Jutro wracamy wreszcie powoli do normalności w
KHL (niedziela jeszcze przerwa), gdzie mecze odbywać się z dnia na dzień i odpowiednio dawkowane (4-6 spotkania każdego dnia), co powinno pomóc w selekcji. Ponownie przygotowałem i pograłem AKO Boost w
Fortunie, a także kanadyjkę, która ostatnio mnie chyba najbardziej nie zawodzi, no to lecimy:
Dynamo Moskwa vs Dinamo Ryga: 1 RT
CSKA Moskwa vs Jokerit Helsinki: Jokerit Helsinki powyżej 1.5 gola
Sochi vs Lokomotiv Jarosław: Lokomotiv Jarosław powyżej 2.5 gola
AKO BOOST @3.50 Fortuna
Magnus Paajarvi powyżej 0.5 punktu @2.08 (Dynamo Moskwa vs Dinamo Ryga)
Jordan Schroeder powyżej 0.5 punktu @2.00 (CSKA Moskwa vs Jokerit Helsinki)
AKO @4.16 Fortuna
Oglądałem ostatnie poczynania Dynama z Barysem i oczywiście byli gorszym zespołem i przegrana jest w pełni zasłużona, ale wcale tak źle stołeczni nie wyglądali. Zdecydowanie zabrakło kapitana Vadima Shipachyova i nie znalazłem do tej pory informacji, jakoby miał nie wystąpić jutro, ale wydaje mi się, że był to tylko chwilowy przedłużony odpoczynek. Czas wrócić do zwycięstw, bo pierwsza
trójka może za chwilę uciec, a za plecami czai się Mińsk, Severstal i przede wszystkim Jokerit, którzy mają chrapkę na przewagę lodu w fazie play-off. Do stolicy Rosji przyjeżdża niesamowita Ryga, która walczy jak lew w każdym spotkaniu, ale chyba już dosyć tych wygłupów. Przede wszystkim będzie to piąte wyjazdowe spotkanie z rzędu i zmęczenie da o sobie znać. Nie lubię grać takich kursów w RT, ale nie wyobrażam sobie porażki gospodarzy, a do AKO Boost wydaje się być idealne. Mają do wyrównania rachunki z Rygi i motywacja w obozie faworytów będzie ogromna.
Na kanadyjkę próbuję Magnusa, który rozegra trzeci mecz po kontuzji i co by nie mówić zawodzi. Jednak Teemu Pulkkinen w Lokomotivie radzi sobie lepiej i na ten moment zespół z Jarosławia wyszedł na tej wymianie lepiej. Może to się oczywiście zmienić, ale fakty są takie, że po przyjściu do Moskwy Szwed ma tylko dwa punkty na swoim koncie. Podobał mi się w rywalizacji z Barysem, mało brakowało, a strzeliłby swoją debiutancką bramkę w nowych barwach, ale Karlsson miał inne plany. Myślę, że ciekawy kursik przy wielu trafieniach gospodarzy, jak najbardziej jest to do zrealizowania.
Co do starcia CSKA z Jokerit to muszę przyznać, że negatywnie zaskoczyli mnie Wojskowi. Wiele błędów w obronie, które Amur wykorzystywał, a i Alexander Sharychenkov o mały włos nie dałby dogrywki zachowując się w ostatniej minucie beznadziejnie. No nic, to już przeszłość, ale trzeba będzie się poprawić w tym elemencie. Przyjeżdżają zawsze groźne Pajace, które troszkę wypoczęły i lubią grać w hali CSKA i Spartaka. Wiele zaciętych spotkań, które kończyły się remisami w lub wygranymi w RT.
Jestem zdania, że przyjezdni potrafią grać z Wojskowymi, dlatego do AKO Boost pobieram ich dwa trafienia, a szczególnie jeden zawodnik jakim jest Jordan Schroeder. Jeżeli spojrzymy na dokonania Amerykanina w tej kampanii to w trzech bezpośrednich rywalizacjach z CSKA może pochwalić się dwoma trafieniami i dwoma asystami. Niezwykle groźny zawodnik w PP, który potrzebuje w końcu przełamania i stąd też do AKO z kanadyjką pobieram jego punkt.
Sochi=Sergei Shmelyov. Nie wiem, co ten chłopak wyrabia, ale już wyczuwam atrament przy kontrakcie do SKA. Sześć goli z rzędu w pięciu meczach WOW. No nie wydaje mi się, aby w takiej formie pozostał u Lampartów na długo. Sochi wreszcie wygrało i myślę, że pojawiła się ulga, to teraz czas na marazm i przegrywanie. Loko zagrało dobry mecz w Kazaniu, podobało mi się szczególnie jak dobrze chodził krążek w PP i uważam, że po takim triumfie będą uskrzydleni. Gospodarze nie bronią wybitnie, ba popełniali mnóstwo błędów z Sibirem, który nie potrafił to wykorzystać, a trzy trafienia przyjezdnych nie powinny stanowić problemu, nawet z faktem, że będzie to ich 4 wyjazdowe starcie z rzędu. Zwycięstwo z Bars zawsze uskrzydla i daje dodatkową energię.
Do kanadyjki myślałem o Arturze Kayumovie po kursie 2.00, który jest chyba w najlepszej dyspozycji wśród swoich kolegów, ale to pozostawię w propozycjach dodatkowych, bo jeżeli chodzi o AKO kanadyjkowe to ograniczam się do dwóch pozycji.
Dodatkowe propozycje:
Artur Kayumov powyżej 0.5 punktu @2.00