Dobrze rozumieszMając tą kartę można praktycznie nie korzystać z konta bankowego. Tak więc wszystkie depozyty i wygrane nie będą kontrolowane przez Urząd Skarbowy ponieważ nie jest to konto bankowe. No chyba, że moneybookers też będzie podglądane w co wątpie bo to nie jest polska firma. Dobrze to rozumiem?
Jesli zdecydowaliby sie zablokowac to tylko straciliby na tym klientow i co za tym idzie sporo pieniędzy by przeszlo im koło nosa wiec sie na to nie zdecydujaZeby nie bylo tak, ze teraz wprowadzaja te karty "do zakupow online" a potem zablokuja mozliwosc wysylania pieniedzy do bukow. Wszystko jest mozliwe.
U mnie to były chyba 3lub 4 dni.Witam. Jak długo czekaliście na weryfikację danych potrzebnych do uzyskania karty? Na ich stronie jest napisane, że weryfikacja trwa 24-48 godzin, a ja przesłałem dokumenty i złożyłem wniosek 8 grudnia i ciągle nic. A ich obsługa klienta nie odpowiada na mail .
Szanowny/a Adrian ******,
Państwa karta Moneybookers MasterCard została wysłana i powinna do państwa dotrzeć w ciągu 10 dni roboczych! Informujemy, że Państwa numer identyfikacyjny (PIN) będzie wysłany oddzielnie i otrzymają go Państwo kilka dni później.
Przed użyciem kartę należy aktywować. Aktywacja jest bardzo prosta:
1. Przejdź na witrynę http://www.moneybookers.com
2. Zaloguj się na swoje konto
3. Kliknij na zakładkę „Moja karta MasterCard”
4. Potwierdź dane i aktywuj kartę
Po aktywowaniu karty mogą się państwo cieszyć wszystkimi korzyściami, jakie oferuje karta Moneybookers MasterCard:
- natychmiastowy dostęp środków na koncie Moneybookers
- Wypłaty gotówki z ponad 1 miliona bankomatów na całym świecie
- Płacenie w sklepach i restauracjach
- Zakupy przez Internet
- Możliwość korzystania z karty we wszystkich miejscach, w których przyjmowane są karty masterCard
Karta jest powiązana z kontem Moneybookers, zatem, by z niej korzystać, na koncie muszą być środki pieniężne w odpowiedniej wysokości. Aby zasilić konto i kartę prosimy przejść na witrynę http://www.moneybookers.com, zalogować się na konto i kliknąć na zakładkę "wpłać środki". Należy wybrać metodę wpłaty, wpłacić środki i już można się cieszyć swoją kartą! Podobnie jak konto Moneybookers, Państwa kartę można zasilać środkami i korzystać z niej, gdy tylko jest Państwu potrzebna.
Z poważaniem,
Twój zespół Moneybookers
Ja dostalem w poniedzialek. Teraz czekam na PIN, ktory przychodzi osobno ????Dostał ktoś moze juz tą karte?
w neteller placisz 4 euro przy dziennym limicie 750 euro w moneyu 1,8 euro ale max. mozesz wyjac 250 euroLudzie, nie narzekajcie na 4 dychy opłaty bo ta karta to rewelacja i bije Neteller Card jak chce. Największą zaletą jest nasza waluta. PLN!!!! Ja mam NET Card w euro i jak płacę w sklepie 100zł to mi pobiera z konta 110zł!!! Takie jest przewalutowanie, a właściwie podwójne przewalutowanie.Bo najpierw przeliczają z PLN na Euro, a potem z Euro na PLN. Druga sprawa to o wiele tańsze wypłaty z bankomatu 1,8e, a chyba 4e to różnica jest. I można płacić online. A kartą Netellera nie. Aczkolwiek oferują Virtual card, z tego ci mi wiadomo trzeba mieć konto w euro, dolarach, albo funtach, żeby mieć taka kartę.
Więc brać i się cieszyć ????