Jest dzis kilka meczy o których chciałem wspomnieć:
Na poczatek Chabrowsk. Zawodnicy Amura po powrocie z delegacji zreszta nieudanej zmierzy;i sie z SKA no i przegranej trudno sie dziwic. Dzis przyjedzie podrazniony troche Jokerit, który przyznam wypuscił z rak wygrany mecz. Najperw dali sobie strzelic gola w osłabieniu by pod koniec meczu złapać dwie idiotyczne kary dac sobie wyrównac i koncu przegrac po karnych. W bramce zoeczymy Kalninsa wiec to mocniejsze ogniwo cały zespół bardzo równy i mocny, mimo ze to trudny teren sam Amur nie dysponuje takim potencjałem ale jest gorżny u siebie mimo wszystko stawiam na win Finów
Jokerit ml kurs 1,69 ( zachciało im sie szopki w 3 tercji)
Torpedo - Vitjaz
Na poczatku znów sie powtórze. Nie wiem co chcieli zyskać włodrze Vitjaza oddajac Samonow i Rogovoya do SKA, wg mnieoddali dwóch najlepiej rokujacyc graczy, do tego bedacych w swietnej formie. Jakos dziwnym trafem po tej wymianie z SKA w zespole cos sie zacieło,, wiadomo dwóch graczy nie wygra meczu, ale wypadły dwa tryby które były isotne w układance, poki co cos nie działa. W NN na odwrót z kolei. Zatrudniono Ty Rattiego ( tak swoja drogą żałuże ze go Loko oddało, on sie rozgrywał i bedzie mocnym punktem w dalszej czesci sezonu, i mysle ze Pelino wie co robi) któy swietnie sie wkomponował w zespół. Niemirowski przydzielił mu kilka zadan na lodzie i wie czego od niego moze oczekiwac. Do bramki wrócił Lindbeck , zespół jest zmotywowany i mysle ze jutro bedzie trudny do pokonania, ja wybieram NN
Torpedo ml kurs 1,62
Torpedo RT kurs 2,06
Traktor - Avto
Obie ekipy nie sa tam gdzie sie spodziewały być, czyli poza ósemką, plany, budżety i potencjał na sporo wecej.Takie małe derby. niedawno grali ze soba i gora byli goscie, którzy wtedy zaczynali nabierac rozpedu. Mimo ze Traktorzysci zaczynaja grac lepiej z meczu na mecz mam wrazenie ze Avto to nie jest rywal na przełamanie sie i złapanie jakiejs zwycieskiej serii. Solidna bramka , obrona w komplecie a w ataku mnóstwo opcji do zagrania. Stawiam na solidniejszych gosci
Avto ml kurs 1,66
W pozostałych mecach napewno SKA w Fetisow arenie bedzie miała problem z Admirałem, tutaj raczej odpuszcze mecz ale kurs na gospodarzy z x bardzo dobry . Smoki z Kunlun ostatnie dwa dobre mecze choc przegrane. Czym wygrywa Magnitka, solidnym Koseczkinem i obroną, która jakosciowo nalezy do najlpeszych w lidze, w ataku brak Kozuna odczuwalny i troche sie zawieszja czasem, jezeli jutro Koseczkin nie bedzie na posterunku tak jak z Sochi to czuje kłopoty Magnitki.
W Rydze dobra seria gospodarzy ale mam wrazenie ze jutro Sochi zabierze z tamtąd dwa punkty