>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Karta Neteller

M 0

marimarek

Użytkownik
Mam parę pytań dotyczących waluty karty i waluty konta na neteller.
1.Z tego co wiem karty neteller nie można mieć w PLN?
2. Czy karta ta jest powiązana z kontem na neteller, czy trzeba przelewać kasę z konta na kartę?
3. Co jeśli konto mam w złotówkach, kartę w euro, a płacę też w złotówkach kartą? Czy będę miał wtedy 2 przewalutowania PLN-&gt;euro i euro-&gt;PLN. I czy za każde zostanie pobrana prowizja?
4. Jeśli konto na Neteller będę miał w euro, a pieniądze np. z banku wyśle w PLN, to kto zrobi przewalutowanie mój bank czy neteller i jakie będą jego koszty?
5. Czy neteller przy przewalutowaniach ma zaniżone kursy walut czy zbliżone do tych NBP?
6. Czy za nie używanie karty są w końcu pobierane jakieś opłaty czy nie?
7. Ile gdzieś potrwa od założenia konta na neteller do otrzymania karty i mozliwosci z niej korzystania? Czy trzeba spelnić jakieś warunki, aby moc otrzymać kartę(np. mieć coś wpłacone na koncie neteller)?
Trochę dużo mam pytań, ale przeczytałem cały wątek i mimo to nie znalazłem precyzyjnych odpowiedzi na moje pytania.
Za wszytkie odpowiedzi z góy dziękuję. ;]

lewy18 15

lewy18

Użytkownik
Mam parę pytań dotyczących waluty karty i waluty konta na neteller.
1.Z tego co wiem karty neteller nie można mieć w PLN?
2. Czy karta ta jest powiązana z kontem na neteller, czy trzeba przelewać kasę z konta na kartę?
3. Co jeśli konto mam w złotówkach, kartę w euro, a płacę też w złotówkach kartą? Czy będę miał wtedy 2 przewalutowania PLN-&gt;euro i euro-&gt;PLN. I czy za każde zostanie pobrana prowizja?
4. Jeśli konto na Neteller będę miał w euro, a pieniądze np. z banku wyśle w PLN, to kto zrobi przewalutowanie mój bank czy neteller i jakie będą jego koszty?
5. Czy neteller przy przewalutowaniach ma zaniżone kursy walut czy zbliżone do tych NBP?
6. Czy za nie używanie karty są w końcu pobierane jakieś opłaty czy nie?
7. Ile gdzieś potrwa od założenia konta na neteller do otrzymania karty i mozliwosci z niej korzystania? Czy trzeba spelnić jakieś warunki, aby moc otrzymać kartę(np. mieć coś wpłacone na koncie neteller)?
Trochę dużo mam pytań, ale przeczytałem cały wątek i mimo to nie znalazłem precyzyjnych odpowiedzi na moje pytania.
Za wszytkie odpowiedzi z góy dziękuję. ;]
1. Tak, dobrze myślisz karty nie można mieć w PLN
2.Karta jest powiązana z kontem, jeśli masz kasę na netellerze masz ją także na karcie tak jak w normalnym koncie bankowym
3. Tak będziesz miał 2 przewalutowania.
4 i 5. Z robi to netteller, pewnie przeliczą po swoim kursie który jest znacznie niższy niż w nbp. Kiedyś ktoś napisał że kursy są takie jak na tej stonie http://www.xe.com/ucc/ i dodatkowe podajże jeszcze 1.5% dodatkowej opłaty, ale nie wiem czy to nadal aktualne
6. Ja karty nie używam już od ponad poł roku i nie ma żadnych opłat więc z daje mi się że jest darmowa. Wcześniej uzywałem jej normalnie przez rok i także nie było opłat
7. Musisz zweryfikować sobie całkowicie konto co może potrwać w zależności od twojego szczęścia od 3 do 7 dni, raczej nie więcej, a potem jeszcze koło 2 tygodni od zamówienia karty przychodzi pin jak i sama karta

S 42

szuwi1

Użytkownik
Dzis rozpoczalem moja przygode z karta Neteller i mam pewne problemy. Przy wplacie do Betfair w/w karta (tak wiem, ze moge to zrobic bezposrednio przez Neteller, chcialem jednak ja wyprobowac) zostaje ona odrzucana (przy innych bukach, ktore maja wylacznie metody wplaty karta tez. Czy mial ktos takie problemy? Karta jest aktywowana. Prosze o opinie i komentarze. Dzieki.

T 0

tygrytron40

Użytkownik
Dzisiaj byłem wypłacić kartą neteller w bankomacie ING bang ślaski parę razy z niego wypłacałem to zleciłem wypłatę ale bankomat nie wypłacił na potwierdzeniu jest napisane Zapis księgowy będzie skorygowany
Wydano 0.00

Loguje się na stronę neteller a tam piszę status pedning czy mam się obawiać ze nie odzysakm kasy bo balance mam zmiejszonę o kwotę wypłaty.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Dzisiaj byłem wypłacić kartą neteller w bankomacie ING bang ślaski parę razy z niego wypłacałem to zleciłem wypłatę ale bankomat nie wypłacił na potwierdzeniu jest napisane Zapis księgowy będzie skorygowany
Wydano 0.00
Loguje się na stronę neteller a tam piszę status pedning czy mam się obawiać ze nie odzysakm kasy bo balance mam zmiejszonę o kwotę wypłaty.
Jeśli kasa nie pojawi się na koncie to udaj się jak najszybciej do placówki ING. Tam najlepiej Ci wyjaśnią co masz zrobić.
Jeśli masz potwierdzenie, to możesz być pewien - odzyskasz pieniądze. Jeśli nie od Netellera to od banku

favago 69

favago

Użytkownik
Witam... mam pytanie odnośnie karty neteller czy za ów kartę trzeba coś zapłacić? jeśli tak to pobierają kwotę z konta neteller czy się płaci przy odbiorze?
Bezpłatny wniosek o wydanie karty
Nie naliczamy opłat za wniosek o wydanie karty, opłat miesięcznych ani opłat za brak aktywności — dzieki temu karta Net+ Prepaid MasterCard jest jedną z kart prepaid o najnizszych cenach na rynku.
Za: Neteller.com

macius 0

macius

Użytkownik
Witam
Zastanawiam się właśnie nad tą kartą, ale jedna sprawa mi nie daje spokoju: opłata 50PLN za zmianę karty. Bo rozumiem, że jest to opłata pobierana, gdy chcemy nową kartę, bo np. stara się zniszczyła lub ją zgubiliśmy...
Ale co w wypadku, gdy stara karta traci po prostu ważność (swoją drogą, czy ktoś kto ma kartę mógłby napisać, jaki jest czas jej ważności)?
Neteller również chce wtedy pobrać pieniądze za wyrobienie nowej? Sam przysyła aktualną?
EDIT: Mam odpowiedź od supportu. Zmiana karty w przypadku braku jej ważności jest darmowa i podobno pierwsza wymiana przy okazji zgubienia lub zniszczenia również.

Do góry Bottom