Czas juz wrócić na tafle
KHL, nie było mnie tu chwile ale śledziłem co tam w Rasiji. Jutro kilka meczy i bedzie ciekawie
Ufa - Vitjaz
Zaczne od tego ze nie jestem przekonany co do słusznosci wymiany Samonowa na Koszetkowa dla Vitjazu, owszem ten drugi to mega talent ale póki co nie potrafi sie odnaleźć na taflach
KHL , z kolei Samonow tez jest postrzegany jako bardzo przyszłosciowy golie i z kolei sobie swietnie radził w Podolsku co potwierdzaja jego wskaźniki wiec na tej wymianie póki co zyskuje SKA. Vitjaz w delegacji i idzie tak sobie a jutro trudne zadanie bo ufa podrazniona porazką z Omskiem , gdzie po dobrym meczu z Kazaniem juz wchodziła na obroty i wydawało sie ze pociagnie to dalej a tutaj odwieczny rywal górą. Goscie napewno stawia opór ale wg mnie mecz ten rozstrzygnie na swoja korzysc Ufa , która dysponuje lepszymi tyłami z z przodu zawsze cos sa w stanie ugrac
Ufa ml kurs 1,54
Torpedo NN - Spartak
NN to rewelacja na zachodzie bo mozna tak smiało powiedziec. Jutro wracaja z tripu i zobaczymy jak to wyjdzie, cały czas bez Lindbecka wiec młody Tichomirov jest bardziej ekspoloatowany, poki co swietnie sobie radzi, sama gra tez przyzwoita bo zawodnicy zaufali Niemirowskemu i ta maszynka sie kreci. Jutro wg dosc trudne zadanie bo przyjezda podbudowany dobrymi wynikami i gra Spartak. O ile Znaroks swietnie ustawił ich przeciwko SKA , ale to nie dziwne zna ten klub od podszewki i Stoleczni byli zabójczo skuteczni, ale i madrze sie bronili, ktos by mógł powiedziec wygrali szczesliwie ale ta taktyka wlasnie na tym polegała to o tyle juz mecz z Finami, których potencjału narazie nie widac bo gdzies to mocno faluje juz zagrany bardzo otwarty i skuteczny
hokej. Mam wrazenie ze jutro Spartak postawi wysoko poprzeczke w NN a zobaczymy jak zagra Torpedo po powrocie, takie mecze sa niejednokrotnie ciezkie. Hudacek w bramce tez przyzwoicie i szykuje nam sie mecz bym rzekł na styku, ja ide w kierunku gosci którzy maja wielu doswiadczonych zgranych graczy a na ławce sporo wiecej do zaoferowania, nie bedzie łatwo, zobaczymy
Spartak ml kurs 2,21
Spartak z x 1,71
Chrepowiec - Niznekamsk
Gospodarze wracaja z innej strefy czasowej, trudniej bedzie od razu zafunkcjonowac a sami na ten moment nie sa w jakies specjalnej formie, Razin napewno ich zmotywuje ale gosie z Niznekamska graja aktualnie bardzo ciekawy i skuteczny
hokej, pokonanie 2x SKA to napewno dobry omen ale i sama gra wyglada dobrze. Jezeli spojrzec jeszcze na roster to mimo wszystko wilki maja ciekawszy co tez za nimi przemawia
Niznekamsk RT kurs 2,61
Niznekamsk ml kurs 1,94
CSKA- Jokerit
Nie wiem jak długo jeszcze trener Marjamaki bedzie siedział na goracym krzesle? Nie wiem jak majac taki potencjał mozna przegrywac wygrane mecze,u finów mi ciagle cos nie pasuje, oczywiscie odszczekam wszystko jak w PO zamelduja sie w finale konferencji ale poki co ławka trenerska to najsłabszy elementtego zespołu. Jutro nie spodziewam sie ich wygranej wrecz przeciwnie lania od CSKA , ale nie bede sie silił na jakies handi wiec tutaj propozycja do dubla wygrana w RT bo mistrz jak na niego przystało prezentuje
hokej z innej ligi w porownaniu z Jokeritem
CSKA RT kurs 1,37
edit: No i finowie pokazali potencjał. Chyba nikt sie nie spodziewał porazki mistrza i tak dobrej postawy finów
NO i Loko, które straciło lidera i ciezko sie gra, porazki z Traktorem sie niestety spodziewałem bo ten powrót ze wschodu zawsze u nich zostawiał ślad, maja jeszcze kilka elementów do poprawy, kilku rzeczy sie nie da zmienic wie gramy tym co jest,. Ale tak naprawde Loko ma potencjał by wygrrywac mecze, cały czas licze ze ta druga czesc seonu bedzie dla nich lepsza. Jutro ciezki przeciwnik ale tez ze swoimi problemami , wiem ze jutro Loko zawalczy o wygraną , w szatni spokój trzeba przegrupować siły i stawic czoło mocnej Astanie , nie bedzie łatwo ale jutro zobaczymy inny zespół niz w meczu z Traktorem, licze ze Denisenko, Kovalenko, Kudriawcew, Aleksiejew wspoarci doswiadczeniem Da Costy, Nakladala i Ratie beda fruwali przy dopingu miejscowych fanów dla których
hokej to całe zycie.
Loko ml kurs 1,72
wsje
fortuna
Tak to jutro widze a jak bedzie to zobaczymy