>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Jedziemy z bukami bo buki pojadą z nami !

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Tottenham Hotspur - Manchester United

W dzisiejszym szlagierze Koguty podejmą na własnym stadionie ekipę Czerwonych Diabłów. Tottenham na pewno postawi trudne warunki podopiecznym Sir Alexa Fergusona gdyż widać, że Andre Villas Boas powoli układa Kogutów w dobrą drużynę. Zawodnicy z White Hart Line nie przegrali w lidze od sześciu spotkań (cztery zwycięstwa i dwa remisy), a dziś na pewno będą chcieli tą passę podtrzymać. W drużynie gospodarzy nie zagra podstawowy środkowy pomocnik Sandro, który w tym sezonie już nie wystąpi i jest to ogromna strata dla Londyńczyków. Jest to niewątpliwie bardzo ważna postać w układance AVB, który w środku pola czyści co się da. Dla potwierdzenia tej tezy przytoczę fakt, że ostatnio w którymś z programów lub w trakcie któregoś meczu transmitowanego na Canal+ jeden z komentatorów wymienił trzech zawodników wśrod europejskich lig, którzy mają najwięcej odbiorów. No i na pierwszym miejscu był Brazylijczyk z Tottenhamu tak więc brak tego zawodnika na pewno będzie widoczny. Jeśli chodzi o Czerwone Diabły to kontynuują oni passę dziesięciu kolejnych ligowych meczów bez porażki, a ich dokładny bilans w tym czasie to dziewięć zwycięstw (w tym 3:2 z Manchesterem City oraz 2:1 z Liverpoolem) i jeden remis. W ogóle ekipa z Old Trafford bardzo dobrze radzi sobie z drużynami z tej ścisłej szóstki ponieważ oprócz dwóch wspomnianych wcześniej meczów wygrali oni z ponownie z Liverpoolem 2:1, z Arsenalem 2:1, z Chelsea 3:2. Jedyna drużyna, która pokonała drużynę z Manchesteru jest właśnie Tottenham, który pokonał ich na OT 3:2. Tak więc powód i chęć rewanżu na pewno jest ogromna. Poza tym do składu powrócił po kontuzji Wayne Rooney, którego wkładu i znaczenia dla drużyny chyba nie trzeba opisywać gdyż jest on nieoceniony. Do tego dochodzi Holenderski supersnajper Robin van Persie, który w tym sezonie potwierdza, że jest jednym z najlepszych napastników na świecie przewodząc w klasyfikacji najlepszych strzelców z siedemnastoma golami na koncie. Biorąc wszystkie aspekty pod uwagę moje typy na dzisiejszy szlagier to :

Manchester United @ 2,40 ⛔ 1:1
Manchester United powyżej 1,5 gola @ 2,00 ⛔ 1
Powyżej 2,5 gola @ 1,72 ⛔ 2
Obydwie drużyny strzelą @ 1,57 ✅ 1:1
Robin van Persie strzeli @ 1,95 ✅
Kursy z bet365

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Valencia - Real Madryt
Ja również w pojedynku Valencii z Realem Madryt zagram w stronę gospodarzy. Większość została już napisana, poza tym od kilku tygodni argumenty na grę przeciwko Realowi nie zmieniają się. Słaba, a nawet najsłabsza forma od kilku lat, kiepska atmosfera w drużynie, absencje, problemy z kompletowaniem punktów na wyjeździe. To wszystko sprawia, że podopieczni &quot;Żoze&quot; plasują się na odległym jak dla nich trzecim miejscu. Valencia zawsze sprawia sporo problemów Realowi nawet jeśli kończy mecz na tarczy. Ostatni mecz który był rozegrany w tygodniu w ramach CdR zakończył się zwycięstwem 2:0 drużyny z Santiago Bernabeu. Jednak Valencia miała swoje okazje, z tego co pamiętam nawet dwie &quot;sety&quot; i gdyby nie brak skuteczności wynik mógłby być zupełnie inny. W każdym bądź razie Los Ches urwali już w tym sezonie punkty Realowi, remisując z nimi na inaugurację ligi 1:1. Dlatego też tak jak wspomniałem na początku gram dziś w stronę drużyny z Mestalla, a moje typy to :
Valencia lub remis @ 1,83 ⛔ 0:5
Obydwie drużyny strzelą @ 1,50 ⛔ 0:5

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Kupon 5 :
⚽ Juventus Turyn - Lazio Rzym ---&gt; Juventus Turyn @ 1,55 ⛔ 1:1
⚽ Celtic Glasgow - Dundee United ---&gt; Celtic Glasgow @ 1,30 ✅ 4:0
⚽ WKS - Togo ---&gt; WKS @ 1,25 ✅ 2:1
Stawka : 20 zł
Ako 2,52
Zw : 50,38 zł
Zysk : 47,02 zł

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Malaga - FC Barcelona
A ja dziś myślę inaczej niż Ramzesa. Generalnie w pełni rozumiem jego typ bo kurs jaki jest wystawiony na awans Malagi w świetle wyniku jakim zakończył się pierwszy mecz jest bardzo kuszący. I również stawiałbym na Malagę w każdym wypadku z wyjątkiem jednego - jednak Barca to Barca. Faktem jest (o czym sam z resztą wcześniej wspomniałem), że Barca zawsze w styczniu i lutym łapie kilka słabszych meczów i to jest właśnie ten moment. Oczywiście nie ma mowy o żadnym kryzysie i nie widzę też większych powodów do niepokoju. Nie da się wygrać wszystkich meczów dlatego wiadome było, że prędzej czy później te punkty gdzieś się zgubi. Remis z Malagą w pierwszym meczu był w dużym stopniu efektem niewrasobliwości Katalończyków. Pierwsza bramka to moim zdaniem bardziej błąd Pinto niż Thiago, ponieważ bramkarz widział jak wysoko założyli pressing gracze z Andaluzji i w takim wypadku powinien wykopać piłkę daleko od swojej bramki. Oczywiście Thiago też dołożył swoją cegiełkę ponieważ niedokładnie przyjął futbolówkę co rywale natychmiast wykorzystali. Następnie Barca wyprowadziła dwa piorunujące ciosy, które trochę przybiły Malagę jednak nie cofnęli się oni pod swoją bramkę i ciągli próbowali ukąsić bramkę Pinto. Blaugrana miała kilka znakomitych okazji do podwyższenia okazji jednak żadnej z nich nie udało się zamienić na bramkę. A jak wiadomo niewykorzystane sytuację się mszczą i tak też było tamtego dnia na Camp Nou. Z kolei sobotni mecz z Realem Sociedad miał dwa oblicza. Pierwsza połowa, a właściwie pierwsze 30-40 minut bardzo dobra gra, strzelone dwa gole i dowiezienie zwycięstwa mimo dziurawej w tym sezonie obrony wydawałoby się formalnością. Nic bardziej mylnego, Sociedad przed końcem pierwszej połowy strzelił gola kontaktowego, a w drugiej połowie dopełnili tylko formalności. Faktem jest, że czerwona kartka Pique ustawiła mecz jednak nie można zaprzeczyć temu, że Baskowie to zwycięstwo wyrwali Barcelonie z gardła. Cisnęli, biegali po całym boisku, walczyli aż udało im się przechylić szalę na swoją stronę. Tamten mecz był faktycznie kiepski zwłaszcza w wykonaniu Pique, Alvesa czy Fabregasa, który nie mógł się w tym meczu odnaleźć. Czy dziś Barcelona po raz kolejny się potknie ? Osobiście myślę, że nie. Ramzesa wspomniał o bardzo złym stanie murawy jednak czy to będzie negatywnie wpływało na grę Barcy ? Jeśli piłka nie będzie stawała w wodzie to powinno być wręcz przeciwnie - powinna ona jeszcze szybciej wędrować po zawodnikach Barcy, a to będzie dla nich woda na młyn. Poza tym Jordi Roura ma zamiar desygnować do gry najmocniejszą jedenastkę z wyjątkiem bramkarza bo jak wiadomo, miejsce między słupkami w CdR ma zapewnione Pinto. I myślę, że Barcelona zdaje sobie sprawę, że jest to dla nich tak na dobrą sprawę pierwszy poważny sprawdzian, mecz o coś. A że nie są w komfortowej sytuacji to myślę, że wyjdą nastawieni na 100% na zwycięstwo i nie będzie tu żadnych kalkulacji. Poza tym wiedzą, że w półfinale czeka już na nich Real Madryt, który przez najbliższe minimum 4-6 tygodni będzie grał bez swojej ikony i przede wszystkim kapitana Ikera Casillasa. A to otwiera wielką szansę przed przyszłym przeciwnikiem Królewskich ponieważ wiadomo, że Adan to jakieś pięć klas niżej niż utytułowany Hiszpan. Dlatego myślę, że mimo niekorzystnego wyniku i stanu murawy ekipa z Camp Nou pokaże dziś komu należy się miejsce w półfinale i pewnym zwycięstwem przypieczętuje awans. Typy na to spotkanie to :
FC Barcelona @ 1,35 ✅ 4:2
FC Barcelona -1 @ 1,72 ✅ 4:2
Powyżej 3,5 gola @ 1,83 ✅ 6
Bet365

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Real Madryt - Barcelona

No i mamy pierwsze Gran Derby Europy w tym roku. Spotkanie w ramach pucharu Hiszpanii ma zgoła odmienne znaczenie dla obydwu drużyn. Real w tym sezonie kompletnie zawodzi jeśli chodzi o krajowe rozgrywki, które jak sam Mourinho powiedział w jednym z wywiadów, są wyznacznikiem formy drużyny. Na chwilę obecną Królewscy mają piętnaście punktów straty do Barcelony i chyba można powiedzieć, że liga jest przegrana. Tylko cud może sprawić, że Barcelona nie zdobędzie w tym roku mistrzostwa. Dlatego pozostała im walka na dwóch frontach, na których mają na swojej drodze do pokonania prawdziwych gigantów. Dzisiejsze spotkanie będzie inne niż poprzednie trzy, które zostały rozegrane w tym sezonie przede wszystkim ze względu na wielkie absenche po stronie gospodarzy. Niewątpliwie największą stratą jest brak kapitana i ikony klubu Ikera Casillasa. Jest to najlepszy bramkarz na świecie, który nawet w nienajlepszej dyspozycji jest świetnym bramkarze i potrafi wyjmować nieprawdopodobne strzały. Do tego w formacji obronnej zabraknie dwóch środkowych obrońców, Sergio Ramosa i Pepe. Tutaj zaznaczę, że bardzo mnie cieszy brak tych zawódników nie tylko ze względu to, że ich zmiennicy to zawodnicy o klasę gorsi, ale głównie dlatego, że atmosfera w jakiej te GN będą rozgrywanę jest o wiele bardziej spokojna niż poprzednie. Poprzednie mecze, które obfitowały w brutalne zagrania były głównie zasługą własnie Portugalczyka i Hiszpana. Obaj w poprzednich pojedynkach dostawali czerwone kartki poprzez brutalne faule, co dodatkowo psuło atmosferę między zawodnikami, niekiedy kolegami z reprezentacji. Do tego w formacji obronnej zabraknie Coentrao, a w ofensywie Mou nie może skorzystać z Di Marii. Generalnie Real z przodu i tak ma zawodników o wielkich możliwościach więc nawet z takimi absencjami będą bardzo groźni.
Jeśli chodzi o gości to widać, że Tito Vilanova tchnąl świeżego ducha po odejściu Guardioli i drużyna świetnie na to zareagowała. Mister końcu znalazł odpowiednie miejsce dla Fabregasa, a ten odwdzięcza się bardzo dobrą dyspozycją, strzelanymi golami oraz zdobywanymi asystami. Przez tę zmianę Iniesta, który najlepiej się czuł się właśnie w środku pola jako rozgrywający został przesunięty na lewe skrzydło. Czy Barca w jakimś stopniu na tym traci ? Według mnie wręcz przeciwnie ponieważ geniusz jaki niewątpliwie jest Iniesta pozwala mu na granie równie doskonale również na skrzydle. Warto tu zaznaczyć, że to nie są typowi skrzydłowi od których wymaga się szybkości na długim dystansie, dobrego dryblingu i dośrodkowania w pole karne. Katalończycy grają tiki-takę, która polega na ciągłej wymianie podań. Ich zawodnicy usposobieni ofensywnie nie są wysokimi graczami dlatego dośrodkowania na główkę, ogólnie na walkę w powietrzu od razu odpadają. Dlatego Iniesta świetnie spełnia rolę grając na lewej stronie ponieważ nie tylko ma on bajeczną technikę, drybling, czy balans ciałem ale również dobre przyspieszenie na krótkim dystansie. Niestety obrona Barcy w tym sezonie jest dziurawa bardziej niż szwajcarski ser i nie ma na to wpływu nawet fakt, że zarówno Pique jak i Puyol są zdrowi. A co gorsze na to niestety nie może Tito znaleźć recepty, to jego największa bolączka. Dlatego myślę, że w dzisiejszym meczu jak i w ostatnich dziewięciu padną przynajmniej trzy bramki, a może nawet więcej. Co do typowania to napiszę tak - osobiście myślę, że może tu paść jakiś remis jednak jako Cule jestem całym sercem za swoim klubem, który na pewno stać na wywiezienie dziś zwycięstwa z Santiago Bernabeu. Moje typy na El Clasico to :

FC Barcelona @ 2,20 ⛔ 1:1
Powyżej 2,5 gola @ 1,40 ⛔ 2
Powyżej 3,5 gola @ 2,00 ⛔ 2
FC Barcelona powyżej 1,5 gola @ 1,66 ⛔ 1
1 połowa - powyżej 1,5 gola @ 2,10
⛔ 0
kursy bet365

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Kupon 6 :
⚽ FC Barcelona - Real Madryt ---&gt; FC Barcelona @ 2,20 ⛔ 1:1

stawka : 20 zł
zw : 44 zł

Kupon 7 :
⚽ Arsenal FC - Liverpool FC ---&gt; Arsenal FC @ 2,15 ⛔ 2:2

zw : 43 zł

Kupon 8 :
⚽ FC Barcelona - Real Madryt (poniżej/powyżej 2,5 gola) ---&gt; powyżej @ 1,40 ⛔ 2
⚽ Arsenal FC - Liverpool FC (poniżej/powyżej 2,5 gola) ---&gt; powyżej @ 1,60 ✅ 4

ako : 2,24
zw : 44,80 zł

Kupon 9 :
⚽ FC Barcelona - Real Madryt (obie strzelą) ---&gt; TAK @ 1,33 ✅ 1:1
⚽ Arsenal FC - Liverpool FC (obie strzelą) ---&gt; TAK@ 1,50 ✅ 1:1

ako : 2,00
zw : 40 zł

Kupon 10 :
⚽ Manchester United - Southampton FC ---&gt; Manchester United @ 1,20 ✅ 2:1
⚽ RSC Anderlecht - KRC Genk ---&gt; RSC Anderlecht @ 1,50 ✅ 1:0
⚽ Celtic Glasgow - Kilmarnock FC ---&gt; Celtic Glasgow @ 1,15 ✅ 4:1

ako : 2,07
zw : 41,40 zł

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Kupon 11 :
⚽ Manchester United - Real Madryt ---&gt; Manchester United @ 3,10 ⛔ 1:2

Zw : 62 zł

Kupon 12 :
⚽ Manchester United - Real Madryt (awans) ---&gt; Manchester United @ 2,00 ⛔ 1:2

Zw : 40 zł

Kupon 13 :
⚽ Manchester United - Real Madryt ---&gt; Manchester United lub remis @ 1,64 ⛔ 1:2
⚽ Borussia Dortmund - Szachtar Donieck ---&gt; Borussia Dortmund @ 1,55 ✅ 3:0

Ako : 2,54
Zw : 50,84 zł

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Kupon 14 :
⚽ Manchester United - Real Madryt (poniżej/powyżej 2,5 gola) ---&gt; powyżej @ 1,55 ✅ 3
⚽ Borussia Dortmund - Szachtar Donieck (poniżej/powyżej 2,5 gola) ---&gt; powyżej @ 1,50 ✅ 3

Ako : 2,33
Zw : 46,50 zł

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Rosja 1. Division
Spotkanie: FC Ufa - Sibir Novosibirsk
Typ: poniżej 2,5 gola ✅ 2
Kurs: 1.50
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:

Dziś o godzinie 14:00 rozpocznie się spotkanie drugiej ligi rosyjskiej, w której zmierzy sie Ufa (8) z Sibirem (5). Nie oglądałem żadnego spotkania tych drużyn jednak przeglądając tabele i inne statystyki wpadłem na pomysł typu under 2,5 gola. W przypadku gospodarzy dzisiejszego meczu w dotychczasowych 21 meczach w zaledwie 7 padło więcej niz 2 gole, a aż 14 spotkań zakończyło się mniejszą ilością bramek. Z kolei u gości spotkań gdzie padł over 2,5 gola było, natomiast 12 był under. W pierwszym meczu tych drużyn padł wynik 1:0 dla Ufy co dodatkowo utwierdza mnie w przekonaniu, że typ ma spore szanse powodzenia.

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
FC Barcelona - AC Milan

Co tu można jeszcze dodać odnośnie dzisiejszego szlagieru? Chyba wszystko zostało zapisane. Nie dziwią mnie większościowe typy na awans Milanu ponieważ kurs jaki wystawiły buki w świetle wyniku na San Siro jest kuszący. Ja jednak wierzę, że Barca wyeliminuje dziś Milan i zamelduje się w 1/4. Rossoneri od początku roku utrzymują bardzo wysoką formę czego efekektem jest nie tylko zwycięstwo z Barcą ale również świetna passa dziesięciu ligowych meczów bez porażki. Ta seria trwa już ponad 2 miesiące i m.in. w tym upatruje szansy Barçy bo jak wiadomo każda passa kiedyś się kończy, a dziś stoją przed arcytrudnym wyzwaniem. Oczywiście Barça złapała zadyszkę co zawsze jej się przytrafiało w tym okresie jednak moim skromnym zdaniem nie ma mowy o kryzysie. Kryzys był w sezonach 06/07 i 07/08 kiedy nie zdobyli żadnego tytuł, a ostatni sezon ery Rijkarda Blaugrana zakończyła na trzecim miejscu z 19-stoma punktami straty do Realu i 10-cioma do Villarealu. To był kryzys, w trakcie którego trzeba było przeprowadzić rewolucję w składzie i w sztabie szkoleniowym. Większość ekspertów jest zgodna, że to liga jest wyznacznikiem formy ponieważ gra ją się przez cały sezon. Obecnie Azulgrana ma 13 punktów przewagi nad Los Blancos dlatego nie widzę powodu do tego żeby głosić o kryzysie czy tym bardziej o upadku Barçy. Oczywiście dyspozycja z ostatnich tygodni nie napawa optymizmem jednak jeśli jakaś drużyna może dziś odwrócić losy dwumeczu to jest to właśnie Barça. Zawodnicy z Camp Nou zdają sobie sprawę z powagi sytuacji, wiedzą jakie błedy popełniali i co trzeba poprawić. Najbardziej widocznym aspektem który kuleje to pressing, z którego Barça zawsze słynęła. Dziś mają wyjść formacją 3-4-3 co sprawia, że więcej zawodników będzie naciskało na podopiecznych Allegrego przez co pressing może być skuteczniejszy. Nie będę tu przytaczał innych argumentów bo wszystko zostało napisane. Jeśli Barca szybko strzeli bramkę to Milan będzie w ciężkiej sytuacji, a jak Katalończycy poczują krew to ich docisną i wykończą.

I zgadzam się ze słowami Nolito, że Barça wcle nie musi wcisnąć trzech goli. Wystarczy im 2:0 żeby doprowadzić do dogrywki, a wtedy to podopieczni Tito i Jodiego będą w lepszej sytuacji.

Moje typy to :

FC Barcelona @ 1,30 ✅ 4:0
FC Barcelona (-1) @ 1,70 ✅ 4:0
FC Barcelona awans @ 2,10 ✅ 4:0
FC Barcelona strzeli gola w obydwu połowach @ 1,75 ✅ 2:0 i 2:0
BTS - nie @ 2,10
✅ 4:0

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Kupon 18 :
⚽ Argentyna - Wenezuela (0:1) --&gt; Argentyna @ 1,25 ✅ 3:0
⚽ Kolumbia - Boliwia ---&gt; Kolumbia @ 1,20 ✅ 5:0
⚽ Urugwaj - Paragwaj ---&gt; Urugwaj @ 1,55 ⛔ 1:1

ako : 2,33
zw : 46,50 zł

Kupon 19 :
⚽ Polska - Ukraina ---&gt; Polska lub remis @ 1,26 ⛔ 1:3
⚽ Holandia - Estonia (poniżej/powyżej 2,5 gola) ---&gt; powyżej @ 1,30 ✅ 3:0
⚽ Hiszpania - Finlandia (poniżej/powyżej 2,5 gola) ---&gt; powyżej @ 1,30 ⛔ 1:1
⚽ Francja - Gruzja (0:1) ---&gt; Francja @ 1,25 ✅ 3:1

ako : 2,66
zw : 53,24 zł

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Podsumowanie :
Ilość kuponów : 19
Kupony trafione : 7
Kupony nietrafione : 11
Ilość typów : 39
Typy trafione : 26
Typy nietrafione : 13
Strata : -38,95 zł

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Spotkanie : Dundalk - Derry City (Irlandia : Pierwsza Liga)
Typ : Powyżej 2,5 gola ✅ 4
Kurs : 2,00
Unibet
Typ podany tylko i wyłącznie na podstawie statystyk. Nigdy nie widziałem tych drużyn w akcji jednak przeglądając ofertę na to spotkanie rzucił mi się w oczy typ na więcej niż 2,5 gola po całkiem kuszącym kursie. Czemu akurat ten typ ? Ponieważ sama postawa gospodarzy w tym sezonie może napawać optymizmem jeśli chodzi o powodzenie tego typu. Z siedmiu dotychczas rozegranych spotkań aż w sześciu padał over (dokładnie 3,1 bramki na mecz). Z kolei ekipa gości to obecny wicelider, który po tych siedmiu kolejkach ma bilans bramkowy 17:2. W przypadku drużyny Derry City jak narazie over padał w trzech z siedmiu spotkań jednak jeśli goście chcą utrzymać kontakt z liderem (Sligo - 7 meczy i 7 zwycięstw) to muszą dzisiejsze spotkanie wygrać. A wiadomo, że jak ktoś chce wygrać to musi strzelać bramki. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że obstawianie tylko i wyłącznie na podstawie statystyk może być zgubne jednak w ostatnim czasie kilka razy zdecydowałem się na takie bety i nie wyszedłem na tym źle. Na koniec przytoczę wyniki meczów bezpośrednich, które były rozegrane w 2012 roku : 4:0, 1:1 i 1:2 (w dwóch przypadkach over zostałby pokryty).
Spotkanie : UC Dublin - St. Patricks (Irlandia : Pierwsza Liga)
Typ : Powyżej 2,5 gola ⛔ 1
Kurs : 1,95
Unibet

Tutaj bardzo podobna sytuacja do pierwszego meczu. Dzisiejszy gospodarz ma jak narazie 100% skuteczność jeśli chodzi o padanie overów 2,5 gola w ich spotkaniach (7/7, średnia 3,7 gola na mecz). Wcześniej dwa razy stawiałem taki zakład w ich spotkaniach i dwa razy mnie nie zawiedli. Oczywiście każda seria się kiedyś kończy i prędzej czy później ten under przyjdzie jednak po takim kursie nie wypada nie spróbować. Warto tu zaznaczyć, że UC Dublin to najgorsza drużyna w lidze i oni więcej bramek tracą niż strzelają. Ich dzisiejszy rywal nie są demonem jeśli chodzi o strzelanie jak i tracenie bramek, do tej pory tylko w dwóch z pięciu spotkań padł over, a ich dotychczasowy bilans bramek to 4:5. Zdaję sobie sprawę, że grają dwie drużyny z dołu tabeli jednak to nie oznacza małej ilości bramek. Na koniec dodam wyniki bezpośrednich spotkań z ubiegłego roku, kolejno : 5:0, 1:1, 2:0 i 2:1. Tak więc over padał w 50% spotkań. Jak będzie dziś ? Mam nadzieję, że również po mojej myśli.

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Spotkanie : The New Saints - Airbus (Walia : Premier, play off)
Podobnie jak wyżej typy na podstawie statystyk i trochę też na czuja. Mecz na szczycie walijskiej pierwszej ligi, w którym TNS podejmie Airbus. Gospodarze kontynuują świetną passę siedmiu kolejnych ligowych zwycięstw, z kolei na własnym boisku są niepokonani od ośmiu spotkań biorąc pod uwagę wszystkie rozgrywki (sześć spotkań ligowych i dwa pucharowe). Z kolei goście, którzy obecnie tracą do lidera aż trzynaście punktów przeplatają ostatnio dobre mecze złymi. W ostatnich pięciu spotkaniach odnieśli trzy zwycięstwa i ponieśli dwie porażki. Jeśli chodzi o mecze wyjazdowe to Airbusowi idzie jeszcze gorzej, trzy porażki (z czego dwie w ciągu ostatnich dwóch spotkań) i dwa zwycięstwa. Warto tu jeszcze przytoczyć mecze bezpośrednie obydwu drużyn. Otóż osiem ostatnich spotkań na terenie TNS to zwycięstwa gospodarzy (sześć spotkań ligowych i dwa pucharowe), a wyniki przedstawiały się następująco :
Dodatkowo doklejam jeszcze wyniki z ośmiu ostatnich spotkań TNS przed własną publicznością :

Dzięki temu można zauważyć nie tylko to, że lider jest na własnym boisku bardzo mocny ale również fakt, że strzela bardzo dużo bramek. Na podstawie powyższej serii tylko w jednym meczu padł under 2,5 gola, w pozostałych over został pokryty. Oczywiście każda seria ma swój koniec jednak ja dziś spróbuję ugrać coś na tym meczu, a moje typy to :
The New Saints @ 1,65 ✅ 4:2
The New Saints (0:1 ) @ 2,70 ✅ 4:2
Powyżej 2,5 gola @ 1,40 ✅ 6
bet-at-home

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Spotkanie : Real Madryt - Borussia Dortmund
Typ : Poniżej 10,5 rzutów rożnych ⛔ 13
Kurs : 2,20 @ bet-at-home
Typ oparty na statystyce i tym, jak wyglądał przebieg trzech meczów pomiędzy tymi drużynami w tej edycji LM. W pierwszym spotkaniu w fazie grupowej padło 12 rzutów rożnych, w rewanżu na Santiago Bernabeu padło ich zaledwie 6. Tydzień temu ten wynik powtórzył się, ponownie oglądaliśmy 6 kornerów. Jak będzie dziś ? Trudno przewidzieć. Mecz na pewno będzie otwarty gdyż Real chcąc awansować musi od początku wsiąść na Dortmund i próbować wbić im gola. Czy to się będzie przekładało na rzuty rożne ? Nie jestem w stanie tego przewidzieć jednak patrząc na kursy wystawione na ten zakład myślę, że warto spróbować.
Można też dorzucić do dubelka inny typ z tego rodzaju - poniżej 11,5 rzutów rożnych po kursie 1,80 lub poniżej 12,5 rożnych po kursie 1,55 ⛔ 13

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Spotkanie : Tottenham - Southampton
Typ : Tottenham ✅ 1:0
Kurs : 1,50
bet365

Jeśli podopieczni Andre Villasa Boasa do samego końca rozgrywek chcą się liczyć w walce o eliminacje LM to muszą takie spotkania jak to wygrywać. &quot;Koguty&quot; na chwilę obecną plasują się na piątej pozycji z dorobkiem 62 punktów. Przed nimi jest Arsenal z 64 oczkami, a na ostatnim stopniu podium Chelsea z 65 punktami. Jednak zarówno Tottenham jak i The Blues mają do rozegrania jedno spotkanie więcej i - co ciekawsze - będzie to mecz właśnie pomiędzy tymi drużynami, który zostanie rozegrany już w przyszłą środę 8.05. Jeśli chodzi o terminarz jaki pozostał do końca sezonu to z w/w trójki to właśnie podopieczni Rafy Beniteza mają przed sobą najtrudniejsze spotkania. Jutro jadą na Old Trafford aby zagrać z w miarę świeżo upieczonym mistrzem Anglii - Manchesterem United. Następnie wcześniej wspomniane Derby Londynu z Tottenhamem na Stamford Brigde, dalej wyjazd na mecz z Aston Villą i na sam koniec przed własną publicznością pojedynek z Evertonem. Z tych czterech drużyn aż trzy są w pierwszej szóstce tak więc Chelsea czeka bardzo trudne zadanie. Pozostałe dwie ekipy z Londynu mają troszkę łatwiejszy grafik spotkań co nie koniecznie musi oznaczać, że większość lub wszystkie zakończą się zwycięstwami. Jednak zarówno podopieczni Arsene Wengera jak i AVB będą wylewać siódme poty byle tylko załapać się na 3 lub 4 miejsce. Dzisiejszy rywal &quot;Kogutów&quot; po kilku naprawdę świetnych występach i zwycięstwach m.in. z Liverpoolem i Chelsea znowu zaczął się staczać ku dołu tabeli. W ostatnim meczu doznali dotkliwej porażki z West Bromwich 0:3 i to na własnym boisku. Niestety nie oglądałem tego spotkania jednak patrząc na statystyki spotkania od razu rzuciło się w oczy, że to Southampton był stroną przeważającą jednak to WBA było o wiele bardziej skuteczne (14 sytuacji bramkowych, 4 strzały celne i 10 niecelnych SOU przy 6 okazjach, 4 strzałach celnych i 2 niecelnych WBA). W dodatku podpieczni Mauricio Pochettino kończyli mecz w dziewiątkę gdyż czerwone kartoniki obejrzeli Gaston Ramirez i Danny Fox i myślę, że brak Urugwajczyka będzie miał wpływ na siłę ofensywną &quot;Świętych&quot;. Z kolei w ekipie gospodarzy zabraknie Kaboula, Gallasa i wykluczonego od dłuższego czasu Sandro. Do składu za to wraca Adebayor i Livermore jednak nie ukrywam, że największe nadzieje pokładam w największej gwieździe ekipy z White Hart Lane - Gareth Bale&#39;u. Walijski skrzydłowy jest w tym sezonie w morderczej formie i w klasyfikacji najlepszych strzelców zajmuje trzecie miejsce z 19 golami na koncie. Dlatego mam nadzieję, że dziś powiększy swój dorobek strzelecki i poprowadzi swój zespół do zwycięstwa.

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Spotkanie : Bayern Monachium - Augsburg
Typ : Gospodarze strzelą gola w obydwu połowach ⛔
Kurs : 1,62
Unibet
W ostatnim spotkaniu na stadionie Allianz Arena w tym sezonie nowy mistrz Niemiec podejmie ekipę Augsburga. Podopieczni Juppa Heynckesa przez cały sezon utrzymują niesamowicie wysoką formę, zarówno fizyczną jak i psychiczną. Widać, że niepowodzenia z dwóch poprzednich lat podziałały na zawodników Bawarskiej drużyny bardzo motywująco dlatego postarają się żeby żadne potknięcie w tym sezonie im się nie przydarzyło. Wydaje mi się, że na koniec sezonu będą chcieli podziękować kibicom za wspieranie ich przez cały i wypełnianie swojego obiektu do ostatniego krzesełka. Jaka jedenastka wyjdzie dziś na murawę ? Wydaje mi się, że szkoleniowiec Monachijczyków nie będzie dawał wszystkim zawodnikom podstawowego składu wolne. Nie można pozwolić aby wypadli z rytmu meczowego. Na pewno kilku zawodników dostanie wolne jednak Bayern ma niesamowicie silną ławkę i można się spodziewać, że kto by nie zagrał i tak będzie w stanie zagrać tak dobrze jak się od niego wymaga. Z jednej strony Bayern wcale nie musi forsować tempa, mistrzostwo mają już zapewnione. Z drugiej strony Augsburg ma tylko dwa punkty przewagi nad Hoffenheimem, który jest w strefie spadkowej. Dlatego myślę, że goście będą po cichu liczyli na jakieś rozluźnienie w szeregach Bayernu i próbować coś ukąsić, co może być dla nich samobójstwem. Jak wiadomo żadna drużyna nie potrafi w tak szybkim tempie przejść z obrony do ataku, a ich szybcy skrzydłowi potrafią napsuć krwi rywalowi. Spodziewam się dziś sporej ilości goli dlatego dodatkowo polecam pograć Bayern strzeli powyżej 2,5 goli @ 1,66 w bet365 ✅ 3

Spotkanie : Manchester City - Wigan
Zgadzam się z Grovenem i nie przewidywałbym tutaj jakichś większych sensacji. Tak jak zostało napisane wszelkie statystyki przemawiają za podopiecznymi Roberto Manciniego. Oczywiście zdarzy się, że prędzej czy później bilans spotkań zostanie poprawiony (ostatnie dziesięć to dziewięć zwycięstw &quot;Obywateli&quot; i jeden remis) jednak nie wydaje mi się żeby to miało nastąpić dziś. Jeśli chodzi o motywację to wiadomo, że zarówno jedni jak i drudzy nie muszą być jakoś dodatkowo nakręcani na ten mecz. Jednak to ekipa z Etihad Stadium zawiodła w tym sezonie bardziej. Nie ma co ukrywać, że po dobrym poprzednim sezonie i wyrwaniu mistrzostwa Anglii w ostatnich sekundach oczekiwania na ten sezon były znacznie większe. Choć nie ukrywam, że sztab szkoleniowy nie popisał się transferami, które miały wzmonić drużynę Man City. Sinclair, Javi Garcia i Rodwell to nie są zawodnicy, którzy wniosą nową jakoś do drużyny, a widać że potrzeba tam kogoś nowego, potrzeba świeżej krwi. Nie mniej jednak jestem pewien, że podpieczni Manciniego będą dziś gryźć trawę żeby tylko zdobyć to trofeum po raz drugi w ciągu trzech ostatnich lat. Dlatego moje typy na to spotkanie to :
Manchester City strzeli gola w obydwu połowach @ 1,95 ⛔
Powyżej 2,5 gola @ 1,60 ⛔ 1
a chciałem zagrać under 3,5...
Unibet

Spotkanie : FC Porto - Benfica Lizbona
Dziś spotkanie na szczycie w portugalskiej Superlidze. Do końca sezonu pozostały jeszcze dwie kolejki i ten mecz może ostatecznie rozstrzygnąć kto zdobędzie mistrzostwo kraju. Do poprzedniej kolejki Benfica miała cztery punkty przewagi nad goniącym ją Porto i wszystko miała w swoich rękach, wszystko zależało od niej. Gdyby utrzymali tą przewagę to przy ewentualnej porażce w dzisiejszym meczu i tak zachowaliby jednopunktową przewagę co spowodowałoby, że wystarczy wygrać ostatnie spotkanie w sezonie i mistrzostwo powędrowałoby do ekipy z Estadio Da Luz. Jednak w poprzedniej kolejce Benfica nieoczekiwanie zremisowała przed własną publicznością z Estoril przez co pozwoliła na zbliżenie się ekipie z Estadio do Dragao na zaledwie dwa punkty. Jeśli dzisiaj Smoki wygrają kwestia mistrzostwa będzie tylko w ich rękach. Obie ekipy prezentują w tym sezonie bardzo wysoki poziom, ich gra jest widowiskowa i przede wszystkim skuteczna. Z resztą gdy spojrzymy na tabelę to od razu rzuca nam się w oczy to, że zarówno jedna i jak i druga drużyna nie przegrała jeszcze w lidze w tym sezonie. Oczywiście liga portugalska nie należy do najsilniejszych jednak nie można dyskredytować tego świetnego wyniku gdyż nie jest łatwo rozegrać 28 spotkań i nie przegrać ani razu. Bardzo ciężko wytypować zwycięzce w dzisiejszym meczu, tu może zdarzyć się praktycznie wszystko. Moim zdaniem jedyna rozsądna opcja to over i BTS w tym spotkaniu. Obie ekipy posiadają ogromny potencjał ofensywyny, obie drużyny są najskuteczniejszymi w lidze, a mecze bezpośrednie między tymi drużynami zawsze obfitują w sporo goli, co widać na poniższym screenie :

Widać na nim że spośród 10 ostatnich spotkań aż w 8 padał over 2,5 gola. Z kolei jeśli chodzi o BTS to w w/w spotkaniach w 7 przypadkach obie drużyny strzeliły gola. Zapowiada się naprawdę świetne widowisko dlatego tym bardziej cieszę się, że Orange Sport przeprowadzi transmisję z tego spotkania. A moje typy na to spotkanie to :
Powyżej 2,5 gola @ 1,80 ✅ 3
Powyżej 3,5 gola @ 2,95 ⛔ 3
Obydwie drużyny strzelą gola @ 1,62 ✅ 2:1
Unibet

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Chelsea Londyn - Benfica Lizbona
A ja mimo wszystko spróbuję pograć coś w stronę Benfici. Finały rządzą się swoimi prawami, tam decydują niuanse, szczególiki taktyczne i wydaje mi się, że ekipa z Estadio da Luz nie jest na straconej pozycji. Oczywiście Chelsea w pelni zasłużenie jest w tym meczu faworytem. W końcu ustabilizowali formę, dokładnie od miesiąca nie przegrali (14 kwietnia porażka 1:2 z Manchesterem City w Pucharze Anglii) notując w tym czasie sześć zwycięstw i dwa remisy (wyniki 2:2 z Liverpoolem i Tottenhamem). Z kolei Benfica do poprzedniego poniedziałku notowała świetny sezon ligowy. Nie ponieśli żadnej porażki i pewnie prowadzili w ligowej tabeli mając cztery punkty przewagi nad największym rywalem, Porto. Jednak w ten wspomniany poniedziałek niespodziewanie zremisowali u siebie z Estoril 1:1, a w ubiegły weekend w hicie kolejki przegrali z Porto 1:2 po golu w doliczonym czasie gry. Nie trudno się domyślić, że teoretycznie oznacza to utratę mistrzowskiego tytułu gdyż trudno sobie wyobrazić by Porto oddałoby tą dwupunktową przewagę. Jak ta sytuacja wpłynie na podopiecznych Jorge Jesusa ? Generalnie powinno ich to zmotywować. Wypuścili z rąk bardzo ważny tytuł i co gorsze, zrobili to na ostatniej prostej. Wydaje mi się, że będą tym bardziej zmobilizowani do tego, by zrekompensować trenerowi, kibicom ale też i sobie to ligowe niepowodzenie. Myślę, że mecz będzie otwarty, zobaczymy sporo akcji ofensywnych i kilka bramek. Szansę oceniam na 55/45, może 60/40 dla Chelsea jednak w tym przypadku spróbuję szczęścia i postawię na ekipę z Portugalii :
Benfica @ 3,15 ⛔ 1:2
Benfica zdobędzie puchar @ 2,25 ⛔ 1:2
Powyżej 2,5 gola @ 2,00 ✅ 3
Obydwie drużyny zdobędą gola @ 1,72 ✅ 1:2

Unibet

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Jeśli chodzi o finał LE pomiędzy Benficą i Chelsea to odatkowo można pograć coś w stronę rzutów rożnych. Myślę, że mecz będzie otwarty i będzie obfitował w sporo akcji podbramkowych. Chelsea ma w swoim składzie kilku wysokich, dobrze zbudowanych zawodników którzy w dodatku potrafią dobrze grać głową. Z kolei Benfica ma w swoich szeregach zawodników bardzo dobrze wyszkolonych technicznie, którzy potrafią zakręcić obroną przeciwnika tak, że nie wiedzą jak się nazywają. Wierzę, że Gaitan i Salvio będą cisnąć skrzydłami, a z tych akcji przynajmniej parę razy będziemy mieli rzut rózny. Dlatego polecam pograć over 10,5 rożnych @ 1,75 w Unibet ⛔ 8 a wachałem się między underem...

Do góry Bottom