Jak z tesco to piwo Kibica 1,49 :grin::grin::grin: nie piłem, ale warto spróbowaćKujawiak za 2 złote w Tesco.
Od jutra w carrfurze 4pak carlsberga 12.99 + 2. za 1grosz, więc 1.625 za puszkę...dzie je kupić za np. 1,60/puszka! To samo w Polomarkecie, bywają za mniej niż 1,70. Ale jak mam kasę i się nie liczę z ceną
Co do tego "mętnego niefiltrowanego" to nie było takie złe. Skusiłem się na dwie puszeczki na próbę i dawało rade.Od jutra w carrfurze 4pak carlsberga 12.99 + 2. za 1grosz, więc 1.625 za puszkę...
Ostatnio w Biedronce niemal skusiłem się na jakieś "mętne" bodaj, ale hgw jak takie gęste smakuje, więc odpuściłem, bo wolę sprawdzone marki...
100% poparcia. To piwo to *****. Myślałem, że je wyleję do kibla zanim skończę... Piwo zdecydowanie nie dla Polaków, wiadomo słynących z wrażliwego podniebienia.Nie warte swojej ceny i w mojej ocenie trochę przereklamowane.
Jeśli chodzi o Calsbergi, to również Biedronka oferowała/oferuje promocję na to piwo i to w butelce. Cena za sztukę to chyba 1,79.Od jutra w carrfurze 4pak carlsberga 12.99 + 2. za 1grosz, więc 1.625 za puszkę...
BamikCzęsto Wam się trafiają trefne egzemplarze, jeśli chodzi o piwa z promocji ?
Ostatnio miałem niesmak po 'Cerrfurowskim' Żubrze.
W Konstancinie wydają dobre piwa. Ja piłem dwa, Mazowieckie i Warszawiaka (lub też Warszawiak, nie pamiętam dokładnie). Bardzo dobre piwa, będę próbował ich bo jeszcze kilka rodzajów rozlewają.Ostatnio miałem okazję spróbować także lokalnego Konstancina, całkiem przyjemny.
Czarny Kot - piwo ciemne: 2,85zł/0.33lCzarny Kot to z kolei nowa propozycja browaru w Radomiu.
Kolor: brązowy, lekko opalizujące [5]
Piana: wysoka, średnio trwała ale zostawia dywanik prawie do końca picia [3]
Zapach: ciemnosłodowy, leciutko owocowy, przyjemny ale niezbyt intensywny [3.5]
Smak: też ciemnosłodowy, karmelowy, słodkawy, solidny i treściwy ale praktycznie bez goryczki, niepotrzebny ten cukier w składzie, dopiero w dalekim posmaku trochę wytrawnego, prawie chlebowego słodu [3.5]
Wysycenie: niewielkie [4.5]
Opakowanie: bączek 0.33 l, graficznie proste i z pomysłem, w mikrobrowarowym stylu, tylko ekstrakt nie podany [4]
Uwagi:
Piwo dobre, aczkolwiek wypicie jego większych ilości nie wchodzi w grę, za słodkie niestety. Mimo wszystko, jak najbardziej polecam skosztować. Butelka tego piwa jest niesamowicie intrygująca.Kolor: brunatno-wiśniowe pod światło, czarne z... [4]
Piana: beżowa, zwarta, drobno pęcherzykowa, opada powoli ale zauważalnie [3.5]
Zapach: sfermentowanego soku owocowego, minimalnie palone akcenty [3]
Smak: do treściwości trochę mu brakuje, lekka wytrawność, palona niestety zbyt mocna przygaszona typowymi dla Krajana słodkawych akcentów [3.5]
Wysycenie: trochę za duże [4]
Opakowanie: gdy był dedykowany kapsel byłoby super, sama etykieta mi się bardzo podoba, kotom też [4.5]
Uwagi: ogólnie wypite bez większych problemów ale znam lepsze ciemniaczki po które sięgnę zamiast tego piwa