>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Karta Skrill (dawniej Moneybookers)

shingper 563

shingper

Użytkownik
Mi wygasili ważność karty, a wcześniej zmylili mailem gdzie napisali, że nowa została wysłana. Tak czekałem tydzień, potem wszedłem na konto i wyszło na to, że nową muszę manualnie zamówić. Amatorka totalna.

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Mam podobną historię co poprzednicy. Wcześniej nie dostałem żadnej karty ani informacji że jest jakaś wymiana. Dopiero kilka dni temu na maila przyszła wiadomość z prośba o aktywację nowej karty bo stara traci ważność na pare dni, w przypadku braku otrzymania karty prośba o kontakt. Zdziwiłem się bo kartę mam ważną jeszcze z półtora roku. Po napisaniu maila i odczekaniu swojego (czyli niecały tydzień) dostałem info że przepraszają za zamieszanie, karta jest nieaktywna i nową moge zamówić przez palen logując się do konta. Zamówienie oczywiście zjadło 10e. Zobaczymy kiedy karta dojdzie.
Burdel straszy. Jeśli juz planowali tak duża operacje jak wymiana kart (zakładam ze takie plany robi się z wyprzedzeniem) to mogli to zrobić poprostu stopniowo, nowym klientom wysyłać juz tylko nowe karty, z czasem (2-3 lata) stare by straciły ważność.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Skrill to jest w pewnym stopniu fenomen.
Nie dość, że mają monopol na rynku, mają zapewne sowitą prowizję z reklam branży hazardowej, coraz większe opłaty za przelew, za wypłatę, za kartę, przewalutowanie po śmiesznych kursach, to jakość ich obsługi pozostawia wieeele do życzenia.

shingper 563

shingper

Użytkownik
Takie życie... Jak się ma monopol to można wiele, tak samo jest np. z Allegro - robią co chcą.
Ile czekaliście na kartę od momentu zamówienia na koncie ?

paczek303 133

paczek303

Użytkownik
Takie życie... Jak się ma monopol to można wiele, tak samo jest np. z Allegro - robią co chcą.

Ile czekaliście na kartę od momentu zamówienia na koncie ?
Ja dostałem maila, że 10dni roboczych i rzeczywiście doszła po takim czasie ( +/- 1dzień)

C 0

chivas

Użytkownik
Panowie jaka jest prowizja przy wypłacie z bankomatu? Około 2 %?
Przecież jak limit dobowy jest w granicach 1000zł, to jeśli chce wypłacić np 10 000 w miesiącu(10 razy po 1000zł), to zabiorą około 200zł...

C 0

chivas

Użytkownik
Ok doczytałem na poprzednich stronkach, że prowizja wynosi 1,75% - czyli od kwoty 10 000 zostanie pobrane 175zł. Z tymże dlaczego na stronie w zakładce opłaty nie ma żadnej wzmianki?
Oraz kolejne pytanie - wysyłanie pieniędzy(1,9%) rozumiem, że jest tylko między portfelami Skrill?
WYPŁACANIE PIENIĘDZY

• Metody płatności lokalnych (1)
    • Credit Card Visa

PLN 16.94 (EUR 3.95)
    • Bank transfer

PLN 23.59 (EUR 5.50)

Metody płatności międzynarodowych (1)
    • Swift

Cena: PLN 23.59 (EUR 5.50)

WYSYŁANIE PIENIĘDZY, ODBIERANIE PIENIĘDZY

• Price: 1.9%
    (Max. PLN 85.79 )

Odbieranie pieniędzy
    Free! Receiving money is always free of charge

A 185

adikos

Użytkownik
przy dużej wypłacie najlepiej wybierać przelew na kartę visa, przy małych środkach można wydać na zakupy w sklepie, wypłata z bankomatu była i jest najmniej opłacalna, u mnie wymiana karty na tą czarną przebiegła gładko( miałem chyba 3 info o tym fakcie)

C 0

chivas

Użytkownik
Ale wypłacając kartą nikt nie może się przyczepić przy większych kwotach, a jak wysyłasz na kartę visa ślad zostaje.
Jak w końcu wygląda sytuacja z wypłacaniem gotówki przy okazji robieniu zakupów w sklepie? Jedni piszą, że jest bez prowizji, inni że z prowizją 1,75% tak jak przy wypłacaniu z bankomatu, a jeszcze inni, że do 200zł można wypłacać bez prowizji przy robieniu zakupów.

A 185

adikos

Użytkownik
Zostaje ślad że wpłata ze skrill, a ta może być za cokolwiek.
Mylisz prowizję za wypłate z bankomatu z płatnością w sklepie, za to drugie nigdy prowizji nie było.

C 0

chivas

Użytkownik
Nie. Ja rozumiem, że płatność kartą w sklepie jest bez prowizji. Ktoś pisał, że można wypłacić gotówkę przy kasie w sklepie, płacąc za zakupy. Nawet mój znajomy tak robi(ma konto w Aliorbanku). Dlatego jestem ciekawy jak liczy to Skrill, czy jako wypłata bez prowizji(jak tak to do jakiej kwoty) czy jako wypłata z prowizją 1,75%?

A 185

adikos

Użytkownik
chodzi ci o charge back, w opłatach nic o tym nie pisze, to pytanie kieruj do supportu Skrilla, być może tą kartą nie da się wypłacić tak skoro nie ma ani słowa o tym w opłatach.

A 205

amindada

Użytkownik
Ja próbowałem wypłacić w żabce i transakcja odrzucona, to samo w sts chciałem zapłacić za kupon, albo w kasynie wypłacić z terminala. Te transakcje są zablokowane

A 205

amindada

Użytkownik
Ze nie mozna wyplacac przy zakupach to ja rozumiem, ale w sts ze jest problem to kabaret - przeciez to jest normalna platnosc.
Nie do końca normalna - to jest płatność za usługę hazardową i może na nią buć blokada. Dla przykładu kartą banku Milenium wszedzie płaci sie bez prowizji, a za usuługi hazardowe ( wpłaty so skrilla, loterie, wypłaty w kasynach, płatności w STS) pobierają 5 zł

tommy83 298

tommy83

Użytkownik
ale z drugiej strony to nie jest &#39;zwykly&#39; bank tylko posrednik, ktorej jedna z grup docelowych sa kasyna/zaklady co zreszta reklamuja na swojej stronie jako &#39;partnerzy skrill&#39; - karta rowniez wydana przez bank z anglii, gdzie nie ma takich cyrkow z zakladami jak u nas ;)

Do góry Bottom