsk-Barys obie po 2+ @1.74(4-4)
Dynamo M.-Dynamo Ryga obie po 2+ @1.79(5-2)
AKO: @3,11

Jokerit też myślę że nie przegra wysoko z CSKA i do ako dorzucę handicap, a Jarosław mam nadzieję żę poradzi sobie w Sochi, strzelając kilka bramek. Fajne kursy na kanadyjkę Kayumowa (co proponował już wyżej sunxl sunxl) i Kraskovskiego, liczę że pierwszy i drugi atak dziś zapunktuje.

A.Kayumow >0,5p @1.92

P.Kraskovskij >0.5p @1.87(z jego ataku akurat tylko on bez punktu..)

Lokomotiv 1 i powyżej 4.5 bramki @2.13(5-1)
Jokerit handi +2.5 @1.33(3-1, na -1,5 to nie wpadłem :D )
AKO: @2.83

Kursy Fortuna.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +371
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Zaczynamy regularne granie w KHL i ja na tapet wziąłem sobie dwa spotkania. Tradycyjnie uderzam w kanadyjkę i meczówkę i liczę na minimum jeden trafiony kupon, który da profit:

Vityaz Podolsk vs Kunlun Red Star: Vityaz Podolsk powyżej 2.5 bramek @1.44 ✅
Spartak Moskwa vs Torpedo Niżny Nowogród: każda z drużyn 2+ bramek @1.63 ✅
AKO @2.35 Fortuna ✅

Linus Hultstrom powyżej 0.5 punktu @2.11 ❌ (ajj blisko asysty przy drugiej bramce)
Chris Terry powyżej 0.5 punktu @1.67 ✅
AKO @3.52 Fortuna ❌

To, co podoba mi się ostatnio w Podolsku to uruchomienie niektórych zawodników, którzy przez większość rozgrywek przechodzili obok meczów. Kto śledzi cały sezon KHL i oglądał wiele razy Vityaz ten wie, że głównie dzięki pierwszej i drugiej piątce gospodarze są tam, gdzie aktualnie się znajdują. Niekwestionowaną gwiazdą jest Justin Danforth, ale Kaspars Daugavins i Mattias Tedenby trzymają mu kroku. Raz na jakiś czas dołoży coś doświadczony kapitan Alexander Syomin i tyle. Ostatnio do punktowania dołączył młody Zakhar Bardakov, który popisał się trafieniami i mam nadzieję, że będzie wsparciem w najważniejszych spotkaniach swojego zespołu. Czekamy na resztę. Wiemy doskonale, że łatwiejszego rywala niż Kunlun Red Star nie będzie i aby liczyć się w walce o play-off to trzeba takiego przeciwnika pokonywać, a że ofensywa Vityazu działa jak należy to pobieram trzy trafienia faworytów. Dodatkowo skuszę się na kanadyjkę obrońcy, co rzadko robię, ale damy szansę Linusowi Hultstromowi. Jak pojawia się PP to często przebywa nawet całe 2 minuty na tafli. Można powiedzieć, że to on jest autorem bardzo ważnej wygranej nad Sochi, gdzie im nie szło. Liczę na Szweda, który będzie miał swoje okazje, a szczególnie ze Smokami powinno być o to łatwo.

Spartak jest pod ścianą. Ma jednak jeden mecz mniej rozegrany od Vityazu i każde spotkanie jest tak naprawdę o życie. Szczerze mówiąc przed rozpoczęciem tej kampanii nie wyobrażałem sobie brak stołecznych w czołowej ósemce, ale jak widzimy po tabeli jest to prawdopodobne. Zastanawiałem się z czego wynika taka słaba forma podopiecznych Olega Znaroka i wydaje mi się, że nie potrafią grać pod presją. Brakuje tam lidera w szatni. Jak przychodzą ważne spotkania to nie idzie gospodarzom. Jutro możemy to także zauważyć, co nie zmienia faktu, że zrobią wszystko, aby wygrać. Torpedo to przeciwieństwo Spartaka. Czuć tam ten luz i radość z gry, nawet jak nie idzie to nic sobie z tym nie robią i być może to jest ich przepis na sukces. Play-offy mają już zagwarantowane dzięki Sibirowi, warto jednak pokusić się o wyższe miejsca. Szczerze mówiąc spodziewam się bramek z obu stron, a że obie ekipy nieco kuleją z defensywą to powinno być o to łatwiej. Pewnie pojawi się dużo kar i tym samym PP. Do kanadyjki wybrałem Chrisa Terry'ego, którego gra w ostatnim czasie mi się najbardziej podobała. Świeży narybek Torpedo świetnie przyjął się w tym klubie i w starciach z wymagającymi przeciwnikami błyszczy. Liczę, że jutro będzie podobnie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +22
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dzis interesuja mnie mecze w Moskwie i Mińsku

Spartak podejmuje Torpedo , no i niestety kazdy kolejny mecz bedzie dla nich jak finał bo obecnie sa poza strefa PO, ostatnio trzy porazki, ale dziwne porazki bo w meczach z Avto i CSKA o przegranej zadecydował gol stracony w przewadze, wiec ten element trzeba pilnować, z CSKA nawet mozna to było wygrac a juz punkt to był w zasiegu bo i na tafli wygladali lepiej. Dzis przeciwnik o zupełnie odmiennym stylu ale jak najwbardziej w zasiegu i lecze ze Znarok zdyscyplinuje druzyne

Spartak ml kurs 1,77

W Mińsku spotkanie za cztery punkty i powiem szczerze , że ostatnio bardziej podoba mi sie gra ekipy z Czerepowca. Jak to robi Razin nie wiem, ale ekipa i fizycznie i taktycznie daje rade, kilka roszad kardowych tez wniosło powiew jakości do ekipy i bardzo mozliwe , że zamelduja sie w PO kosztem kogos z pary Vitjaz-Spartak.Do składu żubrów wraca dzis obronca Menell ale po odejsciu Szaraganowicza i wobec braku Kozuna i Spoonera w ofensywie jest troche mniej do zaoferowania. Obie ekipy spotkały sie niedawnu w Czerepowcu i to żubry wywiozły dwa pkt , jednak ogladac ten mecz wiecej z gry było dla gospodarzy, dzis stawiam na Cherepowiec

Cherepowiec ml kurs 1,96

Ako Spartak z x + Cherepowiec z x kurs 2,28
wsjo fortuna

W Helsinkach mam wrazenie , że jednak wygraja to goscie , wygrana Jokeritu z CSKA troche zamazuje obraz bo to reczej wojskowi w tym momencie nie sa w najlepszej formie

Otrzymane punkty reputacji: +17
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
❌ Powyżej 5.0 bramek w Podolsku i w Moskwie @2,98 2/10 Unibet Zagram sobie dwa overy. W pierwszym przypadku Podolsk najpewniej nie przewiduje innego scenariusza jak wygrać to spotkanie. Smokom już nie zależy na niczym oprócz cieszenia się grą dopóki można i pewnie nie będą murować bramki. Przy ewentualnej bramce lub dwóch dla gości Rycerzyki będą musieli odpowiedzieć ogniem, a w ostatnim spotkaniu z Barysem pokazali, że będą walczyć o każdy punkt. Co do meczu w Moskwie to Spartak grając przeciwko tak ofensywnej ekipie jak Torpedo nie będzie miał innego wyjścia jak w końcu uruchomić swoje strzelby, które ostatnio nieco przyrdzewiały. W ostatnich meczach pozwalali przeciwnikom na niewielką ilość strzałów, ale jak widać nie zdało się to na wiele, bo Jokerit zdołał strzelić im trzy bramki przy 14 strzałach. Już chyba lepiej iść na wymianę ognia.

Ostatnia edycja:
kintergarten 21,8K

kintergarten

Użytkownik
Jokerit-Omsk
Podwójna szansa 0-0 1.8🔴
W Helsinkach w mojej opinii spotkanie będzie na styku. Obie drużyny nie grają równo w ostatnim czasie. Jokerit przeplata dobre występy z słabszymi a Omsk nie porywa grą od jakiegoś czasu ale i tak to jest drużyna o dużym potencjale. W social media i nie tylko przytaczane jest bodajże -7 punktów kovalchuka. Nie wiązałbym szczególnie jego transferu z obniżeniem formy Omska ale sam wątek tego transferu jest ciekawy. Cześć osób go chwali bo jednak punktuje i w ataku zernovem te bramki wpadają ale jednak ta statystyka tez coś mówi. Jokerit poprzez zawirowania covidowe ma trochę więcej meczy do rozegrania a cały czas jest szansa na wyprzedzenie Dynamo a wiec jest o co grać. Dziś rywal z dużą ilością jakości w składzie więc łatwo nie będzie. W pierwszym spotkaniu padł remis i dziś dużo wskazuję ze może być podobnie.

D. Mińsk-Sevestral Czerepowiec
Podwójna szansa 2-2 1.90🔴

A tu spotkanie drużyn które zaskakują w tym sezonie. Mińsk był przez pewną cześć czarnym koniem teraz trochę spowolnili niestety pauzy liderów i odejście Sharangovicha do devils skomplikowały sprawy. Dziś bez Spoonera i Kozuna a więc nadal osłabione Dinamo a po drugiej stronie rozpędzony Sevestral. Pomimo że w składzie nie ma wielkich nazwisk to jednak złożono ciekawą drużynę która jest blisko gry w PO. Mińsk w ostatnim czasie nie porywa , więc sensownym rozwiązaniem jest zagranie w kierunku gości.
Ojojoj.....

Ostatnia edycja:
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Dwa duble na dziś, krótko, bo zaraz pierwszy mecz - liczę w Podolsku na podobny mecz jak z Sochi i podobna ilość bramek , a w meczu Spartaka też widzi mi się jakis over. Z Omskiem to nigdy nic nie wiadomo, ale w Helsinkach mam nadzieję że przynajmniej w regulaminowym czasie Avangard tego nie wygra.

Podolsk 1 +4,5 @2.17(3-0)
Spartak-Torpedo obie po 2+ @1.62(3-2d)
AKO: @3,52

Jokerit 1x @1,48(2-5)
D. Mińsk DNB @1,79(2-1)
AKO: @2,65

Edit: Tak to jest jak się gra na szybko, trzeba było połączyć jak zwykle najwyższy i najniższy kurs i jeden kupon by wszedł..

Ostatnia edycja:
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Szkoda tego punktu Linusa Hultstroma, ale wczorajszy dzień zakończyliśmy na skuteczności 3/4 i plus ponownie się pojawił. Zaraz do pracy, dlatego tym razem krótko moje propozycje:

Sibir Nowosybirsk vs Nieftiechimik Niżnekamsk: Nieftiechimik powyżej 1.5 gola @1.65 ✅
Avtomobilist Jekaterynburg vs Metallurg Magnitogorsk: Metallurg powyżej 1.5 gola @1.54 ✅
AKO @2.54 Superbet ✅

Libor Hudacek strzeli gola @3.40 Superbet ✅

Sibir matematycznie ma szanse na play-off, ale mentalnie już chyba nie przekroczą bariery walki do samego końca. Z kim jak z kim, ale przegrać z Sochi? Gdyby udało się tam jeszcze sięgnąć po komplet punktów to dawałbym jakieś szanse gospodarzom, ale teraz są bez szans. Ja tutaj idę w stronę gości, którzy od dłuższego czasu grają na luzie i nie mają nic do stracenia. Jeżeli pojawi się jakaś presja w Sybirze, co do wyników to uważam, że Wilki to wykorzystają. Stawiam także na trafienie ich lidera, który wraca do siebie powoli po kontuzji i będzie moim zdaniem największym zagrożeniem dla ekipy z Nowosybirska.

Co do starcia w Jekaterynburgu to także idę w stronę gości. Myślałem o X2, ale wolę jednak 2 trafienia po podobnym kursie, bo z obroną Lisów coś jest nie tak, a mogą wykorzystać ewentualny brak Jakuba Kovara. Ofensywa działa jak należy u przyjezdnych i są na zielonej fali. Avto jest na przeciwnym biegunie, zapewne się postawi, ale jak złapią już dołek to w nim tkwią i mam nadzieję, że klub z Magnitogorska to wykorzysta.

Edit. wreszcie 100% i 5 dzień na plus z rzędu grając płaską stawką 🥳

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +99
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
O 10 mecz w Chabarowsku, do końca sezonu zasadniczego już niewiele, a w tabeli dość ciasno - mam nadzieję że Ufa, której w Chabarowsku ewidentnie nie idzie, tym razem stanie na wysokości zadania. Amur u siebie zawsze grożny, ale nie gra o nic, a Ufa do lepszej pozycji wyjściowej przed PO takich zwycięstw będzie potrzebować. W Ufie aktywni Finowie, cztery ostatnie mecze to po 4p Manninena i Hartikainena, aż 7 Granlunda, a są jeszcze Larsen czy Platt. Może to ryzyko iśc całkowicie w jedną stronę, ale spróbujemy.

Ufa RT @1,80(2-1)
Ufa win i +4.5 @2,55

G.Platt strzeli bramkę @3,70
M.Granlund strzeli bramkę @2.50

P.Larsen >0,5p @1,63

I za drobne, tradycyjna próba w Chabarowsku:
Amur wygra 1 tercję i przegra mecz @12,50

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +93
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Ciekawe spotkania. Nie za bardzo uśmiecha mi się grać przeciwko Salavatowi, ale Amur przegrał u siebie tylko cztery spotkania więcej niż jedną bramką, a mamy już prawie koniec sezonu. Poza tym Ufimcy nie przepadają za rozgrywaniem spotkań na "dzikim wschodzie", a Amur już nie takich przyprawiał na swoim terenie o zawrót głowy. Ciężko powiedzieć cokolwiek o formie zespołów po kilkudniowej przerwie. Początkowo myślałem o underze, ale mecz po kilku dniach rozluźnienia może nie jest najlepszym momentem na takie zakłady.

Barys uparcie próbuje podążać w górę tabeli. W sumie to zrozumiałe, bo też wolałbym uniknąć Kazania w pierwszej rundzie. Kursy na Traktorzystów spadają, ale w sumie to nie wiem dlaczego, bo Kazachowie będą walczyć o piąte zwycięstwo z rzędu, a dopiero co pokonali m. in. Jokerit i moskiewskie Dynamo na wyjeździe. Dla Traktora również nie mam nic do zarzucenia. Forma jest. Można tylko zauważyć, że takie 4-5 dniowe przerwy źle wpływają na ekipę z Czelabińska. Przejrzałem na szybko ich wyniki i praktycznie po każdej takiej przerwie przegrywali mecz. Argument trochę na wyrost, ale może coś w tym jest. Myślę jednak, że to będzie mecz 50/50 i możliwe że zakończy się remisem jeśli nic po drodze się nie wydarzy, ale do AKO biorę co najmniej remis gospodarzy.

❌ Chabarowsk +1,5 & Barys lub remis @2,28 3/10 Unibet

Kolejne dwa zakłady będą dość nietypowe. Szukając odpowiedniego zdarzenia na dziś dopatrzyłem się, że Barys dość długo utrzymuje bezbramkowy wynik. Bez względu na to z jakim przeciwnikiem gra. Z tego co pamiętam to w ostatnich 4/5 pierwszy gol padł dopiero po upływie 10 - 15 minut lub później. Sytuacja ma się odwrotnie w przypadku spotkań z udziałem Niżnekamska. W ostatnich spotkaniach to najczęściej oni otwierali wynik i to całkiem szybko. W ostatnich pięciu meczach z ich udziałem pierwszy gol padał między 3 a 8 minutą. Myślę, że w spotkaniu z Sibirem można zaryzykować.

✅ Bramka w Nowosybirsku 0:00-9:59 - TAK (1,77) & Bramka w Kazachstanie 0:00-9:59 - NIE (1,80) @3,19 2/10 Unibet

24,43

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +51
M 8,5K

mario72k

Użytkownik
Przyznam że i mnie korciło postawić coś na Amur i tak jak rasijskij trochę mam obawy stawiać przeciwko Ufie (podobnie jak przeciwko drużynie z Omska nie lubię stawiać). Ale obie drużyny(Omsk i Ufa) akurat dalekie od formy .... dziś mimo wszystko wystarczy mi over 1.5 Amura (kurs 1.42 - dla moich celów jest wystarczający ), więc dziękuję radijskiemu za wypowiedź sprzed paru chwil - ośmielił mnie nieco. A że mój typ trochę inny.... nie sądzę żeby mecz zamknął się w tylko trzech golach.... A jeśli skończy się 1:2 lub niżej .... no to już trudno - rasijskij policzy pieniądze a ja będę pluł w brodę;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom