>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kącik Filmowy - opinie, recencje, przemyslenia...

Status
Zamknięty.
lorenzz 34

lorenzz

Użytkownik
Wieczny student 3-Film nawet miejscami śmieszny
Rewers-Jeden z najgorszych filmów jakie widziałem.Po 15min oglądania wyłączyłem.
Transporter 2-Film ma już swoje lata ale jest naprawdę dobry.Jeden z niewielu które mi się podobały;P
Zasady Shreddermana-Film typowo dla nastolatków;)Nie bede wiecej nic pisał bo film taki ni jaki
Blind DatingFilm godny uwagi.Panienki pewnie sie popłaczą;)

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Sorry ale jeśli ktoś wstawia Rewers obok samych kretyńskich komedii spod banderoli USA (pomijając Transportera) i pisze, że nie widział gorszego filmu, to samo świadczy o sobie.

Żeby nie było OT polecam dwa filmy, nic nowego bo teraz pewien impas, premiery dopiero niedługo.

Pride &amp; Glory http://www.imdb.com/title/tt0482572/
Mystic River http://www.imdb.com/title/tt0327056/

Plus luźniejszy Nothing to lose http://www.imdb.com/title/tt0119807/

Nie opisuję specjalnie, zobaczcie sami. Dwa pierwsze szczególnie pozycja no.2 obowiązkowe ;)

L 0

lukasz77

Użytkownik
Death Race (wyścig śmierci) - całkiem fajny film, kino akcji, dobre efekty specjalne, fajna fabuła. polecam, bo warto obejrzeć. 8/10
American Pie 7: Book Of Love 2 - komedia, chyba wszyscy znają, ma nową część. to już nie to samo co części poprzednie, ale można sprawdzić. 7/10
2012 - film na który czekało wielu. długo rozkręcała się cała akcja, ale efekty robią piorunujące wrażenie. dobry film, koniecznie do obejrzenia. dla mnie mocne 9/10

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Prawo Zemsty z Jamie Foxx bardzo przyzwoity

co do American Pie 7 to straszna lipa nie dotrwalem do konca, jedna fajna scena z łosiem na ścianie, pozatym dużo cycków i nic wiecej

2012- efekty godne uwagi jednak sam film mierny przewidywalny i bez pomysłu, chłopowi lamie sie ziemia pod nogami ale wychodzi z opresji, dogania samolot, jest szybszy od żywiołów ehhh lipton nie lubie takich gniotów

Death Race- Very Nice

Zombieland- horror/komedia z Woody Harellson -fajnie sie ogląda idzie sie posmiac i wystraszyc....nie jest to Armia Ciemności ale calkiem calkiem

99 Franków - tutaj można dobrze polać, film produkcji francuskiej takze wiadomo jazda po bandzie

Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Wypalony
kraj: Polska
reżyseria: Anna Więckowska
rok produkcji: 2007
czas trwania: 28 minuty

Stanisław Farion jest emerytowanym magistrem archeologii. Ale mało kto domyśliłby się tego, widząc drobnego staruszka, czarnego od węglowego pyłu i sadzy, drepczącego po skrawku ziemi nad wodą, wokół wysokiego pieca, gdzie pan Stanisław i dwaj jego koledzy: Władysław Dyk oraz Kazimierz Błądek od 10 lat zajmują się wypalaniem węgla. Ciężka to praca, nie najlepiej płatna, a już na pewno nie dla dyplomowanego archeologa. A jednak Staś, jak nazywają go koledzy, zrezygnował z wygód i pokus cywilizowanego świata, by odnaleźć się właśnie w tej fizycznej harówce. – Człowiek jest niewolnikiem swojego stanu posiadania – powiada Staś filozoficznie. On jest wolny, bo cały jego dobytek to ukochana psina, a i ją przyjdzie mu stracić.

Na wypalenisku Staś pracuje i mieszka w starym, nieużywanym od lat wagonie. Mimo pozornej degradacji społecznej udało mu się zachować godność i chęć do intelektualnego rozwoju. Czyta książki, także w obcych językach, których zna aż trzy. Co więcej, swoje zamiłowanie do wiedzy przekazał innym. Koledzy z wypału, którzy sami zakończyli edukację na szkołach zawodowych, niczym gąbka chłoną zdobytą przez Stasia wiedzę, budując w ten sposób poczucie własnej wartości. Wprawdzie nie zawsze rozumieją, po co czyta aż tyle i w dodatku po obcemu, czemu akurat poezję, a nie coś bardziej przystępnego, ale szanują go za to i obdarowują w zamian prawdziwą męską przyjaźnią. Staś, dobrotliwy i łagodny, mimo woli sprawił, że już nie są tylko zwykłymi „robolami”.

http://baqu.blogspot.com/2010/01/wypalony.html

vdv 66

vdv

Użytkownik
Kilka ciekawszych filmów, które obejrzałem w ostatnim czasie:
Handel / Trade (2007)

Polkę o imieniu Weronika (Alicja Bachleda ;)) uprowadza polsko-rosyjski gang handlarzy żywym towarem do Mexico City, aby sprzedać ją do domu publicznego w New Jersey. Akcja filmu rozwija się dwutorowo - z jednej strony obserwujemy rodzącą się przyjaźń, a także bunt przeciw gangsterom ze strony Weroniki i Adriany, 13-letniej Meksykanki, która także jest ofiarą brutalnych sutenerów. Z drugiej śledzimy - uwieńczone w końcu powodzeniem - wysiłki ze strony teksaskiego federalnego detektywa ubezpieczeniowego, który postanawia pomieszać gangsterom szyki.
Dobry film, a przede wszystkim jego przesłanie. Czyli handel ludźmi (przede wszystkim dziećmi) w celu świadczenia usług seksualnych. Polecam!! 9/10
Zapowiedź / Knowing (2009)

Bohaterem &quot;Knowing&quot; jest mężczyzna odkrywający wehikuł czasu, w którym znalazły się dziecięce rysunki przewidujące przyszłość. Na jednym z rysunków sporządzonych w 1950 roku przedstawione są przerażające wydarzenia z przyszłości. Niestety większość z nich miała już miejsce. Jednak jedno z przewidywań jeszcze się nie zrealizowało i bohater próbuje mu zapobiec.
Film jest wręcz świetny, ale końcówka jest totalnie do bani... Pomysł na fabułę genialny, a zakończenie zrąbali na maxa, dlatego tylko 8/10
Po prostu walcz / Never Back Down (2008 )
Jake Tyler na krótko po przeprowadzce do nowego miasta zostaje zwabiony do podziemnego klubu mieszanych stylów walki. Pierwsze starcie kończy się upokarzającą porażką. Jake postanawia wyszkolić się u weterana sztuk walki, aby wytrenować swoje ciało i umysł do perfekcji. W końcu dzięki nabytym umiejętnościom może ponownie stanąć do walki, aby pokonać swego dawnego rywala, niekwestionowanego mistrza ringu, Ryana McCarty’ego. 8/10

Lewy casting /Cattle Call

Wydawać by się mogło, że Richie Rey ma wszsytko. Jest młody i bogaty. Do tego jest twórcą i dyrektorem znanego i świetnie prosperującego randkowego portalu internetowego. Jednak jak na ironię, sam nie potrafi znaleźć miłości swojego życia, mimo że bardzo tego pragnie. Jeden z jego kumpli wpada na genialny pomysł. Postanawiają założyć fałszywą agencję, prowadzącą castingi. W popularnym wśród aktorów branżowym magazynie dają ogłoszenie, że szukają &quot;kobiety idealnej&quot;... Idealnej dla Richiego.
Świetna komedia, nieźle można się pośmiać. Szczególnie z &quot;pruuumsków&quot; ???? 9,5/10
Anioły i demony / Angels And Demons (2008 )
Twórcy “Kodu da Vinci” powracają na ekrany kin z długo oczekiwaną produkcją “Anioły i demony&quot; nakręconą na podstawie bestsellerowej powieści Dana Browna pod tym samym tytułem. Widzowie ponownie zobaczą na ekranie Toma Hanksa w roli światowej sławy historyka i badacza symboli - profesora uniwersytetu Harvarda Roberta Langdona. Langdon trafia na trop wielowiekowego bractwa znanego pod nazwą Iluminaci – najbardziej wpływowej organizacji podziemnej w historii ludzkości - którego odwiecznym wrogiem jest Kościół Katolicki. Zegar na ustawionej przez Iluminatów bombie zaczyna już tykać. Mając na to niezbite dowody i chcąc zapobiec katastrofie Langdon udaje się do Rzymu, gdzie zagadkę pomaga mu rozwiązać Vittoria Vetra, piękna i tajemnicza włoska badaczka pracująca dla instytutu CERN. Rozpoczyna się zapierająca dech w piersiach podróż, wiodąca przez krypty wiecznego miasta, tajemnicze katakumby Watykanu, opuszczone katedry, aż do najbardziej tajemniczego na świecie grobowca. Langdon i Vetra będą podążać śladami liczącej sobie 400 lat organizacji Iluminatów, a ich działania mogą okazać się jedyną szansa Watykanu na przetrwanie. 9,5/10

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Prestiż (2006)
Dwóch iluzjonistów którzy rywalizują ze sobą w jakości organizowanych przez siebie widowisk. Fabuła naprawdę wciąga, dobra obsada, trzyma klimat. Film poświęcony na ten film to czas dobrze zagospodarowany ;). Nie będę się tutaj rozpisywał , ale kto się zna na prawdziwym kinie to polubi ten film.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik

Pathology [2008]
Produkcja: USA
gatunek: Thriller

Według mnie film warty obejrzenia. Opowiada o grupie patologów, którzy prowadzą pewną &quot;grę&quot;, a mianowicie w nieodkrytym skrzydle szpitala dokonują sekcji zwłok. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że sami popełniają morderstwa. Cała &quot;zabawa&quot; polega na tym, by odkryć jak dokonano zbrodni... WIęcej opowiadać nie będę, trzeba zobaczyć samemu ????

Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
przecież napisał &quot;jest genialny&quot; : DDDD

nie ma to jak rzetelnie i w pełni dobrze napisana opinia po oglądnieciu filmu ;-)

princeas 11

princeas

Użytkownik
podałem link do strony, to poczytaj sobie recenzje, ja nie bede opowiadał całego filmu, bo to nie na tym polega.
co mnie urzekło? fabuła, gra aktorska, akcja itd. zobacz sam to sie przekonasz

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
podałem link do strony, to poczytaj sobie recenzje, ja nie bede opowiadał całego filmu, bo to nie na tym polega.
co mnie urzekło? fabuła, gra aktorska, akcja itd. zobacz sam to sie przekonasz
No racja równie dobrze można by tu wklejac same linki bo po co napisac cos?
Odpisalem ci bo poprostu sie nie zgadzam dla mnie film przerysowany za bardzo i mało realny. Pomysl może nawet świeży i dobry ale wykonanie średnie , takie moje zdanie.

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Rec (2007)
Kolejny po &quot;Labiryncie fauna&quot; i &quot;Sierocińcu&quot; fenomen hiszpańskiego kina grozy. Uznany za najbardziej nowatorski horror tej dekady i absolutny przełom w historii gatunku.
Ekipa lokalnej telewizji towarzyszy brygadzie strażaków w ich nocnym dyżurze. Reportaż ma przybliżyć widzom pracę zawodowców - od zwykłych zadań, aż po chwile ekstremalnego ryzyka. Jednakże już przy pierwszej interwencji sytuacja wymyka się spod kontroli, a to co miało być rutynową procedurą zmienia się w piekło. Ekipa telewizyjna wraz z kilkoma strażakami zostaje uwięziona w budynku, w którym dzieją się niewyjaśnione rzeczy. Bohaterowie muszą stawić czoła czemuś przerażającemu i bezwzględnemu, czego nie potrafią nawet nazwać. Rozpoczyna się, cały czas rejestrowana przez kamerą, walka o przetrwanie.

Naprawdę świetny !! Oglądałem kilka dni temu. Na początku pomyślałem sobie: &quot;kolejny nudny film u kolegów...&quot; Ale się rozkręcił i zmienił w zarąbisty film ! Polecam szczególnie tym, którzy oglądali Sierociniec. Opis macie wyżej, więc co ja będę opowiadał. Film mi się bardzo spodobał. Bardzo zachęcam do obejrzenia. Ciekawe zwroty akcji. Problem podobny do Sierocinca.

princeas 11

princeas

Użytkownik
Jak nazwa tematu wskazuje... Proszę wpisywać tutaj ostatnio obejrzane filmy ... Podać ocenę w skali od 1 do 10... Jeśli ktoś ma wenę można też napisać co Nam się podobało a co nie... Temat zapewne będzie pomocny dla tych którzy szukają dobrego filmu na wieczór itp. Ja wpiszę swoje za jakieś kilkadziesiąt minut bo ... Teraz będzie jedzonko :] :jezora:
jw.
cały w nas urok, jednym sie podoba, innym nie. o gustach sie nie dyskutuje

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom