bezsennosc
Użytkownik
Czy karty MB są wysyłane z Polski? Czy UK?
To prawda ale ryzyko jest nie tylko przy zbliżeniówkach. Spore ryzyko jest tez np przy karcie ktorą oferuje Moneybookers. Można nią kupować online bez podawania pinu.I nie są ty kwoty rzędu 50PLN, jedną transakcją spokojnie można wydać 500 PLN, na większą kwotę nigdy nie testowałem ale wydaje mi się ze nie ma w tej sytuacji ograniczenJeśli idziecie na jakąś impreze - lepiej zostawić zbliżeniówkę w domu ????
Na to są subtelniejsze sposoby.Np koleżance w Wrocławiu wyczyścili konto z 1500PLN kupując ok 1000 biletów tramwajowych. O zagubieniu karty dowiedziała się dopiero po telefonie z banku który był zdziwiony tymi transakcjami, jednak kasy nie udało się (jak na dzień dzisiejszy) odzyskac.I w tym momencie dochodzimy do meritum problemu, który wygląda tak - jeśli ktoś Ci zaiwani zbliżeniówkę to z powodzeniem jest w stanie wyczyścić konto do zera, a w niektórych przypadkach nawet narobić debetu. Jak? Ano właśnie dzięki transakcjom zbliżeniowym. Wystarczy, że trafi na terminal działający offline i może z powodzeniem wyczyścić konto zakupami po 50 pln. bo dopóki karta nie połączy się z bankiem online dopóty bank nie zweryfikuje ilości środków znajdujących się na koncie.
Ktoś może odpowiedzieć?Dostałem kartę MB dziś. Po jakim czasie dostanę kod pin? Szybko nawet jak szło z UK, pisało, że do 14 dni ma iść.
Witaj SylwesterJak dla mnie to jakiś błąd systemu po prostu i nie warto się tym przejmować.
Kiedyś też tak miałem też czekałem dość długo na twoim miejscu bym jeszcze poczekał im się nie śpieszy. Jeżeli byś chciał szybciej odblokować to spróbuj napisać do angielskiego supportu oni działają dużo szybciejPanowie mam takie pytanie, wpisałem 3 razy zle Pin do karty swojej, pisalem meila do MB i dostalem odpowiedz ze musze im podac swoje dane nr karty itp zeby mi odblokowali karte wyslalem to wszystko i od miesiaca cisza zero odp, karta nadal zablokowana nie wiem czy dzwonic do MasterCard w celu odblokowania czy czekac. Mial moze ktos podobny problem ?
Najlepiej to do nich po prostu zadzwoń.Panowie mam takie pytanie, wpisałem 3 razy zle Pin do karty swojej, pisalem meila do MB i dostalem odpowiedz ze musze im podac swoje dane nr karty itp zeby mi odblokowali karte wyslalem to wszystko i od miesiaca cisza zero odp, karta nadal zablokowana nie wiem czy dzwonic do MasterCard w celu odblokowania czy czekac. Mial moze ktos podobny problem ?