przelewy na revoult raczej tylko w dni robocze, ale mogę się mylić. Ja zazwyczaj jak zlecałem w weekend to zatwierdzony był dopiero w poniedziałekWypłaca jeton w sobotę na konto revolut ktoś wie?
Card Limits (Subject to Visa approval) | |
ATM transaction limit (daily) | € 300 |
Daily POS transaction limit | € 11,700 |
Daily Cash Limit | € 300 |
Daily E-Commerce Limit | € 11,700 |
Daily spend limit | € 12,000 |
Według mnie nigdy nie jest. Pisali już gdzies na forum że banki (np ING) wysyłały pisma do ludzi skąd mają wpływy, zgodnie z ustawą o przeciwdzialaniu terroryzmowi i praniu brudnych pieniędzy. ja też dostałam takie pismo, a akurat z iNG nie korzystałam od 1,5 roku , a maksymalne wplywy były kolo 900 zł i to może ze 2 razy, bo takto koło 200 - wiec kazali mi się tłumaczyć z tak małych kwot. Mogą zapytać losowo, lepiej nie dostawać takiego pisma, wiec najlepiej chyba karta i wypłata gotówki albo revolut. Ja revoluta nie mam, bo jestem zwolenniczką wypłat w bankomacie i gotówki. Kartę Jeton własnie aktywowałam dziś, przelałam pieniądze z jeton wallet na jeton card, do 2 dni ma isc a potem sobie wypłacę w bankomacie.Wypłata bezpośrednio na konto bankowe jest bezpieczna czy polecacie jakoś inaczej to robić?
Jaki limit wypłat z karty?Według mnie nigdy nie jest. Pisali już gdzies na forum że banki (np ING) wysyłały pisma do ludzi skąd mają wpływy, zgodnie z ustawą o przeciwdzialaniu terroryzmowi i praniu brudnych pieniędzy. ja też dostałam takie pismo, a akurat z iNG nie korzystałam od 1,5 roku , a maksymalne wplywy były kolo 900 zł i to może ze 2 razy, bo takto koło 200 - wiec kazali mi się tłumaczyć z tak małych kwot. Mogą zapytać losowo, lepiej nie dostawać takiego pisma, wiec najlepiej chyba karta i wypłata gotówki albo revolut. Ja revoluta nie mam, bo jestem zwolenniczką wypłat w bankomacie i gotówki. Kartę Jeton własnie aktywowałam dziś, przelałam pieniądze z jeton wallet na jeton card, do 2 dni ma isc a potem sobie wypłacę w bankomacie.
Właśnie pisalam do supportu przed chwilą, bo dziś doslownie aktywowalam 300 euro dziennie możesz wypłacić. Pytałam czy mozemy wypłacać w złotówkach czy tylko w euro, to napisali że jak chcę, tylko wtedy przewalutuje po kursie. Powiem takmijaj euronet. Korzystam też z innego eportfela w dolarach i kurs w euronet to jakiś dramat, Koło 150 na minus w porównaniu chociazby do wypłat w PKO BP. Tylko ważne jest, ze jeśli będziesz wypłacać w złotówkach to kliknij " ODRZUĆ PRZELICZENIE", bo te kursy bankomatowe są tragiczne. Tu masz skopiowane to info i to mówię serio, bo wyplacam dolary i jak zaakceptujesz przeliczenie to jesteś bardzo stratny.Jaki limit wypłat z karty?
W jakich bankomatach mogę z niej skorzystać?
Prowizja o której tu pisza w PKO niby to 17 zlotych, ale taka sama jest w Euronet i każdym bankomacie jeśli korzystasz z zagranicznej karty. Takze ja osobiscie polecam PKO BPWłaśnie pisalam do supportu przed chwilą, bo dziś doslownie aktywowalam 300 euro dziennie możesz wypłacić. Pytałam czy mozemy wypłacać w złotówkach czy tylko w euro, to napisali że jak chcę, tylko wtedy przewalutuje po kursie. Powiem takmijaj euronet. Korzystam też z innego eportfela w dolarach i kurs w euronet to jakiś dramat, Koło 150 na minus w porównaniu chociazby do wypłat w PKO BP. Tylko ważne jest, ze jeśli będziesz wypłacać w złotówkach to kliknij " ODRZUĆ PRZELICZENIE", bo te kursy bankomatowe są tragiczne. Tu masz skopiowane to info i to mówię serio, bo wyplacam dolary i jak zaakceptujesz przeliczenie to jesteś bardzo stratny.
Przy wypłacie pamiętajmy, aby nie akceptować kursu proponowanego przez bank (strasznie zaniżonego). W bankomatach PKO BP, karta Jeton traktowana jest jako karta zagraniczna. I z tego powodu, wyświetla się informacja o dodatkowej prowizji.
Płacąc kartą w sklepie, zostanie nam zaproponowana kwota w euro i w pln. Korzystniej jest wybrać pobranie w złotówkach (różnica ok. 5 groszy do aktualnego kursu euro).
Z tego co piszą ludzie tu na forum i w innych miejscach, najkorzystniej byłoby ustawić sobie walutę euro w jeton i wypłacić kasę też w euro. MI się chyba ustawiło samo, bo miałam 3100 pln, a jak przelewalam na kartę to wyskoczyło mi 600 iles euro. Poza tym jak klikam tam w jeton card account, to też pisze ze konto jest w euro
Dzięki za info!Właśnie pisalam do supportu przed chwilą, bo dziś doslownie aktywowalam 300 euro dziennie możesz wypłacić. Pytałam czy mozemy wypłacać w złotówkach czy tylko w euro, to napisali że jak chcę, tylko wtedy przewalutuje po kursie. Powiem takmijaj euronet. Korzystam też z innego eportfela w dolarach i kurs w euronet to jakiś dramat, Koło 150 na minus w porównaniu chociazby do wypłat w PKO BP. Tylko ważne jest, ze jeśli będziesz wypłacać w złotówkach to kliknij " ODRZUĆ PRZELICZENIE", bo te kursy bankomatowe są tragiczne. Tu masz skopiowane to info i to mówię serio, bo wyplacam dolary i jak zaakceptujesz przeliczenie to jesteś bardzo stratny.
Przy wypłacie pamiętajmy, aby nie akceptować kursu proponowanego przez bank (strasznie zaniżonego). W bankomatach PKO BP, karta Jeton traktowana jest jako karta zagraniczna. I z tego powodu, wyświetla się informacja o dodatkowej prowizji.
Płacąc kartą w sklepie, zostanie nam zaproponowana kwota w euro i w pln. Korzystniej jest wybrać pobranie w złotówkach (różnica ok. 5 groszy do aktualnego kursu euro).
Z tego co piszą ludzie tu na forum i w innych miejscach, najkorzystniej byłoby ustawić sobie walutę euro w jeton i wypłacić kasę też w euro. MI się chyba ustawiło samo, bo miałam 3100 pln, a jak przelewalam na kartę to wyskoczyło mi 600 iles euro. Poza tym jak klikam tam w jeton card account, to też pisze ze konto jest w euro
Post automatycznie złączony:
Prowizja o której tu pisza w PKO niby to 17 zlotych, ale taka sama jest w Euronet i każdym bankomacie jeśli korzystasz z zagranicznej karty. Takze ja osobiscie polecam PKO BP
Ja zaządałam wypłatę z portfela na kartę w weeeknd. Wczoraj o 17:54 mi zaakceptowali, dziś po 12 już mialam kasę.Jak długo na kartę jeton przelewaja kasę? Dojdzie do 24 h?